22 haftalik gebeyim.kucukbir ilcede yasiyorum.hastane 2 saat ve inanilmaz kotu bir yol.her kontrol oncesi kaygilaniyorum cok zor bir yol.dusuk tehlikem oldu neler cektim gidemedim sancim gelirse nasil gidicem dogumda ?'ne yaparim 2 saat o yollarda bunlari dusunup korkuyorum simdiden
Bitanem dogurmadim ama bildigim kadarıyla bebek ole on dakikada gelen bişey degil. Annemden biliyorum once gunluk sancilarin oluyor sonra 6 satte bire düşüyor sonra 2 saatte bire sonra saatte bire bile bole 5dakkada bire falan iniyor. Misal annem sabahtan sancilanmisti tum gunu evde geçirdi sancıları siklasinca gittik . Sende ilk sancilandiginda yola çıkarsın ve işallah bi sorun yasamadan bebeğini kucağına alırsın. Bu işlerde en önemli sey rahatlığını korumak. Sakin ol herseyin yolunda gidecegine inan:-D
Normalde hemen öyle pat diye olmuyor dogum, yani ufak sancilar baslayip gittikce cogaliyor ve saatler gece biliyor, ama her dogum farklidir, yarim saatte dogum yapanlarda var... Kayginizi anliyorum... Vaktiniz olsa bile o yolu cekmek , o piskolojiyle hani ya yolda olursa düsencesiyle cok kötü olur sizin icin... Zaten sanci, heyecan varken bide öyle bi korku yasmak hos degil... Eger hastane yakinlarinda bi yakininiz varsa, doguma yakin orda kalmanin yollarina bakin derim. Allah size kolay bi dogum nasip etsin, bebeginizide sagsaglim kucaginiza alin insallah..
Normalde hemen öyle pat diye olmuyor dogum, yani ufak sancilar baslayip gittikce cogaliyor ve saatler gece biliyor, ama her dogum farklidir, yarim saatte dogum yapanlarda var... Kayginizi anliyorum... Vaktiniz olsa bile o yolu cekmek , o piskolojiyle hani ya yolda olursa düsencesiyle cok kötü olur sizin icin... Zaten sanci, heyecan varken bide öyle bi korku yasmak hos degil... Eger hastane yakinlarinda bi yakininiz varsa, doguma yakin orda kalmanin yollarina bakin derim. Allah size kolay bi dogum nasip etsin, bebeginizide sagsaglim kucaginiza alin insallah..
son haftalarda sık doktora görünmeye çalışın,,, açılma var mı NsT ne alemde vs.. yakın olduğunu doktor zaten söyler.. pat diye olmasa da çok hızlı gelişen bir durumda da sakin olun hep.. hastane yolunda doğum her anne adayının aklına gelir.. ama 1000de bir olur.. allah yardım eder,,, şimdiden
bunun stresine hiç ihtiyacı yok bebeğinizin de sizin de.. allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin..
sezeryanla doğum yapmak istemezmisiniz?
önceden bir gün belirlersiniz ve gider sezeryanla aldırırsınız.:26:
Bir fincan kahve degil sezeryan teklif ediyorsunuz
sezeryan korkulu birşeymi ki?:26:
valla ben böyle şeyleri bilemem çünkü evli değilim ama tanıdığım bir çok kişi bu yola başvurdukları için söyledim.korkulu birşey olsaydı yapılmazdı.
altı üstü sezeryan yaptır böle korkuların varsa dıyor... çok da kötü bir şey değil... elbette en güzeli normal doğum ama sezaryanda neden olmasın. kendini ona da hazırlasan olur. allah korusun bbişin aceleiği falan tutarsa yada ne bilim suyun falan erken gelir sez olmak zorunda kalırsın. halam 9. ayını doldurdu haftalık sancıları geldi. ama iyiydi herşey yolunda falan. suyu gelmiş doktorra gidince bebk susuz kalmıs hemen alalım beklemeyelım dedi sezeryan oldu. normal yanı bunlarda....
sezeryan korkulu birşeymi ki?:26:
valla ben böyle şeyleri bilemem çünkü evli değilim ama tanıdığım bir çok kişi bu yola başvurdukları için söyledim.korkulu birşey olsaydı yapılmazdı.
sezeryanda normal bi ameliyat neden bukadar tepki verdinkivahset değil yani normal bi ameliyat. asıl normal doğumda neler yaşancağını kestiremiyolar acı feryat figan aman allahım bana para verseler normal doğum yapmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?