- 19 Mart 2015
- 2.112
- 1.831
- 133
- Konu Sahibi PapatyamsiHatun
-
45 gün sütten kesme için çooook erken. En az 2,5 3 ay olmalı. Ayrıca bilmediğinize göre daha önce hiç köpek beslemediniz; lütfen yavru almayın lütfen. O kadar çok eğitimi var ki... Sonucunda ya saçınızı başınızı yolacaksınız ya da köpeği bırakacaksınız.Golden yavrusu edineceğim. Büyük ihtimalle yarın yeni evine gelmiş bulunacak ! :)
Henüz 45 günlük bir erkek yavru. Anneden kesilmiş artık tamamen.
Bakımını nasıl yapmam gerektiğini adım adım anlatabilir misiniz ? Beslenmesinden temizliğine, tuvaletinden sağlık kontrollerine kadar her şeyi bilmem gerekiyor.
Çiftlikten alıyorum. Karnesiyle beraber gelecek. Her şeyi tamam şimdilik. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor ?
Eğitim videolarınıda izleyip eğitmeyede çalışacağım kendimce.. Eğitim konusu hakkında bilgisi olanlarda paylaşırsa sevinirim.
Öyleyse bu çiftlikten bana yanlış mı bilgi verdiler ?45 gün sütten kesme için çooook erken. En az 2,5 3 ay olmalı. Ayrıca bilmediğinize göre daha önce hiç köpek beslemediniz; lütfen yavru almayın lütfen. O kadar çok eğitimi var ki... Sonucunda ya saçınızı başınızı yolacaksınız ya da köpeği bırakacaksınız.
Barınaklarda hem golden hem eğitimli o kadar çok köpek var ki; üstelik ücretsiz. Paranızı mamaya aşılara harcarsınız böylece, ama en önemlisi temel eğitimleri almış bir köpeğiniz olur. Üstelik beni kurtardı bilincinde olacağı için size olan davranışlarını görüp şaşacaksınız.
Bu yazdıklarımı düşünüp tartın sonra yine konuşalım.
Ay çok çok çok teşekkür ederim ! Yardımına ihtiyacım var ! Soracağım o kadar çok soru var ki !Yavru köpek bakımı gerçekten de zor.
Eğitimi için gerçekten çok çok vakit ayırmanız hatta gözünüzün önünden mümkün olduğunca ayırmamanız lazım.
Benim köpeğim 6.ayını yeni bitirdi hala heyecanlanınca tuvaletini tutamayabiliyo mesela.
Tuvalet konusunda, tüy konusunda (ki yavru aldıktan sonra bebeklik tüyleri yenilenicek tamamen her yer tüy olucak, dişleri tek tek dökülücek tabi kaşınırken evde ne bulursa kemirmiş olucak.) diş kaşınması ve heryeri kemirmesi konusunda gerçekten sabırlı olabilcekseniz alın gerçekten.
Bir de benim de köpeğim golden ve söz dinleme konusunda goldenlar büyüseler bile oldukça şımarık hayvanlar olduğundan tamamen asla söz dinlemeyecekler :)
Hayvan beslemek gerçekten şahane ama bence alma konusunda gerçekten acele etme ama eminim dersen alırsan da dilediğin herşeyi özelden sorabilirsin bana elimden geldiğince yardım ederim :)
Peki ben köpeğimin aşılarının yapıldığını ve bana bu konuda yalan söylenmediğini nasıl anlarım ?İst. hakkında bilgim yok, çiftlikler elbette yanlış bilgi verecek size, onlar paralarına bakar. Çiftlikten ve petshoplardan alındıktan sonra ölen o kadar hayvan var ki, inanamazsınız. Yapıldı denilen aşılar yapılmamış oluyor, zaten emme süreli olması gerekenden az.
