' Kötü kalpli çocuk' olur mu?

cogu genetik fitrat yazmis ama bazi psikopatlarin beyinleri farkli isler kan akisi normalden farkli tedavisi yok hatta cogu bilim adamlari icin o tür insanlarin cezai ehliyeti olmamasi yönünde , tedavisi de yoktur , acima duygulari empati vicdan sucluluk duygusu pismanlik aci hicbiri yoktur saklayabilirler ama dogdugu andan baslar tabiki bir kismi banka muduru bi kismi hirsiz olur cogunun silahi bicak degil zehiridir .... masallar la gercek hayat nasil ki bir degilse her cocukta bir degil hepside masum degildir cocuklar icin cocuktur diye görmemezlikten gelmeyin kardesini kiskanan cocugun tutup bebegi camdan atmasi gibi annenin dedigi kiskandi yapti 9 yas cocugun dedigi attim öldü ve daha gelmicek soguk yüz ifadesiyle hicbirsey olmamis gibi buyrun sizce masum mu bu gibi cocuklar yada bilerek gülerek karsisin dakinin canini yakip eglenen? her aile cocugunu bir numara özel akilli gözel görür toz kondurmaz ama cogununki sadece hayel ürünüdür maalesef!!

Zekare eğitim setini öneriyorum size . Ben de en kısa sürede almayı planlıyorum . Kızımın okulundaki psikologun önerisiyle karar verdim buna . Hem dikkat hem öz güven gelişimine yardımcı oluyormuş. Geçen haftaki randevumuzda psikologun söyledikleri çok şaşırttı beni .çok içine kapanık ,seşsiz sakin ve uyumlu bir çocuk dedi . Uyumlu olması dışında söyledikleri inanılmaz şok yaşattı bana .( Evde çok ozguvenli ve yaramazdir. Bazen içimden bu çocuk utanmayı bilmiyor dediğim çok olmuştur :) ) ve hic hakkını savunamiyor dediğinde bir yanlışlık var sanırım benim kızımdan mi bahsediyoruz dedim :) böyle olduğunu bilmediğim gibi aklımın ucundan da geçmiyordu .neyse konuştuk çözümlemeye çalıştık .bir kaç öneri dahilinde bir de bahsettiğim eğitim setini almamızın iyi olacağını söyledi .bu hafta almayı düşünüyorum . Size de öneririm .çevremden edindiğim bilgiye dayanarak almadışım şeyi size de öneriyorum :) eğitim seti sonuçta :) zarar gelmez faydası olrsa da tesvikim sebebiyle sevinirim :)

Kötü kalpli çocuk yoktur, yanlış yetiştirilmiş çocuk vardır. Tavsiyem kızınızı çok görüştürmeyin. Çünkü bu gibi durumlar çocukların psikolojisini etkileyebiliyor. Kendine göre daha uysal arkadaşlarıyla görüşsün. Kendini savunma durumuna gelince de sizin desteğinizi hissetmeli bence. Tabii ki sende ona kötü cevap ver gibi şeyler dememelisiniz. Ama onun düşüncelerini daha iyi bir şekilde ifade etmesini sağlayabilirsiniz. Bu konuyla ilgili çocuk gelişimi kitapları okumanızı tavsiye ederim.

Çocuklar masum değildir. Dünyadaki tek masumiyet cocuklardir vs diyenler, abartıyor. Sanki çocuk apayrı bir ırkmışcasına yaklaşılıyor. Arkadaşlarinda dedigi gibi çocuk, insan yavrusu işte, insanin kucugu ve bal gibi kötü olabiliyorlar.
Yalnız olduklarını zannettikleri zamanlardaki diyalog ve hareketlerine çok şahit olmuşumdur. Çocuklarin hicbir masumiyeti yoktur diyebilirim.

Sadece doğruya yanlışa ciddi anlamda aklı ermeyen çocuklar masum olabilir bence. 1-2 yaş filan. 4 yaş bile mesela örneğin vurunca acıtacağını bildiğin bir yaş. Buna rağmen vuruyorsa masumluk yaşı geçmiş demektir . Bu bir örnekti sadece. Çoğaltılabilir. Çok çok küçük yaşlar dışında her çocuğun masum olduğuna inanmam. Yetişkinler gibi karakter meselesi bu da bence.

