Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

Kızlar ben hayatım boyunca hiç sevgi görmedim. Evliliği de bu yüzden istiyorum. Sevilmek için. Ailem bile bana hizmetçi muamelesi yapıyor. Şunu yap, bu getir, onu götür. Ben değer vermek, sevmek nedir bilmiyorum. Evlilik meraklısı demeyin, evlenmek zorunda mı herkes demeyin. Sevgisizlik çok farklı birşey. Hiçbir şeyle dolduramıyorsunuz yerini. Hiçbir şeyle.

Umarim en guzel evliligi yaparsiniz. ❤

Benim de yakin arkadaslarim hakkinda cok kotu sozle bahsedildigini duydugum oldu. Once arkadasimi savundum sonra da o insanlari her yerden sildim. Ve bu yakin arkadaslarima da seneler gecti hic bir sey anlatmadim. Cunku konusan bu insanlar sacma sapan degersiz kisiler. Laf soyledi balkabagi misali. Her insani ciddiye alirsak zamanimiza yazik. Ve en yakin arkadasimin bu laflara kafayi cok takacagini da biliyorum. O yuzden ben sizin yerinizde olsam daha iyi arkadaslar arardim. Ikincisi ise internetten ciddi olan evlendirme sitelerinden faydalanabilirsiniz diye dusunuyorum.

Kızlar ben hayatım boyunca hiç sevgi görmedim. Evliliği de bu yüzden istiyorum. Sevilmek için. Ailem bile bana hizmetçi muamelesi yapıyor. Şunu yap, bu getir, onu götür. Ben değer vermek, sevmek nedir bilmiyorum. Evlilik meraklısı demeyin, evlenmek zorunda mı herkes demeyin. Sevgisizlik çok farklı birşey. Hiçbir şeyle dolduramıyorsunuz yerini. Hiçbir şeyle.
Bana da öyle diyorlar evlenip te ne yapacaksın diye. Ben de hiç sevgi görmedim. Belki sans yüzüme güler sevilirim. Daha öncede yazmıştım hiç sevilmedim ,bir erkek tarafından değil genel olarak hiç sevilmedim. Anne baba hayatta değil. Keşke biri de beni ben olduğum için sevseydi. Keşke merak edilseydim. Yüce rabbim bunu çok görmez bana herhalde ,bir gün olur mu dersiniz? Konu sahibi umarım bir gün gerçekten sevilirsiniz. Çok iyi bir insana denk gelirsiniz.

Kendini aşağılanmış gibi hissetme tamamen karşı tarafın istekleri ve patavatsızlığı herkesin amacı hayatta çocuk sahibi olmak olamaz hiç takılma bile bana gore

Bana da öyle diyorlar evlenip te ne yapacaksın diye. Ben de hiç sevgi görmedim. Belki sans yüzüme güler sevilirim. Daha öncede yazmıştım hiç sevilmedim ,bir erkek tarafından değil genel olarak hiç sevilmedim. Anne baba hayatta değil. Keşke biri de beni ben olduğum için sevseydi. Keşke merak edilseydim. Yüce rabbim bunu çok görmez bana herhalde ,bir gün olur mu dersiniz? Konu sahibi umarım bir gün gerçekten sevilirsiniz. Çok iyi bir insana denk gelirsiniz.
Neden olmasin Hayat sürprizlerle doludur bir bakmissin hiç beklemedigin bir anda mutlu olacağın güzellikler çıkmış karşına.Allah çok şükür çok mutluyum diyecegin günleri yasatsin insaAllah 🌻

Adamı haklı bulanları anlamıyorum. Kimse konuda geçen adama neden çocuk istiyor diye kızmıyor ki. 40 yaşındaki bir kadın için “sor bakalım menopoza girmiş mi” şeklinde bir uslub takındığı için kızıyor. 45 yaşında dahi menopoza girenler için doktorlar erken diyorken bu adamın konu sahibi için menopozlu tabiri kullanması kendi cehaletinin ve kötü kalpliliğinin göstergesi başka bir şey değil.

