- 19 Kasım 2013
- 18.810
- 33.918
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Çok teşekkür ederim.Bakan sağlam bir kadın bulmak en güzeli .Kreşler problem .Neden derseniz çalışma saatleri kısa .Mesaiye filan kalırsanız zorlanırsınız stres olur .Tanıdık tavsiyesi ile evinize yakın temiz bir bayan bulun en güzeli ama sıkı araştırmak lazım .Bizim bakıcı aradığımızı duyan iki kişinin şizofren olduğunu öğrendik .İyi insanlar uyardılar bizi .Çok dikkatli olmak lazım .
Çok teşekkür ederim. Tabiki kreşler birazda alacağı paraya bakıyor bu sebeple erken alabiliyor haklısınız.Tabi ki tabi ki çocuğun Gelişimi Önemlidir. Misal bazı çocuklar 3 yasında olup bezi bırakmamış oluyor, yemek yiyemiyor,derdini tam anlatamıyor sa 3 yasında oldu diye hemen gidebilir diyemiyoruz maalesef. Bizim kriterlerimizde en önemli şeyler 1-bezden kurtulmuş olması,2-derdini/isteğini anlayacak kadar düzgün konusmasi,3-kendi yemek yiyebilmesi 4-uyku düzeni olması.., vesaire bu şekilde uzayıp giden bir liste. Eğer ilk 3 özelliği sağlayıp 31. Ayında yarım gün başlayabilir.bu dönemi atlattıktan sonra tam güne çevirebilirsiniz. Yalnız bu dönemde çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü okul sevmeyen çocukların yuzde 70 lik bir kısmı eğitme ilk başladığı yıllarda ki sıkıntıdan dolayı sevmiyor. Tavsiyem su olabilir. Yarım gün verin kreşe ama bi hafta yakınlarında olun. Yani işe gitmek için onu başınızdan atıyor izlenimi değil de o mutlu olsun arkadaşları olsun diye kreşe başladığını benimsetin ona. Derim ben tabi yine de anne olarak siz en iyisini bilirsiniz
Çok teşekkür ederim.Bakıcı evde ne kadar eğitim verebilecek ? Çocuğunuzun sizin dibinizden ayrılmadığını bahsediyorsunuz peki nasıl diğer çocuklarla oynayıp-sosyalleşecek ?
Bence sizin gibi kreşe bırakmadan önce korku yaşayan çok anne vardır, bu bir süreç.
Çocuğunuzu geliştirecek, saatleri size uygun, temiz bir kreş bulmak yapacağınız en doğru iş olacaktır.
Kreşlerde bile birebir ilgilenmiyorlar çocuklarla .İyi kreşler oldukça pahalı .Umut diye bir yuva vardı .Benim maaşım ile aynı idi ücreti .Karar sizin, zor tabiÇok teşekkür ederim.
Şöyle bir durum var kendi işim olduğu için, istedigim zaman çıkabilirim diye düşünüyorum, ama evde olursa ev isyerime trafik yoksa araçla 45 dakika. Kreşi isime yakın bir yerde düşünüyorum inşallah bulabilirim. Kamerası olan bir yer istiyorum. Birde dört duvar arasında kapatmak istemiyorum kızımı. Bu sebeple bakıcıya sıcak bakamiyorum. Bakıcı benim gibi sabırla ona kitap okur mu? Yada egitimine katkıda bulunabilecek ne yapabilir? Ha annem olsa yakınımda bir dakika düşünmem bırakırım anneme ama yabancı birine guvenemem gibi geliyor ki eşimde bu görüşte.
Özel sektörde calışsaydım mecbur bakıcı olurdu onda katılıyorum o ayri ama bu şartlarda kreş daha uygun gibi.
