Konu yine eşim ve yeğeni.

Esinizin acilen kardesyle konusmasi lazim cocugun babaya ihtiyaci var bunu anlatmasi gerek yoksa cocuk sizi hic birakmicak

Eşim abisiyle konuşmaz. Abisi 10 dakikalık mesafede oturuyor. Gelip bakmayan adam söylemeyle bakmaz. Zaten çocuk da onu bu saatten sonra kabul etmez. Baba bile demiyor ona. İlgilenmiyor. Oraya bayramda bile gitmek istemiyor.

Böyle imkan yok malesef bulunduğumuz yerde. Ergenlikle beraber azalır diye umut ediyorum ama ters tepip artma ihtimali de var. Çok zor durumdayım ya, normalde çocuklu bir erkekle evlenmezdim. Benimki aynı bu durum oldu. Kendimi üvey anne gibi hissediyorum. Ve yaptığım hiçbir şey de yok ortada..

Allah yardimcin olsun
Sen onu üstün tuttukca kendi çocuklarına haksızlık yapacağının onlarin sana ve yeğenine öfke duyacağını hiç düşündün mu deseydin
Benim böyle bir arkadaşım vardı ilkookuldan
Orada babaanne aman ona dokunmayın o hem öksüz hem yetim diye diye simartarak büyüttü çocuğu
Şimdi adamın ne doğru düzgün bir işi var ne ailesi bir iki kere başı belaya bile girdi hala vurdumduymaz hala miz miz
Bu yaptıklarının bedelini bir 10 sene sonra almaya başlarlar
Kusura bakmayin ama hem esiniz hem kaynana çocuk yetiştirme konusunda çok cahil
Baba ve anneye ne söylesem küfür olur
Bu ortamda Allah size bol bol sabir versin

En başta bir yere giderken ben eşimle gidiyorum kimseyle gitmeyecegim diye ayk diretin konuşarak laf anlatabileceginizi düşünmüyorum

Sert yaparsam çocuk beni zitlanacak ve belki çok kırılacak. Bundan dolayı ortamda tepki vermeyip sonradan eşime söylüyorum ama o da laftan anlamıyor. Sanırım surat yapacağım ben de. Eşim ikimizin arasında mekik dokusun biraz, belki o zaman anlar hatasını. Düşünmekten içim çekildi, çok sıkıldım hayattan... Ne bekliyoruz, ne buluyoruz...

Özür dilerim ama eşinizin düşünceleri de çok sakıncalı. Çocuk, arayışını amcayla tamamlamış iyi güzel de eşinizdeki bu saplantı neden? Kendi çocukları olduğunda bile yeğeninin ayrıcalığı olacağını söylemesi? Bunları yapanın bir yetişkin olduğuna inanmak çok zor. Eşiniz yüzünden korkunç bir birey yetişiyor. İnşallah aklı başına gelir. Fakat sizin işiniz zor.

Gerçekten bu saçma durumda önünüzü görebiliyor musunuz? Çünkü eşiniz yeğen saplantısı yüzünden yuvasını kırıyor, farkında değil. Terapiye tek ihtiyacı olan çocuk değil... Allah yardımcınız olsun.

Hem size üzüldüm hem çocuğa üzüldüm.. Ana baba hayatta ama çocuk öksüz kalmış. Bu durumda orta yolu bulması gereken eşiniz olmalı , anlattığınıza göre bu çok zor. Allah yardımcınız olsun, büyüdüğünde inşallah kadir kıymet bilir bu oğlan..

