- Konu Sahibi Tirilaylaylom
-
Resimde gordugun denize girip kizarmis halim. Oldukca beyazim malesef. Bak ben pul pul bas parmagimin ustunden ve elimin komple ustunden attim. Bas ve isaret parmaginin ortasindaki o deri kismi hic hissetmiyorum. Hissizlik derken hic hissizlik yani. Ve resmen suan konusunu actim diye agrimaya basladi. Kesinlikle o kremi alicam. Kacirmicam . peki bu donemde dikkat etmem gereken ozellikle bi sey varmi? Denize girmicem daha zaten.Doktor değilim ancak zamanla rengi açılır canım beyaz tenlisin göründüğü kadarıyla fazla belli olmaz rengi açıldığında dediğim kremi De ihmal etmeden kullan doğum izi gibi belirli belirsiz falan kalır insallaj
Nedir ne degildir? Duymadim hic? Bilgi verebilir misin biraz?Ozon tedavisini onerebilirim.
Çok geçmiş olsun. Aloavera jeli sürebilirsin. Hücreleri hızlı yenilediği için izler olabildiğince azaltır belki. Tabi yaran iyileşsin öyle. Dikişler kapansın. Bilğine bir süre yumuşak deri bileklikler takabilirsin belli olmaması için. Sonra dövme yaptır.Kizlar gectigimiz ay ufak bi kaza gecirdim. Ve gordugunuz uzere kalici bi iz var suan bilegimde. Yanlis anlasilma olmasin kendim yapmadim, ama dusuncesizce yaptigim birseyin ceremesi diyelim. 4dikiş atildi, suan sinirlerden 1tanesi mefta ve hissizlik yasiyorum. Konu bilekten acildi ya, agrimaya batmaya basladi yine. Neyse, en kisa zamanda dr.a gidecegim kesilen siniri geri cekeceklermis falan.. O kismi ayri korkutuyo valla. Neyse işin ozeti su, izi kalacak bu belli birsey, ama ben dusundum ki dovme yaptirip kapatiyim o izi. Ama bi arkadas dedi ki 2seneden once hicbir islem yapmazlar oraya. Gercekten oylemi yani? Yara derindi hemde baya,kemigimi gordum resmen. Ama sizlerde yasayan,cevresinde yasamis olan varmi boyle bi durumu? Arkadas abartiyo olabilir mi? Yada bana baska bi onerisi olan varmi?
#Not* canim gercekten cok yaniyor ve 7nisanda oldu olay..
Cnm minik ampullerde ozon gazi oluyor onu iste yara izi olan bölgeye vuruyorlar. Cok eski dikis izlerinde bile iyilesme görmüştük biz. Senin ki cok yeni bor doktoruna danış oyle yaptirt olur muNedir ne degildir? Duymadim hic? Bilgi verebilir misin biraz?
Sabun şampuan vs kimyasal değdirmw cnm doktorum bana olabildiğince güneşten sakın dedi güneşe çıkarken kalın bez bileklik takabilirsin hem dikkat çekmez hem güneş görmezResimde gordugun denize girip kizarmis halim. Oldukca beyazim malesef. Bak ben pul pul bas parmagimin ustunden ve elimin komple ustunden attim. Bas ve isaret parmaginin ortasindaki o deri kismi hic hissetmiyorum. Hissizlik derken hic hissizlik yani. Ve resmen suan konusunu actim diye agrimaya basladi. Kesinlikle o kremi alicam. Kacirmicam . peki bu donemde dikkat etmem gereken ozellikle bi sey varmi? Denize girmicem daha zaten.
Resimde cok belli olmuyo ama dikisler kapandi. Yani ilk defa boyle bi kesik yasadik vucudumda, ben kapandi diyorum ama yasamis olan daha iyi bilir tabi. Ay bilmiyorum dikisleri 15sonra aldilar, sonrasi bu haldeyiz iste. Kapanmis dimi dikisler. Kesin olarak izin kapanmicanin farkindayim zaten, ama tabiki bitkisel ve kremsel olanlari ilk siraya koyarim. Deri ince ve yara cok koşede oldugu icin tedirginim. Bu arada yarama bi suredir bakmamistim. (2gundur) tuhaf oldum biÇok geçmiş olsun. Aloavera jeli sürebilirsin. Hücreleri hızlı yenilediği için izler olabildiğince azaltır belki. Tabi yaran iyileşsin öyle. Dikişler kapansın. Bilğine bir süre yumuşak deri bileklikler takabilirsin belli olmaması için. Sonra dövme yaptır.