Çok teşekkür ederim. Allah yardimciniz olsun ve size bağışlasın yavrularınızi.öncelikle merhaba, benim 2 tane yavrum var aralarında 2 yaş var çalışan bir anneyim evet doğum iznim bitti ve benim sizde de olan düşüncelerim iznim bitmeye 1 aykala daha fazla depresti .çocuklarım aşırı düşkün. normalde otobandan araç ile gittiğimde işe 15 dk mesafem var evime. ancak normal e5 üzerinden gidince 45 dk da oğlumu bırakıp bir 45 dk da kendi işm için organize sanayiye geliyorum okadar zorki anlatamam çüünkü anneme gitmem için oyolu kullanmam gerek ve sonra tekrar iş çıkışı alıyorum ve eve geliyorum akşam trafiği de 1 saat sürüyor. okdar zor oluyo bizim için. allah razı olsun annem var ona verdim yavrumu hiç bakıcı düşünmedim olmasa düşünürmüydüm bilemiyorum sanırım zor bir ihtimal çok şükür aratmadı.oğlum evet hergün ağlardı bana boynuma sarılırdı ve şuan 3 yaşında hala aynı yarım gün kreşe gidiyo oradada başladı korkularım ama şükür orayıda atlattım alıştı ama ağlaması ve beni istemesini soruyorsanız hep ağlar tel açar seni çok özledim der ,beni bırakma diyeiçimi dağlar çokkkk zor çokk ama mecburum enazından anneannesi yanında ağlıyo ve sonra susuyor.kızım geldi hayatıma çok erken busefer daha çok telaş yaptım kime verecem annem bakamaz aklıma kv geldi ama bu sefer onun yoluda oturduğum evden 45 dk uzak ve ben gene kv bırakıtm ondaki durumlarda aynı çok zor bırakıyorum şuan 16 aylık ama ben 2sinin bu ağlamalarından yıprandım onlara çok üzülüyorum ve toplam olarak yolda saatim 3,5-4 saat geçiyor. Sende alışırsın merak etme verebiliyosan kv bırak başka seçeneğin yoksa akraba bul oraya gelsin baksın sende alışacaksın bu düzene tedirgin olma rahat ol evde bıakırsan kamea taktır izle
Evet biliyorum ama iyi bir bakıcı zaten 1500 lira artı yol parası istiyor (benim cevremde meblaglar böyle) parasını geçtim ne verebilecek çocuğuma, onuda geçtim evim işime uzak kalıyor ha deyince gidemeyeceğim eve. Bu paraya iyi bir kreş bulabilirim diye düşünüyorum.Kreşlerde bile birebir ilgilenmiyorlar çocuklarla .İyi kreşler oldukça pahalı .Umut diye bir yuva vardı .Benim maaşım ile aynı idi ücreti .Karar sizin, zor tabi
Son olarak tavsiyem su. Gittiğiniz kreşde merdiven olmamasına dikkat edin, tuvaletler kontrol edin,bir bardak su isteyin Bardağın temizliğine ve suyun kalitesine bakın,yemeklerini kontrol edin.yazın bahçede kışın kreşin içinde oynayacağı alanın yeterli olup olmadığına,kapıdan çıkış güvenliğine bakın Sonucta bir dunya para alıyorlar en iyisi olmalılarÇok teşekkür ederim. Tabiki kreşler birazda alacağı paraya bakıyor bu sebeple erken alabiliyor haklısınız.
Kızım şu an cümle kurup anlatabiliyor derdini açık anlaşılır şekilde.
Yemegini kendi yiyor.
Uyku düzenine kolay adapte olabileceğini düşünüyorum, hala öğlen uykusu uyuyor.
Tuvalet eğitimine de basladım bu süreçte bitecek diye umut ediyorum.
Tabiki o kreşe ben işe durumu olsun istemiyorum ilk etapta. 15 gün oralarda olurum yarım gün birakırim, sonradan tam güne geçeriz.
Benim oturduğum semtte hep villalarda kresler, mervivensiz 1 tane bile kreş gormedim bu sebeple ama inşallah işime yakın olan semtte vardır merdivensiz kreş.Son olarak tavsiyem su. Gittiğiniz kreşde merdiven olmamasına dikkat edin, tuvaletler kontrol edin,bir bardak su isteyin Bardağın temizliğine ve suyun kalitesine bakın,yemeklerini kontrol edin.yazın bahçede kışın kreşin içinde oynayacağı alanın yeterli olup olmadığına,kapıdan çıkış güvenliğine bakın Sonucta bir dunya para alıyorlar en iyisi olmalılar
Çok geçmiş olsun. Evet bunu hiç hesaba katmadım ben.32 ayın içerisinde olacak kreşe basladığında. Bakacak kimse olmayacak yada annemde kalacak hasta oldugunda ben gidip geleceğim anneme.Madem kendi işyerinizi açacaksınız 3 yaşını bitirmesini bekleyin bence.
Çünkü en iyi kreşede gönderseniz kıznızı 15 günde bir hastalanacak.
15-20 çocuğun birarada olduğu bir ortamdan bahsediyoruz,hergün birinden mikrop alacaktır.
