Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kuzenin ne diyor peki, ne yapmayı düşünüyor

oda karşı dedi bizim istediğimiz tarzda olursa olur olmazsa yok böyle olacak dersen beklersin dedi kız ben bekleyemem diyor madem bekliceklermiş neden hemen ailelere açmışlar konuyu o da demişki herkes nişanlı kalıyor 1 yıl 2 yıl bu yok diyor 5 6 ay içinde evlenecez yoksa bekleyemem diyor

yanlış anlaşılma olmasın ben o tabiri sadece konu açan arkadaşın mustakbel dünürleri için yaptım,yoksa genel anlamda değildi tabiki sadece bana uydurma bir adet gıbı geldi ve fıkrımı söyledim..

bekleyemezsen bekleme o zaman diye blöf yapsın bakalım kuzenin, ne diyecek kız.. bana da kız başkasına inat nişanlanıyormuş gibi geldi..

valla kaldımı böyle şeyler yahu heleki butarz aç gözlülükle artık kız erkek ortak yapıyor herşeyi durumlarına göre bizde öyle yapıyoruz şunu sen bunu ben olayı çok soğuk geliyor bana sanki anlaşma yapar gibi ki benim param olsa nişanlımın durumu olmasa bi çöp aldırmam ne saçma

benim ilk sözüm konyalıydı yalnız onlar beni istemeye geldiklerinde ne kadar altın istiyorsunuz diye babama sormuşlardı
babamda ben kızımı satmıyorum demişti sonra babam sinir olmuştu sözü atmıştı.
yıllar sonrada bir konyalı kız benim memleketimi bilmeden ordan adam çıkmaz demişti.
çok üzülmüştüm meğer öğrendim bizim burdan bir oğlanı sevmiş çocuk o kızı almamış evlenmemiş.
şimdi okuyorum konya için neler yazılıyor.
inanıyormuyum tabiki hayır her yerin iyisi kötüsü var.
ama bir konyalı benim 5 yılımı yedi ona yanıyorum sadece.

valla,etliekmeği bende fazla kaçırıyorum.
olayı bitirmişsiniz siz konyalılar.
burada konyalılar restaurant var. devamlı yerim oraya ne zaman gitsem.
yok böyle bir lezzet. olsada yesem şimdi.
lake ,aslında kız atmış zaten. işine geldiği için uyduruyor işte..
.. çok açık belli bu..

Son düzenleme:
ben konyalı değilim ama, masrafların paylaşılmasından yanayım her iki aile tarafından
nişanı kız tarafı yapar zaten..
ahh ahh ben de kastamonuluyum eşim bilecikli çok çektik bu adetlerden Allah yardımcıları olsun

Bence bunun Konyası Afyonu yok
Önüne gelen bi adet uydurur oldu masraftan yırtmak için, bakalım karşı taraf yiyo mu diye
Yoksa saçma yani çocuklar bile inanmaz buna, böyle adet mi olur

arkadaşım ben doğuluyum. doğma,büyüme Ankaralıyım ama babam da, annem de, kardeşim de ben de baba memleketimizi çok severiz. bir kere Ankaralıyım dediğimi bilmem hep memleketimi söylerim. bayramımız, düğünümüz, cenazemiz hep o örf adete göre yapılır ve bilen bilir doğu'nun adetleri ne zordur. düğünün her şeyini en güzelinden, en ağırından erkek tarafı yapar. yaparMIŞ.

ben evlendiğimde nişanlım (şimdi ki kocam) 1 kuruş fazla harcayacak diye içim gitti. beyaz eşya ve yatak odasını, mutfağı ben dizdim tamamen. biraz fazla oldu ama rastgeldi. öyle zengin bir aile de değiliz. emekli babam, ev hanımı annem. ben de o zamanlar asgari ücret ile çalışıyordum ama kredi çektim, en güzelinden yataklarımı, yorganlarımı da düzdük annemle, kimseye 2 kuruş için kendime laf ettirmedim.

hele burda analar babalar paranın derdinde. babalar bu işlere girince tüylerim diken diken oluyor, benim babamın kafasını kessen damadından 1 kuruş isteyemez Allah muhtaç etmesin.

biraz uzun oldu ama diyeceğim o ki enayi yerine koymasınlar sizi geçti artık o tırıvırılar. her halta hayat müşterekse, buna da müşterek, insanda biraz gurur olur.