Ayrıca adam ne kadar cahil ve patavatsızsa arkadaşınız da bir o kadar düşüncesiz ve acımasız. Böyle bir durumda arkadaşınızın size bu ifadeyi bu şekilde yetiştirmemesi gerekirdi ki dahası size layık gördüğü bu adamın haddini de bildirmesi gerekirdi. Arkadaşınızla samimiyetinizi sorgulayın derim.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
Gençlerin de çocuğu olmuyor ne alakası var ya gereksiz adam.40 yaşında menapoza mı giriliyormuş

Öncelikle evlilik sevilme garantisi getirmiyor. O şekilde olsa boşanmalar olmazdı. Çok hızlı çekimlerin çok hızlı itilmesi olur. Bu kadar üzerine düşmeyin bu konunun. Yaşınız evlilik için de çocuk için de geç değil. Yaşıtlarınız evlenip çocuk sahibi olmuş olabilir ama bu onların mutlu olduğu anlamına gelmiyor. Siz kendiniz tam olun. Bir başkası sizi tamamlayamaz.

40 yaşında olmanız ve doğurganlık için riskli yaşlarda olmanız bir realite.

Neden kabul edip de ona göre duygularinizi ayarlamiyorsunuz?

Her yası veya getirdiklerini/göturduklerini kabullenmemiz gerekmez mi?

O adamin cocuk olayini degerlendirmesinin nesi garip??

Neden insanlarin size alti boş yere "aman da cok gencsin aman da boy boy cocuklarin olur " gazlari vermesine ihtiyaciniz var?

Siz kendinizi oldugunuz gibi kabullenmezseniz elalem haydi haydi sizi üzer.

Millet o kadar politik dogrucu olmus ki %100 rasyonel gerceklere bile itiraz ediyor.

Siz de o adamin asgari ücretli oldugunu ögrenseniz "ben milyon dolarlik ev almayi dusunuyorum, sanirim bu bey benim istedigim seyi alamaz " deseniz karsi taraf " aaa cok ayip oyle sey denir mi? hem benim kaynim da asgari ücretle yalı aldi" dese siz ne dersiniz??

kisaca demek istedigim siz en bastan durumunuza gore taliplere bakin ve hatta "ben bu saatten sonra cocuk filan doguramam ona gore aday getirin karsima" deyiverin .

Bıseyı bir usulunle soylemek var bır de, kolunun ustune sıgara basar gıbı soylemek var. Bunu sana bu sekilde getiren kısı dostun degıl senın.
İnsan olan, uymadı ya yatmadı kafasına bıseyler heralde cocugun aman bosver derdi.
Menapozdan bahsetti demezdi.

Benım boyle bır korkum yok ama bigun bırı menapozumdan bahsederse sinirlenir ve kırılırım arkadasım o kisiyi konuşturdu diye.

Allah gonlune gore versın.

Menapoz lafi neden bu kadar tabulaştiriliyor?

Doğurganlik bir kadinin tek veya en degerli özelligi mi??

Bir kadına sen doğuramazsin demekle sen 70 kilosun, sen 1.70 boyundasin vs vs demek arasinda nasil bir fark var??

Menapoza girmek basimiza gelen bir felaket, hastalik sakatlik, bela vs degil, hakaret olarak kullanilacak bir olgu hic degil.

Menapoza giren kadin üzülmeli diye birsey yok, doguramayacak olmak eksiklik kusur kotu tü kaka degil.

Hepimiz hayatta her istedigimizi elde ettik mi? Hayir? öldük mü? hayır??

Örnek ; Istedigi meslek sahibi olamadi diye insanlar hergun bunun mahcubiyeti ile mi yasiyorlar?
Kendilerini eksik kusurlu vs mi hissesiyorlar? hayat bir sekilde devam ediyor.

Istedigi kadar para kazanamayan insanlar yok mu? var.

Cocuk isteyip de yapamayanlar da var. bu ikisi arasindaki fark ne tam olarak??

Ayrica dogurganligi biten kadinlara yapilan bu baski erkeklere neden yapilmiyor?

45 yasina gelmis eve 3 kurus para getirmeyen erkekleri kimse aşaglamiyor da 45 yasinda cocuk sahibi olmamis kadinlara en hafifi acıyorlar. (bu iki ornek geleneksel erkek ve kadin rolleri kabulleri oldugu icin secilmistir)

40 yaşında olmanız ve doğurganlık için riskli yaşlarda olmanız bir realite.

Neden kabul edip de ona göre duygularinizi ayarlamiyorsunuz?

Her yası veya getirdiklerini/göturduklerini kabullenmemiz gerekmez mi?

O adamin cocuk olayini degerlendirmesinin nesi garip??

Neden insanlarin size alti boş yere "aman da cok gencsin aman da boy boy cocuklarin olur " gazlari vermesine ihtiyaciniz var?

Siz kendinizi oldugunuz gibi kabullenmezseniz elalem haydi haydi sizi üzer.

