• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuyu uzatmakta haksız mıyım

maviss32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
504
316
133
42
Konuyu Sırasıyla anlatmaya çalışacağım. Haksız mıyım söyleyin bana. Önce durumumu özetliyeyim
bir temmuzda tatile girmemle birlikte 7/24 üç küçük çocuğumla birlikteyim. Sadece iki hafta önce bir kez çarşıya çıkabildim. 1.5 saat kadar. Çok bunaldım ve kendimi de yemeye verdim bu bir ayda 4 kilo aldım :(
Akşam eşim işten gelince çıkıyorum dışarıya bazen, çocuklar küçük olduğundandır Yorum oluyor. Hafta sonu da bir gün temizlik yaparak, Birgün dışarıda geçiyor.
Bu hafta sonu ise gitmemiz gereken sünnet düğünü vardı bugün. Gitmezsek çok ayıp olacaktı. Şimdi konuya gelince;
Dün öğleden sonra eşim çocukla ilgili beni yüksek sesle tabiri caizse azarladı ve herkes yolda onun sesiyle tabi bişey oluyor sanıp bize baktı ki ben normalde sakin kalamam,anında cevap yapıştırırım ki bi an tutulup kaldım. Sadece biraz daha bağır, duymayanlar kalmıştır dediğimi hatırlıyorum. Bir de utandığı mı.Yanımızda annem de vardı. O da her zaman ki gibi bana sus, tamam gibi şeyler söylüyordu. Sonra eşim hizmetlerini çocukları( bebek arabasını) sürü gitti, giderken de söyleniyordu.
Eşimle konuşmuyoruz, özür dilemedi. Bir iki kez laf attı nabız yokladı oralı olmuyorum. Bugün sünnete öğlen mevlüde çocukları alıp gitti, kendi kendine afra tafra yapıyor. Akşam kınaya gittim, hediyemi verip geldim. Moralim çok bozuk. Zaten hafta sonları bişeyler yspıyorduk, bu iki günümü mahvetti. Kınada mutlu gülen yüzleri görünce kendime bi acıdım, yani canım çok sıkıldı.
Ne yapayım bilmiyorum. Özür dilemediği sürece konuşmak istemiyorum .... Ama süre uzadıkca daha da öfkeleniyorum

Yolun ortasinda bagirmakla cok yanlis yapmis .Size kızma sebebi neydi peki ? O kadar bagircak birşey varmiydi ki ortada ?

Benden özür dile deyin,ben öyle diyorum diliyor sonra barisiyorum. Çok büyük problem değil gibi ama yol ortasindaymis biraz tavrinizi koruyun,sabredin.

Yolun ortasinda bagirmakla cok yanlis yapmis .Size kızma sebebi neydi peki ? O kadar bagircak birşey varmiydi ki ortada ?
Oğlum bebek arabasındaydı, annem bir dükkanda kanepe bakıyordu. Dükkanda Zemin kat girişte cam olduğundan içerisi dışarısıda görünüyor. Ben bebek arabasını başında dükkanda önünde kaldırımdaydım, ikiz arabası dükkana sığmıyordu. eşim bir yere kadar gitmişti. En fazla 5 dk lık bir yere.
Biz her zaman çocukların kemerini takarız. Eşim o gün farklı takmış,ben bilmiyordum. Annem bir koltuk
Beğenmiş, sende bir bak dedi. Annemi çocuğun yanında kalacak sandım ama o da girmiş arkadan. Koltuk gördüm, çıkmak için arkamızdan döndüğümde camdan dışarıya görebiliyordum, eşimin adımı yüksek sesle söylemesiyle dükkandakilerin benim, annemin dışarı çıkması bir oldu. Oğluma bir şey oldu sandım. Bunu niye bıraktınız diye bağırma çağırıyordu. Olay bu

Eşinizi karşınıza alın, sizi ne kadar incittiğini anlatın, duygularınızdan bahsederek, incittiğini vurgulayarak. Eşinizin tepkilerine göre konuyu çözüme ulaştırdıktan sonra kapatın. Çözüme ulaştırdıktan sonra hala trip atmaya devam ederseniz sağlıklı bir ilişkiniz olmaz.

