Konuşmama kararı aldım

Ne yalan söylim eşiniz baştan sona haklı, tek haksız olduğu konu size bağırması. Sitemini daha düzgün ifade edebilirdi. Adam çok ters saatlerde çalışıyor, bu yüzden yemek hazırlamak için her ne olursa olsun kalkmanız lazımdı diye düşünüyorum.

valla canım ben de elimden geldiğince sabahları kalkıp kahvaltı hazırlamaya, yemeği vaktinde hazır etmeye çalışırım ama yapamazsam da eşim kalkıp bağırıp çağırmaz, hatta der ki aman yorma kendini iki yumurta kırar yeriz.
ama tabi ben de çalışıyorum, yoruluyorum diye kıyamıyor..
hatta geçen gün boş günümdü, öğlen aradı, senin boş gününde uğraştırmayayım seni, iş yerinde bişeyler yiyip geleyim dedi.
o yüzden şimdi hiç anlayamadım eşin neden bu kadar sert tepki verdi. bilmiyorumkismile
belki işinin stresinden yaptı bir anda sinirle ama uzatmaya değmez bence de.

yazdiklarinda ayni bizi anlatmissin. bizde boyle kavgalar cok yaptik. ama artik eskisi gibi yok. bende sabah kahvaltisini, is yemegini, aksam yemegini, ustunu basini herseyiyle ben ilgileniyorum. ama bende kendime gore bir cevre edindim artik. ehliyetimi aldim, su an is ariyorum. her zaman evde olunca bunlar batiyo tabi insana. esime bebek gibi baktim, ben ilgi gosterdikce o tepeme cikti. ama simdi ben ona fazla yuz vermiyorum, artik o geliyo ban bebek gibi bakiyo. yani demek istedigim kendi ayaklarinin ustunde durman lazim, su an esinin ayaklari ustunde duruyorsun, oda bunu cok iyi biliyo ve ona muhtac oldugunu dusunuyo. sende tavrini koy artik, boyleyken boylede. mesela is yemegini yapmazsam " ben disardan alirim dyo" bunlar karsilikli olmasi lazim. sen esine fazla yuz vermissin simdi oda tepene cikiyo canim. dedigim gib tavrini koy

aynen katiliyorum arkadasa
sonucta sen tüm gün evdesin ama o adam eve bir iki lokma ekmek parasi getirebilmek icin calisip didiniyor
sende evde yalnizliktan bunaliyorsundur seni cok iyi anliyorum cunku bende buraya geldigimde yapayalnizdim
ama senin gibi evde kendimi bunalima sokmadim
kendine neden arkadas cevresi edinmiyorsun ?, ya da meslegin var mi yok mu bilemiyorum eve katki olsun diye temizlik isleri var neden gitmiyorsun ?
gazateleri acip okusan aslinda bir sürü temizlik su bu ilanlari var
sen bence yalnizligin verdigi agirligi kaldiramiyorsun bir de buna maddi durumlar eklenince insan nasil boguluyor iyi bilirim
ama esinede insaf sana elinden geldiginin en iyisince davraniyordu diger konularina bakaraktan diyorum bunu
ama sen böyle devam edersen esini cok yipratirsin , oda haliyle evliliginizi yipratir
Allah yardimcin olsun

Son düzenleme:

PARDONDA NEYE TAVIR KONULUYO KİME TAVIR KONULUYO.......
KONU SAHİBİ ARKADAŞIN ANLATTIĞI OLAY KOCASININ ONUN TEPESİNE ÇIKMASI MI OLARAK ALGILANIYO SİZİN TARAFINIZDAN..BELKİ ERKEKTE ÖYLE DÜŞÜNÜYO..YÜZ VERDİK BAK KAHVALTI BİLE HAZIRLAMIYO DİYE...

