- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.
boşuna doktor demeyin arkadaşlar
arkadaşın kıymetli kocası izin vermiyormuş!
nasıl izin vermiyormuş, öyle şey mi olur? sonucta korku normal ama durup dururken böyle şeyler düşünmek çok da normal değil yani.
korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.
bunu normalleştirmeyin arkadaşlar lütfen. eğer arkadaş buraya yazacak kadar rahatsızca psikiyatrik bir rahatsızlık yaşıyor muhtelemen ve bu insanı tahmin edemeyeceğiniz kadar çok etkiler. ben de bunun için doktora gitmiştim zamanında. bence sen de gitmelisin canım. bende sevdiklerimi kaybedeceğim ve kanser olacağım ya da sevdiklerim kanser olacak şeklinde ataklar oluyordu.
dediğim gibi bi psikiyatristle görüşürsen o zaten durumun normal mi yoksa tedavi olman mı gerekiyor söyler.
çoğu insan tarafından kabul edilmese de insan sağlığı içine ruh sağlığı da giriyor. yani beden sağlığı ve psikolojik sağlığımız ayrılmaz bir bütün. nasıl ki fiziksel rahatsızlıklarımız için doktora gidiyorsak psikolojik rahatsızlıklarımız için de aynı rahatlıkla gidebilmemiz lazım. toplumsal baskı ile pskiyatrik yardım alanlar kendilerini deli gibi hissetmeye başlıyor oysa bu çok normal.
eğer aklında sürekli böyle kaygı ve korkular varsa doktora gitmeni öneriyorum, fiziksel hastalıklarımız kitap okuyarak geçmediğine göre bu tip rahatsızlıkların da kitap okuyarak geçmesini beklemek ne kadar doğru bilemiyorum. ayrıca psikiyatrik hastalıkların çoğunda zaten fiziksel nedenler yatmakta.
konu sahibinden bağımsız olarak kendimi örnek vererek konuşayım, anksiyete bozukluğu genelde kaygı ile başlayıp panik atakla devam eder ve seretonin eksikliğinin neden olduğu düşünülen bir hastalıktır.
yani vücudunuzda eksik olan hormonu kitap okuyarak salgılayamazsınız malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?