- Konu Sahibi kirmizi oje
-
Çocuğa öyle üzüldüm ki... Düşündüm benim yeğenim olsa, belki ben de mantık sınırları içinde düşünemezdim.
Yas olarak cok zor bir evrede cocuk...
ilgisizlikten kendi ile ilgilenen tek insana baglanmis, sizi de rakip olarak goruyor belli ki, mutlaka denemissinizdir ama cocukla aranizi iyi tutmaya calissaniz sizi kabullense rahatlarsiniz sanki, biraz buyuyunce daha kolay olur diye dusunuyorum.
Cok haklisiniz karmasik ve zor bir durum Allah yardimciniz olsun
Merhametli insanlarmışsınız. Allah sevginizi muhabbetinizi artirsin yuvanizda.
Sizin yerinizi ancak eşiniz öğretebilir çocuğa.
Allah o cocugu yapip da ortaya birakan kayninin da eltinin de belasini versin demeye geldim..madem bakmicakmis keske taaa en bastan korunsaymis yada kurtaj olsaymis cunku ha boyle öldürmüş çocugu ha öyle fark yok..hatta bu daha kotu milletin basina püsküllü bela..Allah tez vakitte cikis kapisi gostersin size
Ikna isini siz degil esiniz yapmali. Esinizin sozunu dinliuorsa esiniz goturmeli.Malesef gitmiyor, aslında kesinlikle gitmesi lazım. Ama buna asla ikna edemem...
Ikna isini siz degil esiniz yapmali. Esinizin sozunu dinliuorsa esiniz goturmeli.
Cunku cocugun durumuna aciyor esiniz. Bu yuzden abartmis zaten taviz olayini. Aslinda farkinda degil cocugun kisilik gelisimine de zarar veriyor.Eşim ikna olmaz.. Ama eşim kahramanlık rolünden çıkıp realist olup psikoloğa götürmez çocuğu şimdilik. Ay Allah'ım, gözü kapalı resmen. Baska konularda zehir zemberek olan adam bunda olduğu yerde sayıyor.
Cunku cocugun durumuna aciyor esiniz. Bu yuzden abartmis zaten taviz olayini. Aslinda farkinda degil cocugun kisilik gelisimine de zarar veriyor.
Oglum 13 yasinda. Ben de bosandim. Ancak bosandim diye oglumun her dedigini de yapmiyorum. Cunku onu asiri simartmam onun iyiligine degil. Onu hayata hazirlamam icin her cocugun annesi gibi davraniyorum. Bosandik diye olayi fazla dramatize edip cocugumun baba eksikligini kapatmak icin her dedigini yaptigim an, oglumun kisilik gelisimi degisecektir ve bir gun ben öldügümde hayat ona her istediginin olamayacagini gosterdiginde, iste o zaman asil depresyonu yasayacaktir. O zaman ben onu kurtaramam malesef.
Cocugun saglikli yetismesi icin gereken ne ise o yapilmali. Cocuklar o kadar zeki ki siz gerekeni yaptiginizda onlar zaten herkesin yerinin neresi olmasi gerektigini de anliyorlar.
Evet ben de cok uzuldum. Onun icin gercekten zor. Hem anne hem de baba sevgi ve sefkatinden mahrum kalmis. En cok ihtiyaci oldugu anda. Bu yuzden de amcasina sariliyor.çocuğa o kadar üzüldüm kibence eşiniz şu an herhani bir tavır değişikliğine gitmemeli ama merhamet temelli verdiği tavizlerde en önce çocuğa zarar veriyor. eşinizi pedegoga ince ince ikna etmeyw çalışın bence ve pedegogun belirlediği şekilde davranışlarınızı şekillendirin. çok üzüldüm çocuğa yanımda olsa sıkı sıko sarılırdım.
Yegeni harici konularda beni dinliyor demissiniz yanlis anlamadiysam. Baska bir cocugu anlatir gibi ne bileyim amca degil de halasi olur o hikayede, ona kendi hikayesinin cok benzerini anlatsaniz ne yanit verir acaba. Onun gibi davranilmasina hak mi verir yoksa yanlis yaptiklarini mi soyler?
Yapilacak tek sey bir pedagogun cocugun anlayacagi dilden cocuga bazi seyleri anlatmasi. Bu bir uzmanin yapmasi gereken bir sey. Esiniz tamam baba sevgisini vermek istiyor guzel de, bu konuda uzmanlik egitimi almis, senelerini bunun egitimine vermis birinden de destek almalisiniz. Onlar olaylara farkli yaklasiyorlar. Cocukla iletisim kurup bazi seyleri cok guzel anlatiyorlar. Bir pedagoga gitmeli cocuk. Cok uzuldum ya. Ben bosanirken oglumu pedagoga goturdum. Bu gayet normal birsey. Bu sureci oglumun daha hafif atlatmasi icin yardim ve destek istedim. Cunku ben tek basima bazi seyleri anlatamiyordum. Zaten o donem ben de pek iyi degildim ki....ve hakikaten o donem oglum cok kotuydu. Banasinin birden neden gittigini ben anlatamazdim ona mesela. Uzmanlar bu yuzden var. Esiniz bunu anlamali.Evet aslinda bu dediklerinizle çok güzel analiz etmişsiniz. Bu çocuğun yaşadıkları dram, annesiyle ilgili çok kötü detaylar var burada paylaşmíyorum bilerek. Ama hayat devam ediyor ve biz ona her zaman torpil geçersek o da hep bunu bekleyecek.
Eşimin artık başka bir evi var, ve onlarda olmadığı vakitlerde yeğeni bunu kabullenmedigi için bize zorluk çıkarıyor. Ama büyükler mantıklı davransa o zaten kısa sürede alışacak, bizim de bir aile olduğumuzu, benim de onların ailesi olduğumu kabul edecek. Şimdi ise biz evlendik, ben eşimi kendi evimde alıkoyuyorum ve ondan mahrum ediyorum konumunda oluyorum zaman zaman. İnşallah esim sağduyulu davranıp anlayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?