kuzenin ne diyor peki, ne yapmayı düşünüyor
e baksana hala yok etliekmeği fazla kaçırmışlar yok bilmem ne.
Atışma uzamıyo ki konyalı arkadaşlarım zaten olgunlukla karşılamışlar sadece rahatsızlıklarını dile getirmişler.
Burada aynı konu şimdi atıyorum izmirliler veya kürtler için açılsaydı ne olacaktı tahmin edersiniz.
Kusura bakma ama konunun kapatılmasını isteyeceğim.Zaten böyle bir adet yok dedik,sorularına cevap almışsındır.
Bir daha da böyle bir bölgeyi bir şehri hedef alan konular açmayın lütfen.
oda karşı dedi bizim istediğimiz tarzda olursa olur olmazsa yok böyle olacak dersen beklersin dedi kız ben bekleyemem diyor madem bekliceklermiş neden hemen ailelere açmışlar konuyu o da demişki herkes nişanlı kalıyor 1 yıl 2 yıl bu yok diyor 5 6 ay içinde evlenecez yoksa bekleyemem diyor
valla,etliekmeği bende fazla kaçırıyorum.e baksana hala yok etliekmeği fazla kaçırmışlar yok bilmem ne.
Atışma uzamıyo ki konyalı arkadaşlarım zaten olgunlukla karşılamışlar sadece rahatsızlıklarını dile getirmişler.
Burada aynı konu şimdi atıyorum izmirliler veya kürtler için açılsaydı ne olacaktı tahmin edersiniz.
Kusura bakma ama konunun kapatılmasını isteyeceğim.Zaten böyle bir adet yok dedik,sorularına cevap almışsındır.
Bir daha da böyle bir bölgeyi bir şehri hedef alan konular açmayın lütfen.
Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
Bazı yöreler böyle.
Özellikle pek mutaasıp olduğunu iddia eden yöreler
Pek zeki olduklarını sanıyorlar.
Adet değil bu, satış sözleşmesi.
Bazı yöreler böyle.
Özellikle pek mutaasıp olduğunu iddia eden yöreler
Pek zeki olduklarını sanıyorlar.
Adet değil bu, satış sözleşmesi.
ama işin içinde oğlan ve kız önceden bir beraberlik yaşamadıysa ve aileler araya girip isteme olduysa,bu istekler fizikti,işti,vb özellikler ,arayışlar hemen ortaya çıkıyor.
aileler , kıstaslar koyuyor ortaya. görücü usulünde bunlara bakılıyor. vasıflar ortaya çıkıyor.
ama kızla erkek sevmiş,görüşmüş,sonuçta aileler en son gerekeni yapmak için harekete geçmişse;isteme vs. geneld,e bunlar geri planda kalıyor. çünkü kız ve oğlan birbiri sevdiği için,aileler bunu istese de ,baskıyla direterek bunlardan vazgeçiriyorlar. öbüründe, maalesef ön planda olan ,o kıstaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?