iyi geceler kızlar size çok ihtiyacım var konuyu nereye açacağımı da bilemedim bi el atın lütfen
Evet kızlar sorun var evimiz kira ve taşıncaz bu yaz bnde eşime dedim başkasına kira ödemek yerine kredi çekip kendi evimizi alalım kendi evimize ödeme yapalım dedim
Dedim ama bu iş nasıl olur yönü yönedi nedir hiç bilmiyorum bana bi akıl verseniz nasıl olduğunu internetten araştırdım ama olay internettekiyle sınırlı değildir kredi çekip bu şekilde ev sahibi olanlar bilgi sahibi olanlar bana bi yardım edin kafam lacka oldu iyice
ya banka kredilerinde de peşinat mı lazım hiç bilmiyorum işte size sormak istedimElinizde peşinat var mı? Varsa ne kadar var?
Yoksa hiç girmeyin o işlere.
ya banka kredilerinde de peşinat mı lazım hiç bilmiyorum işte size sormak istedim
Evin yarısının parası elinizde yoksa o işler zor. Elimizde iyi bir rakam var ev bulduk kira getirisi için, 120 çekelim dedim 5 yıllığına aylık 2500 ödeme çıktı.
Malesef kiramın üzerine 3-5 daha koyayım da ev sahibi olayım gibi olmuyor.
Oturduğum evin kirası bin lira. Satın almaya kalksam 400.000. En son baktığımda 10 yıllık krediler aylık 3-4 bin ödemem gereken şekildeydi.
Öncelikle ev fiyatının %25i birikim olarak elinizde olmalı.
Sonra internetten kaç ay vadeli kredi çekmek istiyorsanız kalan miktarın aylık kredisi ne kadar olur bakın. Ona göre ödeyip ödeyemeyeceğinize göre karar verirsiniz.
Peşinat gerekiyor. Bir de kac liralik ev almayi dusunuyorsunuz aylik kac tl kredi odeyebilirsiniz, bunlara bagli
Öncelikli olarak ev buluyorsunuz fiyatta anlasiyorsunuz anlaştığınız fiyatın en az %20 sizin elinizde oluyor daha sonrası tapu ile birlikte bankaya basvuruyorsunuz geri kalanı banka hallediyor şuan konut kredilerinde devlet bankalarinin faiz oranı uygun
Biz hala borç ödediğimiz için hâlâ bi birikimimiz yok o yüzden bilmiyorum hiç napcaz bankaların internet şubesinden hesaplama yaptım 100.000 lira kredi için 120 ay vade ayda 1350 lira ödeme çıkıyor peşinat fln yazmiyor da bu ödemeye gücümuz yetiyorPesinatsiz olmaz pesinatin varsa geri kalani kira gibi odeyip ev sahibi olmak her turk vatandasinin yaptigi sey :) baska turlu nasil ev alinir ki dededen miras yoksa baska
Biz hala borç ödediğimiz için hâlâ bi birikimimiz yok o yüzden bilmiyorum hiç napcaz bankaların internet şubesinden hesaplama yaptım 100.000 lira kredi için 120 ay vade ayda 1350 lira ödeme çıkıyor peşinat fln yazmiyor da bu ödemeye gücümuz yetiyor
Biz hala borç ödediğimiz için hâlâ bi birikimimiz yok o yüzden bilmiyorum hiç napcaz bankaların internet şubesinden hesaplama yaptım 100.000 lira kredi için 120 ay vade ayda 1350 lira ödeme çıkıyor peşinat fln yazmiyor da bu ödemeye gücümuz yetiyor
Alacağınız evin değerinin %80 ini veriyor banka sizde %20sini. 100binlik bi ev için 20 bin TLniz olmalı.ya banka kredilerinde de peşinat mı lazım hiç bilmiyorum işte size sormak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?