Korkularım.

Çok teşekkür ederim. Konusuyorum onunla şimdiden, okulla ilgili kitaplar okuyorum.
Keşke imkanım olsaydı birakabilseydim annelerden birine yada eşime ama 27 aydır kimseye bırakamadım. Bir gün sitenin havuzuna gönderdim esimle orda bile 10 dakikada bir gel dedi eşim.
Yapamıyor, anlamiyorum neden ama olmuyor ki inanılmaz düskün kızıma.

benım kızımda 15 aylık 20 aylık olunca yanı kışı atlatınca bende ıse gırecegım artık.bızdede bakan yok mecbur krese verecegım...ılk gıttıklerı yıl cok hasta oluyolarmış bu yuzden kışı evde gecırsın ıstedım....ama bahara vercem nasıpse.kımse evladını krese bırakmak ıstemez.ama hayat srtları...ustelık sızınkı 27 aylık.daha sosyalleşmek ıstedıgı zamanlar gelmiş bence....ışe başlamadan once verın kreşe once azar azar verın.yarım gun mesela.sonra tam gun..daha sonra işyerınızı acın.bende oyle yapacagım.sonuçta onların gelecegı ıcın çalışıyoruz

Çok teşekkür ederim. Sizede kolaylıklar dilerim.

Olabilir tabiki ama haksızlık gibi geliyor kızımı orada tutmak. Okulda daha güzel vakit geçirebilir benim isyerime nazaran diye umut ediyorum.
Sağlıkla buyüt canım sende, Rabbim yardımcın olsun seninde.
inanın bütün annelerin düşüncesine saygım var sonuçta çocuğunu kreşe bırakanda geleceğini iyi hazırlamak için bırakıyor. benim annem ananem ve babanemin her ihtiyacına koşan biriydi diğer kardeşleri öyle değildiler tabi biz fazlasıyla annemizi beklemek zorunda kaldık ve ben bunların hepsini hatırlıyorum ve bu beni bu yaşımdaki kararlarımı bile etkiliyor.

İlk etapta yarım gün gönderseniz siz de beklersiniz bir süre olabilecek ağlama krizlerine karşı
Sonrasından zaten herkes kendi gibi orada bunu farkedince belki alışır sorun çıkarmaz .

En kötü ihtimalle duruma göre yarım gün bırakıp alırım diye düşündüm şimdi. Hem benimle hem okulda olur ama sevip alışırsa iş çıkışı alacağım. 6 gibi yani. Haftasonu onunla vakit gecireceğim. Eksikliği hissettirmemeye çalışacağım.
İnşallah öngördüğum gibi olur herşey. Zaten herşey kızım için. Yıllardır çalışan biri olarak hiç kolay olmadı zaten bu iki sene evde olmak. Şimdi yine onun için böyle bir adım atmak zorundayım.

Allah kolaylık versin umarım tahmininizden kolay alışırsınız ikinizde:)

Canım 27 ay çok çok erken kreş için en az 36 ay olmalı

2 yas kesinlikle kreş için uygun değildir 3 yas dan baslar kreş dönemi

Ben kızım 1,5 yaşına gelince Turkcell'de iş buldum.Annem Kayseri'de idi .Kayınvalidem Malatya'da yaşıyordu .Bakıcı bulduk ama eş dost tavsiyesi ile .Aynı semtte bize yakın oturan bir bayan baktı kızıma .Şu an annem bakıyor .Babam rahmetli olduğu için İzmir'e kışları geliyor .Çok zordu o süreç .Bir ara işe başlamamayı bile düşündüm ama sabretmek gerekiyor . Umutsuzluk yok .

Burada ki yası gelmiş diyen Arkadaşlara itafen yazıyorum. Pedagojik Formasyon eğitimi aldım,annem çocuk Gelişimi mezunu Üniversite'den ayrıca pedagog arkadaşım da var. Ve hepimizin gördüğü ortak sey su. Ilk 3 yıl çocuk anne arasında inanılmaz önemli. Emziren anneler 2 emzirmeden anneler 3 saatten fazla ayrı kalmamalı Çocuktan. Evet çocuk sosyalleşmeli ancak bu anne gözetimi altında olmalı. Anneyle parka gidip oradaki çocuklarla,komşu çocukları,akraba çocukları vs. Bunlarla sosyalleşme olmalı.2 yas kesinlikle çocuğun kreşe başlayıp sosyalleşme yası değildir.
Not: çalıştığı için mecburen çocuğunu veren annelere laf söylemiyorum burda söylediğim mecburen dahi bırakıyor olsanız doğru olan buymuş gibi annelere yası gelmis geçiyor,geç kalmıssınız,cocuğa kötülük yapıyorsunuz gibi aslı Astarı olmayan laflar söylemeyin diye söylüyorum.