Basligi okuyarak cevap veriyorum. Hersey ailede baslar. Cocuk sevgi gormeyince "kotu cocuk" olur. Daha gecen gun bir program izledim bu konu hakkinda. Dehsete dustum.
Kiz yaramaz ve hic kimse cocugunu onunla oynamasina izin vermiyor. Aglatip itiyor cocuklari ve daha bir cok sey.. Uzunca yazamiyacagim ama o kiz cocuguna annesi bir defa olsun sarilip opmemis. Annesine gece uykusunda saril diye teklif ediyorlar. Kadin resmen mikrop var gibi tepki veriyor.
Yani bu yaramaz, uslu durmayan, ilerde de belki butun pisliklere bulasmis bir yetiskin olduklarinda tek suclu Anne ve baba. Onlarin eksik ettigi sevgi ve sefkat..

Ama o evde Anne Baba nasil bilemeyiz ki. Disariya gore guzel egitiyorlardir. Saygili, sevgili vs.. Ama o evin icinde en ufak bir sey cocuklari alt ust edebilir

Mesela örneklerden de görüyoruz ki herkes bir başka çocuğu örnek gösteriyor kimse benimki de yapıyor kötülük demiyor. :)
Zaten bu konuyu; çocuğunu pohpohlayan, sen de vur, sen de kır diyen; sıranın en önüne geçip hak yeyince ahahaaa benim uyanık oğlum-kızım diyen; birini dovdugunde aferim ezdirmiyor benim aslan oğlum-kizim diyen; arkadaşını uzdugunde, vurduğunda, hatta yaralamalı bir kazaya sebep oldugunda, karşıdan gelen tepkilere de yaaaaeeeh ama çocuk bunlar daha deyip arkasını dönüp giden annelerin pek de ilgilenip cevap yazacagini sanmıyorum.

kotuluk iyilik degil ama cocuklar sanildiginin aksine ayakli `pure ego` dedikleri seydir.
isteklerine,sozlerine ket vurma geregi duymazlar,bizim gibi torpulenmemislerdir.
oyuzden size oynamaya gelen cocuklar akillarina gelen herseyi soyleyip kizinizi uzebiliyorlar.
ego tatmini dediginiz seyi zaten cocuklar kusursuzca yapar,kimisi buna izin veren anne baba uzerinde yapar bunu,bakti anne babadan yuz bulamiyor,ozamanda arkadas cevresine yonelip bunu yapar.
aslinda kotu bisey degil,bi sekilde birbirlerini hayata hazirliyorlar.
dusunsenize butun cocuklarin birer sevgi kelebegi oldugunu ama belli bi yasa geldiklerinde 180 derece cark ettiklerini.
iyiki her cocuk farkli diye dusunun bence,hepsi birbirinin sinavi,hayat dersi ve hediyesi.

Evet. Kötü kalpli çocuk var. Önceden her çocuk iyidir derdim. Ama çocuklarım ve çevresindekilerle yaşadığım olaylar doğtultusunda anladım bunu.

Örneğin oğlum 6 yaşındaydı. Kuzenimin kızı da aynı yaşta. Odasında oynuyorlarda. Ben çapraz odadaydım. Bi ara mutfağa kalktım. Kızı oğlumun sırtına yumrukla vuruyor bir yandan da deli gibi ağlıyordu. Annesi koştu geldi. Kızı anne beni dövüyor bu diye bağırıyor. Bu yaşta iftira ben şok. Kuzenim benim oğlana bağırmaya başladı. Kızıma niye vuruyorsun seni döverim diye. Bende dedim ki kıxın yalan söylüyor. Göxlerimle gördüm. Sırtına sırtına yapıştırdı oğlumun.

Tabii çocuğuna toz kondurmaz asla. Benim kıxım yapmaz dedi. Beni de yalancı çıkardı.

Bu kız bunu sürekli yapar oldu. Ağlayarak bağırarak kendini haklı çıkartıyor.