Oğlum kaymış biraz, kendince inmeye çalışmış ama kemer Alt tarafından başlayamadım eşimin haftası. Ayrıca o gün annem ve ben bir de büyük kızımla çıkmıştık çarşıya. Ikizleri uyutup eşime bırakmıştım.o da sıkılmış, almış çocukları yanımıza geldi. Ben zaten rahat rahat dolaşıyom derken...

Valla bugun esimle kedi kopek gibi birbirimizi yedik ama uzatmadik. Ben de şaşiyorum nasil oldu diye ama iyi oldu. Uzadikça daha cok uzulursunuz

Oğlum bebek arabasındaydı, annem bir dükkanda kanepe bakıyordu. Dükkanda Zemin kat girişte cam olduğundan içerisi dışarısıda görünüyor. Ben bebek arabasını başında dükkanda önünde kaldırımdaydım, ikiz arabası dükkana sığmıyordu. eşim bir yere kadar gitmişti. En fazla 5 dk lık bir yere.
Biz her zaman çocukların kemerini takarız. Eşim o gün farklı takmış,ben bilmiyordum. Annem bir koltuk
Beğenmiş, sende bir bak dedi. Annemi çocuğun yanında kalacak sandım ama o da girmiş arkadan. Koltuk gördüm, çıkmak için arkamızdan döndüğümde camdan dışarıya görebiliyordum, eşimin adımı yüksek sesle söylemesiyle dükkandakilerin benim, annemin dışarı çıkması bir oldu. Oğluma bir şey oldu sandım. Bunu niye bıraktınız diye bağırma çağırıyordu. Olay bu
hmm keske cocugu birakip girmeseydiniz. Esinizi bekleseydiniz oyle.girip.detayli bakardiniz. Endiselenmekte cok da haksiz.degil yani

Bana hatanu hatamla kapatmaya çalışıyorsun gibi birşeyler söyledi. Ama ben yanlış yapmış olsam da bana bağırması, sesi, insanlarız bakışım aklımdan çıkmıyor. Ben çok hızlı hareket ederim. Saniyeler içinde oldu bunlar.

kusura bakmayın ama böyle bir durumda bende bagirirdim.
başlarım kanepenize çocuklarımın canından önemli böyle bir ihmali nasıl yaparsınız diye.
ayrıca emin olun o yükselen ses sadece size değildi iki kişilikti.
çok zor yorucu olduğunu biliyorum ama bu tür konularda eşinizin hassasiyetini çok iyi anlıyorum.
anlık bir tepki vermiş ve bence eşiniz haklı.
3 küçük küçük çocuk yorucu çok zor evet ama bu bizim tercihimiz.kendi başlarının çaresine bakacak zamana gelene kadar çok fazla dikkat istiyor.
eşinizle konuşun.ve bir anlık olduğunu söyleyin zaten oda uzatmamis.sizde uzatmayin daha fazla.
sağlıkla büyütün evlatlarinizi..

Haberlerde kaçırılan çocuk bölümlerinde hep bu izletilir,aynen bu görüntü,
Anne de ağlar ,bir anlık gitmiştim de vs diye,
Anneyi haksız bulurum,çünkü haksız.
Ya bırakmayacaksın ya da ağlamayacaksın.
Büyükannede de suç var,
Bağırma olayını haklı çıkartmaz ama eşinize kızamadım ben.

Endişesini bu şekilde göstermekte haklı mı peki
yani insaniz, ani tepkiler hepimiz vermisizdir veriyoruzdur. Bence sizin de ihmaliniz soz konusu oldugu icin uzatmayip tatliya baglayin. Haksiz.yere olsaydi tamamen farkli.dusunurdum. İnsan bazen fazla tepki vereyim de karsimdaki.bir daha.bu davranisi tekrarlamasin diye dusunebiliyor. Tabi.sizin bu yazdiginiz olay disinda hicbir bilginizi diyalogunuzu bilemiyoruz...

