konuşmayı sevmeyen eşi olanlar ne yapiyorsunuz?

oyle galiba. cunku esimin babasi da bu yapida bir adam. gerekli olmadikca konusmaz. hatta bi amcasi var. birgun boyle 10 kisi falan salonda muhabbet ediliyor hararetli hararetli. kahkahalar havada ucusuyor. amcasinda tik yok. konusmuyor hafifce gulumsuyordu adam. o yuzden genetik heralde diye dusunuyorum.
Evet ve eşinize neden konuşmuyorsun konuşalm vs demeyin lütfen . Kendim de aynı olduğum için inanılmaz rahatsız eden söylemler bunlar. Siz ilgisini çekecek konular açmaya çalışın. Daha da olmuyorsa o ne izliyorsa onunla lgilenin. Bunları yapamıyorsanız da en güzel kendinizi çekin kendi sevdiğniz şeylerle ilginenin

Yoruldugu icin konusmadigini düşünüyorum. Yuksek lisans yaparken gece 3e kadar araştırma yapip, uyuyup, 2 saat sonra uyanip okula giderdim. Birgun Aksam eve geldiğimde dinlenmek icin koltuga uzandim yakladik 45 dk bos duvari seyrettigimi farketmistim. Cok yoruldugum gunler farkinda olmadan hala aynı seyi yapıyorum, saate bakinca farkediyorum.

Günü çok standart geçtiği için öyle cevaplar veriyor herhalde. Sizin iş muhabbetinizi sevmiyordur belki.
İlla ki keyif alacağı konular vardır. Mutlaka güncel şeyler olmasına gerek yok.
Bir şeyler izlemeyi seviyorsa, birlikte izleyin, akabinde açık uçlu sorular falan sorun. Ya da bir haber izliyorsanız, onun yorumunu sorun. Keyifli dinlediğinizi hissettirin, zamanla anlatmaya başlar diye düşünüyorum.
Karakter meselesi tabi ki ama bu tarz şeylerle biraz açılabilir.
Böyle pasif bir ev ortamı çok sıradanlaşır , ruhsuzlaşır.
Kaliteli sohbetler insanlara çok iyi gelir.

Evet ve eşinize neden konuşmuyorsun konuşalm vs demeyin lütfen . Kendim de aynı olduğum için inanılmaz rahatsız eden söylemler bunlar. Siz ilgisini çekecek konular açmaya çalışın. Daha da olmuyorsa o ne izliyorsa onunla lgilenin. Bunları yapamıyorsanız da en güzel kendinizi çekin kendi sevdiğniz şeylerle ilginenin
evet o yuzden ben de onunla birlikte arabalarin carpisma testi videolari, surus deneyimi videolari, araba tamir videolari, elektrikli araclar, gibi seyler izliyorum. ancak onlarla ilgili konusturabiliyorum. ama tabi bi noktadan sonra sikildigim icin kendi ilgi alanlarima yonelmek daha iyi olacak heralde.

ilk tanistigimiz zamanlar zaten nerde okudun kac kardessin ne is yapiyosun vs tanisma diyaloglari oldu. sonrasinda hep gezerek vakit gecirdik. milli parklara gitmek, muze gezmek, denize gitmek, yemege gitmek, sinemaya gitmek, piknige gitmek vs. etkinlik bazli konusma oluyordu. tabi evlilik hayati monoton olunca hergun ne konusayim diyordur belki :)
evet bazen film izleriz. dediginiz gibi kitap muzik cocukla oynama falan vakit geciyor.
belki de anlatacak bir şey bulamıyordur.

o bazen bende de oluyor

hergün gördüğün insanla bir süre sonra ne konuşacaksın tükettik her şeyi moduna geçebiliyor insan

bazen de sohbet akıp gidiyor.

birlikte aktivite yapın mesela film izleyin sonradan o film hakkında konuşun

ya da bir yerlere gidin orada zaten sohbet konusu doğar.

merhabalar,
4 yasinda bir oglumuz var. ikimiz de calisiyoruz. ben aksam 18.30 gibi eve geliyorum 5 gun calisiyorum isim masabasi. esim saat 20.00 gibi eve gelir. 6 gun calisir. hem zihinsel hem bedensel yorgunlugu var. esnaf. eve geldikten yatana kadar eger o gun buyuk bir sorun yasamadiysa 'bi bardak cay doldurur musun, eline saglik,' vb. o anlik cumleler haric hicbirsey konusmaz. hep youtube instagram ve muzik. hem konusmak istemez hem de konusulan seyi dinlemek istemez. cok ugrastim ama artik kabullendim konusmayacagini. aksam eve geldigimde sadece cocugumla konusmak sıkıcı oluyor. siz neler yapiyorsunuz kizlar.
Ben zorla da olsa dinletiyorum 😅

Benim eşimde konusuna göre değişiyor bu durum..kendi sevdiği konularda hiç susmak istemeyebiliyor, en ince detayına kadar anlatabiliyor. Ben artık tamam yav anladım moduna gecebiliyorum.
Ama sevmediği konularda dinliyor, kısa cevaplar veriyor, nötr yorumlar yapıyor genelde.
İş yerinde stres yasamazsa pek bahsetmiyor ondan da.
Ben de her şeyden konuşmayı sevsin isterdim ama bu haliyle de güzel. :)

Gün içinde telefonda da mı konuşmuyorsunuz?

Muhabbet etmek-edebilmek bence evlilikte en önemli kriter. Yani şu anda eşinizi tanımıyorsunuz o halde. Bir olay hakkında ne düşündüğünü bile bilmiyorsunuz. Eskiden ne anlattıysa o ama insanların fikirleri değişir.