Kresler 18 aydan itibaren aliyor, her yas grubuna ayrı sıniflar oluyor genelde. Erken değil gibi geliyor ilk etapta 2 yaş dedim bende ama şu an 30-31 ay civarı olacak kreşe baslaması.
Canım bu arz-talep meselesi. Eğer yenidoğan çocuğa bakılması talebi çok olursa 0 aydan bile başlatırlar kreşi. Onların Kâr kapısı bu. Bu doğru olduğu için değil istek olduğu için yapılan bişey. Ha az önceki yorumda da söyledim. Çalışmak icin isterseniz 18. Ayda bırakın bu tamamen sizin iradeniz. Ama sanki doğru olam buymuş gibi konuşulduğunda diğer annelerim aklı karışıyor. Bu sebeple söylüyorum

Bende daha önce soyledigim gibi 2 yaş diye düşünüyordum ilk başlarda ama 2 yaşına geldiğinde erteledim.
Egitiminize istinaden soruyorum, her çocuğun gelişimi farklıdır deriz ve oylede duyarız genelde egitimcilerden, doktorlardan. Kızım konuşabiliyor, yemegini kendi yiyebiliyor şu an. Buna rağmen uygun degil mi kreşe ki ben baslattığımda 31 ayın ićerisinde olacak?
Standart 3 yaş mı diyorsunuz yoksa fiziksel gelişim önemlidir mi?

Haklısınız. İnsan mecbur olunca yapacak pek birşey kalmıyor geriye. Sadece en dogrusunu yapmak istiyorum bu da şartlarla doğru orantılı sanıyorum.

Haklısınız. İnsan mecbur olunca yapacak pek birşey kalmıyor geriye. Sadece en dogrusunu yapmak istiyorum bu da şartlarla doğru orantılı sanıyorum.
Bakan sağlam bir kadın bulmak en güzeli .Kreşler problem .Neden derseniz çalışma saatleri kısa .Mesaiye filan kalırsanız zorlanırsınız stres olur .Tanıdık tavsiyesi ile evinize yakın temiz bir bayan bulun en güzeli ama sıkı araştırmak lazım .Bizim bakıcı aradığımızı duyan iki kişinin şizofren olduğunu öğrendik .İyi insanlar uyardılar bizi .Çok dikkatli olmak lazım .

Tabi ki tabi ki çocuğun Gelişimi Önemlidir. Misal bazı çocuklar 3 yasında olup bezi bırakmamış oluyor, yemek yiyemiyor,derdini tam anlatamıyor sa 3 yasında oldu diye hemen gidebilir diyemiyoruz maalesef. Bizim kriterlerimizde en önemli şeyler 1-bezden kurtulmuş olması,2-derdini/isteğini anlayacak kadar düzgün konusmasi,3-kendi yemek yiyebilmesi 4-uyku düzeni olması.., vesaire bu şekilde uzayıp giden bir liste. Eğer ilk 3 özelliği sağlayıp 31. Ayında yarım gün başlayabilir.bu dönemi atlattıktan sonra tam güne çevirebilirsiniz. Yalnız bu dönemde çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü okul sevmeyen çocukların yuzde 70 lik bir kısmı eğitme ilk başladığı yıllarda ki sıkıntıdan dolayı sevmiyor. Tavsiyem su olabilir. Yarım gün verin kreşe ama bi hafta yakınlarında olun. Yani işe gitmek için onu başınızdan atıyor izlenimi değil de o mutlu olsun arkadaşları olsun diye kreşe başladığını benimsetin ona. Derim ben tabi yine de anne olarak siz en iyisini bilirsiniz

öncelikle merhaba, benim 2 tane yavrum var aralarında 2 yaş var çalışan bir anneyim evet doğum iznim bitti ve benim sizde de olan düşüncelerim iznim bitmeye 1 aykala daha fazla depresti .çocuklarım aşırı düşkün. normalde otobandan araç ile gittiğimde işe 15 dk mesafem var evime. ancak normal e5 üzerinden gidince 45 dk da oğlumu bırakıp bir 45 dk da kendi işm için organize sanayiye geliyorum okadar zorki anlatamam çüünkü anneme gitmem için oyolu kullanmam gerek ve sonra tekrar iş çıkışı alıyorum ve eve geliyorum akşam trafiği de 1 saat sürüyor. okdar zor oluyo bizim için. allah razı olsun annem var ona verdim yavrumu hiç bakıcı düşünmedim olmasa düşünürmüydüm bilemiyorum sanırım zor bir ihtimal çok şükür aratmadı.oğlum evet hergün ağlardı bana boynuma sarılırdı ve şuan 3 yaşında hala aynı yarım gün kreşe gidiyo oradada başladı korkularım ama şükür orayıda atlattım alıştı ama ağlaması ve beni istemesini soruyorsanız hep ağlar tel açar seni çok özledim der ,beni bırakma diye içimi dağlar çokkkk zor çokk ama mecburum enazından anneannesi yanında ağlıyo ve sonra susuyor.kızım geldi hayatıma çok erken busefer daha çok telaş yaptım kime verecem annem bakamaz aklıma kv geldi ama bu sefer onun yoluda oturduğum evden 45 dk uzak ve ben gene kv bırakıtm ondaki durumlarda aynı çok zor bırakıyorum şuan 16 aylık ama ben 2sinin bu ağlamalarından yıprandım onlara çok üzülüyorum ve toplam olarak yolda saatim 3,5-4 saat geçiyor. Sende alışırsın merak etme verebiliyosan kv bırak başka seçeneğin yoksa akraba bul oraya gelsin baksın sende alışacaksın bu düzene tedirgin olma rahat ol evde bıakırsan kamea taktır izle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…