Kızlar yaa , koşu bandında günlük maksimum yürüme süresi ne olmalı , ve haftanın her günü yürüyüş faydalı mı , yoksa bir gün ara mı vermeli ne diyorsunuz ??
Yazılanları okudukça kafam karışıyor benim.
Vücudun 20 dk da ancak belli bir nabız hızına ulaştığı , bu nabız hızında minimum 20 dk kalınırsa yağ yakımının sağlandığı, günlük 30 dk lık koşu bandı yürüyüşünün kilo verme ve yağ yakımına hiç faydası olmadığı falan söyleniyor bir yandan,
Bir yandan da günlük 30 dk dan fazla yürüyüş zararlı , bilek ve dizlerdeki kıkırdak dokuya zarar verir, hergün değil haftanın 3 veya 4 günü yapılmalı falan diyor ??????
Ben önce günde 2 kez 45 dk.lık , kısa bir süre sonra da günde üç kez 45 dk.lık tempolu yürüyüş yapmayı planlıyordum ve kendime bir egzersiz programı hazırlayacaktım sonra bunları okudum beynim uyuştu(
Siz tecrübeliler bir fikir verin naapmalı
Gözünnnnn aydınn :)
Nasıl ılk ızlenım ? begendin mi
Servıs ne dedı ( soru makınesı gbyım bılıyorum ama merak işte )
Tariş vardı baktıgım yerde bende denıyım bakalım .
Tuzsuz ben yapamam zaten
Tuz ve şekeri az mıktarda kullanıyorum hayatımdan cıkaramam ıkısınıde :)
'' Koşu bandını kullandığımız süreyi abartmamak gerekir.
Yoğun bir tempo eklemlere aşırı yük getirerek ağrı yaratır, sonra da kıkırdak hücrelerini etkileyerek kayba yol açar. İdeal olanı iki günde bir yarım saati geçmeyen yürüyüşler ve koşular yapmaktır. 4-4.5 hızı geçmeyecek şekilde 20 dakika ile 30 dakika arasında yürüyüş yapılabilir. ''
Bir sağlık sıtesınden alıntı .
Bu işin sağlık kısmı ..
Ama bırde fızyolojık kısmı var
Spor yapan, zayıflayan , kardıyo calısan ınsanlarla konusunca benım anladıgım ; oyle 3 gun yarım saatlık yurumeyle kılo falan verılmeyecegı yonunde .
Mhr denen su nabız olayını tutturmak , karbonhıdrat ve kalorı degerınızı dusurmek + proteın almak ve cıkabıldıgınız max.hızla sabit yuruyusunuzu en az 25 dk devam ettırmek gerekıyor.
Bunların hepsını göz onunde bulundurunca ; senı senden ıyı kımse bılemez..
Kendı programını kendın olustur ama vucudunu zorlama..
Sağolasın canım evet resmen gözüm aydın oldu parladı yani
Evde spor yapmanın rahatlığı çok başkaymış yaa , açtım müziğimi, sudadıkça içtim suyumu, sağımda solumda insanlar olmadan rahat rahat kalçamı sallaya sallaya yürüdüm :))))))
Sonra da bir güzel duş, arkasından kontrollü bir akşam yemeği , ve terden sırılsıklam olmuş eşofman,atlet çamaşır ve çorapların yıkanıp asılması sonrası oturdum yatağıma aldım kucağıma laptopumu ohhhh
Spor salonuna giderken ne dert oluyordu allahım, spor kıyafetlerini ( eşofman -tşirt-çorap-ayakkabı )taşı elinde git salona soyun giyin, çıkardıklarını kirlenmesin diye dikkat ederek bir dolap bulup koy, telefonunu cüzdanını vs dolapta bırakama yanına al, spor yap terle, bu arada cebindekiler düşüp dursun , sonra git soyun o ıslak vücuda temiz kıyafet giy, eve git, duş al , ya herşeyi yıkayıp kurutma derdine düş, ya da onları ıslak ıslak at kirliye ıyyy
Servis çok ilginç şeyler söyledi. Senin dün anlattığın problemi söyledim, " o kadar sık yağlanmasına gerek yok, ben de evde aynısından kullanıyorum 1 yıl oldu o yağ halaa bitmedi !" dedi. " Yağlanması gerektiğinden değil, koşu bandının bant kısmının kaymasından sürtünme sesi geliyordur" dedi. Sizinki de kayabilir, kayınca bantın konumunu ayarlarsınız problem olmaz" dedi, L şeklinde küçük bir alet var onunla bantın nerden ve nasıl hizalanacağını gösterdi.
