Korona ve aile ziyareti

Aynı konuyu mayıs başında açmıştım, yaz ayı gelsin o zaman karar verirsin dediler. Geldi yaz ayı. 4 ay 5 günlük bebeğim var. Çocuğu hiç kimse korona dolayısıyla göremedi. Eşim ailesine götürmek istiyor. Ailesi doğu Karadenizde bir köyde oturuypor.Bilenler vardır belki şimdi yaylalara çıkıyorlar. Evler çok yakın, Kocaeli ve Bursada olup memleketine gelenler var. Hepsi fabrikada çalışıyor. Ben kimseyle gelip gitmem, ama eşimin ablası da var. O sosyaldir. Bebeği kesinlikle kucağına alır. Zaten aynı evde sosyal mesafe mümkün değil. Tuvalet vs aynı.Eşim yaz gelsin bakarız diyordu, şimdi günlerdir kavgasını yapıyoruz. Ben gitmek istemiyorum. Biliyorum ki kesinlikle maske takan yok, sosyal mesafe yok. Eşim, bebeği görmemelerinin günahı vebalı senin boynuna diyor. Bu arada eşimin ablasına da corona sebebiyle gelmek istemediğimi hatta kendi memleketime de gitmeyeceğimi belirttim. Bu defa eşimin annesi onlar kalsın sen gel 15-20 gün diyor eşime. Aynı şey. Eşim oraya gitse eve gelecek. Bulaşmışsa bize de geçecek. Eşim fazla abartıyorsun, millet gününü gün ediyor senin yüzünden koca yazı evde geçireceğiz diyor. Kafam alak bulak hala.
Valla bebeğiniz çok küçük hiçte abartmıyorsun o bi hasta Olursa görürüm vebali günahlı yazık ya gitme

Bebeğim dışarı çıkarıp, dolaştırıyoruz. Eşim de burada daha fazla risk var, asıl köyde yok, hava tertemiz,köydekiler daha dikkatlidie diyor. Ama şu anda bebeği dışarıda dolaştırorken kimse ile temasımz yok.
Dolastırmak baska bisey, dıpdıbe insanların kucağına vermek baska bisey dı mı? Koyde risk yoksa gıdın ozaman Esını dinle.

Çok haklısınız, aynı hissiyatı ben de yaşıyorum.
5 km ötemdeki ailemi geçen hafta gördük sadece, koskoca 4 ayda.
O da annemin doğumgünü idi, açık alan bir parka gittik maskemizle, bu yani.
Zaten 65 yaş üstü oldukları için evdeydiler ama gitmedik, görüşmedik.

Anamı babamı görmemişim daha ötesi var mı?Evet insanlar çok geniş, kaale almıyorlar ya da hastalığı göze alıyorlar ama biz küçük çocuklular bu riske giremeyiz.
Biz hasta olsak o çocuklar bebekler ne olacak, kim bakacak?
Daha kötüsü ya onlar hasta olursa görmeden etmeden günlerce hastanede nasıl sabredeceğiz?
Gerek var mı, hiç yok.
Bende de aynı durum. Halam var 80 yaşında. Bebek için yüklü bir hediye gönderdi. Bi tek dünya gözüyle göreyim dedi, hala görecek. Salgın bitmeden zor

Dolastırmak baska bisey, dıpdıbe insanların kucağına vermek baska bisey dı mı? Koyde risk yoksa gıdın ozaman Esını dinle.
Kimse kucağına almaz. Sadece eşimin ablası. Ama işte tek yada çok fark etmiyor. Acaba ben mi vicdansızım, abartıyorum diyorum. Sizin yorumlarınıza göre ya abartıyorum diyeceğim ya da eşime karşı aylardır savundupum şeyin daha dik arkasında olacağım

iyi de kayinvalide bebege cok merakli olsa zaten ogluna onlar gelmesinler sen gel demez. esiniz kendisi abartiyor vebal falan. 4 aylik cocugu kucaklarina alip sevmeyecekler malum, o zaman gitseniz ne gitmeseniz ne biblo mu bu uzaktan gosterilecek? asiri sacmaliyor esiniz kendi cocugunu bile dusunmuyor.

Kimse kucağına almaz. Sadece eşimin ablası. Ama işte tek yada çok fark etmiyor. Acaba ben mi vicdansızım, abartıyorum diyorum. Sizin yorumlarınıza göre ya abartıyorum diyeceğim ya da eşime karşı aylardır savundupum şeyin daha dik arkasında olacağım
Madem gitmeyin dememi begenmeyeceksınız adam gidelim dedıgınde gitseydinız ozaman
Anlamadım sizi ne istiyorsunuz?

