- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
Aslında sezeryan olmak istiyorum birincisi panik atak var bende kalbimde de üfürüm yeterince eforum yok ve kemiklerim çok küçük şimdiden kuyruk sokumum ağrıyor kalkıp otururken canım yanıyor...ikincisi normal doğum için yeterince manevi desteğim yok doktora özel gidiyorum ilgi alaka yok ama ne yaparsın 1 tane özel hastane var ya orası ya orası onlarda bu nedenle ilgilenmiyorlar...yani aslında zorunlu normal doğum olmasa benim için rahat olur günüde belli olur zira yollar felaket
dediğin gibi çok derin korkularımız var...birde kesi dedikleri bir şey var..vajinayada dikiş atılıyormuş..bende ha karnıma ha vajinama diye düşünüyorum..bir hemşireye sordum zor tabi zor olmaz mı canından can cıkıyor canın cıkıyor anne olmak kolay değil dedi psikolojik destek sıfır güven duygusu sıfır cığlıklar ve kesi paha biçilemez
sabah 5 te sancilanmaya basladim. gece 2 de hastaneye gittim. ertesi aksam 10da dogurdum. toplam 41 saat.
oyle yogun kanamali falan ani bi su gelisi olmazsa korkma rahat rahat yetisirsin.
ben o riski göze alamam arkadaşım paşa paşa yatarım sezeryana herşey ayarlanış şekilde ameliyatımı olur çıkarım normal olsun diye bu anlattıklarını neden yaşayı dimi ben istemiyorum bunları asıl vahşet normal doğumda yaşanıyo ne hikayeler duydum bide terbiye ve vicdan yoksunu bi ebeye denk geldiysen acılarınla başbaşa çığlık at dur bişey paylaşsammı bunla alakalı aklıma geldide:26:
sezeryanda normal bi ameliyat neden bukadar tepki verdinkivahset değil yani normal bi ameliyat. asıl normal doğumda neler yaşancağını kestiremiyolar acı feryat figan aman allahım bana para verseler normal doğum yapmam
ben o riski göze alamam arkadaşım paşa paşa yatarım sezeryana herşey ayarlanış şekilde ameliyatımı olur çıkarım normal olsun diye bu anlattıklarını neden yaşayı dimi ben istemiyorum bunları asıl vahşet normal doğumda yaşanıyo ne hikayeler duydum bide terbiye ve vicdan yoksunu bi ebeye denk geldiysen acılarınla başbaşa çığlık at dur bişey paylaşsammı bunla alakalı aklıma geldide:26:
çok komik yahu
dr musunuz da siz 22 haftalık gebeye daha şimdiden sezaryen teklif ediyorsunuz
o bir ameliyattır ne kadar basit olay deseniz de
ameliyatların da endikasyonu vardır öyle kafaya göre gidip olunulmaz
her ameliyatın da kendine göre komplikasyonu vardır.
şimdi siz konu sahibini gazladınız gitti C/S oldu komplikasyon gelişti vicdan azabı duymaz mısınız?
ayrıca artık böyle keyfi sezaryen isteyenler yüzünden kısıtlama geldi pek de ala oldu
evet katılıyorum.bende yanlış birşey söyledim sandım.ama etrafımda tanıdığım evli bayanların hepsi sezeryanla doğum yapıyorlar.şuan benim yaşadığım ülkede moda oldu sezeryanla doğurmak.hatta ablamın eltisi 4 tane çocuk doğurmuş.4"de sezeryanla.hiç normal doğum yapmamış bu bayan.yine doğurmak istiyor.
belkide son zamanlar normal doğumda ölümler çoğaldığı için herkes sezeryana yöneliyor.
bende ilerde allahın izniyle sezeryan yaptırıcam.acıya dayanıklı değilim.oracıkta kalırım ben allah korusun.
hem kaç defa şahit oldum.normal doğumlarda çoğu kadının psikolojik sorunlarının baş kaldırması kendi bebeklerini istememeleri.hatta onları kucaklarına bile almıyorlardı.acı çekmelerinin sebebi olarak bebeklerini görüyorlardı.normal doğumda böyle işte.
ne bileyim yaa zor işler bunlar.
evet katılıyorum.bende yanlış birşey söyledim sandım.ama etrafımda tanıdığım evli bayanların hepsi sezeryanla doğum yapıyorlar.şuan benim yaşadığım ülkede moda oldu sezeryanla doğurmak.hatta ablamın eltisi 4 tane çocuk doğurmuş.4"de sezeryanla.hiç normal doğum yapmamış bu bayan.yine doğurmak istiyor.
belkide son zamanlar normal doğumda ölümler çoğaldığı için herkes sezeryana yöneliyor.
bende ilerde allahın izniyle sezeryan yaptırıcam.acıya dayanıklı değilim.oracıkta kalırım ben allah korusun.
hem kaç defa şahit oldum.normal doğumlarda çoğu kadının psikolojik sorunlarının baş kaldırması kendi bebeklerini istememeleri.hatta onları kucaklarına bile almıyorlardı.acı çekmelerinin sebebi olarak bebeklerini görüyorlardı.normal doğumda böyle işte.
ne bileyim yaa zor işler bunlar.
41 saat minormal doğum oldu sanirim Allah sabır vermiş size nasıl dayandiniz.benim 36+3 deyim dogumaaz kaldi ama hiçbir belirti yok normalmi sancilarimin alistirma şeklinde başlamasına çok varmi
22 haftalik gebeyim.kucukbir ilcede yasiyorum.hastane 2 saat ve inanilmaz kotu bir yol.her kontrol oncesi kaygilaniyorum cok zor bir yol.dusuk tehlikem oldu neler cektim gidemedim sancim gelirse nasil gidicem dogumda ?'ne yaparim 2 saat o yollarda bunlari dusunup korkuyorum simdiden
ilk 22 saati keyifliydi.
sonra zorlasti. son 5 saati de keyifliydi cunku epidural aldim aci yoktu. ama o aradaki saatlercok feci cooook
yine de hamile kalsam ayni olurum. normal dogum en guzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?