O an camin kirilacagi aklima bile gelmedi desem. Boyle olacagini bilsem yapmazdim hic. Evet canim aciyoGecmis olsun. Aloe Vera iyi gelir bence de. Ama neden cama yumruk attın bak acı çekiyorsun şuanyapma bi daha öyle şeyler canına yazık
Ben gunese hic cikarmadim, cikaramamda zaten su halde, ama kimyasallarla malesef haşır neşirim biraz. Temizligi banyosu derken bi sekilde geliyo orayada. Ama dr. Dikisi aldigi gun 1hafta suya degdirme dedi sadece. Yani kimyasal falan bilgilendirmedi beni hic. Bende saldim cayira resmen. Daha dikkatli olacagim. Bu uyariyi aldim cebime koydum.Sabun şampuan vs kimyasal değdirmw cnm doktorum bana olabildiğince güneşten sakın dedi güneşe çıkarken kalın bez bileklik takabilirsin hem dikkat çekmez hem güneş görmez
Bak simdi bas parmagini okey isareti yap, parmagini kendine dogru ger biraz.benim kesigin oldugu yere dogru bak.orda 3tane sinir var. Kikirdak gibi ayni. Hah iste bende 2tane var suan. Ortadaki gitmis. Yok orda. Dikisin oldugu yerde toplanmis ve orda topaklik var suan. Sinir kesilmis iste.kalici degildir bence. Siniri artik nasil yaoacaklarsa yerine geri monte ettiklerinde his de gelir bence. Gelsin yani. İnsallahİnşallah kalıcı bir hissizlik ya da problem yaratmaz. Görsellik için de psikopat façası deyince bileğin iç kısmına daha yakın sanmıştım o kadar da psikopatça durmuyor buO nasıl sinirmiş ama... Geçmiş olsun.
Sinirle alakalı durumlarda ameliyat sonrası fizik tedaviyle gelebiliyor sanırım çoğunlukla his, annem de ameliyat geçirmişti zamanında, onunki sinir sıkışması gibi bir şeydi. Öyleyse gelir sanırım yerine. Alacaklarsa gelmez diye düşünmüştüm ben. Elimi incelerken benim sinirlerimde de bir uyuşma oldu valla.Bak simdi bas parmagini okey isareti yap, parmagini kendine dogru ger biraz.benim kesigin oldugu yere dogru bak.orda 3tane sinir var. Kikirdak gibi ayni. Hah iste bende 2tane var suan. Ortadaki gitmis. Yok orda. Dikisin oldugu yerde toplanmis ve orda topaklik var suan. Sinir kesilmis iste.kalici degildir bence. Siniri artik nasil yaoacaklarsa yerine geri monte ettiklerinde his de gelir bence. Gelsin yani. İnsallah
Bak bendeki kesikten itibaren yok. Kesilmis sinir baya. Yok yani orda. Dikisin oldugu yerde de toplanmis . topak olmus. Fizik tedavi demedi doktor. Malesef bi opresyon gecirecegim. Keske sıkışma olsaydi. Gunluk olarak parmagima masaj yapiyorum, hareket ettiriyorum ve inan uyuşmuştur inanirim. Konuyu actigimdan beri acimaya basladi, batiyo sanki. Etkilenmissin resimlerden :)Sinirle alakalı durumlarda ameliyat sonrası fizik tedaviyle gelebiliyor sanırım çoğunlukla his, annem de ameliyat geçirmişti zamanında, onunki sinir sıkışması gibi bir şeydi. Öyleyse gelir sanırım yerine. Alacaklarsa gelmez diye düşünmüştüm ben. Elimi incelerken benim sinirlerimde de bir uyuşma oldu valla.
Bu arada bu iyilesmis hali. Serce parmagimda, kolumun ust kisminda ve bilegimin ic kisminda da kesikler var :)yani psikopat facasi derken ciddiydim. :) ama o kadar ayrintili resim atmak istemedim.İnşallah kalıcı bir hissizlik ya da problem yaratmaz. Görsellik için de psikopat façası deyince bileğin iç kısmına daha yakın sanmıştım o kadar da psikopatça durmuyor buO nasıl sinirmiş ama... Geçmiş olsun.
Daha çok gençsin. Hücrelerin kendini hızla yeniler. İz azalır. Zaten iz kalsada belli belirsiz bir şey olur. Bileğinde olduğu için kapatmanda kolay aksesuar kullanarak. Tekrar geçmiş olsun.Resimde cok belli olmuyo ama dikisler kapandi. Yani ilk defa boyle bi kesik yasadik vucudumda, ben kapandi diyorum ama yasamis olan daha iyi bilir tabi. Ay bilmiyorum dikisleri 15sonra aldilar, sonrasi bu haldeyiz iste. Kapanmis dimi dikisler. Kesin olarak izin kapanmicanin farkindayim zaten, ama tabiki bitkisel ve kremsel olanlari ilk siraya koyarim. Deri ince ve yara cok koşede oldugu icin tedirginim. Bu arada yarama bi suredir bakmamistim. (2gundur) tuhaf oldum bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?