- 26 Ekim 2015
- 8.467
- 20.455
- 348
- Konu Sahibi kivircikpin
-
Sigorta pirim gününün yeterli olduğunu sigortasını ödemek yerine ona vermemi istedi ben de öyle yapıyorum.Benim başka bir sorum var, şimdi Google üzeri destanlar okumak istemediğim için buradan soruyorum.
Bu evinizde çalışan insanlar kaçak çalışıyor galiba. Yani, iş kontratı yok sanırım. Vergisini VS. Ödemiyor sizde sigortasını odemiyorsunuz sanırım.
Ben yurtdisinda hukukçu olduğum için merak etdim.
Burda evde bebek bakan veya temizlik yapan insanların işverenle standart bir iş kontratı oluyor. Vergilerini ödüyorlar ve her türlü işçi hakkına sahipler.
TRde durumlar farklı galiba... Devlet niye bu duruma karşı çıkmıyor?
Bu insanlar açık açık kaçak çalışmiyordur sanırım...
Birisi açıklık getirsin lütfen
Insanca bir soru sordum pişman oldum zatenKeşke baştan öğretmenim demeseydiniz burada pusuya yatmış bekleyen bi tayfa var maaşımızı hesaplarlar yazın maaş almamıza takmışlar idari iznimize laf eden bile var.
Ne yapacaksın?Mune ben ne yapacağıma karar verdim konumu kapatabilir mısın?)£
Öyle yapsaydı zaten ben de bu soruyu soracak değildim. Çocukları okula gittiği ve evde canı sıkıldığı için bakıyor oğluma. Kaldı ki ben hiç para vermemeliyim gibi düşünmedim hiç.Kadın maaşı ile belki kira ödüyor. Sizin yaptığınız hesaba bakın. Ne kadar paraci bir millet ya.
Bu ay zaten tam vereceğim. Bundan sonra okul açılmazsa 3/4 vermeyi teklif edeceğim. Kabul etmezse tam veririm.Ne yapacaksın?
Yaz tatilinde ne yapıyordunuz?Bu ay zaten tam vereceğim. Bundan sonra okul açılmazsa 3/4 vermeyi teklif edeceğim. Kabul etmezse tam veririm.
Sigorta pirim gününün yeterli olduğunu sigortasını ödemek yerine ona vermemi istedi ben de öyle yapıyorum.
Türkiye dede ev işlerinde çalışanlara, bakıcılara sigorta şartı var ama çoğu kişi umursamıyor. İşverenin işine geliyor, çoğu çalışanda sonradan dava açıp dünyanın tazminatını alıyor. Bence iki durumda ahlaksızlık. Hem sigortasız işçi çalıştırmak hem de sigortasız çalışıp sonra dava açmakBenim başka bir sorum var, şimdi Google üzeri destanlar okumak istemediğim için buradan soruyorum.
Bu evinizde çalışan insanlar kaçak çalışıyor galiba. Yani, iş kontratı yok sanırım. Vergisini VS. Ödemiyor sizde sigortasını odemiyorsunuz sanırım.
Ben yurtdisinda hukukçu olduğum için merak etdim.
Burda evde bebek bakan veya temizlik yapan insanların işverenle standart bir iş kontratı oluyor. Vergilerini ödüyorlar ve her türlü işçi hakkına sahipler.
TRde durumlar farklı galiba... Devlet niye bu duruma karşı çıkmıyor?
Bu insanlar açık açık kaçak çalışmiyordur sanırım...
Birisi açıklık getirsin lütfen
milletin öğretmenlerle derdi bitmedi!!! Bak vaktiyle laf söyledikleri şiddet uyguladıkları sağlık personelini balkonlarda alkışlıyorlar. Bizim değerimizi de anlayacaklar bir gün umarım.Keşke baştan öğretmenim demeseydiniz burada pusuya yatmış bekleyen bi tayfa var maaşımızı hesaplarlar yazın maaş almamıza takmışlar idari iznimize laf eden bile var.
Konu sahibi hiç vermeyeceğim demiyor ne kadar vermeliyim diyor okuduğunuzu anlama problemi var heralde . Ne oldu okula gitmeden maaş almamız zorunuza gitti ?Ne güzel ya siz okula gitmeden tam maaş alın bakıcıya gelince yarısını mı vereyim ne kadar kısayım. Bakıcınız da sizden aldığı maaşa göre hareket eder ona göre ödemeleri vardır. Ama tabi bunlar sizin aklınıza gelmez. Keşke devlette sizden kıssa hani okula gitmek için emek sarfetmiyorsunuz ya
Şu an bence anlıyorlar zaten. Cogu annenın okullar açılsın dıye dört gözle beklediğine imzamı atarımmilletin öğretmenlerle derdi bitmedi!!! Bak vaktiyle laf söyledikleri şiddet uyguladıkları sağlık personelini balkonlarda alkışlıyorlar. Bizim değerimizi de anlayacaklar bir gün umarım.
Öğretmeni bakıcı yerine de kullanıyormuş çoğu hem de ücretsiz!!! Sonra da devlet size maaş veriyor tatilde maaş alıyorsunuz bilmem ne!!!Şu an bence anlıyorlar zaten. Cogu annenın okullar açılsın dıye dört gözle beklediğine imzamı atarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?