Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ben mersinliyim canim bizde kiza birsuru ceyiz verilir dedigim gibi ev bile alinir ki zamaninda babam almis bana diyor ister evlenince oturursun ister kiraya verirsin biz karismayiz diyor.Miras verilirken bile normalde esit vermeleri gerek ama kiza biraz daha cok veriyorlar.

canım şimdi şöyle evet konyada babalar veya anneler nişanlı kıza pek izin vermezler görüşmelerine falan..çok saçma evet ama doğru söylemiş kız kolay kolay görüşemezler zar zor işte...
bende pek görüşemedim eşimle nişanlı olunca çok laf çıkıyor akrabalar eş dost dedikodu kazanı kaynıyor...ona bişey diyemem kız korkmuş olabilir....
ama eşya ve düğün konusunda adettir diye yalan söylemesinler....öyle bi adet falan yok...bölüşülür herşeyi herkes üzerine düşeni yapar..o neymiş ohh kız bi sandığını alıp gidicekmiş..iyi valla iyi uydurmuşlar ....

süt hakkı mı.
o zaman alırsın bir kaç koli kutu süt. ödersin. nolacak ki.

süt hakkı mı.
o zaman alırsın bir kaç koli kutu süt. ödersin. nolacak ki.

hihi ama o kesmez onları illa para olacak kendileri gelinlerine kan kustururlar ama kızlarını evlendirirken de dünya para isterler utanmıyorlar da. bizim memlekette çok ayıptır böyle şeyler o ilçe sadece böyle. artık havasından mıdır suyundan mıdır her konuda çok tuhaf insanlar gerçekten bizim memlekette kazara kızın biri o ilçeden bir gençle evlenirse herkes o kıza acır

konyalı değilim ama konyaya gelin gidiyorum. anlattığınız gibi olsaydı benim herşeyimi erkek tarafının almış olması gerekirdi. öyle saçma şey mi olur canım. herşeyi erkek tarafı alacaksa aldığına da razı olacaksın o zaman. kusura bakma tatlım kaba bi tabir olacak ama bunun adı adet değil insanı enayi yerine koymak. kız altın sırmadan falan mıymış yoksa bulunmaz hint kumaşı mı

kesmiyor mu. tühhhh

iyide oğlan annesi süt vermiyormu oğluna. o zaman oda süt parası istesin. sanki erkek bebekler direkt yemeğe geçiyor

kesmiyor mu. tühhhh

iyide oğlan annesi süt vermiyormu oğluna. o zaman oda süt parası istesin. sanki erkek bebekler direkt yemeğe geçiyor

yani işin tuhaf yanı kızlarına hiç değer vermezler evde bahçede tarlada öldüresiye çalıştırırlar okula göndermezler döverler hakaret ederler ama kızın kısmetin çıktı mı birden kız kıymetli olur hoş böyle de kıymetli değil ya resmen satıyorlar kızlarını.

oğullarını da aynı şekilde sadece iş yapsın çalışsın eve para getirsin diye yaparlar. şovenistlik yapmak istemem ama gerçekten koca memlekette bir ilçe böyle çok şaşırıyor insan resmen şehir merkezinden ve diğer ilçelerden 1000 yıl geride yaşıyorlar tuhaf insanlar

Sanırım erkek tarafının durumu iyi ve bunu gören uyanık kız tarafı ellerini ceplerine atmadan bu işten sıyrılmak peşindeler...
Tuhaf... Hayatta böyle adet duymadım.

amaaa iki kez sordum cevap vermediniz bu kıza aldığı tektaşı neden takmıyor ben bu işin içinden çıkamadım aslında çıktımda aklıma iyi şeyler gelmedi güya takarsa patron kısa süreli çalışacağını anlayıp işten çıkarırmış çünkü evlenirlerse kız kuzenin olduğu şehire yerleşecek bizde dedik konyada evleneceğini söyle bir sürü yalan atıyorsun bunumu söyleyemeyeceksin neymiş kızın babasıda demiş iş yerinde takma diye patron seni çıakrır diye böyle saçmalık olur mu ya millet nerden bilecek sözlü olduğunu 1500 tl para verdiler o yüzüğe madem takmıcan neden aldırdın..

