konut kredisi sorunsalı

Evler den konu acilmisken bende bir soru sorayim yardimci olursaniz cok sevinirim...

Ev alindiginda tapu masrafi %4 olarak belirleniyormus evin digerine gore...bunun hepsini alicimi oder yoksa %2 satici %2 alicimi oder...Dolandirilmamak icin dikkat edilmesi gereken seyler nelerdir????
Evi alirken neye dikkat edilmesi gerekir odeme nasil yapilmalidir....
Yardimci olursaniz gercekten cok sevinirim....

Bu fiyata evi nasil buldunuz. Ben de konyadayim. Bizde kredi cekip eve gecmek istiyoruz ama 2+1 giris veya yuksek katlar 135 tl den basliyor. Sizin fiyati gorunce cok sasirdim acikcasi. Bi tane ev var bankadan satilik. Dediginiz o mu acaba

tapu masrafı aslında eşit gibi görünsede hiçbir satıcı bu masrafı ödemeyi kabul etmiyor. Alıcı ödüyor bu masrafı ve yüklü bir meblağ çıkıyor. Bizde 1 ay önce ev aldık hatta konu açmıştım burayada. Öncelikle müteahhitten alacaksanız firmayı araştırın,daha önce yaptığı evleri görün ve tavsiye üzerine gidin. Elinizde peşinat varsa asla tapu dairesinden önce vermeyin,tapuda işlemler sırasında ödeme yapın. Beğendiğiniz evin tapu örneğini isteyin,belediyeyi arayarak evin iskan ( oturma) raporu çıkmış mı sorgulayın,çünkü iskanı olmayan eve elektrik,su,doğalgaz bağlatamazsınız. Bu rapor evin belediyeye verilen projeye uygun olmasının yanında,müteahhidin vergi,sigorta borçları olması durumunda verilmiyor güven açısından araştırmak iyidir.

Iskani olmayan evlerin elektirik,su ,dogalgazi oluyor da faturalari fazla veriyorsun. Annemgilin iskanlari yok ama faturalar fazla geliyor.

Iskani olmayan evlerin elektirik,su ,dogalgazi oluyor da faturalari fazla veriyorsun. Annemgilin iskanlari yok ama faturalar fazla geliyor.
anneniz kaç senedir aynı evde oturuyor bilmiyorum ama bu ev alma sürecinde onlarca ev gezdik,hepsininde iskanını sorguladığımızda belediyeden aldığımız yanıt iskan yoksa elektrik su alamazsınız,sıfır evlerde iskan alınana kadar taşınan varsa şantiye elektriği ve suyu kullanıyor gelen tek faturayı daire sayısına bölerek ödeme yapıyorlar. Bu da ben az kullandım sen çok vs.gibi birçok soruna yol açıyor.
Ve evet şantiye elektrik ve suyu meskene göre daha pahalı

Evet santiyeden oluyor. Sıkıntılı bir durum. Annemgilde 1 senedir oturuyolar. Bi ara da ben oturdum iskani olmayan evde. Bi elektirik faturasi geldi 300 kusur. Icimize oturmustu.

Tapu masrafina satici karismiyor, maalesef.
Eger evi konut kredisiyle aliyorsan bankanin gorevlendirdigi eksper de arastiriyor diye biliyorum.
Yine de biz de dikkatli olmaliyiz.
Mesela elden kimseye para vermeyin. Kaporayi bile havale veya eft yapin, aciklamaya hangi evin kaporasi oldugunu yazin.

orası da öyle iki ucu pisli değnek bide tokiler de var 30 bine bile var ama oda ödemesi kalanlar ona ihtiyaç kredisi bile ceksek yeter zannimca ödemesi de daha az olur hem galiba
Tokiye hiç yaklaşma çok pişman olursun borç üstüne borç biniyor resmen değerinden fazla para ödersin canım