Eşimle sohbet etmeyi çok severiz oturur sabahlara kadar ettiğimiz günler olur. Ama bazen özlemek şart. Bazen de ayrı ayrı takiliriz mesela o odada ben salonda gibi.. özlemek iyidir. Bir süre ayrı takılın bakalım ne yapacak

merhabalar,
4 yasinda bir oglumuz var. ikimiz de calisiyoruz. ben aksam 18.30 gibi eve geliyorum 5 gun calisiyorum isim masabasi. esim saat 20.00 gibi eve gelir. 6 gun calisir. hem zihinsel hem bedensel yorgunlugu var. esnaf. eve geldikten yatana kadar eger o gun buyuk bir sorun yasamadiysa 'bi bardak cay doldurur musun, eline saglik,' vb. o anlik cumleler haric hicbirsey konusmaz. hep youtube instagram ve muzik. hem konusmak istemez hem de konusulan seyi dinlemek istemez. cok ugrastim ama artik kabullendim konusmayacagini. aksam eve geldigimde sadece cocugumla konusmak sıkıcı oluyor. siz neler yapiyorsunuz kizlar.
Benim esim haftada 2 gun 8 de gekirse dua ediyorum. Cok yogun calisiyo ve kendi isi oldugu icin de cok stresli. Normalde de konuskan degil o yuzden aksama kadar konusabilecegi tum enerjiyi harcayip geliyo. Aksam sus pus. Ben kabullendim. Ama yaninda oturayim ordan burdan konusayim ister. Dinlemez. Ama sinirlenip ariza cikarinca ya da annemlerde bi iki gun kaldigimda evde sesin olmayinca cok bos der. Ben bidir bidir konusayim arka fon gibi olsun istiyo sanirim. Ara ara sinirlensem de alistim. Ben de de 2 cocuk varken aksama enerji kalmiyo zaten artk

Valla ben de esiniz gibiyim heleki calisip geldigim zamanlar,carcar car kimse teepemde konussun istemem .Ne anlatiyon haci sen derim dkjdkdkd

Aynı benim eşim. Ben çok konuşkanım her zaman her ortamda konu bulurum konuşacak sohbeti muhabbeti severim en ufak şeyi eşime lafı dolandırarak anlatırım. Ama eşim annesi bile arasa iki dakika sonda çok konuştun kafam ağrıdı der kapatır. Bir eve bir konuşan yeter dedim bende napayım buda kusuru olsun.

başka odaya gectigim an nerdesin gel burda otur der. cok bozulur baska odada oturmama. ne farkeder diyorum ben de aynen. onun icin ayni odada oturmak onemli 😁
ben hep sorarim gununun nasil gectigini. ayni degisik bisey yok. sunu yaptik bunu yaptik. orda biter. benim naptigimi sormaz. bazen ben anlatirim isyerinde olan seyleri. pek dinlemez. dinlerse de hic bi yorum yapmaz.
o yuzden ben de sormayi da anlatmayi da biraktim.
E bu çok güzel birşey bence varsın az konuşsun bazı kocalar ayni evde olmaya katlanamıyor

Benim babam oldukça aktif, konuşkan ve müdahaledeci bir kişiliğe sahipti.. ben de evleneceğim kişinin hep az konuşmasını ve sessiz biri olmasını istemiştim. Bu yüzden ben de sevgilimi tam olarak böyle seçmiştim. Sevgililik döneminde o sessizlikte oldukça mutluydum. Daha sonra o kişiden başka sebeplerden kaynaklı olarak ayrıldım.

Şimdi evliyim. Eşim iletişim becerisi iyi konuşkan biri. Daha önceki ilişkimi düşününce nasıl o insanla evlenebileceğimi düşündüm diyorum..Çünkü iletişim insanın ruhunu besleyen bir kavram.. insanı canlı tutan bir anahtar..

Eğer sosyal ilişkilerinizde çevrenizle iletişiminiz güçlü değilse ve evliliğinizde de iletişim ihtiyaçlarınız yeterince karşılanmıyorsa uzun vadede yorucu olacağını düşünüyorum..

Ayrıca erkekler iletişim konusunda kadınlar kadar iyi değil. Mesela eşim yoğun iletişim trafiği yaşadığı günlerde benimle de az konuşmak istiyor. Acaba sizin için de böyle bir durum olabilir mi?

Eşinizle bu durumu konuştunuz mu? Çözüm bulamıyorsanız evlilik danışmanı seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Aynı böyle geç gelir TV bakar asla konuşmaz çocuklarla ilgili yedimi emdimi ödev yaptimi gibi şeyler bir kac soru bitti TV izler uyur evli gibi hissetmiyorum kendimi ortak paylaşım vs hiç yok gezme tatil saten hic yok böyle devam ediyor

Ben konuşmadan duramiyorum. Ama oyle eşimin başinda oturup konusmayi beklemiyorum ben, başka şeylerle ugrasirken hep aklima bir şeyler geliyor ve oradan konuşuyorum. 😂 Eşim bazen evden çalişiyor ve online toplanti yaptiginda Onunla konuşamiyorum ya çatliyorum, soyliceklerimi biriktiriyorum ve sirf toplanti bitse de dusunduklerimi konuşsam diye darlaniyorum. 😂
Asla laf atmadan duramam. Eee o da cevap veriyor haliyle ve konuşma oluyor.

Ha dinlemek istemeyen ve dinlemeyen adama bir şey yapamazsiniz ama bence.
İkizler burcu musun sen🤣🤣🤣

Back
X