Korona ve aile ziyareti

Harfi harfine aynı durumdayım sadece benim çocuğum büyük ve kayinvalidem kanser eşim annesi kanser olduğu için gitmek istiyor ama ne maske ne sosyal mesafe hiçbiri yok bir yandan gitmeyelim diyorum bir yandan da benim annem o durumda olsa gitmek isterdim galiba diyorum
Sizin bebek hele daha küçük rüzgardan bile hastalık alir derler ya aynı öyle

İnanın kafayı yedim. Bir uzman çıkıyor bebek ve çocuklarda belirtisiz, bir uzman çıkıyor 1 yaş altı riskli. Daha bugün okudum bebeklere test bile yapmıyorlarmış.

İkinci uzmanın dediği doğru, mesela prematüre bebeğin Covide karşı ne kadar savınması olabilir ki?
İnternete
İnanın kafayı yedim. Bir uzman çıkıyor bebek ve çocuklarda belirtisiz, bir uzman çıkıyor 1 yaş altı riskli. Daha bugün okudum bebeklere test bile yapmıyorlarmış.

İkinci uzmanın dediği doğru, bebeklerdeki risk çocuklara göre daha fazla diye biliyorum.
Çoğu grafikte ikisi bir arada gösterildiği için yanıltıcı olabiliyor.

Bence en güzeli çocuk doktorunuza kendiniz telefon açın, bebekle ilgili görüşünü alın.
Onun önerisine göre olmazsa eşinizle beraber randevu ile gidin. Eşinizin güvendiği başka bir doktor varsa o da olabilir ama önceden siz bir görüşün.

İkinci uzmanın dediği doğru, mesela prematüre bebeğin Covide karşı ne kadar savınması olabilir ki?
İnternete

İkinci uzmanın dediği doğru, bebeklerdeki risk çocuklara göre daha fazla diye biliyorum.
Çoğu grafikte ikisi bir arada gösterildiği için yanıltıcı olabiliyor.

Bence en güzeli çocuk doktorunuza kendiniz telefon açın, bebekle ilgili görüşünü alın.
Onun önerisine göre olmazsa eşinizle beraber randevu ile gidin. Eşinizin güvendiği başka bir doktor varsa o da olabilir ama önceden siz bir görüşün.
Bugün doktorunuzdsn randevu aldık. Hem bu konuyu soracağız hem de genel kontrol olsun dedik

Harfi harfine aynı durumdayım sadece benim çocuğum büyük ve kayinvalidem kanser eşim annesi kanser olduğu için gitmek istiyor ama ne maske ne sosyal mesafe hiçbiri yok bir yandan gitmeyelim diyorum bir yandan da benim annem o durumda olsa gitmek isterdim galiba diyorum
Sizin bebek hele daha küçük rüzgardan bile hastalık alir derler ya aynı öyle
İşin içinde olmayınca gitme demesi kolay oluyor. Gerçekten zerre gitmek istemiyorum. Zihnimde hayalini kurdukça bile geriliyorum. Ama eşimin yerine ben olsam ne yapardım diyorum. Bulunduğumuz ilde bütün kafeler restoranlar sahil adım atmaya yer yok. Bu görüntü de kötü örnek oluyor. Eşim de millete bak keyfi olarak geziyor, bizimki keyfi bile değil diyot

Tabi ki siz haklısınız, elalem yanlış yapıyor diye biz de yanlış yapmak zorunda değiliz ki. Zaten bu elalem yüzünden bu haldeyiz millet geziyor ben de gezeyim nedir yani. Maalesef eşinizin zihniyetinde bir dolu insan var. Doğu Karadeniz baya iyi durumda vaka sayılarında bu yüzden köy çok daha az riskli olabilir belki ama dediğiniz gibi oraya da giden insanlar var, ayrıca sizin yolculuğunuz da risk özel araçla bile gitseniz illa ki mola vermek durumunda kalacaksınız.
Vebal kısmı zaten çok ilginç olmuş yani bence kvnin çok da umurunda değil bence bebek, eşinize onlar kalsın sen gel diyorsa demek. Cahillik diyorum ona da. 🤷🏼‍♀️