Ben sizinkilerin yerinde olsam bende adet uydururdum
Bizde de herşey kız tarafına ait derdim bakalım ne oluyo

Son düzenleme:

Ben KONYALIYIM, yakında bende evleneceğim şimdi bizim neler yaptıgımızı erkek tarafının neler yaptıgını anlatıyım.

Ama öncelikle şunu söylemek isterim ki resmen açgözlülük yapmışlar yani şuan o hemşerimden utandım...

Bi kere bu işler adetlerden çok, maddi durumlara göre ortak bi şekilde alınır böyle dedikleri gibi bir kural ve adet yoktur.

Nişan ve kına kız tarafına aittir düğün erkek tarafına.. Yatak odası, mutfak ( halısı perdesi avizesi ve tüm aksesuarlar ufak tefek her şey bunun icine girer) 1 tane beyaz eşyayı da kız tarafı alır. Bizimkide böyle oldu bizim evde bir de cocuk odası var onu da ortak döşeyeceğiz. Bu konuşmayla anlaşmayla olabilecek şeyler ama gercekten bu kadar açgözlü olmalarına ve gelin hanımın söylediklerine çok şaşırdım. Bunlar adetle falan değilde insanlıkla alakalı şeyler...

Son düzenleme:
Bazı yöreler böyle.
Özellikle pek mutaasıp olduğunu iddia eden yöreler

Pek zeki olduklarını sanıyorlar.

Adet değil bu, satış sözleşmesi.

Bazı yöreler böyle.
Özellikle pek mutaasıp olduğunu iddia eden yöreler

Pek zeki olduklarını sanıyorlar.

Adet değil bu, satış sözleşmesi.

Böyle bir adet yok zaten...
O söylediklerini şahıslar için söylediğini varsayıyorum arkadaşım

Bence konyalılıkla alakası yok. Konyalı bir kız arkadaşım vardı hiç böyle bir şey talep etmediler evlenirken. Ayrıca şurda şunu şu taraf alır bunu bunu taraf alır olayını da çok saçma buluyorum. Aranızda anlaştıktan sonra konyalı mutfağı alır adanalı yatak odasını vs ne saçma şeyler...

işte öğleden beri kızdığım şey az önce alıntı yaptığım mesaj gibi şeylerdi.
kötü içerik yaptım konuyu kapatsınlar diye ama maşallah başka zaman eften püften herşeye ceza yağdırıp konuları kapatanlar hala izliyo ,ne yapalım yani biz de bunlara aynı şekilde cevap mı verelim???????

Oğlan nasılsa kızı seviyor diye sallamışlarda sallamışlar, ne koparsak nasıl ucuza getirsek kar demişler, e oğlanda kızı seviyor mecbur yapacak diye keriz yerine koymuşlar, yazık ve İĞRENÇ bir durum.. Burda o kadar Konya'lı arkadaş yazmış yok böyle bir adet diye, hala hangi yüzle varda var diyecekler çok merak ediyorum, yerinde olsam oğlanın kabul etmem, çünkü iş maddiyattan çıkıp oğlanı ve tarafını yolmaya gelmiş ve böyle başlarsa bir ömür yerler bu bariz belli.. Asla kabul etmesin, bizdede böyle deyip ya anlaşsınlar yada bıraksın, böyle adette yok sevgide...

İşte ben o kıstaslara karşıyım,"Kadın mal değil, satılık değil" dedikten sonra o kıstaslara göre kıyaslama yapılmasına karşıyım. Mesele bu.

Şimdi burada kadını ve ailesini ayıplıyoruz böyle pazarlıklara koştukları için, sonra da çıkıp "ee hakediyor mu bari, güzel mi, ederi gideri var mı?" diye soruyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kendi ne halt yerse yesin ama biz de ayıpladığımız halde onu satılık mal yerine koyuyoruz, bir zihniyete böyle karşı çıkılmaz. Ben görücü meselesine takık değilim, buradaki çelişkili tavır dikkatimi çekti.

Son düzenleme:
Baslik cok talihsiz olmus...
her yerin iyiside var kötüsüde...

Böyle bir adetleri olacagını sanmıyorum herşeyi erkek tarafı nasıl yapacak kimin gücü yeter bu devirde? Bir de altın istemiş ve bende kalacak demiş kendisini çok akıllı etrafı çok salak sanıyor herhalde kız. Bence de evlenmesin paragöz insanlarla ömür geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…