Şimdi 8 yaşında. Daha da beter oldu. O kız dayısının çocuklarına resmen köpek çekiyor. Çocukları onların bahçesinden bile kovuyor. Hani kıxın bahcesi bile değil. Taş atıyor kafalarına. Yalan söylüyor boyuna.

Oğluma bakıyorum da ya çok saf yada çok iyi niyetli. Her daim ezilen haksıxlık gören o oluyor.

Sınıfında bile kötü kalpli çocuklar var. En kötüsü bu yaşta yalana ve iftiraya alışmışlar.

Bizim hayatımızdaki insanlar nasılsa çocuklar da mini versiyonu.
Parası çok diye kantinden çikolata alıp yerlere atan ve diğerlerini toplamasını izleyenler mi drsin, yalan söyleyenler mi, iftiracılar mı, hırsızlar mı,kendini dünyanın tek çocuğu zannedenler mi.
Kötü kalpli çocuk gayet var yani.

Çocuklar acımasız olur derler zaten ama burda okuduklarimdan sonra kotude olabileceklerini dusundm.

Her cocuk masumdur evet.cocuk yetistirmek her babayigidin harci degil bence.ya biz bunu boyle yetistirmedik kime cekti bu laflarini o kadar cok duyuyoruzki.
Kendini iyi anne baba olarak gostermek icin ve cocuk uslu dursun diye bak biz sana bu oyuncagi aldik ama ona annesi almamis cunku cok yaramazmis vs diye sacma cumleler kurarsa o da kendini dunyada annesi babasi tarafindan tek sevilen deger goren cocuk olarak gorur.
Surekli elestirilen kararlarina saygi duyulmayan cocuk hircin olur.
mesela bi cocuk turuncu bi tisortle pembe bi etegi yakistirabilir giymekte israr edebilir bu annenin gozune hos gelmeyebilir bunlar hic birbirine uyuyomu demek yada zorla cikarmak yerine hmm guzel gorunuyosun ama bence o etege bu daha cok yakisir bi deneyelimmi begenmezsen digerini giyersin diyebilir mesela.boylece kendi fikirlerinin onemsendigini hisseder ve annesinin fikirlerine saygi gosterir.ayrica nolue sanki annenin begenmedigi biseyi giyse.
Ben bu yemegi sevmiyorum dediginde zorla yedirmeye calismak da cocugu hircinlastirir.dengeli saglikli besleniyosa bamyada yemesin mesela.
Cips mi yemek istiyo haftada 1 yesin mesela abartmadan yemesi gerektigini bilerek buyusun.hayir yiyemezsin diye kizilan cocuk disarda arkadaslariyla gizlice yiyip eve gelip yememis gibi davraninca yalani ogrenmis oluyo.
Bdv de birisi 2yasindaki cocugunun uyumadigina dair bi konu acmisti.gelen onerilerden biri yataga yatirin isigini kapatin uzerinede kapisini kapatip kilitleyin 3gune direnci kiriliyo seklindeydi.o cocuk hircinda olur siddete meyillide olur.ama oyle bi anne nedenin bu oldugunu anlamaz malesef ve sucu tamamen cocuga yukler.
Cocuga yada bi esyasina istenmeden bi zararmi verildi o cocuk isterse 1aylik olsun ozur dilerim denmeli ozur dilemenin guzel bisey oldugu ogretilmeli.
Seni seviyorum demekten kacmamali.
Karisik ve uzun oldu farkindayim.bu konuda soyleyecek daha cok sozum var ama bi yandan 5aylik sıpamla ilgilenip bi yandan yazmaya calisinca ancak bu kadar oluyo :)
Dogdugu andan itibaren saygi goren onemsenen belli kurallar dahilinde ozgurlugunu yasayan benligini kazanan birey oldugunu ogrenen bi cocugun kromozomal bi bozuklugu yoksa ufak tefek kusurlari disinda masum kalacagini dusunuyorum.