BAZI BAYAN ARKADAŞLARIMIZA HAK VERİYORUM HEM ÇALIŞIYOLAR HEM ÇOCUK HEM EV HEM KOCA..KOLAY DEĞİL ONLARI ANLARIM..EŞLERİDE ANLAR TABİİ..AMA BÜTÜN GÜN EVDE OLAN BİRİ BUNLARI YAPMALI...
SİZİN BAHSETTİĞİNİZ ŞEY EVLİLİK DEĞİLDE ÇARPIŞILAN BİR ARENA SANKİ..
ADAM GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYO..ONUNDA YOK HİÇ BİR SOSYAL AKTİVİTESİ.
ÇALIŞMADIĞI ZAMANLARDA ZATEN EVİNDE..ŞİKAYET EDECEĞİNE GİT SENDE ÇALIŞ BANA FAYDAN OLSUN OZAMAN DA DİYEBİLİRDİ ÖYLE DEĞİLMİ..ADAMDA STRESE GİRMİŞ ARTIK BUNALMIŞ OLAMAZMI..KOCANIN HİÇMİ ŞİKAYET ETMEYE HAKKI YOK..ETTİĞİNDE TEPEMİZE BİNMİŞ OLUYO ÖYLEMİ...BİZ BUNALDIĞIMIZDA STRESE GİRDİĞİMİZDE ŞİKAYET EDİYORUZ AMA...

KUSURA BAKMA AMA EVLİYSEN KENDİ RAHATLIĞINI DEĞİL KOCANINDA RAHATLIĞINI DÜŞÜNMEK ZORUNDASIN..ZİRA KOCAN KENDİ İÇİN DEĞİL İKİNİZİN RAHATLIĞI İÇİN ÇALIŞIYOR....

KOCAMA İŞ YEMEĞİNİ HAZIRLAMAZSAM DIŞARDAN ALIYO DEMİŞSİN...
sonra bide erkekler kendilerine muhtaç sanıp tepemize biniyo demişsin...kocan böyle düşünen bir erkek olsaydı nasılolsa bana muhtaç gidecek yeri yok diyip sırf bu konudan dolayı bile hayatı zehir ederdi...

ne var bu kadar ofkelenecek anlamadim. sen cok sinirlisin belli. yoksa kocanin yemegini yapmadinda kavga mi ettiniz haaaaa :roflol: . benim evliligim kimseyi ilgilendirmez. eger sorunum olsaydi konu acardim sende oraya yorum yazardim. :1closedeyes: git kocanla kavga et ya. ne bulasiyosun bana.

açıkcası benim eşim bu kadar ağır çalışmamasına rağmen yemeğini kahvaltısını hazırlamazsam kızar canım.benim 3 küçük çocuğum olmasına rağmem 1 gün bile kahvaltısız işe göndermedim eşimi
mecburiyet mi değil mi bilemem ama evlilikte herkesin sorumlulukları vardır yerine getirmezsen hayat felç olur.akannehir
sen eşinin sana tavrına kırılmışsın ama eşinde anladığım kadarıyla çok yoğun çalışıyor ve stres altında.bence konuşmamak olayı büyütmek yanlış olur .kırıldığını söyle ama küslük yapma
birbirinize karşı biraz daha anlayışlı olmanız gerek diye düşünüyorum ben

ya bende yapiyorum ama bazen hasta felan olunca oda ayda yilda bir. disardan yiyo. her gun disardan yemek yemiyo. zaten ben buna izin vermem.

senin evliliğinle ilgilenmiyorum zaten..ayrıca bulaşmak kelimeside nedemek.yazdıklarına dikkat et...eşine olan davranışlarının doğru olmadığını düşündüğüm için yaptığın yorumada eleştirilerimi ekledim..özgüven probleminmi var senin..ayrıca doğru tahmin etmişsin.evet sinirleniyorum....sizin için çalışan uykusuz kalan ve bişey hazırlamadığınızda dahi sorun etmeyen eşlerinize 1 bardak çay koymak sabah 10 dk erken kalkıp kahvaltı hazırlamak bunları yaptığındada ben annesimiyim diye kendinizi haklı görmek...mantığınız bu..bu mantıktaki kadınları tasvip etmiyorum..edemem..

çalıştığı halde bunları yapmaya çalışan kendi hayatını feda eden okadar çok kadın varki bu sitede....bence bu siteden bişeyler öğrenmeye bakın

benim eşim bir melekmiş okudumda cnm baştanaşagı yazını benimkide gececi oluyo ikihafta ve gündüzcüykende sabah kendi kalkar işe gider beni uyandırmaz hi,ç bebegimiz gece uyumuyo sabahlıyom die kahvaltı istemez hiç kendi işyerinde yapar kahvaltısını bazen akşlam geldiginde yemegim olmazdı gık ses çıkarmaz yumurta kırar yeriz sen ne yersen yerşim hayatım der

