Konuşmak istemediğiniz insanlarla aranıza nasıl mesafe koyarsınız?

Size şimdi belki alakalı belki alakasız bir şey anlatıcam
İş yerimizde bir kız vardı yeni gelmişti biz hepimiz kaynaşmışız tabi onu da aramıza alıcaz hiç dışlamayız kimseyi

Kız da sessiz sakin etliye sütlüye karışmıyor biz sanıyoruz ki kız utangaç

Bi gün ben dışarı çağırdım arkadaşı
Tam duş falan yaptım arıyorum hadi çıkıyor musun diye

Bana ya mlkctk ben gelmek istemiyorum dedi
Ne bir açıklama ne bir özür

Ay ben dumur oldum

Orada kız benim için bitti

İşte de merhaba merhaba oldum

İstersen öyle yap

Hah ne guzel anlatmissiniz iste bu.
Konu sahibi “gece cikmiyorum” cumlesi “sizin hayatinizi onaylamiyorum” anlamina geliyor bu noktada. Onun yerine “gece cikamiyorum ben,ama haftasonu bir yerlere kahvaltiya gidelim,yuruyus yapalim ustune birer kahve icelim mi”deseydiniz kimse sizi yanlis anlamazdi ,arkadasligini da bitirmezdi.

Üniversitede kızlı erkekli takılmaya bayılırdım. Çok gezdik eğlendik grupça şehir dışına tura bile gittik. Ama iş yerindeki arkadaşlarla iş dışında görüşmüyorum.her ortam her arkadaşlığı kaldırmıyor bence. Evde işlerim oluyor gece çıkmaya babam müsaade etmiyor falan deyin.

evlen eve kapan çıkma o zaman.ben de sizin gibi biriyle aynı arkadaş grubunda olmak istemezdim.kimsenin de size asıldığını düşünmüyorum sizin hiç erkek çevreniz olmadığından o gözle bakıyorsunuz , karşı cinsten arkadaş nedir bilmiyorsunuz.kendiniz gibi gruplar (aslında başka bir adı var da neyse) var onlarla oturun eğlenirsiniz ne diyelim.banlanma makinası gibi konu.

Aynen öyle cevapladım. Gayet kibar bir şekilde ben gece çıkmıyorum dedim. Bu bir iki defa olunca maalesef iş yerindeki muhabbet de bitti.
insanlarla ortak bir paylaşımınız olmazsa/sınırlı olursa arkadaşlık kurmayı nasıl düşünüyorsunuz ki? muhabbet de biter tabi

Yanlız konu sahibi kimseyle dışarı çıkmak istemiyorum dediği için evlen eve kapan demek kimsenin haddine değil.

Bu tek is ortami da degil misal universite zamaninda benim arkadaslik kurdugum kisilerde geceleri gezmek isterdi kiz kiza veya erkek arkadaslarimizla sinifca. Ama ben gece vakti evimde ailemle olmayi tercih ettgmi.her defasinda soyledim israr etmeyi laf sokmayi biraktilar beni boyle kabullendiler. Ama onun disinda ben karakterimle ve onlara yaklasimimla gonullerini feth ettm diyebilirim. Yani is yerinde onlarla gece cikmiosnz diye.dislandgnzi dusunmuorm.siz onlarn size gore olmadgni dusunup uzak duruosnz yakinlik.kurmaktan kaciniosnz haliyle onlarda size yaklasmio. Bunun muhafazarlikla da alakasi yok kizli erkekli.sozunuze kiz kiza.bile olsa gtmezsnz eminim yapi.meselesi yetistirilme meselesi guven meselesi. Universitede gece.cikmadim ama onun disinda.yillardir tanidigim insanlara gece cikip gezdim yani guven lazim

Evliyim, çocuğum var, 15 yıldır çalışıyorum. Kızlı erkekli sohbetlere bayılırım, farklı cinsiyetlerler aynı ortamda olunca insani iliskilerin daha normallestigi kanaatindeyim ve en iyi arkadaşlarım erkektir. Gruplar halindr yada tek basina bir erkek arkadasimla yada kadın arkadaşımla kahve icip sohbet edebilirim. Her insan bir kitap gibidir . Samimiyet ölçümü kendi duvarlarımla ayarlarım. Her insana eşit mesafede duramayız neticede.

