korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.
hayattan korkmadan yaşayan insan var mıdır bilmiyorum. ben de korkuyorum ama sadece aileme ve sevgilime bişey olur diye korkuyorum. kendimi geçtim her şey için şükretmeliyiz. siz eşinizi sevdiğiniz için korkuyorsunuz :) dua et canım her gün "Allah'ım sevdiklerimi bna bağışla" de. akıl vermek gibi olmasın estağfurullah. dua et evet ama hiç öyle şeyler düşünmeyin ben de bi ara böyleydim. şeytanı bile aklınıza getirmeyin. eşiniz yanınızda ne güzel canım mtlu günlere bakın. artık mutlu olacağım deyin geçmişte yaşananları unutmaya çalışın. elimden gelen tek şey bu canım :/
bazı insanlar görüyorum sanki hiç dertleri yokmuş gibi çok özeniyorum işte yanımda olduğunu bile bile her an kaybetmekten bir daha görememekten korkuyorum.
zamanın aliminin lemalar adlı kitabında ya baki entel baki diye bir bölüm var. orayı okuyunca bu korkuların hepsi gidiyor.
orada herşeyin eninde sonunda Allah a döneceği ve geçici olduğu ve emanet olduğu.. zaten eninde sonunda gideceği. önemli olanın Allah ın rızasını kazanmak ve herşeye emanet gözüyle bakmanın. rabbin bunların hepsini sen verdin bunlar benim değil senin diye dua etmek ve şükretmek gerektiği..ve bunları Allah rızası dahilinde nasıl değerlendirileceği gibi konulardı. burada anlatamadım çünkü çok uzun bir süre önce okumuştum. nişanlımdan ayrılıdığım zamanlardı ve çoook iyi geldi. her şeyi unuttum. tavsiye derim
o kıtapların serısı bızde mevcut annem hepsınıokudu (masallah ) amaben sıkıldım okuyamadım bıraktım cunku bı paragrafı bı kac kes okudugum olmustur bısey sorucam ya yerı degıl ama hanı bırazcık daha sadelestırılmısı yalın halı yok mu o kıtapların ?? :18:
altta Türkçe açıklamalı olanları satılıyor. birde Abdullah Aymaz ın yazdığı açıklamalı olanı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?