Peki arkadaşa teknik servis niye öyle demiştir dedim, "yağ satmak için olabilir" dedi.
Sen de bu arada vermişin 2 kiloyu gözün aydın,
Ben regl oldum tartıda bir değişiklik yok şimdilik bakalım pazartesi sabah ne görücemm
Haklısın, işte ben de bi öyle bi böyle okuyunca dedim nası yaaa yarım saatte 4-4.5 hızla yağ yakmak falan mümkün değil bence de
5,5 hızla bile 15 dk sonra terlemeye başladım ben terleme eşofmanıma rağmen
Bu arada nasıl beğendin mi lakapları
Yalnız ama ben dun sıktıktan sonra bugun cok rahat kostum yanı sımdı anlamazsın demek ıstedıgımı ama bır 10 gun sonra bandın sesınden ne demek ıstedıgımı anlıcaksın.
Ya da ben acaba cok mu kullandım bandı bılemıyorum neyse ya cokta onemlı değil, bısey olursa servısın kendı hatası olur ne dedılerse onu yaptım.
Ama senın servıste haklı olabılır , bana yağ alıp almak ıstemedıgımı sormustu cocuk bende arkadasım alıcak bana demıstım.
Bana bandın nasıl hazırlancagını vs.anlatmadı ya hatta eğimi bile beceremedım ben onuda sana sorucaktım bak ıyı hatırladım artık normal yurumek yerıne eğimle yurumek ıstıyorum ama beceremıyorum.
Yalnız bırde soyle bısey var : Forest yenı bır urun ( daha doğrusu olan urunun yenı sürümü ) bana öyle demişlerdi
Senın servıs nasıl 1 yıldır kullanıyormus acaba ya hangısı doğru soyluyor anlamadım gıttı hepsı ayrı telden konusuyor gb geldı neyse..
Lakapklar super :) ben kader arkadasım dıyordum senınkıde ıyı oturmus
Ses olayı nasıl sence ses yapıyor mu kosu bandı ? ben orta kalınlıkla bır kılım serdım altına parkenın ustundeydı.
Vallaa ne desem yalan , çocuğu hiç tanımıyorum, ilk kez de koşu bandı alıyorum önceden bir tecrübem yok. Ama dediğin gibi servis ne dediyse onu yapmakta fayda var sonuçta , belki ben de bir süre sonra gariplik farkedicemama neresinden yağlandığını bilmiyorum
Eğim ayarlarını bantın arka altındaki ayakların içerdeki farklı girintilere oturtularak ayarlanacağını söyledi çocuk. ama denemedim henüz , bi düz yürümeye alışayım da :)
Ses olayına gelince ; sipariş vermeden önce teknik servisi arayıp sormuştum, eğer çok gürültü yapıyorsa altına koşu bandı minderi de alayım diye , telefondaki görevli "şimdilik gerek yok , eğer komşularınızdan sesle ilgili bir uyarı gelirse istediğiniz zaman minder alabilirsiniz ama çok farkettirmez" demişti.
Şu an benimkinin bir kısmı halıda bir kısmı parkede :))) Servisten gelen çocuğa sordum halıyı kaldıralım mı dengesi bozulur mu, ya da çok gürültü çıkarır mı diye, gerek yok dedi.
