korkuyorum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
22 haftalik gebeyim.kucukbir ilcede yasiyorum.hastane 2 saat ve inanilmaz kotu bir yol.her kontrol oncesi kaygilaniyorum cok zor bir yol.dusuk tehlikem oldu neler cektim gidemedim sancim gelirse nasil gidicem dogumda ?'ne yaparim 2 saat o yollarda bunlari dusunup korkuyorum simdiden

Canım korkma sancı öyle birden gelmez. Haber verir. Son bir haftan hep sancılı ağrılı geçer. O sürede doktor yaklaştığını anlar. Doğum yapacağın yere ilk ağrıların geldiği zaman gitsen. Oralarda bir otelde konaklasan masraflı olur ama değer. Belki de bir tanıdığın evinde. Doğum parasına düşün bunu. Hem de bu stresi yaşamazsın. 2 saat bir şey değil merak etme sen. O ilçenin devlet hastanesi yok mu ?

Bitanem dogurmadim ama bildigim kadarıyla bebek ole on dakikada gelen bişey degil. Annemden biliyorum once gunluk sancilarin oluyor sonra 6 satte bire düşüyor sonra 2 saatte bire sonra saatte bire bile bole 5dakkada bire falan iniyor. Misal annem sabahtan sancilanmisti tum gunu evde geçirdi sancıları siklasinca gittik . Sende ilk sancilandiginda yola çıkarsın ve işallah bi sorun yasamadan bebeğini kucağına alırsın. Bu işlerde en önemli sey rahatlığını korumak. Sakin ol herseyin yolunda gidecegine inan:-D

Doguma yakin hastahaneye yakin kalabileceginiz bir akraba, otel, belki bir misafirhane yok mu?
Eger varsa, bunlardan birini ayarlayin iciniz rahat etsin...
Yoksa doktorunuzla gorusun, belki bir sure once hastahanede kalmaya baslayabilirsiniz...
Billemiyorum, cozum uretmeye calisiyorum...:)

Ayneen benim annem de Sabah 10 da sancıyla panikle hastaneye gitti. Yatışını yaptılr. Bebek gece 11 gibi oldu. :)

Son düzenleme:
sabah 5 te sancilanmaya basladim. gece 2 de hastaneye gittim. ertesi aksam 10da dogurdum. toplam 41 saat.

oyle yogun kanamali falan ani bi su gelisi olmazsa korkma rahat rahat yetisirsin.

devlet hastanesi var ama yok gibi bisey.kanda hcg testi icin bile yarim saatlik diger ilceye gitmek zorunda kaldik 10,15 de kan verdik akdama dogru 4,30 da cikti sonuc.Ne biliyim ilk gebeliyim hani filmlerde oluyor ya bagira cagira gidiyorlar acaba oyle mi olur ki?? yoksa otel motel baska care yok evet ama 1 hafta mi 3 gun mu kalicam ki

sezeryanla doğum yapmak istemezmisiniz?
önceden bir gün belirlersiniz ve gider sezeryanla aldırırsınız.:26:

Normalde hemen öyle pat diye olmuyor dogum, yani ufak sancilar baslayip gittikce cogaliyor ve saatler gece biliyor, ama her dogum farklidir, yarim saatte dogum yapanlarda var... Kayginizi anliyorum... Vaktiniz olsa bile o yolu cekmek , o piskolojiyle hani ya yolda olursa düsencesiyle cok kötü olur sizin icin... Zaten sanci, heyecan varken bide öyle bi korku yasmak hos degil... Eger hastane yakinlarinda bi yakininiz varsa, doguma yakin orda kalmanin yollarina bakin derim. Allah size kolay bi dogum nasip etsin, bebeginizide sagsaglim kucaginiza alin insallah..

Son düzenleme:

iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim.. :) valla iyi geldi. Allah ta seni sikintilarindan muhaffak etsin..ayrica diger arkadaslarada tesekkur ederim.umarim korktugum gibi olmaz

son haftalarda sık doktora görünmeye çalışın,,, açılma var mı NsT ne alemde vs.. yakın olduğunu doktor zaten söyler.. pat diye olmasa da çok hızlı gelişen bir durumda da sakin olun hep.. hastane yolunda doğum her anne adayının aklına gelir.. ama 1000de bir olur.. allah yardım eder,,, şimdiden bunun stresine hiç ihtiyacı yok bebeğinizin de sizin de.. allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin..

tesekkur ederim.Allah cumlemizinkni bagislasin

Bir fincan kahve degil sezeryan teklif ediyorsunuz

sezeryan korkulu birşeymi ki?:26:
valla ben böyle şeyleri bilemem çünkü evli değilim ama tanıdığım bir çok kişi bu yola başvurdukları için söyledim.korkulu birşey olsaydı yapılmazdı.

altı üstü sezeryan yaptır böle korkuların varsa dıyor... çok da kötü bir şey değil... elbette en güzeli normal doğum ama sezaryanda neden olmasın. kendini ona da hazırlasan olur. allah korusun bbişin aceleiği falan tutarsa yada ne bilim suyun falan erken gelir sez olmak zorunda kalırsın. halam 9. ayını doldurdu haftalık sancıları geldi. ama iyiydi herşey yolunda falan. suyu gelmiş doktorra gidince bebk susuz kalmıs hemen alalım beklemeyelım dedi sezeryan oldu. normal yanı bunlarda....

Son düzenleme:
valla ben böyle şeyleri bilemem çünkü evli değilim ama tanıdığım bir çok kişi bu yola başvurdukları için söyledim.korkulu birşey olsaydı yapılmazdı.

Ben de bu konuda fazla bilginiz olmadigini tahmin etmistim. Sonucta riskleri olan, mecburiyet halinde basvurulacak bir yontemi bir secenek olarak sundugunuza gore... Tahmin etmek zor olmasa gerek adi ustunde "normal" dogum...

Aslında sezeryan olmak istiyorum birincisi panik atak var bende kalbimde de üfürüm yeterince eforum yok ve kemiklerim çok küçük şimdiden kuyruk sokumum ağrıyor kalkıp otururken canım yanıyor...ikincisi normal doğum için yeterince manevi desteğim yok doktora özel gidiyorum ilgi alaka yok ama ne yaparsın 1 tane özel hastane var ya orası ya orası onlarda bu nedenle ilgilenmiyorlar...yani aslında zorunlu normal doğum olmasa benim için rahat olur günüde belli olur zira yollar felaket

az bişey korkulu canım :)))) ama anne olmak güzel galiba

sezeryanda normal bi ameliyat neden bukadar tepki verdinki vahset değil yani normal bi ameliyat. asıl normal doğumda neler yaşancağını kestiremiyolar acı feryat figan aman allahım bana para verseler normal doğum yapmam

sezeryanda normal bi ameliyat neden bukadar tepki verdinki vahset değil yani normal bi ameliyat. asıl normal doğumda neler yaşancağını kestiremiyolar acı feryat figan aman allahım bana para verseler normal doğum yapmam

dediğin gibi çok derin korkularımız var...birde kesi dedikleri bir şey var..vajinayada dikiş atılıyormuş..bende ha karnıma ha vajinama diye düşünüyorum..bir hemşireye sordum zor tabi zor olmaz mı canından can cıkıyor canın cıkıyor anne olmak kolay değil dedi psikolojik destek sıfır güven duygusu sıfır cığlıklar ve kesi paha biçilemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…