Napılır bilmiyorum ki ya. Uzman desteği alsanız peki yanaşmazlar mı? Ne güzel dünya ya at başından çocuğunu annen kardesin baksın mecburlar gibi. Ki yarın öbür gün kayinvalidenize bi şey olsa sizinle kalır bu sartlarda çocuk ne mecburiyetiniz var yani. Zor ya allah yardımcınız olsun

Cocuk icin cook uzuldum anne de baba da istemiyor. Neden yapiyolar o zaman su cocuklari anlamiyorum

Ben bugün bakışlarından beni bile silebilecegini hissettim. Eşim yabancı, biz çok zor geldik bir araya, büyük bir aşkla evlendik. Ben onun için gurbete geldim, ve ikimiz de çok şey verdik bu yolda. Şimdi bana bu konuda bu kadar hirslanmasi öyle canımı acıttı ki. Resmen zorla üvey anne muamelesi görüyorum yeğeninden. Evet o daha çocuk, evet eşim ve ailesi hatalı, ve ben araya kırılan dökülen kısım oluyorum.

Bilmiyorum, çok kırgınım sadece. Eşime senden çocuk yapmam çünkü sen babalık nasıl yapılır bilmiyorsun, ben de çocuğunu ortaya Salacak bir kadın değilim bunu iyi bil dedim.

Yazık oluyor bize.. hayatımıza.. emeğimize...

Evet, kayınvalidem vefat ederse çocuk bizde yaşayacak zaten. Kendime çok üzülüyorum ben, bana yazık oldu.

Allah da o abisini de eşini de bildiği gibi yapsın.

Evet, kayınvalidem vefat ederse çocuk bizde yaşayacak zaten. Kendime çok üzülüyorum ben, bana yazık oldu.

Allah da o abisini de eşini de bildiği gibi yapsın.
Evlenmeden önce bu durumu konusmusmuydunuz? Yoksa eşiniz sizi de ilgilendiren kararları sonradan mı almaya başladı

Haklı olmak her zaman işe yaramıyor maalesef...

Evlenmeden önce bu durumu konusmusmuydunuz? Yoksa eşiniz sizi de ilgilendiren kararları sonradan mı almaya başladı

Evlenmeden önce böyle bir durum konuşulmadı çünkü o zaman yeğeni küçüktü, gayet normal sevimli pozitif bir çocuktu. Bu haller sonradan ortaya çıktı.

Yeğenini alabilirim yanıma aslında, ahlaki olarak çok iyi bir çocuk. Bir anne değilim ama hiçbir çocuğun ziyan olmasını istemem, onun benimle yiyeceği bir tabak yemeğe laf etmem. Ama durumlar ve psikolojileri olumsuzluğa evriliyor ve kendi evimizde de huzursuz olacagiz diye şu an çekimserim. Keşke herkes azıcık normal olsa. Ben zaten yardımcı olmaya her türlü hazırım.

Bilmiyorum denediniz mi ama. Eşinizi sakince karşınıza alıp konuşsanız, sinirlenmeden, ses yükselmeden, suçlamadan, belki savunmaya geçmeden dinler sizi. Bize anlattığınız gibi rahatsız olduğunuz durumları iletseniz

Aslında sadece bugün kavga ettik. Daha önce hep sessiz sedasız bir gözlemci edasıyla anlattım. Pedagojik bilgimle anlattım. Ne zaman konu başka çocuk olsa beni ilgiyle dinleyip öğrenmeye çalışan adam, yeğeniyle ilgili olunca rengi kizariyor üzülüyor sanki biri kalbine bir şey saplıyor.

Ben de bu sefer dikkatli davranıyorum ki saldırdığımi düşünmesin.diye ama o zaman da çok yol alamıyorum. Bir ara yeğeni ben Türkiye'ye gelince onunla uyumak istiyordu. Ben artık yaşı buna müsait değil, seninle uyumamali diye uyardım. Ve asla uyumadı, çocuk üzüldü ağladı ama eşim üstesinden geldi. Böyle ufak tefek şeylerde biraz değiştirdim ama belli başlı önemli olaylarda hala yol aldiramadim. Eşim tam karar alıyor, sonra yeğeni öyle bir hamle yapıyor ki eşim başa sarıyor. Ve bunu fark etmiyor bile... Ben uzaktan izliyorum sadece...

Çocuğa öyle üzüldüm ki... Düşündüm benim yeğenim olsa, belki ben de mantık sınırları içinde düşünemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…