Benim en çok korktuğum dolandırılmak. Onca yıl biriktirip ya satıcı parayı alıp kaçarsa diye korkarım hep. Bunun bir çözümü var mı kızlar ya?
Canım alacağın evi arastirirsin önce emlakçılar zaten sözleşme yaptırıyor vazgeçen olursa para cezası verilir. Bankada araştırma yapıyor bankalar yaş yere basmaz yani korkma sende gözü açık olacaksın. Ayrıca tapu masraflarını sen karsiliyorsun. 1 ay önce aldım evimi 5 bin tapu masrafları çıktı. Tabi ben ankarada oturuyorum diğer illerde de belki aynıdır. Ben herseyine kadar araştırdım taki aidat elektrik su parasına kadar.

bir de oralarda oturan insanlari kucumser gibi ifadeler kullanmayin. 90km uzaklikta dediginiz yerleri de biliyoruz. Ama herkes cebecide cankayada oturmak zorunda degil. Bu zihniyet pek hos degil.
Küçümsediğimi kim söyledi?
Siz 'site'lerde bile 100 bine ev var dediniz, bu sebeple tırnak içinde.
Ankara'ya bu kadar km uzaklıkta sadece ilçeler vardır; Polatlı, Kızılcahamam, Çubuk vs.
Oralarda da site düzeni yoktur, kendi kendilerine bir yaşam alanıdır, şehirle ilgileri yoktur.
Ben Çankaya'dan bahsetmedim.
Şuan size 400-500binin altında ev bulamayacağınız en az 20 semt sayarım kaldı ki 100bin diyorsunuz hem de site.
3+1 den kastınız 80 90 metrekare ise bir nebze.

Bu fiyata evi nasil buldunuz. Ben de konyadayim. Bizde kredi cekip eve gecmek istiyoruz ama 2+1 giris veya yuksek katlar 135 tl den basliyor. Sizin fiyati gorunce cok sasirdim acikcasi. Bi tane ev var bankadan satilik. Dediginiz o mu acaba
evet canım bide eski binalarda var sahibinden e baksana bi bankalara gidecektim de acayip kuyruk var pazartesi diye galiba hastaneye yetiscem girmedim o yüzden

Tokiye hiç yaklaşma çok pişman olursun borç üstüne borç biniyor resmen değerinden fazla para ödersin canım
başka da şansımız yok zaten en iyisi tutcaz kiralık evi oturcaz totomuzun üstüne

başka da şansımız yok zaten en iyisi tutcaz kiralık evi oturcaz totomuzun üstüne
Canım Konya'daki evler ucuz aslında konyaydi demi ankara'da olduğu gibi olamaz dimi yani borcsuz mal sahibi olunmuyor. Bankaya gittiğimizde eşim borca girdik deyince bankacı borç olmadan ev sahibi olunmuyor demişti. Korkma korkarsan hicbirseye sahip olamazsın

evet canım konya bnde ayni düşünüyorum ve yakın zamanda işleme koycam zaten battıktan iice batalim

Merhaba Hifaa
sanırım arkadaşlar açıklayıcı detaylı bilgileri vermişler.
Tek söyleyeceğim ben kiraya verilen paraya acıyorum.
Eğer sana destek olan evli isen eşin anne baba kardeş ile yaşıyorsan onlar vs. birileri var ise mutlaka ev satın al derim.
bir şekilde az buçuk bir peşinat bul ve önce 10 yıllık çek krediyi.
Sonra yapılandırırsın bir şekilde
Ben 2011 yılında elimde üç kuruş var iken aldım evimi eşimi zor ikna ederek.
Ve 10 yıllık kredi çektim, sonra yapılandırdım 5 yıla düşürdüm.
Ve o krediyi nasıl bitireceğim diye düşünürken üst kat satılığa çıktı sıfır peşinatım vardı.
o oturduğum evim 1 yıl kalan kredisini kapattık. Küçük arabamızı satıp, sonra o evi ipotek gösterip peşinatsız yeni evin tamamına kredi çektim.
Evet ciddi cesaret isteyen bir harekt idi. Ve ev yapısızdı bir de üzerine Tadilat kredisi çektim.
bu hafta tadilat kredisini kapattık.
Yapılandırma için kredi faizlerini rakip ediyorum.
bu aralar yapılandırmaya düşük faiz vermiyor bankalar ama bekliyorum ilk anda yapılandıracağım mutlaka.