Çalışırken oda içinde ve dışardan duyulan ses çok yüksek ve rahatsız edici değil bence. Bizimkilere de sordum çok gelmiyor dediler.
Ama annemlerin evi müstakil, dolayısıyla yok alt komşuydu yok kapı komşusuydu gibi sıkıntılar yok.
Onu bir gün sen bantı kullanırken evden biri komşulara sorsa daha iyi olur mu acaba
Eğimin oyle yapıldıgını anlattıda ben becermıyorum :))
Yağlanma bandın kenarını kaldıryosun zıkzak seklınde yagı sıkıyorsun sonra dıger tarafa gecıp aynı ıslemı uyguluyorsun bunuda servıs anlattıydı
Ses olayını sordum tabıkı altta akrabamız var zaten,bız bısey duymadık dedıler
Benım ayak seslerım harıc bandın yuksek bır sesı yok odada oturan babam da ses gelmıyor dedi ama ben yınede gece calıstırmaktan cekınıyorum.
Senden ve benden baska kımse yok topıkte
eveeet
hele ben bütün gün takır tukur yazıp duruyorum :)
bari msn ya da facedeki gibi anlık konuşma penceresi falan olsa da biz sohbetimizi ordan yapsak, burdan uzun sürüyo
mrb
benim koşu bandını alalı 6 gün oldu. neredeyse 2 kilo gitti :)
ama görenler göz altların mor olmus. cok yorgun görunuosn fln da dıolar tabı bunların yanında da aaa zayıflamıssın haa da dıolar :)
ben kımmıyım ?
henuz ıkı aylık olmamış bı paşa oğlu olan ve doğumdan kalan kılolarla ugrasan bırı işte :). hedefım 60. su an 73 falanım.
gunde cıddı bı ış olarak algılayıp bandın ustune cıkmalıyım ddedım hep kendımıe ve gunde bırer saat 3 kere yanı gunde 3 saat cıkmayı hedefleyıp genelde 1.5 veya 2 saat hızlı yurudum. cayı sekersız ıctım. tatlı yemedım dıebılırm.ekmekı bıraktım. yagı ve porsıyonlarımı azalttım. bol su ıcmeye calıstım ve bu meseleye ODAKLANDIM. martta işe başlıyorum. marta kadar bari 64 olaydım ıyıydı :))))
mrb
ama görenler göz altların mor olmus. cok yorgun görunuosn fln da dıolar tabı bunların yanında da aaa zayıflamıssın haa da dıolar :)
ben kımmıyım ?
henuz ıkı aylık olmamış bı paşa oğlu olan ve doğumdan kalan kılolarla ugrasan bırı işte :). hedefım 60. su an 73 falanım.
gunde cıddı bı ış olarak algılayıp bandın ustune cıkmalıyım ddedım hep kendımıe ve gunde bırer saat 3 kere yanı gunde 3 saat cıkmayı hedefleyıp genelde 1.5 veya 2 saat hızlı yurudum. cayı sekersız ıctım. tatlı yemedım dıebılırm.ekmekı bıraktım. yagı ve porsıyonlarımı azalttım. bol su ıcmeye calıstım ve bu meseleye ODAKLANDIM. martta işe başlıyorum. marta kadar bari 64 olaydım ıyıydı :))))
maşaallahhhh cnm bu ne hız ne güzel kilolarda gitmeye başlamışBugun 2.kılomuda kaybetmiş bulunuyorum
Kadınların kaybettıgı ıcın sevındıgı teksey kilo olsa gerek
Uyguladıgım kalori sayımı ile 1,5 haftada 2 kılo verebılmıs bulunuyorum. ( zar zor oldu ama oldu )
Kızlarr bugun mutluyum
Ve bir tecburemi aktarmak ıstıyorum ;
l carnitine ile hayal kırıklıgına ugramıstım ,
