- 28 Eylül 2011
- 1.126
- 74
- 363
- Konu Sahibi Nesesanane
-
valla cok komik bir yorum olmus. 10 haftalik basliyor demek
Canım sen anlamıyorsun galıba. Elinin ayagının olması onun yasıyor olması anlamına gelmez. Tam tamına 10 hafta sonra kalp atısı baslar. Kalp atısının olması demek artık onun bir canlı olması demektır.
Benım dayım kadın dogum uzmanıdır. Aynı sekılde kuzenım kürtaj olması gereklıydı olmazsa kendi saglıgına zararlıydı hayatı tehlikesi vardı.
Bu konuyu konusmustuk bebek 8 haftalıktı bız de kalp atısı var mı dıye kontrol ettırmıstık ve yoktu. Kac doktor gezdık ıcımız rahat etsın dıye hepsi 10 haftaya kadar alınır kalp atısı 10. Haftada baslar dedi. Bu konularda bilgisi olmayan sadece kulaktan dolma bilgilerle buraya yazan arkadaslar bu forumu baskalarının da okudugunun farkında olarak konussunlar.
Guyton- Hall Tibbi fizyoloji kitabi sayfa 1019'da der ki ;insan kalbi döllenmenin 4. Hafta sinda dakikada yaklasik 65 atimla calismaya baslar....duzelteyim dedim.
Herhangi bir jinekoloji kitabına bakarsan boyle bırsey olmadıgını gorursun. Ultrason en hafif ses dalgalarını dahi iletebilcek niteliktedir. Onca doktor nıye duymamıs acaba ? Üstelik bunlar da başta cerrahpaşa olmak üzere tam 7 tane egıtım ve arastırma hastahanesının profosörleri. Bırakın Allah askına işiniz gücünüz millete ızdırap yaşatmak. Yapacaksanız eleştirinizi insan gibi yapın buraya ölü bebek fotoları koymak kimsenın haddi değil.
Burada tevacuze ugradıgı ıcın hamile kalan ama kürtaj olmak ısteyen kadına bile saldırdılar en sonunda yönetici isyan edip konuyu kapattı.
Burada elbetteki tavsıye alıcaz dınlıcez gerekırse üslubuyla öğüt verip eleştiricez. Ama bu sekılde anca insanı intihar esıgıne ıtersınız. Ben konu sahıbı hatasız demıyorum savunmuyorum da asla. Ama kımseyı aşağlar derecede eleştirmeye kimsenın hakkı yok ve kımsenın haddi değil
valla cok komik bir yorum olmus. 10 haftalik basliyor demek
Tipta uzmanlik sinavina hazirlanan biri olarak on hafta olay ini ilk defa sizden duyuyorum calistigim bütün kitaplarda kan dolasimi 21. Gunde baslar diyor ki guyton bu isin baba sidir bütün doktorlar da bunu bilir. Ben konu sahibini elestirmiyorum zor bir karar vermek ZORUNDA kalmis ama yanlis bilgi vererek vicdan rahatlatmak sanirim gittiğiniz doktor larin da yapmaya calistigi şeydi.
Herhangi bir jinekoloji kitabına bakarsan boyle bırsey olmadıgını gorursun. Ultrason en hafif ses dalgalarını dahi iletebilcek niteliktedir. Onca doktor nıye duymamıs acaba ? Üstelik bunlar da başta cerrahpaşa olmak üzere tam 7 tane egıtım ve arastırma hastahanesının profosörleri. Bırakın Allah askına işiniz gücünüz millete ızdırap yaşatmak. Yapacaksanız eleştirinizi insan gibi yapın buraya ölü bebek fotoları koymak kimsenın haddi değil.
Burada tevacuze ugradıgı ıcın hamile kalan ama kürtaj olmak ısteyen kadına bile saldırdılar en sonunda yönetici isyan edip konuyu kapattı.
Burada elbetteki tavsıye alıcaz dınlıcez gerekırse üslubuyla öğüt verip eleştiricez. Ama bu sekılde anca insanı intihar esıgıne ıtersınız. Ben konu sahıbı hatasız demıyorum savunmuyorum da asla. Ama kımseyı aşağlar derecede eleştirmeye kimsenın hakkı yok ve kımsenın haddi değil
Bebeğin kalbi 10. Haftada atıyorsa bize dinletilen ne allah aşkına. ..ha 4 haftalik ha 5 aylık ne farkeder ikiside canliyi hayattan alma
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Doktor vıcdan rahatlatmaz biz doktorla bire bir de konustuk. Benım de ailemde kadın dogum doktoru var. Ben de ilk defa sizden duyuyorum boyle birşeyi.
Yazdıklarımı sizin için değil diğer arkadaslar için dedim ek olarak.. Bilmeden eleştiren ölü bebek resımleri koyan arkadaslar için. Siz de taktır edersınız kı yanlış birşey bu
Cnm nasıl 10haftada başlıyor ben bebeğim 6haftalıkken duymuştum kalp atışlarını ..
Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi
kızın belli ki yaşı küçük... sizin bizim gibi 30 yaşında yaptıklarının sormululuğunu alacak bir yetişkin değil...burada evlenmeden ilişki yaşayan nice kızlara,adam kötüyse arkanı dön git diyebilioruz...(ben de dahil)dinimize göre bu da büyük günah... ama buna artık alışıldı... fakat kız hamile kalmış...bi hatadır olmuş... çocuk işte aklı basmamış... sevişmeyi bilio da korunmayı mı bilmio demeyin... bir çocuk -bakın çocuk diyorum- ergenliğini 14 yaşında bile keşfedebilir-eskiler bu yaşta evlenip çocuk yapıyordu- ancak bu korunmasız ilişkiye girmenin başına açacağı işleri de biliodur anlamına gelmez...
burada bir bayan kendisinin ne sıkıntılar yaşasa da bebeğini aldırmaya kıyamadığından ,son anda vazgeçtiğinden bahsetmiş ama o bayan bile evli olmasına ve yetişkin olmasına rağmen ailesinin.kocasının lafına itiraz edememiş bir süre... o aksilikler çıkmasa aldıracaktı çocuğu yani... kaldı ki bu kız,evli değil ve çocuk.... annesi diretince sesini çıkaramamış olabilir... ayrıca annelik için biyolojik bir yaş vardır ve bu herkeste farklı olabilir... bu kız biyolojik olarak kendini hazır hissetmediği için siz 35 yaşında bebek için yanıp tutuşan insanlarla aynı acıyı yaşamamış olabilir ama bu da bir travma yaşamadığı anlamına gelmez....
yaşı küçük... ve hala günahının farkında değil... o hala aşk meşk peşinde... ve siz onu elinize geçse öldüreceksiniz... kendinize gelin arkadaşlar yaaa... bu kız sizin kızınız ya da yeğeniniz olabilirdi... belki burada 200 yorum vardır hepsi de doğur demiş... kendi yakınınız olsa bunu göze alabilecek miydiniz* aile koşullarını bilio musunuz? babası belki de kızı da oğlanı da bebeği de vuracaktı...daha mı iyi olacaktı? bu memlekette bebeğini doğurmak istediği için öldürülüp kuyuya atılan genç kızlar var...
şunu demek istiyorum...evet:çok büyük bir günahı var... evet 5 aylık bir bebeği öldürmenin vebali büyük... ama bunda vebal kızdan çok annesinde..bilinçli olan o...mantıklı olması gereken o... babasını ikna edip düğünü biraz erkene alabilirdi çünkü zaten evlilik planı yaplmış... arayı bulabilirdi.. kolayı seçmiş... kıza bu kadar yüklenmeyin... ayrıca buna hakkımız da yok....
Merhaba ben buraya yeni uye oldum sikintimi paylasabilmek ve sizin fikirlerinizi alabilmek icin.
Benim 9 aydir beraber oldugum erkek arkadasim var. Ve biz bi hata yaptik evlenmeden iliskiye girdik
Bir kac ay sonra hamile kaldim ve istemeye geldi nisanlandik ama cok surmedi babam tr gitti anesi hasta,
Ve biz dugunu 9uncu ayda planliyoduk ve aneme artik soylemem lazimdi.
Soyledim ve annem karnimdaki 5aylik bebegi zorla aldirtti elimizden hic bsy gelmedi.
Nisanliminda isi ve durumu olmadigi icin kacamadik o bebegide ikimizde cok istiyoduk ama.
Ve o hafta boyunca hergunum zehir gibi gecti ve halada oyle.
Annem dugun icin zorluyo beni babamin kulagna gitmesin bisey diye ama buseferde
Nisanlim duguny seneye marrta veya nisanda yapalim dio o arada is bulup islerini duzeltsin diye.
Bende anemin baskisiyla her firsatta konuyu aciyorum nisanlima ama o bakariz dio baska bsy demio.
Ama su son ik gundur cok zor ulasiyorum ona msjlarima cevap vermio yada isi oldugunu soyluyo sizce sogudumu benden bi kac saat icinde?
Bi kac gun once dogum gunymde yemege goturdu hediye aldi.ileriye dahir pilanlar yapior bizim icin.
Bebegi aldirdiktan sonrda hep guclu olmami soyledi ve hep yanimda oldugnu soyledi
Ve bugun dugun konusunu actigimda sabretmemi soyledi bana istemiorum demior ama maddi yonden hazir olmadigni soyluyir.
Sizce beni gercekten hala seviomudur yoksa bzni birakmayimi pilanlio?
Anemin bebegi aldirtmasinin sebebi trden geldiginde duyarsa hamile oldugmu kiyamet kopacagi icin aldirtti ben nekadar istemesemde.
Suan dua etmekten baska bsy yapamiyorum cok zor durumdayim korkularim var
ayrica bes aylik bebegi de parcalayarak almiyorlar, ilacla asagiya inmesini saglayip suni sanciyla dogum yaptiriyorlar. olu bebek dogurmak nasil bir his tahmin edebilir misiniz? dogurduktan sonra kucaginiza ölü verildiğini düşünebiliyor musunuz. bebeginden nefret eden bi insan kurtaja gule oynaya giren bi insan bile bu manzarayi kaldiramaz. bu nasil bir travma fikriniz var mi, insanin psijokojisi saglam kalir mi? insanlari boylesine körü körüne yargilamayin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
carpitmayin. dogduktan sonra oldurmesiyle simdi aldirmasi bir mi ya? zorda kalmasa kimse cocugunu aldirmaz. sadece sizde yok annelik ic gudusu. her seyde bu kadar bilgic olmayin. tepeden inme yargilarinizla insanlarin üstüne gitmeyin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?