Katiliyorum size.
Ben de anlamiyorum, kardesim sabahtan aksama kadar evdesin, kocana kahvalti hazirlamak mi zor geliyor. ne bu "ben mecbur muyum, ben annesi miyim" tavirlari...
Hala da tavrini koymaliymis, kocasi tepene cikmismis zaten. tavrini koyarsan kendini kapinin onunde bulursun bu kadar basit, zaten isin gucun yok.. ha burda koyulacak ne tavir var onu da bilmiyorum ya.

sen nerden biliyosun. esimin cayini koymadigimi. ben esime bebek gibi bakiyorum o benim dunyam. sen kendi kendine biseyler uydrumussun kafanada. aklina geleni yazoyosun. allah yardimcin olsun ne diyim

valla bazı insanlar kendilerinden trip yaparak bişey istendiği zaman o istek ters teper, yapacağı varsa bile yapmaz kişi o yapacağı işi
eşin rahatsız olduğu bu durumu tatlılıkla dile getirseydi eminim sende bu kadar gerilmezdin, tatlılıkla karşılık verirdin, kaldı ki özür bile dilemişsin, eşin uzatmış konuyu bence
ayrıca neden aç duruyor ki onu anlamadım atıştıracak bi yer yokmu ki çalıştığı yerde, sonuçta her zaman olan bi durum değilmiş bu durum o gecede bi yerde atıştırabilirdi

ıyi de kız diyor ki sadece 2 defa uyuya kaldım. 7 ayda 2 defa aksattı diye bu kadar tavır yapılır mı?
Ben 7 ay boyunca her gün yemeğini kahvaltısını aksatmayacağım, sonra 2 gün aksattım diye olmadık triplere maruz kalacağım.
O tavayı kırarım valla kafasında.... hayır kaçırdığım bi şeyler varsa aydınlatın beni...

eşler işte çok yoruluyor stres yaşıyorlar
eve gelince ilği alaka istiyorlar
ama 7 ayda 2 kere uyanamamışın
uzatmasına gerel yoktu bence.

evet evet tam dediğin gibi olmuş böle.. zaten özür de dilemiş, mazeretini de iletmiş.. hala afra tafra görüyor kızcağız..

Eveeet arkadaslar, bugun firsat buldum ancak girmeye.. Hepinize teker teker tesekkur ederim yazdiginiz icin.. Her bir mesajinizi okudum ve icerigi ne kadar sert olursa olsun hic kizmadim kirilmadim sadece dikkate aldiginiz icin sevindim ve destek olarak goruyorum.. Bu yuzden bana yazdiginiz icin hepinize cevap vermek istiyorum.. Oncelikle son durumu anlatayim.. Evet cuma gunu uyuduk aksam uyandim esim halen uyuyordu yapmam gerekenleri yaptim uyandiginda sofrasini hazirladim ama konusmuyorum cunku kirilmistim beraber yemeyeceksek kaldirabilirsin sofrayi dedi gulumseyerek. inada bindirmek istemedim yoksa hala ac kalacakti =)) sonucta sevdigim insan kiyamazdim ona neyse beraber yedik sonucta ve islerimizi hal ettikten sonra geceden sabah sekiz dokuza kadar sohbet ettik..aramizdaki herseyi ortaya doktuk.. Olay sadece bir yemek hazirlamamak degildi.. Bu tur ihmallerin bu tur tavirlara sebep gostermesiydi..Ve bu tavirlara gosterilecek baska tavirlarin getirecegi sonuclardi. Saygisizliga yol acmak diyelim buna. biz sonucta evlenmeye kalktik sevdik delice tutulduk ve ciddi bir kurum olusturmak istedik.. Bunun yanisira birde gecmisimiz var ve gecmisimizin bizde olusturdugu huylar tavirlar aliskanliklar kotu tecrubeler..Bunlardan bahsettik ilk evliligimden biraz olsun soz actim o ise hep erkeklerin asiri egemen oldugu ve kabalik iceren hareketlerini gordu cokca.. Ve biz bu tecrubelerden neler cikardimizi analiz ettik. Evli ciflerin birbirine gostermesi gereken nezaketleri incelikleri tavirlari iletisim sorunlarinin nelere sebep olacagini ozellikle Saygiyi ve Sevgiyi dile getirdik.. Biz konustukca dokulduk ve hatalarimizi gorduk birbirimize olan ricalarimizi beklentilerimizi dile getirdik zorluklara karsi cektiklerimize karsilik bulacagimiz tek tesellinin yinebirbirimizde oldugunu bir kez daha hatirladik.. bu konusma icinde sabirsizlik vardi "ama ben, ama ben" vardi fedakarliklari hatirlatmak vardi
yuze vurmalarda vard suclamalar bile vardi'ki biz hic suclamazdik birbirimizi kolay kolay.. Birbirimizi ne kadar anladigimizida sorguladik bilmedigimiz seyler cikti.. Yani sonucta sabirla ve sevgiyle birseyleri irdelerken kurcalarken ve sevgimizide merkeze koyarken olayi kapattik.