Karşı cinsle gece dışarı çıkmak istemeyen herkes evlenip evine kapanmalı çünkü değil mi? Modern, aydın olmanın farzı gece karşı cinsle dışarı çıkmak nede olsa. Söyleyecek şey bulamıyorum yani pes. Asıl sabit fikirlilik, geri kafalılık tam da bu bence.

Ben de çirkin olduğum için rahatça her ortama girebiliyorum
Çok haklısınız rahatlığımız burdan geliyor sanırım, ben de evli ve çocukluyum
Yorumuzdaki inceliğe hayran kaldım

Nişanlım izin vermiyor deyip çıkın işin icinden

Her yorumu okudum. Herkesin tercihleri farklı kimse kimseye karışamaz. Gayet güler yüzlüyüm, yardım severim. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmem. Her zaman kibar bir şekilde reddettim. Ben gece çıkmıyorum ya, yarın öğlen bir şeyler içeriz yada haftasonu bir şeyler yaparız gibi cevaplar verdim. Bunlar üst üste olunca da benim bile yeni yeni farkına varacağım şekilde iş hayatıma yansıdı. Sorduğum sorular suratsız bir ifadeyle yarım yamalak cevaplanmaya başlandı. Yan odada olup baş hekimin geldiğini duymasam herkesin birbirini idare ettiği yerde bilmiyoruz ki nerde diye zor durumda bırakıldım.
Asılma mevzusuna gelince asla çok güzelim bana asılıyorlar demedim. Yazma şeklimden bir erkek selam verdiğinde kıllanan tiplerden olduğumu düşünmüş olabilirsiniz. Fakat kimseye durup duruken bu bana asıldı diyecek kafada Bi insan olmadım. Bana göre parmağında yüzük olan insana "tek mi kalıyorsun, sıkılmıyor musun, geceleri korkunca arayabilirsin, ne güzel istediğini yaparsın evde nişanlın nerde, ohhooo çok uzakmış Burda evlensen ruhu bile duymaz" tarzı cümleler kurulmaz. Yanlışsam yanlışsın diyin eleştiriye açığım.
Konu da mesafe koyamıyorum yardım edin gibi bir konu değil. Sosyal akvitilere sınırı koyup hem de iş ilişkisini devam ettirmek nasıl bir denge ister diye açılmış bir konuydu dini boyuta getiren sizlersiniz.

gece hayatini sevmedigimi belirtiyordum boyle davetlerde
onun disinda asiri muhabbete kacmadan gulumseyerek nasilsiniz tarzi sizli bizli ama yumusak bir suratla konusurdum
mesafe demek surat asip kaş catmak konusmamak degildir bence
konusma dilinizle uslubunuzla civik muhabbetlerin insani olmadiginizi ama samimiyeyinizide belli edebilirsiniz

iş dışında görüşmüyor diye, dışlananı ilk defa gördüm...gerçekten bu kadar mı değişti hayat ve insanlar...

Başlığa cevap vereyim; hayat tarzıma garip bakan, ortak zevkleri paylaşmadığım insanlarla zorunlu durumlar harici diyalog kurmayarak mesafe koyuyorum. O zorunlu durum neyse onu konuşurum, iş konuşurum ve biter.
İçeriğe cevap verirsem de, iş arkadaşlarınız da aynı benim yaptığım şekilde mesafe koymuşlar size. Anormal bir durum yok.

Derdinizi tam anlamadım ama sorun size mesafe koymalarıysa haklılar. Ortak noktanız yoksa ne konuşacaksınız ki?
Sorun sizin nasıl mesafe koyacağınız ise buna gerek kalmamış zaten.
İşe gidin, işinizi yapın ve çıkın. Size uygun insanlar varsa onlarla arkadaşlık edin. Herkesin kafası rahat etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…