• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona Bu Tarafa Uğramamış Herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam da hikayede evde kalmayan sizsiniz. Eve misafir alıyorsunuz misafirliğe gidiyorsunuz baaariii ben neden suçlu oldum ? Benim mantık hatalı sizin arkadaşlarınızla görüşmeniz normal. Piki banım yeni kalktı piki.
Bence yormayın kendinizi, burdaki herkes anlayıssız mantıksız bi tek hanımefendi mantıklı, bi de sadece paylastım yorum yapın demedim yazmıs, o zaman günlüğüne yazsaydı yoruma acık bdv sayfasına degil.

Kendimi haklı çıkarmaya çalışmıyorum, haklıyım zaten. Çünkü ortamını gözümle görmüş biriyim.
Haklı falan değilsiniz ya Allah aşkına.
Ne diyorsunuz? Tam olarak neresi haklılık?
Benim annem çalışıyor, anneme bulaşırsa bana da kesin bulaşır o zaman benimde kendimi eve kapatmama gerek yok, fıldır fıldır gezeyim diye düşüneyim, oldu.

Etmiyorlar işte gerçekten, o 8 kişi dışında iş ortamında başka temas yok...
İş ortamında olmayabilir. Ama o 8 kişinin hayatını didik didik kontrol edemezsiniz ki. Biri işten eve dönerken markette, kasapta, manavda enfekte olsa sadece taşıyıcıysa anlayamazsınız bile. Veya o sekiz kişinin hepsinin eşlerinin tek tek kimlerle görüştüğünden, hangi markete gittiğinden, nerden para çektiğinden, evlerine kaç kere kargo geldiğinden haberiniz var mı?

Bir noktadan sonra anlayabiliyorum insanların evde duramamasını. Evet hepimizin canı sıkıldı. Ama bu çözüm değil. Bir bilim insanının da dediği gibi, virüs gezmiyor insanlar geziyor.

Haklı falan değilsiniz ya Allah aşkına.
Ne diyorsunuz? Tam olarak neresi haklılık?
Benim annem çalışıyor, anneme bulaşırsa bana da kesin bulaşır o zaman benimde kendimi eve kapatmama gerek yok, fıldır fıldır gezeyim diye düşüneyim, oldu.
Aynı evde yaşıyorsanız bulaşır büyük ihtimalle, bulaştığı zaman bulaşma zincirini devam ettirmek için gezmek istiyorsanız buyurun...

İş ortamında olmayabilir. Ama o 8 kişinin hayatını didik didik kontrol edemezsiniz ki. Biri işten eve dönerken markette, kasapta, manavda enfekte olsa sadece taşıyıcıysa anlayamazsınız bile. Veya o sekiz kişinin hepsinin eşlerinin tek tek kimlerle görüştüğünden, hangi markete gittiğinden, nerden para çektiğinden, evlerine kaç kere kargo geldiğinden haberiniz var mı?

Bir noktadan sonra anlayabiliyorum insanların evde duramamasını. Evet hepimizin canı sıkıldı. Ama bu çözüm değil. Bir bilim insanının da dediği gibi, virüs gezmiyor insanlar geziyor.
Ya gerçekten korunduğu takdirde Allaha kalmış artık ama gerçekten gözü kapalı atlamak nedir ben bunu anlamıyorum. Ben evden çıkmıyorum, normalde görüşmem eşleriyle iş arkadaşlarıyla zaten burun buruna diye canım sıkıldı diye görüşüyorum. Onun dısında kimseyle muhabbetim yok. Marketten kapsam bulaştırsam o 8 kişiye içim sızlamaz, yapacak bişey yok ona veya aynı şekilde başkası bulaştırsa. Ama bu hakka girmek oluyor yani

Şimdi ben memurum kamu kurumunda corona dahi olsa gelen giden var. 12 kişiyiz ve dönüşümlü çalışıyoruz. eşim de mühendis 4 kişiyle bir odada çalışıyor, bazen fabrika da işçilerin arasına karışması gerekiyor o da dönüşümlü çalışıyor. şimdi ben bu şemada bulunan vatandaşlar dahil herkesle baaaariiii görüşebilir miyim ? bu çemberden biri bize ihanet eder de başkasıyla görüşürse federallere şikayet edebilir miyim ?

Aynı evde yaşıyorsanız bulaşır büyük ihtimalle, bulaştığı zaman bulaşma zincirini devam ettirmek için gezmek istiyorsanız buyurun...
Ay anlamıyorsunuz siz.
Boşverin ben anlatmayayım, siz haklısınız.
Zaten corona falan nedir ki yahu, çaydan kahveden önemli mi, alt tarafı ateşleniyorsunuz solunum cihazına bağlanıyorsunuz falan (!). Korkmayın siz, aynen aynen devam.
Siz yapınca birşey yok, başkası yapınca çemkirin olduu tamam.

Ya gerçekten korunduğu takdirde Allaha kalmış artık ama gerçekten gözü kapalı atlamak nedir ben bunu anlamıyorum. Ben evden çıkmıyorum, normalde görüşmem eşleriyle iş arkadaşlarıyla zaten burun buruna diye canım sıkıldı diye görüşüyorum. Onun dısında kimseyle muhabbetim yok. Marketten kapsam bulaştırsam o 8 kişiye içim sızlamaz, yapacak bişey yok ona veya aynı şekilde başkası bulaştırsa. Ama bu hakka girmek oluyor yani
Herkes marketten kapsam bulaştırsam birşey olmaz desin görüşsün birbiriyle. Yanlış düşünüyorsunuz.

Herkesin canı sıkılıyor. Sizinki can da bizimki patlıcan mı?

Iyi de nasılsa bulaşır mantığı varsa eşinizi evde izole etmeniz gerekmez miydi? Coronadan pek korkmuyorsunuz galiba, madem bulaş riski var çalışan insan evde izole olur evin insanlarından mümkün olduğunca ayrı yaşar.
Zaten görüşse o 8 kişiyle görüşüyor, onun dışında merketten vs ben bile kapabilirim bu önemli değil. Yani önemli ama en azından vicdan rahatlığı olur. Ama göz göre göre kendimi, eşimi riske atmak istemiyorum sırf gezmek istediği için biri. Zaten bu saatten sonra denk geldim ya dediğiniz gibi olacak, eşi izole edeceğim artık. Ben kimsenin zevki yüzünden hasta olamam kusura bakmasın kimse

Sizin yaptığınız hakka girmek olmuyor mu?
Belki de siz bulaştırıp birinin ölümüne sebep olacaksınız.
Ay bir de içim sızlamaz diyor tövbe yarabbim.
Eşeği sağlam kazığa bağlayıp sonucunda yine bulaşsa, ben eşime, eşim ona zincirleme bulaştırsa en azından elimden geleni yaptım derim. Vicdanım rahat olur yani. Gezdiğim için bulaştırdım vicdanı yapmam

Normalde görüşmüyorsunuz, korona varken can sıkıntısından görüşeceğiniz tuttu ve marketten kapıp 8 kişiye bulaştırsanız içiniz sızlamaz. Deminden beri güzelce açıklamaya çalışıyorum size ben de.

Dalga mı geçiyorsunuz yoksa bu bir tür sosyal deney mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X