Evet derinss cok tesekkur ederim uslubunuz ve anlayisiniz icin... Kim icin calistigini ve neye calistigini bilsin.. Sonucta onu benden baska hic bir sey simartliyor hayatta.. Ve kafasini dagitacak hic bir mesguliyeti yok calismaktan baska bu yuzden daha ozenli olmak gerekiyo..

Evet calismayi dusunuyorum tabiiki, ariyorumda ama bulamiyorum bulduklarimda bize uymuyor.. Ben kendimce ve onun tabirinca zaten fedakarlik yaptim anlik sinirle soylediklerimi affet sadece sabaha kadar yemek yiyememem disardan bir seyler alacak kadar zamanimin olmamasi beni sinirlendirdi yoksa seni kirmak istemedim dedi.. Ve evet hak veriyorum ona ben sahsen gunlerce surat asabilirdim basima gelse.. Bos bos oturmama kizmiyor sonucta ruh halimi biliyor uzuluyor ve beni motive edecek seyler olusturmaya calisiyor.. Tebrik edilesi biri cogu zaman tskler :)

Evet burbuk haklisiniz tskler.

Ben calissam sanirim hic bir beklentisi olmaz ama iste evde oldugumu bildigi icin beklentiye girdi dogal olarak.. 14 Saat ac kaldigi icin birde kantin yok is yerinde..

Canim ben zaten tepeme cikartmamaya ozen gosteriyorum.. Bir yandanda gereken ilgiyi sevgiyi veriyorum cunku karsiligini aliyorum.. Onun eline bakiyorum diye bir sey yok sonucta mecbur calisacak bunu biliyor ve ben calisiyorum sen oturuyorsun deme luksude yok en azindan haddini asamaz o konuda sadece beklentiye girmesi dogal cunku uyumasina geciyor evdeki zamani tek sorunu uyanamiyor daha erken uyandirsam ve hazirlamadim disarda isim vardi yada hastayim hazirlayamam desem bana hic bir sekilde bir sey diyemez tamam canim ben bir seyler alirim der. 14 saat disarda olmasi ve yorulmasi stresli gecmesine baglamami istedi ve bir daha olmayacagini soyledi bende daha ozenli davranacagimi dile getirdim.. olay cozuldu

Evet mihriban bir duzen olusturmak lazim evde ve siz daha fedakar ve beceriklisiniz sanirim bende bunu ogrenecegim insallah :) sevgiler

Canim esinin anlayisli olmasina sevindim.. Bebegin varmis tebrikler benim bebegim yok yani hic bri sey yok beni engelleyecek... Hastalansam yada isim olsa oyle bir beklentiye girmiyor hic bir sekilde..

Melek ve Coral, Kesinlikle kendimi kapinin onunde bulmam.. Sadece ben kadin oldugum icin ve esi oldugum incelik yapip yardimci olurum esime bunu esimde biliyor ve inanin sizden cok daha anlayisli esim bu konuda.. Ac kaldigi icin 14 saat morali bozulmus ve defalarcada ozur diledi benim esim calismaya MECBUR hasta degilse calisacak ve ben onun sevgili esiysem elinden geldigince az veya cok bakacak ve ilgi gosterecek bana iham ettigim zamanlarda guzel bir sekilde uyarmayi bilecek.. Sevgili esim basima kalkmiyor calismami bunuda dile getireyim.. Tskler :)

Uzgunum mona Pisa haftada iki sefer yaptim bu ihamkarligi yedi ayin icinde belki 10 sefer yapmisimdir ama hic bir sekilde kizmadi sadece disardan aliyordu ben sadece onu son dakikada kaldirdigim zaman disardan bir sey alamiyor yemek yemek icin ona bozuldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…