Son düzenleme:
Helal olsun ne de guzel yazmissin !

bence gözlemlediğim kadar zeka devreye giriyor sanırım genetik ve hamileyken iyi
beslenmede etkili

l

Büyük oranda gördüğünü yapıyo çocuk, ama elbette kötü tohum olanlar da var...ben hala inanamam mesela büyükbabam gibi bir insandan amcam gibi bir insan artığı türemiş olsun...neyse

Sana bişey veriliyorsa ihtiyacin olmasa da al senden biri bişey istiyosa verme diye çocuğuna öğüt veren akabinde hönkür hönkür gülenler duydum, devir biraz buna döndü galiba, iyi insan olmak zor iyi insan yetiştirmek daha da zor, benimki 2.5 yaşında henüz, tipik koç burcu kendini ezdirmez fıtratı öyle

Arkadaşım şey demişti bigün ben oğluma kimseye vurma ama sana vurulursa da pısıp kalma diye öğretiyorum demişti, bilmem ki doğrusu bu mu

Eşim ben ve bi arkadaşım çocuklarımızla birlikte dışarı çıktık, bahçeli bi mekan olduğu için arkadaş oğlunun arabasını da getirmişti, akülü arabadan küçük ama binilebilir bişey, mekanda bi çift daha var ki adamı tanıyoruz o ilin alanında tek doktoru, eşi öğretmen, onlar da araba getirmişler oğulları için, hatta 2 araba, çocuk 2 arabaya rağmen geldi geldi arkadaşimın oğlunun arabasına yapıştı, biz çocuk onlar oynasın havasında seyrediyoruz

Kendi arabası elinden alınınca bizim ufaklıkta karşı tarafın 2 arabasından birini getirdi bindi, annesi geldi bizim çocuğu indirdi ve arabayı aldı, inanabiliyor musunuz, kendi çocuğu bizim araba dahil 3 arabayla oynuyo bizim oğlan kendi malının dilencisi oldu, ağla ağla öldü çocuk, o anne de demedi ki eşyadır yaw oynasınlar

Bu insanlar biri doktor biri öğretmen

Ama o evde Anne Baba nasil bilemeyiz ki. Disariya gore guzel egitiyorlardir. Saygili, sevgili vs.. Ama o evin icinde en ufak bir sey cocuklari alt ust edebilir

Evdeki en ufacik seyden altust olunuyorsa dunyada iyi insan kalmazdı. Cocugun kotulugu sirf aileden, yetistirmeden kaynakli diyemeyiz. Cok iyi insanlardan beş para etmez bir insan cikarken, berbat bir aileden cok iyi bir insan cikabilir, cikiyorda.

Misal cok goruyoruz sokak hayvanlarina eziyet eden, öldüren, doven cocuklar var. Bunlar haber oldugunda herkes "Cocukta suc yok, ailesinde suc diyor." Ne alakası var?
Ben pedagoglar eşliğinde, mukemmel sorunsuz, ilgili, herseyin ogretildigi bir ailede buyumedim. Sokakta büyüdüm ben, bunu hep soylerim. Ama hayvanlara karsi kendiliginden merhametim ve sevgim oldu hep ve bunu birisi karsima gecip anlatarak ögretmedi. Ben onlara zarar vermedim. Ne disarda ne evde baktigim evcilime vurmadim, ben sinirli bir insan olmama ragmen söz konusu hayvansa sesimi bile yukseltmem ne yaparsa yapsin.

Tabiki kusursuz bir insan olmadim, cok masum, asiri iyi yurekli oldugumu idda etmiyorum ama en azindan hirsiz, katil, hayvanlara merhametsiz, tacizci ve yuz kizartici suc isleyen biri değilim sirf ailemde sorunlar vardı diye. Bu bahanedir.
Kötü özellikleriminde tamamen ailemden kaynaklandigini dusunmuyorum yapım böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuk doğuştan iyi ya da kötüdür bence. Alimden zalim doğar zalimden alim doğar diye boşa dememişler.

Ailenin çocuğun hangi yönünü bilerek ya da bilmeyerek beslediği de önemli.

Hayatının geri kalanında aileden edindiği kazanımlarla doğuştan gelen özellikler yoğruluyor.

Çocuğun doğuştan gelen mayası iyiyse aile kötüyü de öğretmiş olsa iyiye meylediyor ya da tam tersi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…