sen nereliisin öyle ya ne güzel kızlara değer veriliyor benimde 2 kızım var ve her zaman eşime diyorum kızlarımın adına ev alıcam diye evlennselerde evlenmeselerde alıcaz yani.
ama sizde maşallah herşeyi kız tarafı yapıyor sizden kız alan yaşadı
Bu konuda bütün kızlar hemfikiriz ancak benim midemi bulandıran şey kızın işten patron çıaracak diye yüzüğü takmaması bunu anlamadım dedim acaba bir şey mi var konuştuk kızla neymiş efendim patron duyarsa kısa süreli çalışacağımı anlar ve işten çıkarır demiş çünkü hanımımız evlenince kuzenin olduğu yere gidecek bende dedim bizde yüzük takılınca çıkmaz yok takmam diyor birde kız kuzenin yanına gelmiş çocuk çağırmış eve gidelim annemler bekler diye gitmemiş halbuki aileler tanıştı çocuk kaç sefer ailesiyle görüştü yengem davet etmiş hazırlık yapmış gelin adayım gelsin biraz konuşuruz diye kız gitmemiş
süt hakkı mı.benim memleketimin tümünde değil ama sadece bir ilçesinde de '' süt hakkı '' diye bir para istiyorlar erkek tarafından süt parası da annesi kızını onca zaman emzirmiş de bunun hakkını erkek tarafının vermesi gerekirmişmemleketimin merkez ilçesi ve diğer ilçeleri bu bahsettiği tek ilçeden kız almak istemezler hem bu yüzden hem de ilçe olarak tuhaf insanlar olduklarından
süt hakkı mı.
o zaman alırsın bir kaç koli kutu süt. ödersin. nolacak ki.
kesmiyor mu. tühhhhhihi ama o kesmez onları illa para olacak kendileri gelinlerine kan kustururlar ama kızlarını evlendirirken de dünya para isterler utanmıyorlar da. bizim memlekette çok ayıptır böyle şeyler o ilçe sadece böyle. artık havasından mıdır suyundan mıdır her konuda çok tuhaf insanlar gerçekten bizim memlekette kazara kızın biri o ilçeden bir gençle evlenirse herkes o kıza acır
süt hakkı mı.
o zaman alırsın bir kaç koli kutu süt. ödersin. nolacak ki.
kesmiyor mu. tühhhh
iyide oğlan annesi süt vermiyormu oğluna. o zaman oda süt parası istesin. sanki erkek bebekler direkt yemeğe geçiyor
kesmiyor mu. tühhhh
iyide oğlan annesi süt vermiyormu oğluna. o zaman oda süt parası istesin. sanki erkek bebekler direkt yemeğe geçiyor
Bak aklima ne geldi.siz bence sure isteyi. Biz yorenizin adetlerini arastiralim ne lazimsa yapariz deyin. Gercekten bilenlere sorun elbet boyle adet olmadigi ortaya cikacaktir. Biz sorduk sorusturduk boyle adet yokmus dersiniz. Zate. Niyese bu ev kizlarinin istekleri bitmiyor. Okumus kizlara bak hepsi evlenicez eve yuvamiza katkimiz olsun diye kendilerini yirtiyorlar. Ama bu tiplerde hic caba yok. Varsa yoksa kac para ederim derdine dusmusler. Erkeklerde niye bunlarin pesine duserler anlamam! Sanki evlenince ilk gunden karnaval havasi estircekler evde. Ne gibi fazladan ozeliikleri var merak efiyorum
amaaa iki kez sordum cevap vermedinizbu kıza aldığı tektaşı neden takmıyor ben bu işin içinden çıkamadım aslında çıktımda aklıma iyi şeyler gelmedi güya takarsa patron kısa süreli çalışacağını anlayıp işten çıkarırmış çünkü evlenirlerse kız kuzenin olduğu şehire yerleşecek bizde dedik konyada evleneceğini söyle bir sürü yalan atıyorsun bunumu söyleyemeyeceksin neymiş kızın babasıda demiş iş yerinde takma diye patron seni çıakrır diye böyle saçmalık olur mu ya millet nerden bilecek sözlü olduğunu 1500 tl para verdiler o yüzüğe madem takmıcan neden aldırdın..
Bak aklima ne geldi.siz bence sure isteyi. Biz yorenizin adetlerini arastiralim ne lazimsa yapariz deyin. Gercekten bilenlere sorun elbet boyle adet olmadigi ortaya cikacaktir. Biz sorduk sorusturduk boyle adet yokmus dersiniz. Zate. Niyese bu ev kizlarinin istekleri bitmiyor. Okumus kizlara bak hepsi evlenicez eve yuvamiza katkimiz olsun diye kendilerini yirtiyorlar. Ama bu tiplerde hic caba yok. Varsa yoksa kac para ederim derdine dusmusler. Erkeklerde niye bunlarin pesine duserler anlamam! Sanki evlenince ilk gunden karnaval havasi estircekler evde. Ne gibi fazladan ozeliikleri var merak efiyorum
Afedersinde kiz cok mu guzel? Cok mu kulturlu ? Cok guzel isimi var? Bulunmaz hint kumasi mI ? Ayip kacacak ama malum yeri altindan mi? Ustelik ev borcu olursa altinlari vermem demis. Kimse alinmasin ama bana issiz gucsuz ev kizi kurnaz biri gibi geldi. Sanki kendini satiliga cikarmis gibi ne o oyle! Zengin koca istiyorsa estetik yaptirsin birde kendini gelistirsin.zira zengin koca boyle kezbanlari almaz haberi olsun.
ben okumuşta gördüm böyle çok isteği olupta evliliğine katkısı olmamış. her ev kızı da her okumuşta aynı değil ev kızlarını bu kadar aşağılamaya gerek yok bence[/QUOTE
Ben tahminde bulundum ve tahminimde hakli ciktim. Konu sahibide onayladi. Etrafimda gordugum inanilmaz istekleri olan tipler genellikle ev kizlari cocuklarini okutmayan tipler.Cocugunu kimseye muhtac etmeden birey olarak yetistiren insanlar zaten kesenin agzini acip egimtimlerini karsiliyor masrafini yapiyor. Fakat kar amaci guden insanlarin isine gelmez bu tabi. Okul para ister neticede. Genelleme cok yapan insan degilim ama istisna kaideyi bozmaz lafi burdan geliyor. Yani bu kadar istek niye ? Kusura bakmayin prenses mi ? En azindan calisan bayan evine yardim edebilir. Isteklet fazla bile olsa okumus isi olan bayan borcuna ortak olur hic olmazsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?