Madem gitmeyin dememi begenmeyeceksınız adam gidelim dedıgınde gitseydinız ozaman
Anlamadım sizi ne istiyorsunuz?
Beğenmediğimi nereden çıkardınız. Vicdan muhasebesi yapıyorum. Eşim olayı fobi haline getirdiğimi, uzmanların önlem alın dediğini, dışarı çıkmayın demediğini söylüyor. Ben de çok arada kalıyorum. Bir an duygularım bir an mantığım. Yoksa bu elbise değil ki beğendim beğenmedim

iyi de kayinvalide bebege cok merakli olsa zaten ogluna onlar gelmesinler sen gel demez. esiniz kendisi abartiyor vebal falan. 4 aylik cocugu kucaklarina alip sevmeyecekler malum, o zaman gitseniz ne gitmeseniz ne biblo mu bu uzaktan gosterilecek? asiri sacmaliyor esiniz kendi cocugunu bile dusunmuyor.
Aynını ben de dedim eşime. Çocuk olsa dertleri onlar kalsın sen gel demezler.

Beğenmediğimi nereden çıkardınız. Vicdan muhasebesi yapıyorum. Eşim olayı fobi haline getirdiğimi, uzmanların önlem alın dediğini, dışarı çıkmayın demediğini söylüyor. Ben de çok arada kalıyorum. Bir an duygularım bir an mantığım. Yoksa bu elbise değil ki beğendim beğenmedim
Üf. Tamam hayırlısı ozaman

benim esımde hem bayram hemde yıgenımın dugunune gidelim dedide neyseki sonradan vazgectı. Erkekler hıc takmıyor oysa ben hala 4 aylık gunes gormemıs bebemle balkon haric hıc gun yuzu gormuyorum:KK42:

Ay bu adamların evlenince ana babaci olmalarını hic anlamiyorum. Bekarken umurlarında olmaz. Evlenince karısına çocuğuna ailem de ailem diye eziyet ederler. Hastalık donemi ufacık bebegi ailesi görmese bisey olmaz. Ama sizin o ortamda sizin bebeğinize bisey olabilir. Adam çocuğunu da düşünmüyor sülalesine yaranacak diye. Cok ilginc cidden. Allah yardımcınız olsun.

Bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim.
Haberlerde çocukların çok az etkilendiği, yaşlıların ise daha ağır geçirdiği yazılıp çiziliyor.

Bir yaş altı bebeklerde ise bağışıklık sistemi gelişmediği için Covid 19 riski daha yüksektir.
Sakın ama sakın bebeğin güvende olduğunu düşünmeyin.

benim esımde hem bayram hemde yıgenımın dugunune gidelim dedide neyseki sonradan vazgectı. Erkekler hıc takmıyor oysa ben hala 4 aylık gunes gormemıs bebemle balkon haric hıc gun yuzu gormuyorum:KK42:
Eşim diyor kimsenin kucağına vermem, ablama söylerim Maskesiz kucağına alma, kimseye dokundurtmam. Bu vaadler tutulur mu emin değilim.

Ay bu adamların evlenince ana babaci olmalarını hic anlamiyorum. Bekarken umurlarında olmaz. Evlenince karısına çocuğuna ailem de ailem diye eziyet ederler. Hastalık donemi ufacık bebegi ailesi görmese bisey olmaz. Ama sizin o ortamda sizin bebeğinize bisey olabilir. Adam çocuğunu da düşünmüyor sülalesine yaranacak diye. Cok ilginc cidden. Allah yardımcınız olsun.
Sanırım duygusal yaklaşıyor eşim. Yaşlı oldukları için görmedrn ölecekleri düşüncesi, paniğe sebep oluyor

Bizde de benzer bi durum var 3 aylik olacak bebeğim daha kimse göremedi, haziran başinda gidelim diye tutturdu eşim. Annesi babasi gorsun cok istiyor tabi, bende isterim onun aileside benim ailemde görsün ama kötü zamana denk geldi. Dedim bende isterim gorsunler ama onlarla kalmiyo tüm sulale gormek istiyo, duyan gelecek yaklaşmayin mi dicez, daha ayip. Görmek isteyen kendi gelsin dedim. Vazgeçtik kişa doğru bakicaz duruma gore.

Bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim.
Haberlerde çocukların çok az etkilendiği, yaşlıların ise daha ağır geçirdiği yazılıp çiziliyor.

Bir yaş altı bebeklerde ise bağışıklık sistemi gelişmediği için Covid 19 riski daha yüksektir.
Sakın ama sakın bebeğin güvende olduğunu düşünmeyin.
İnanın kafayı yedim. Bir uzman çıkıyor bebek ve çocuklarda belirtisiz, bir uzman çıkıyor 1 yaş altı riskli. Daha bugün okudum bebeklere test bile yapmıyorlarmış.

Bizde de benzer bi durum var 3 aylik olacak bebeğim daha kimse göremedi, haziran başinda gidelim diye tutturdu eşim. Annesi babasi gorsun cok istiyor tabi, bende isterim onun aileside benim ailemde görsün ama kötü zamana denk geldi. Dedim bende isterim gorsunler ama onlarla kalmiyo tüm sulale gormek istiyo, duyan gelecek yaklaşmayin mi dicez, daha ayip. Görmek isteyen kendi gelsin dedim. Vazgeçtik kişa doğru bakicaz duruma gore.
Ben de kışa doğru dedim. En azından memleketine gelen yazlukçılar döner. Kışın kaldıkları yer daha izole. Bu defa da Ekim kasım ayları ikinci dalga olayı çıktı.

Back
X