Aynı konuyu mayıs başında açmıştım, yaz ayı gelsin o zaman karar verirsin dediler. Geldi yaz ayı. 4 ay 5 günlük bebeğim var. Çocuğu hiç kimse korona dolayısıyla göremedi. Eşim ailesine götürmek istiyor. Ailesi doğu Karadenizde bir köyde oturuypor.Bilenler vardır belki şimdi yaylalara çıkıyorlar. Evler çok yakın, Kocaeli ve Bursada olup memleketine gelenler var. Hepsi fabrikada çalışıyor. Ben kimseyle gelip gitmem, ama eşimin ablası da var. O sosyaldir. Bebeği kesinlikle kucağına alır. Zaten aynı evde sosyal mesafe mümkün değil. Tuvalet vs aynı.Eşim yaz gelsin bakarız diyordu, şimdi günlerdir kavgasını yapıyoruz. Ben gitmek istemiyorum. Biliyorum ki kesinlikle maske takan yok, sosyal mesafe yok. Eşim, bebeği görmemelerinin günahı vebalı senin boynuna diyor. Bu arada eşimin ablasına da corona sebebiyle gelmek istemediğimi hatta kendi memleketime de gitmeyeceğimi belirttim. Bu defa eşimin annesi onlar kalsın sen gel 15-20 gün diyor eşime. Aynı şey. Eşim oraya gitse eve gelecek. Bulaşmışsa bize de geçecek. Eşim fazla abartıyorsun, millet gününü gün ediyor senin yüzünden koca yazı evde geçireceğiz diyor. Kafam alak bulak hala.
bebegı gormemelerının gunahı vebalı boynuna demıs kahkaha attım
el kadar bebeyı bu sıcakta yollarda perısan edıp vırusun tam ortasında ınsanlarla temas ettırmenın gunahı kımın boynuna acaba sorun o super fıkırlı esınıze lutfen

sacmalamasın tabıkı haklısınız

kendı gıtsın kalsın cok ıstıyorsa bu kadar

Tabi ki siz haklısınız, elalem yanlış yapıyor diye biz de yanlış yapmak zorunda değiliz ki. Zaten bu elalem yüzünden bu haldeyiz millet geziyor ben de gezeyim nedir yani. Maalesef eşinizin zihniyetinde bir dolu insan var. Doğu Karadeniz baya iyi durumda vaka sayılarında bu yüzden köy çok daha az riskli olabilir belki ama dediğiniz gibi oraya da giden insanlar var, ayrıca sizin yolculuğunuz da risk özel araçla bile gitseniz illa ki mola vermek durumunda kalacaksınız.
Vebal kısmı zaten çok ilginç olmuş yani bence kvnin çok da umurunda değil bence bebek, eşinize onlar kalsın sen gel diyorsa demek. Cahillik diyorum ona da. 🤷🏼‍♀️
Yolda mola vermiyoruz.Eşim giderse de sıkıntı. Ben çocuğa en az, 25 "gün tek başıma bakamam. Bunun marketi var, bebek arabası bile sıkıntı olabilir. K

bebegı gormemelerının gunahı vebalı boynuna demıs kahkaha attım
el kadar bebeyı bu sıcakta yollarda perısan edıp vırusun tam ortasında ınsanlarla temas ettırmenın gunahı kımın boynuna acaba sorun o super fıkırlı esınıze lutfen

sacmalamasın tabıkı haklısınız

kendı gıtsın kalsın cok ıstıyorsa bu kadar
Kendi git dedim, bu defa dönüş sıkıntı oldu. Kendin git ama en az 10 gün eve giremezsin dedim. Bu sefer ne demek eve giremezsin. Sana mı soracağım. Nerde kalacağım? Bir senin canın kıymetli zaten. Bazen şeytan diyor tamam gidelim de ama orada odadan çıkma ama tuvalet sıkıntı işte. Ortak kullanım

Bizde de benzer bir sıkıntı var. Şimdiden çocukları çok özledik, bayramda ne yapacaksınız muhabbeti.

Korono olmasa giderdi eşim ama korono var ve gitmesini istemiyorum. Köyde herkes ziyarete gelecek. Haliyle korkuyorum. Gitmesini istemiyorum ama bakalım ne olacak.

Yolda mola vermiyoruz.Eşim giderse de sıkıntı. Ben çocuğa en az, 25 "gün tek başıma bakamam. Bunun marketi var, bebek arabası bile sıkıntı olabilir. K
Hiç tuvaletiniz gelmiyor mu ya? Her neyse ama bebekle o kadar kolay geçmeyecektir yolculuk🙄 ne demek bir senin canın kıymetli elbet kıymetli olacak el kadar bebeğiniz var, eşiniz gereksiz ve bencil bir insan kusura bakmayın. Gitmemekte ısrarcı olun, bir daha vebal konusuna girerse sağlık konusunda sen bu vebali alabiliyor musun diyin ona annesinin sen gel yeter onlar gelmese de olur söylemini hatırlatın. 🙄

Hiç tuvaletiniz gelmiyor mu ya? Her neyse ama bebekle o kadar kolay geçmeyecektir yolculuk🙄 ne demek bir senin canın kıymetli elbet kıymetli olacak el kadar bebeğiniz var, eşiniz gereksiz ve bencil bir insan kusura bakmayın. Gitmemekte ısrarcı olun, bir daha vebal konusuna girerse sağlık konusunda sen bu vebali alabiliyor musun diyin ona annesinin sen gel yeter onlar gelmese de olur söylemini hatırlatın. 🙄
Doğu Karadeniz tarafında dinlenme tesisi sıkıntı. Duracak düzgün yet yok. Ben zaten başka yerde tuvalete giremem. Psikolojik olarak gelmiyor ki. Kendi memleketime giderken kapıdan kapıya 14 saat tuvalete gitmiyorum

Bizde de benzer bir sıkıntı var. Şimdiden çocukları çok özledik, bayramda ne yapacaksınız muhabbeti.