Siz çiftlikten vazgeçin, samimi söylüyorum. Benim ne karım olur sizin alınca ne de zararım. Barınağa gidin, sizi kendine çeken bir köpek olacaktır. Eğer olmazsa SON çare anne altından almaya çalışın. (Evinde köpek besleyenler çiftleştiriyor, sonra yavrulara yuva arıyorlar, asıl anne altı denilen budur.)
Bir kaç ay sonra çiftlikten aldığım köpeğim öldü diye konu açmanızı istemem, bundan çabam. 10 yaşında bir yavrum var, çok içli dışlıyım bu konularla.
45 gunluk köpeğin hngi asısını yaptırmışlarPeki ben köpeğimin aşılarının yapıldığını ve bana bu konuda yalan söylenmediğini nasıl anlarım ?
İncelemek isterseniz size alacağım çiftliğin internet sitesini atayım ; http://www.celikkopekcifligi.com/
Öyle pek yalan söyleyecek türden bi yermiş gibi gelmedi bana. 2 veterinerle çalıştıklarını falan söylediler. Düzcedeymiş yerleri. İstanbula gönderecekler. Bende alacağım..
Ölüm falan deyince korkuttunuz beni.
Otobüsle gönderecekler değil mi? Kutuya koyup bavulla aynı yerde taşıtacaklar. Bu bile vicdanları olmadığının göstergesi emin olun. Gelirken ölür mölür dertleri değil, onlar paralarını almış olacaklar. O kadar çok canı yanan var çiftliklerden tahmin bile edemezsiniz. Siz gelin vazgeçin.Peki ben köpeğimin aşılarının yapıldığını ve bana bu konuda yalan söylenmediğini nasıl anlarım ?
İncelemek isterseniz size alacağım çiftliğin internet sitesini atayım ; http://www.celikkopekcifligi.com/
Öyle pek yalan söyleyecek türden bi yermiş gibi gelmedi bana. 2 veterinerle çalıştıklarını falan söylediler. Düzcedeymiş yerleri. İstanbula gönderecekler. Bende alacağım..
Ölüm falan deyince korkuttunuz beni.
Kesinlikle katılıyorum, ah hele o sokaktaki soköler var ya, nasıl açlar sevgiye nasıl sadıklar nasıl güzeller. Kıyamam yaaHayvan sevgisi olan bir insan tamam golden ister anlarım ama Safkan golden.. yahu ne olacak sanki barinaktan o mutsuzlugun umutsuzlugun içinden bir can sahiplensen de Safkan olmasa.. ne olur yani?
Ne olur 45 günlük değil de 1 yaşında olsa?
Can bu ya can...
Arayıp görüştüm tekrar. İç dış parazit sonrasında 30 günlük olduğunda ve 45 günlük olduğunda yapılan karma aşılar. zaten hepsi kimliğinde yazılıymış.45 gunluk köpeğin hngi asısını yaptırmışlar
Önceki yazılanları okudunuz mu? Bakın çok dandik bir yer burası, ne adres var ne sabit numara var. Otobüse verecekler köpeği, yazık, ölü köpek verseler iddia edemezsiniz bir şey.Arayıp görüştüm tekrar. İç dış parazit sonrasında 30 günlük olduğunda ve 45 günlük olduğunda yapılan karma aşılar. zaten hepsi kimliğinde yazılıymış.
Arayıp görüştüm tekrar. İç dış parazit sonrasında 30 günlük olduğunda ve 45 günlük olduğunda yapılan karma aşılar. zaten hepsi kimliğinde yazılıymış.
evet bu uyarıları dikkate alarak biraz araştırma yaptım. golden besleyen birinin yavrularını sahiplendirmek için yuva arıyormuş. şimdi onunla görüşeceğim kafama yatarsa o yavrulardan birini sahipleneceğim..Önceki yazılanları okudunuz mu? Bakın çok dandik bir yer burası, ne adres var ne sabit numara var. Otobüse verecekler köpeği, yazık, ölü köpek verseler iddia edemezsiniz bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?