Millet o kadar politik dogrucu olmus ki %100 rasyonel gerceklere bile itiraz ediyor.

Siz de o adamin asgari ücretli oldugunu ögrenseniz "ben milyon dolarlik ev almayi dusunuyorum, sanirim bu bey benim istedigim seyi alamaz " deseniz karsi taraf " aaa cok ayip oyle sey denir mi? hem benim kaynim da asgari ücretle yalı aldi" dese siz ne dersiniz??

kisaca demek istedigim siz en bastan durumunuza gore taliplere bakin ve hatta "ben bu saatten sonra cocuk filan doguramam ona gore aday getirin karsima" deyiverin .

Yahu bu kadar hesapla kitapla ask olur mu??

Tek örnek vericem sadece, Demet Şener 43 yaşında 2 çocuklu, evlendiği adam 35yaşında çocuksuz.

Bu teoriye göre herkes 'denk' iyle evlenseydi, bu adamın da yaşıtı bir kadınla evlenmesi gerekirdi. Ama aşk asla böyle bir şey değil, hesabı kitabı yok. Adam çok zengin ama sizin hesaba göre parası daha iyisine yetiyor ya, denk, evlenmemiş, çocuk doğuracak kadın sevmeliydi. Aşkta seçim yok ki. Bu kadar hesapla kitapla aşk olmaz tekrar ediyorum, hesap kitap varsa ortada o da mal takası olur zaten aşk olmaz.

Yahu bu kadar hesapla kitapla ask olur mu??

Tek örnek vericem sadece, Demet Şener 43 yaşında 2 çocuklu, evlendiği adam 35yaşında çocuksuz.

Bu teoriye göre herkes 'denk' iyle evlenseydi, bu adamın da yaşıtı bir kadınla evlenmesi gerekirdi. Ama aşk asla böyle bir şey değil, hesabı kitabı yok. Adam çok zengin ama sizin hesaba göre parası daha iyisine yetiyor ya, denk, evlenmemiş, çocuk doğuracak kadın sevmeliydi. Aşkta seçim yok ki. Bu kadar hesapla kitapla aşk olmaz tekrar ediyorum, hesap kitap varsa ortada o da mal takası olur zaten aşk olmaz.
Konuyu ben mi yanlis okudum, siz mi?

Konuda " mecnun leylaya asik olmus çölleri asmis daglari delmis de sonra bir bakmis leyla menapoza girmis evlenmekten vazgecmis" diye bisey anlatilmiyor ki?

Kadina bir sekilde birisi ile tanistirilma teklif ediliyor ve karsi taraf ilk duydugu ozelliklerden olan yaş ile ilgli yorum yapiyor ve evlenmek istedigi kadinda aradigi rahat rahat cocuk dogurabilme ozelligini bulamayinca gorusmek istemiyor.

Konuyu ben mi yanlis okudum, siz mi?

Konuda " mecnun leylaya asik olmus çölleri asmis daglari delmis de sonra bir bakmis leyla menapoza girmis evlenmekten vazgecmis" diye bisey anlatilmiyor ki?

Kadina bir sekilde birisi ile tanistirilma teklif ediliyor ve karsi taraf ilk duydugu ozelliklerden olan yaş ile ilgli yorum yapiyor ve evlenmek istedigi kadinda aradigi rahat rahat cocuk dogurabilme ozelligini bulamayinca gorusmek istemiyor.

Ben de zaten konuya bunu yazdım. Adam aşık olacağı kadın aramıyor, adam takas malı arıyor. Böyle bir kafadan aşk, sevgi çıkar mı Allah aşkına?? İlk yorumuma da bunu yazdım, satın almalık mal arayan adamdan/kadından sevgili olmaz. Anca bir taraf para getirir, öbür tarafa da çocuk doğurur umutsuz evkadını olur birbirlerine katlanır giderler bir şekilde bu evlilik oluyor mu sizce?

Ben de zaten konuya bunu yazdım. Adam aşık olacağı kadın aramıyor, adam takas malı arıyor. Böyle bir kafadan aşk, sevgi çıkar mı Allah aşkına?? İlk yorumuma da bunu yazdım, satın almalık mal arayan adamdan/kadından sevgili olmaz. Anca bir taraf para getirir, öbür tarafa da çocuk doğurur umutsuz evkadını olur birbirlerine katlanır giderler bir şekilde bu evlilik oluyor mu sizce?

Mantik evliligi diye bisey var?

Ve herseyde oldugu gibi evlilikte de bir "karsiliklilik" var.