biraz karışık anlattım ama uzuuuun lafın kısası başka türlü birikmiyor.
Gir gözün kapalı borca
Sevgiler....

Biz 35 bin lira ile ev almaya gjristik babamlarda 10 bin verdi evliliğimizin 5 ayında ev aldık şimdi 8 ay oldu 96 bin lira çektik 1800 tl ödüyoruz şimdilik sıkıntımız yok aksine altınlarını vermiştim şimdi 7 binliralik bilezik aldık ve esim tek çalışıyor ben evlilik hayatına alışmak için 2 yıl ara verdim ama cesaret lazım bide başınıza bu büyük olması lazim bize babam arka çıktı insallah alırsınız benim esimde konyalı ama ankaradan aldik evimizi ve sıfıren kısa zamanda alırsınız umarım rabbim istyen herkesi ev sahibi yapsin

Birde merak ettigim netten baktigimda tapu durumu bazilarinda kat irtifikati kat mulkiyeti deniliyor kat irtifikati olan tapular pek onerilmiyor...ev alindigi zaman sadece iskani olmasi yeterlimi...
Tapu odemede ortak diye okumustum nette...satan kisi ortak odemeyi kabul etmezse ev fiyatinda baya bir pazarlik olabiliyormu

Kusura bakmayin cok soru sordum zerre bilgim yok

Nette okudugum kadariyla alici ve satici yari yariya odeme yapiyor tapu icin...Havale islemleri tapu alindigi anmi yapiliyor yoksa oncesindemi mesela atiyorum 230 binlik evin masrafi 10.000 tl tutarmis telde gorustugum emlakcinin soyledigi...birde son bir soru kapora vermek sartmi butun odemeler tapu sirasinda yapilamazmi yada en fazla nekadar kapora odeme zorunlulugu var...butun islemler kac gun suruyor acaba kusura bakmayin farkindayim cok soru sordum...ve gercekten bu bilgiler benim icin cok onemli dikkatli olmak adina

Hayır canim alıcı ödüyor tüm masrafları

rica ederim ne demek. Bildiğim kadarıyla yatdımcı olmaya çalışayım kat irtifakı müteahhitlerin ev yapımı sırasında çıkardıkları tapu çeşidi ve arsa üzerinden görünüyor daire değil yani mesela 300m2lik arsanın üzerine 4 katlı ev yapıldı kat irtifakı tapusunda bu arsanın 75m2 si sizin görünüyor. Kat mülkiyetinde ise daire olarak tapu veriliyor yani kaçıncı kat,kaçıncı daire olduğuna dair tapunuzda yazıyor. İskan raporu çıktığında irtifak tapunuzu mülkiyet tapusuna çevirebilirsiniz ücret karşılığında. Yani yine iskan raporu önemli.
Birde nette yazana aldanmayın satıcılar tapu masrafına karışmıyor biz 5000 lira civarında masraf ödedik. Pazarlık tabiki yapın ama yinede ödemeye yanaşmıyorlar.
Evi emlakçıdan alırsanız belirli bir kapora veriyorsunuz sözleşme karşılığında,cayma durumunda kapora yanıyor ve sanırım kaporanın 10 katını talep edebiliyorlar. Emlakçıdan alırsanız cayma durumunda evet ama bankadan kredi çıkmaması halinde bu cezayı ödemeyeceğinize dair madde koydurmanız sizin yararınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…