Korono olmasa giderdi eşim ama korono var ve gitmesini istemiyorum. Köyde herkes ziyarete gelecek. Haliyle korkuyorum. Gitmesini istemiyorum ama bakalım ne olacak.
Aslında biraz da büyüklerin duygusal yaklaşımları sebep oluyor. Duyuyorum ben telefondan. Bu sene gelemeyeceksiniz herhalde, bilmem kimde geldi, bak senin arkadaşın Mehmet de geldi dün, orası da çok sıcaktır şimdi, burası serin, bebeği biz gördüğümüzde yürüyor olur herhalde.

Aslında biraz da büyüklerin duygusal yaklaşımları sebep oluyor. Duyuyorum ben telefondan. Bu sene gelemeyeceksiniz herhalde, bilmem kimde geldi, bak senin arkadaşın Mehmet de geldi dün, orası da çok sıcaktır şimdi, burası serin, bebeği biz gördüğümüzde yürüyor olur herhalde.

Ya aslında onlarda haklı. Ben kendi aileme yakınım. Her akşam bahcede buluşuyoruz. Görmeden dayanamam. Eşim de haklı özler ailesini ama çocukların sağlığını tehlikeye atamam. Ki kızım rahatsızdı.

Size yada bebeğe bir şey olursa vebali kiminmiş.
Benim arkadaşımın 9 aylık bebeği var doktoru risk grubunda diyor. Henüz bağışıklık sistemi yok zira. Ayrıca bir yaş altında yüksek ateş çok tehlikelidir. Oldu ateşlendi çocuk ne yapacaksınız dağ başında.
Eşiniz bebeğinizi riske atıyor, hiç düşünmüyor.

Ya aslında onlarda haklı. Ben kendi aileme yakınım. Her akşam bahcede buluşuyoruz. Görmeden dayanamam. Eşim de haklı özler ailesini ama çocukların sağlığını tehlikeye atamam. Ki kızım rahatsızdı.
Bişey olmaz diye düşünüyoruz. Ama Allah korusun bi bulaşırsa vicdan azabından ölürüm

Size yada bebeğe bir şey olursa vebali kiminmiş.
Benim arkadaşımın 9 aylık bebeği var doktoru risk grubunda diyor. Henüz bağışıklık sistemi yok zira. Ayrıca bir yaş altında yüksek ateş çok tehlikelidir. Oldu ateşlendi çocuk ne yapacaksınız dağ başında.
Eşiniz bebeğinizi riske atıyor, hiç düşünmüyor.
Ateşlenme kısmı da var. Altımızda araba var, gideriz ilçeye dedi. Yalnız ilçe bulundukları yerden 1-1,5 saat. O da yağmur vs yoksa. Orman yolu çünkü.

Kendi git dedim, bu defa dönüş sıkıntı oldu. Kendin git ama en az 10 gün eve giremezsin dedim. Bu sefer ne demek eve giremezsin. Sana mı soracağım. Nerde kalacağım? Bir senin canın kıymetli zaten. Bazen şeytan diyor tamam gidelim de ama orada odadan çıkma ama tuvalet sıkıntı işte. Ortak kullanım
odadan cıkmamak cozum degıl odadan cıkılmayacaksa gıtmenın anlamı yok zaten
ben olsam coktan o tarafta kımse evınde kalma durumu olacak kısıyı arayıp bu sene koronadan dolayı gelemem sahsen esım ıstıyorsa gelsın ama kucuk bebeklıyım malum yollarda perısan edemem cok ısterdım gelmeyı ama bu sene boyle oldu ıste derdım

nıye esınızın agzından cıkacak lafa gore belırlenıyor kı hareketlerınız kımsenın sızı yonetmesıne ızın vermemelısınız bu tarz seylerde net konusmazsanız bır omur boyle gergınlıkle gecer yazık degıl mı canınıza.

Ateşlenme kısmı da var. Altımızda araba var, gideriz ilçeye dedi. Yalnız ilçe bulundukları yerden 1-1,5 saat. O da yağmur vs yoksa. Orman yolu çünkü.
O hastaneleri iyi biliyorum ben eşim de karadenizli. Geçen senelerde bir hastalık durumunda en yakın ilçede gerekli cihaz ve uzman doktor yoktu üç saat daha yol gidip başka bir ilin hastanesine sevk ettiler. Acil durum olsa ölecekti resmen. Benim oğlum 3,5 yaşında daha gitmedi. Götürmem de. Kusura bakmasın kimse. Orada zararlı sinel böcek soksa müdahale etmek için o kadar yol gidip bebeğimi kaybedemem.
Eşiniz bencil bir insan. Ama sizin çocuğunuz için pabuç bırakmamanız lazım.Eşiniz sizi sindirmiş çok pasifsiniz. Klima olayı,memleket olayı bunın da ispatı.

Back
X