Bugun tavsıyenız uzerıne spora başlamadan 15 dk önce sade turk kahvesi içtim ( ama nasıl içtim bır de bana sorun berbattı )
Ve 54 dk.da 300 kalori yakmayı başardımmm daha da iyisi 11 km.hıza cıkabıldım
Genelde hep 5.5 - 6.5 arasındaydım , ama bugun 6 dklık koşularla 11 km.hıza cıktım cok mutlu oldum
Koşarken acaıp hıssettım kendımı :))
Bugun boyle geçti işte
Herkese kolay gelsin
Burdan ayrılmayın yedıgınızı ıctıgınızı kostugunuzu yurudugunuzu an ve an bızımle paylasın ki rekabet edek :))
fitnaz ve kara melek gelmiş hayırlı olsun ilk kalorilerini yakmışsın ben sporsuz ama bol dışarda yürümeli ama yemek konusunda dikkatli bir hafta sonu geçirdim ama akşam sadece akşam yemeğini mecburiyetten 7.30da yedimEvet kızlar , bugün nihayet Fitnaz ve Karamelek ile tanıştım. Kendileri beni gayet sıcak karşıladılar, ilk sefer için fena sayılmayacak bir süre muhabbet ettik, ısrar ettiler ama ben bugünlük yeter diyip vedalaştım, şampuan-duşjeli ve sıcak su ile randevuma gittim :)))
Şimdi ne diyor bu diyorsunuz değil mi
Müsaadenizle önce yeni arkadaşlarımı tanıştırayım sizinle, sonra muhabbetimizin detaylarına gireyim.
Efendim Fitnaz yeni koşu bandım , ve Karamelek te yeni terleme eşofmanım olur ... ( Sevdiğim ve benim için kıymetli olan bazı eşyalarıma lakap takmayı severim ben)
Bugünkü tanışma turumuzda ;
İlk 5 dk 3 ve 5 km , sonraki 55 dk 5,5 km hızda olmak üzere toplam 60 dkyürüyüş yapıp,
5,05 km mesafe katetmek suretiyle 278 kalori harcamış bulunmaktayım.
Bugünkü gıda alımım ise ;
Sabah : 2 küçük dilim kızarmış çavdar ekmeği, 1 adet yağsız teflon tavada pişirilmiş yumurta , 1 kase maydonoz , 2 lokma peynir , 2 kupa tatlandırıcılı çay,
Öğlen : 1 kase çorba , iki lokma ekmek
Akşam : 1 kase çorba , 4 adet yağsız kıymadan yapılmış ve yağsız teflon tavada pişirilmiş köfte ( annem sağolsun kıyamadı bana ) , 1 büyük kase yeşil salata
Şimdi : 3 kupa yeşil çay.
İşte bugünün özeti böyle
sevgiyle ve umutla kalın efeeeem
üzüldüm cnm ya senin piskolojin bendede var sanki yemeği fazla kaçırıyom gibi ama değil aslında sporuda sanki az yapıyomuşum gibi geliyoBugun moralım bozuk,
Kosu bandımın bandı sağa kaymış ses o yuzden cıkıyormuş
Kılavuzda anlattıgı gb yapmaya calıstım ama beceremedım , yarın servısı arıycam sinir oldum..
Hersey guzel gıderken talıhsızlıkler olmaya başladı.
Spor yapamayınca kendımı cok eksık hıssettım hala oyle hıssedıyorum
Yarın hava guzel olursa stadyumda yurumeye gıdıcem inş..
Bugun kahvaltıda aldıgım kalori : 450
Öğlen : 3 adet havuç yedim + yeşil çay içtim
Akşam yemeğini daha yemedim
Psikolojim bozuldu resmen ; ne yersem yıyeyım cok yemek yemıs gb hıssedıyorum kendımı..
Spor ne kadar yaparsam da sankı yetmıyormus daha fazla yapmalıymısım gb gelıyor .