Bende oğlumu sırf sosyal ortam diye 3 yaşında kreşe verdim ama bütün yıl toplamda 2 ay gidemedi okula.Sürekli hastalandı ilk yıl.Bunuda göze almalısnız.Kaç yaşında olursa olsun kreşe giden çocuk hastalandığında ona bakacak biri mutlaka gerekir.
aynen ben de öyle düşünüyorum .Kreştense sağlam bir insanın bakması daha iyi .Bu benim düşüncem tabi .Ne demişler dünyanın en zor işi çocuk yetiştirmek .Herkesin bir usulü var .Madem kendi işyerinizi açacaksınız 3 yaşını bitirmesini bekleyin bence.
Çünkü en iyi kreşede gönderseniz kıznızı 15 günde bir hastalanacak.
15-20 çocuğun birarada olduğu bir ortamdan bahsediyoruz,hergün birinden mikrop alacaktır.
Bende oğlumu sırf sosyal ortam diye 3 yaşında kreşe verdim ama bütün yıl toplamda 2 ay gidemedi okula.Sürekli hastalandı ilk yıl.Bunuda göze almalısnız.Kaç yaşında olursa olsun kreşe giden çocuk hastalandığında ona bakacak biri mutlaka gerekir.
amin cümlemizin yavrularını.. :)) ayyy onu hiç söyleme babam aradı haberi duyunca kız altına çiş yapmış diye çok kötü dövmüş çokçok üzüldüm allahım sen koru dedim yavrularımızı uyuyamadım tedirgin oldum böyle haberleide çok dinlememeye çalışırım.evt ben şuan yarım günlü devlet kreşine verdim belli bir ücreti var çünkü özeller gerçekten çok pahalı neyse anneciğim sağolsun onların başında küçük birşey olsa kıyamet kopar şikayet ederim falan demiş neresi olursa olsun birazda ilgi lazım kreş diye çocuğu unutmamak gerekiyor orada onlarda biraz yapacağı bişey varsa geri adım atıyor.Çok teşekkür ederim. Allah yardimciniz olsun ve size bağışlasın yavrularınızi.
Kayınvalide/anne imkansız şu an bizim için. Kreş olmasi gerekecek, haftasonu çalışmayacağım. Haftada 5 gün kreste olacak. Ah o korkular, haberleri izleyemiyorum şu an iyice paranoyaklasmamak adına. Geçen gün izledim kreste çocuk çiş yapti diye ögretmeni göbeğini sıkmış. Tabi bu ailenin iddiasi ama bu bile yetiyor insanı korkutmaya. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun.
31 yasındayım. İkinci çocuk düşünmüyorum bu sebeple artık iş konusu gündeme geldi.Merhabalar bende calısıyordum dogum iznim bitıp işe basladıgımda sıkıntılar basladı her sabah kostur kostur cocugu alıp anneme bırakmak cok zor oldu 15 aylıktı ayrıldıgımda sımdıkı aklım olsa dogum sonrası işe donmezdım simdi 26 aylık cokta baglı senınkı gıbı simdi 2. Bebegi dusunuyorum iş hayatını erteledim kac yasında sın
Çok teşekkür ederim.zamanla alışırsınız ikinizde.
bir yerden başlanacak elbette.
Amin inşallah.amin cümlemizin yavrularını.. :)) ayyy onu hiç söyleme babam aradı haberi duyunca kız altına çiş yapmış diye çok kötü dövmüş çokçok üzüldüm allahım sen koru dedim yavrularımızı uyuyamadım tedirgin oldum böyle haberleide çok dinlememeye çalışırım.evt ben şuan yarım günlü devlet kreşine verdim belli bir ücreti var çünkü özeller gerçekten çok pahalı neyse anneciğim sağolsun onların başında küçük birşey olsa kıyamet kopar şikayet ederim falan demiş neresi olursa olsun birazda ilgi lazım kreş diye çocuğu unutmamak gerekiyor orada onlarda biraz yapacağı bişey varsa geri adım atıyor.
Muhakkak sizinde kendinizce sebepleriniz var bakıcıda ısrar etmekte anlıyorum.aynen ben de öyle düşünüyorum .Kreştense sağlam bir insanın bakması daha iyi .Bu benim düşüncem tabi .Ne demişler dünyanın en zor işi çocuk yetiştirmek .Herkesin bir usulü var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?