Bak aklima ne geldi.siz bence sure isteyi. Biz yorenizin adetlerini arastiralim ne lazimsa yapariz deyin. Gercekten bilenlere sorun elbet boyle adet olmadigi ortaya cikacaktir. Biz sorduk sorusturduk boyle adet yokmus dersiniz. Zate. Niyese bu ev kizlarinin istekleri bitmiyor. Okumus kizlara bak hepsi evlenicez eve yuvamiza katkimiz olsun diye kendilerini yirtiyorlar. Ama bu tiplerde hic caba yok. Varsa yoksa kac para ederim derdine dusmusler. Erkeklerde niye bunlarin pesine duserler anlamam! Sanki evlenince ilk gunden karnaval havasi estircekler evde. Ne gibi fazladan ozeliikleri var merak efiyorum

kesmiyor mu. tühhhh

çocuklarına parayla süt verenide ilk kez duyuyorum allah bilir daha neler duyacaz kızlarını küçük duruma düşürüyorlar bence ki süt parasını alıncada annenin bir hakkı kalmıyor kızın üstünde haram edebileceği süt kalmıyor ortada yani

ay canım çok güzel konuştun biz boşa okumuşuz çalışıyoruz kpss kazancam diye 3 yılım gitti ev kızı ol bul zengin koca iste de iste ama bize yakışmaz güzelim işte

adet madet hikaye.
çıkarlarına adet süs vermişler o kadar.
benim bildiğim hiç bir yörede bu tür bir adet yok,
ufacık çöpte olsa kız tarafının aldığı birşey mutlaka olur.
zaten ''bide herşey bizim istediğimiz gibi olacak'' demelerinden belli yalan söyledikleri.
düğün yapılacağı zaman her iki tarafta toplanır adetlerini söyler orta yol bulur.
yani illaki kız evinin dediği olacak diye bişey yok.
sizde deseydiniz,bizim adetlere görede biz size bi koç veriyoruz(damat oluyor bu koç )
bizde koçlar kıymetlidir o yüzden şunu şunu şunu siz yapacaksınız.
bide böyle...

emin olunki diyeceklerdir,
biz böyle adet görmedik,
o zaman dersiniz bizde görmedik ama istemek bedava

ayrıca gelininizi çok samimiyetsiz buldum.
ne demek altınlarımı vermem.
tamam altın seninde o borçlar ortak olacak,
ki vermemek istememesi hakkı ama böylede söylenmez ki.
insanın az bi dilinin kemiği olur

Cnm bilemedim bazi patronlar var istemeyen. Fakat yu zuk takildimi cikmaz haklisin

ben konyalı değilim ama burda doğdum büyüdüm yani tanırım konyalıları.böyle birşey yok.kınaya çok önem verirler ve kınayı mutlaka kız tarfı yapar.nişanı tam bilemiycem.ayrıca eşyalarda da yatak odasını kız alır belki bulaşık makinasıyla fırını da.gerisini erkek tarafı.bunlar adetler olabilir ama bu zamanda herşey farklı.aileler herşeyi karşılamayabiliyor eşyaları evlenecek kız ve erkek taksitle alıyor.herşey anlaşmaya bağlı.
ama bu aile için söylenecek tek şey var görgüsüz ve açgözlü.kuzenin evlenirse yandı.

ben okumuşta gördüm böyle çok isteği olupta evliliğine katkısı olmamış. her ev kızı da her okumuşta aynı değil ev kızlarını bu kadar aşağılamaya gerek yok bence

Bu da ayrı bir mantık mesela: Bu kız çok güzel, çok kültürlü, çok güzel işli olsa verilen parayı sonuna kadar hak mı edecek? Fiyat-kalite endeksi mi mesele yani?

Ayıp ayıp sadece ev kizlarimi kaç para ederiz nasıl zengin koca buluruz derdinde???? Sen evliligin için ne çaba gosterdin merak ettim....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…