Bak aklima ne geldi.siz bence sure isteyi. Biz yorenizin adetlerini arastiralim ne lazimsa yapariz deyin. Gercekten bilenlere sorun elbet boyle adet olmadigi ortaya cikacaktir. Biz sorduk sorusturduk boyle adet yokmus dersiniz. Zate. Niyese bu ev kizlarinin istekleri bitmiyor. Okumus kizlara bak hepsi evlenicez eve yuvamiza katkimiz olsun diye kendilerini yirtiyorlar. Ama bu tiplerde hic caba yok. Varsa yoksa kac para ederim derdine dusmusler. Erkeklerde niye bunlarin pesine duserler anlamam! Sanki evlenince ilk gunden karnaval havasi estircekler evde. Ne gibi fazladan ozeliikleri var merak efiyorum
Ayıp ayıp sadece ev kizlarimi kaç para ederiz nasıl zengin koca buluruz derdinde???? Sen evliligin için ne çaba gosterdin merak ettim....
Bende ev kiziydim calismiyordumda hiç öyle bitmek bilmeyen isteklerim olmadı... Gereken şeyler istendi altın olarak eşimin ailesi hiç yardım etmediğinden ailesi haline acimazken benim ailem üzüldü istenilen altınların bir kısmını ailem geri çevirdi benim ailem takti eksik olanı şimdi ev kiziyim diye bizdemi aç gözlü olduk??? Yoksa yolmadık diye enayimi olduk....
Bu kadar istegi olup ben altinlarida asla borca vermem diyen ev kizi evet kendini satma derdindedir.zaten kendini satmiyor olsa bu kadar isteg olmaz. Ben kesin ev kizidir dedim ve tahminimde haklI cktim. Ne yani evdr yan gel yatmis hic kendini gelistirmemis aasla evkenirken evlilige katkisi olmayan bayanla kac yil dirsek curutmus okumus evini kurarken katkisi olmus insanI bir mi tutuyorunuz? Asil size ayip. Ben hangi grupta miyim ? Ev kizI kadar akilli olmayip somurmeyi bilmeyen grubunda.
Bu da ayrı bir mantık mesela: Bu kız çok güzel, çok kültürlü, çok güzel işli olsa verilen parayı sonuna kadar hak mı edecek? Fiyat-kalite endeksi mi mesele yani?
Madem ortada bu kadar istek ve bitmek bilmeyen talep var satilan malinda A kalite olmasi icab eder
Madem ortada bu kadar istek ve bitmek bilmeyen talep var satilan malinda A kalite olmasi icab eder
Siz her ev kizini bir tutamazsiniz... Ev kızı ayridir aç gozluluk ayridir bunu aynı kesede tutamazsiniz ben bekarken calisip evlenince rahatima bakıp yan gelip yatanida gördüm.... Baba evinde ev kızı olupta evlilikte tek kurusa katkısı olmayıp çocukları olupta universiteyi okuyup eşinin geliri mükemmel olupta çalışan bayan var örnek teyzem... Bekarken calismayip. 2 çocuğu varken üniversite okuyup şimdi öğretmen.... Ev kızlarına hakaret edip zengin koca peşinde diye hitap edemezsin.... Aç gozlululukle ev kızı ayrı şeydir önce bunun ayrımını yapin.....
Ne "kalite"de olursa olsun bir kadından satılık mal gibi bahsedilmesi beni rahatsız eder.
Bak arkadasim zaten baslik parasi, sut parasi, yok adet herseyi siz yapicaksiniz d iye sacmalayan ailelerin cogu zaten nasil kar ederiz derdinde boyle onsanlarda zahmet edip cocugunu okutmsz zaten. Veya bu kadar cikari akil edebilecek ac gozlu insan okuyarak vakit kaybetmez. Istisba elbet olcaktir.
Ne "kalite"de olursa olsun bir kadından satılık mal gibi bahsedilmesi beni rahatsız eder.
ben okumuşta gördüm böyle çok isteği olupta evliliğine katkısı olmamış. her ev kızı da her okumuşta aynı değil ev kızlarını bu kadar aşağılamaya gerek yok bence[/QUOTE
Ben tahminde bulundum ve tahminimde hakli ciktim. Konu sahibide onayladi. Etrafimda gordugum inanilmaz istekleri olan tipler genellikle ev kizlari cocuklarini okutmayan tipler.Cocugunu kimseye muhtac etmeden birey olarak yetistiren insanlar zaten kesenin agzini acip egimtimlerini karsiliyor masrafini yapiyor. Fakat kar amaci guden insanlarin isine gelmez bu tabi. Okul para ister neticede. Genelleme cok yapan insan degilim ama istisna kaideyi bozmaz lafi burdan geliyor. Yani bu kadar istek niye ? Kusura bakmayin prenses mi ? En azindan calisan bayan evine yardim edebilir. Isteklet fazla bile olsa okumus isi olan bayan borcuna ortak olur hic olmazsa.
çok yanlış düşünüyorsun bende ev kızıydım zaten 20 yaşında evlendim öyle saçma adetlerimizde yoktu altın konusunda ise babam damat tarafına gücünüz neye yetiyorsa onu yapın dedi yok şu altınmış yok şu eşyaymış istenmedi bile dügüne yakın eşimle gidip aldık çeyizlerimi göreninde ağzı açık kaldı her şeyin en kalitelisi yapıldı ineden tut ipliğe. okuma konusuna gelince babam beni okutmak istedi ben okumadım tabi lise mezunuyum anlatmaya çalıstığım okulla ilgisi yok bu ailenin kızına verdiği değerdir eğer o aile kızına değer verseydi elinden geleni yapacakti yoksa hangi genç kız istemezki ailesinin evliliğine katkısının olmasını yarın o kız evlenince kaynana görümce demeyecek mi ailen sana ne yaptı? aslında burda suç ailenin okumamış kızın deil.
Ben bu kadar istegi bitmeyen ev kizins iyi gozle bakmam.ben istisna kaideyi bozmaz demistim. Ayrintiya girmeyecegim. Ayrica istersem genelleme yaparim gruplarim istedigim gibi dusunurum.ne. yapacaksin ? Yakalayip dovecek misin. Konu sahibinin bahsettigi tip kesin ev kizidir dedim konu nereye geldi begenmiyorsan oku gec!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?