Öff..
meraba hoşgeldin,bol kilo vemeler inşallah :) öğretmensin galiba, meslektaşızmrb
ben kımmıyım ?
meraba hoşgeldin,bol kilo vemeler inşallah :) öğretmensin galiba, meslektaşızben göreve başlamadım ama...
karamelek güzelmiş
yağ olayını konuşmuşsunuz, bize de yağı sık kullanırsanız arada yağlayın demişlerdi, elinle bandı kaldırıp bakılailir bile yağı olup olmadığı, ellersin bi, yağlıysa gerek yoktur...
biz bandın altına ince minderlerden aldık, parke var altta, aşağıdan şikayet gelmedi, aylardır kullanıyoruz,eşim yani koşuyor...sesi engelliyor diye aldık netten.bilemiyorum ne kadar etkilidir...
bu yürüme miktarına ben de takıldım, ama sanırım ilk 20 dk gerçekten işe pek yaramıyor anca terlemeye başlıyoruz zaten, mantıklı. en az 1 saat yürümek kilo vermek için, ama sadece formda kalmak isteniyorsa 30 dk lık yüüryüş yeterli olailir diye düşünüyorum :)
ben 1 hafta köydeyim, annelerde,eşim ankaraya giti seminer için. 1 hafta spor yok.
maşaallahhhh cnm bu ne hız ne güzel kilolarda gitmeye başlamış
fitnaz ve kara melek gelmiş hayırlı olsun ilk kalorilerini yakmışsın ben sporsuz ama bol dışarda yürümeli ama yemek konusunda dikkatli bir hafta sonu geçirdim ama akşam sadece akşam yemeğini mecburiyetten 7.30da yedim
üzüldüm cnm ya senin piskolojin bendede var sanki yemeği fazla kaçırıyom gibi ama değil aslında sporuda sanki az yapıyomuşum gibi geliyokızlar eve gelince bi baktım papağanım ölmüş çokkk üzüldüm
Bugun moralım bozuk,
Kosu bandımın bandı sağa kaymış ses o yuzden cıkıyormuş
Kılavuzda anlattıgı gb yapmaya calıstım ama beceremedım , yarın servısı arıycam sinir oldum..
Hersey guzel gıderken talıhsızlıkler olmaya başladı.
Spor yapamayınca kendımı cok eksık hıssettım hala oyle hıssedıyorum
Yarın hava guzel olursa stadyumda yurumeye gıdıcem inş..
Bugun kahvaltıda aldıgım kalori : 450
Öğlen : 3 adet havuç yedim + yeşil çay içtim
Akşam yemeğini daha yemedim
Psikolojim bozuldu resmen ; ne yersem yıyeyım cok yemek yemıs gb hıssedıyorum kendımı..
Spor ne kadar yaparsam da sankı yetmıyormus daha fazla yapmalıymısım gb gelıyor .
Öff..
maşaallahhhh cnm bu ne hız ne güzel kilolarda gitmeye başlamış
fitnaz ve kara melek gelmiş hayırlı olsun ilk kalorilerini yakmışsın ben sporsuz ama bol dışarda yürümeli ama yemek konusunda dikkatli bir hafta sonu geçirdim ama akşam sadece akşam yemeğini mecburiyetten 7.30da yedim
üzüldüm cnm ya senin piskolojin bendede var sanki yemeği fazla kaçırıyom gibi ama değil aslında sporuda sanki az yapıyomuşum gibi geliyokızlar eve gelince bi baktım papağanım ölmüş çokkk üzüldüm
Canım lütfen bozma moralini. Bantı ayarlarlar yine devam edersin koşu bandına. Ama bu arada stadyuma gidemesen bile hiç yoktan şu Leslie Sansone 3 miles ya da sen sağlam spor yapıyorsun 5miles videolarına eşlik etmeyi bir düşün o da sağlam hareket ettiriyo insana.
yediklerin de çok az bence akşam ne yedin bilmiyorum ama öğleni sağlam , akşamı daha hafif yemek daha doğru olur diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?