Tepki vermekte hakli ama davranış sekli yanlış. Panikledi herhalde çocukları öyle görünce. Uzatmayın ama benim yaptığım yanlıştı evet farkındayım ama senin öyle bağırmanda yanlıştı deyin. Yani ben hatamı anladım sende anla giBisinden ;)

Bağırma konusunda çok hassasım ben, hazmedemediğim şey bu aslında. Biliyor ve yine de bana adım atmıyor, konuşmaya çalışmıyor. Neden? Iki gün oldu. Daha kaç gün olur bilmiyorum.tek bildiğim benden özür dilemesi gerektiği.
Hatalı olduğumu kabul ederim ama bana bağırmasını kabul edemiyorum.
Bilemiyorum...

Konuyu Sırasıyla anlatmaya çalışacağım. Haksız mıyım söyleyin bana. Önce durumumu özetliyeyim
bir temmuzda tatile girmemle birlikte 7/24 üç küçük çocuğumla birlikteyim. Sadece iki hafta önce bir kez çarşıya çıkabildim. 1.5 saat kadar. Çok bunaldım ve kendimi de yemeye verdim bu bir ayda 4 kilo aldım :KK43:
Akşam eşim işten gelince çıkıyorum dışarıya bazen, çocuklar küçük olduğundandır Yorum oluyor. Hafta sonu da bir gün temizlik yaparak, Birgün dışarıda geçiyor.
Bu hafta sonu ise gitmemiz gereken sünnet düğünü vardı bugün. Gitmezsek çok ayıp olacaktı. Şimdi konuya gelince;
Dün öğleden sonra eşim çocukla ilgili beni yüksek sesle tabiri caizse azarladı ve herkes yolda onun sesiyle tabi bişey oluyor sanıp bize baktı ki ben normalde sakin kalamam,anında cevap yapıştırırım ki bi an tutulup kaldım. Sadece biraz daha bağır, duymayanlar kalmıştır dediğimi hatırlıyorum. Bir de utandığı mı.Yanımızda annem de vardı. O da her zaman ki gibi bana sus, tamam gibi şeyler söylüyordu. Sonra eşim hizmetlerini çocukları( bebek arabasını) sürü gitti, giderken de söyleniyordu.
Eşimle konuşmuyoruz, özür dilemedi. Bir iki kez laf attı nabız yokladı oralı olmuyorum. Bugün sünnete öğlen mevlüde çocukları alıp gitti, kendi kendine afra tafra yapıyor. Akşam kınaya gittim, hediyemi verip geldim. Moralim çok bozuk. Zaten hafta sonları bişeyler yspıyorduk, bu iki günümü mahvetti. Kınada mutlu gülen yüzleri görünce kendime bi acıdım, yani canım çok sıkıldı.
Ne yapayım bilmiyorum. Özür dilemediği sürece konuşmak istemiyorum .... Ama süre uzadıkca daha da öfkeleniyorum

Haksizsin

Bana hatanu hatamla kapatmaya çalışıyorsun gibi birşeyler söyledi. Ama ben yanlış yapmış olsam da bana bağırması, sesi, insanlarız bakışım aklımdan çıkmıyor. Ben çok hızlı hareket ederim. Saniyeler içinde oldu bunlar.

O hata etmis ama sizde annenizle hatalisiniz.
Adamin akli cikmistir, sahsen bnde oyle bi durumda ortaligi yikardim

Bağırma konusunda çok hassasım ben, hazmedemediğim şey bu aslında. Biliyor ve yine de bana adım atmıyor, konuşmaya çalışmıyor. Neden? Iki gün oldu. Daha kaç gün olur bilmiyorum.tek bildiğim benden özür dilemesi gerektiği.
Hatalı olduğumu kabul ederim ama bana bağırmasını kabul edemiyorum.
Bilemiyorum...

Oturup konusmaniz gerek, gelip ozur dilemez.
Karsilikli konusurken ozur beklediginizi soyleyin, uzatmayin

Back
X