Yani bir alisveris gibi.

Bunda anormal bir durum yok.

Ask ile evlenmeyenler kotu bisey yapiyor diyemeyiz.

Ask ile evlenince super bisey yapilmis olmuyor.

Tercih meselesi, kismet meselesi filan yani.

Evliliklerin yüzde kaçi aşk evliligi sizce?

Mantik evliligi diye bisey var?

Ve herseyde oldugu gibi evlilikte de bir "karsiliklilik" var.

Yani bir alisveris gibi.

Bunda anormal bir durum yok.

Ask ile evlenmeyenler kotu bisey yapiyor diyemeyiz.

Ask ile evlenince super bisey yapilmis olmuyor.

Tercih meselesi, kismet meselesi filan yani.

Evliliklerin yüzde kaçi aşk evliligi sizce?
Offf ağır saçmalıyorsunuz
Aşkından ölüyor demiyor zaten kimse
Adam yaşını duyunca eşşşşşek değilse içinden düşünür sağ ol şu sıralar tanışmayı düşünmüyorum der geçerdi. Çocuklarımın anası olamazzzz doğuruyor mu gibi ultra ayı,öküzvari konuşup cehaletini dilinden akıtmazdı.
Adama hak vermeniz ayrı komik, adamı savunmak icin klavyenizi parçalamaya çalışmanız ise bambaşka komik 😄 adam gelse kendini böyle savunamaz.

Offf ağır saçmalıyorsunuz
Aşkından ölüyor demiyor zaten kimse
Adam yaşını duyunca eşşşşşek değilse içinden düşünür sağ ol şu sıralar tanışmayı düşünmüyorum der geçerdi. Çocuklarımın anası olamazzzz doğuruyor mu gibi ultra ayı,öküzvari konuşup cehaletini dilinden akıtmazdı.
Adama hak vermeniz ayrı komik, adamı savunmak icin klavyenizi parçalamaya çalışmanız ise bambaşka komik 😄 adam gelse kendini böyle savunamaz.
Ben cok saçmalamadim, sen az anlıyorsun.

Sen ve senin gibiler kendi degerini sadece üreme organi uzerinden belirlediği için bu organa laf edilince dünyayı yıkıyorsunuz .

Menapozdan sonraki kadınlar , kadınlar arasında bile kabul görmuyor, adama laf atmaya calisirken dönun kendinize bakin

manapozla bir derdiniz olmasaydi, adamin cevabina "ee ne var menapoza girdiyse girdi evlenmek sadece cocuk icin yapilan bisey degil ama illa cocuk istiyorsa baska birine teklif gotursun" demekle yetinirdiniz.

Adami yerin dibine sokma gayretiniz aslen sizin de bu konudaki komplexsinizi gösterir.

Herkesin evlilikten ve karsi cinsten ne bekledigi kendine kalmis. Nasil sen zengin koca ararken işsizi reddedersin , bu adam da cocuk istedigi icin menapozu yakin kadini reddetmis.

Yavas yavas dusune dusune oku, hatta konudaki diger mesajlarimi da oku istersen, az az anlayabilirsin...

40 Yaşındaki kadın mapoza yakındir veya girmis olabilir ve bunda ALINACAK GÜCENECEK BIR DURUM YOKTUR, BU "NORMAL"DIR.

Aman boşverin kendi bilir. Siz de elbette mutlu bir evlilik yaparsınız inşallah. Ben de geç evlendim 44 yaşımdaydım ama biz çocuk istemedik zaten. Ben kendi yaşımla ilgili böyle bir sorun yaşamadım ama benden bir yaş küçük bir arkadaşım için ben de aracı olmaya çalışmıştım bir kez. Benimle aynı yaşta olan bir erkek arkadaşıma durumu açtığımda o da aynı cevabı verdi "ben daha genç birisini istiyorum çünkü çocuk istiyorum" dedi. Ben de kızdım o zaman, duygularınız anlıyorum. Arkadaşıma söylemedim o da üzülmesin diye ama bence o kaybetti, arkadaşım şimdi evli ve mutlu. Tabi geç evlilik ve menopoz çocuk isteyenler için sorun olabiliyor. Siz çocuk istiyor musunuz önemli olan o? Eğer illa ki istiyorsanız, tıp ilerledi, menopozun başlarında da tedavi ile çocuk sahibi olabilir kadınlar, ya da evlat edinebilirsiniz ama geç evlenmek mutluluğunuza engel değil.

Back
X