' Kötü kalpli çocuk' olur mu?

Bence doğuştan bazı davranışlar geliyor mesele psikopat insanların çocuklarıda sorunlu oluyor kanıtlanmış bir konu ......annemin hep bir sözü vardır kızım beş parmağın beşide birmi diye hep söyler ..ayni anne babadan olma ve ayni aile eğitimi ve terbiyeyi almış çocuklara bakın hepsi aynı karakterde olmuyo birtanesi çok iyi bir yetişkin olabilir ken biri çok kötü olabiliyor

İyi yapmışsın. :)

Kötü kalpli dogulmaz kötü kalpli olunur diyenlerdenim ben de.
Ancak sizi de çok pasif gördüm müdahale edebilirsiniz bu tarz durumlarda.
Neden böyle dedin vs. tarzında değil elbette ama güzelce konuşabilirsiniz o iki çocuk la böylece kızınız da doğruyu öğrenir nasıl cevap vermesi gerektiğini öğrenir.
Veya parkta sıra beklerken uyarın kizinizi sirani verme diye.
Tamam elbette kendisi de öğrenecek hayatı ama siz de pasif kalmayın biraz müdahale edin bence.

Bu insanin yaratılısındanda kaynaklanabilir, aile ve çevreden de.
7-12 yaslarinda cocuk dediklerimizden bilerek istiyerek benim zamanimda ve simdilerde mobbing yaptigini gordum ve duydum...
Kendi öz kuzenimde benimde yillarca dalga gecer, asagilardi. Aileside biliyordu fakat sorunluydu ne yaparsan anlamiyor. Simdi de ayni komplekslerle devam ediyor. Benim fikrimce siz en iyisi cocugunuzu uzen cocuklarla gorusturmeyin...

Aman sende hiç sanata saygın yok

'Biliyor musun senin baban seni hic sevmiyor ama benim babam beni cok seviyor. Annem bana doğum gunumde spiderman kostumu alacak ama sana bir sey almayacaklar'
Diger cocuk kizimin kendisiyle ilgilenmediğini gorunce sıkılıp baska seyler yapmak istiyor.

1. çocuğun babası tahminiyen çok ilgili bir baba değil ve annesi çocukla az önceki konuşmayı yapmış . Oğlanda kızınıza tekrarlıyor . Yaş itibari ile anne babanın dediği ilgi çekici yada kendisini etkileyen şeyleri olur olmaz ortamda tekrar etmesi çok doğal .

2. Çocuğunki kişiliğin getirdiği bir şey olabilir . Çünkü ister 6 yaşında olsun ister 26 yaşında böyle insanlar mevcut .

Canım hemen müdahale etmelisin bence ,şöyle olacak onları göz hizana alıp durumu tane tane büyük biriyle konuşur gibi anlayacaksın hem kızına hemde komşu çocuğuna, yaptığının yanlış olduğunu söyleyeceksin kibarca,sadece Wi-Fi için geliyorsa ve kızını oynatmıyorsa bu konudada uyaracaksın,evet kızın girişken olsun istiyorsun ama kız çocukları zaten hassas olur genelde; ve aileden açıklayıcı sözlerle içinde bulunduğu duruma destek görmezse daha çok içine siner,benim kızımda erkek çocuklarıyla iletişimde parkta v.s. daha çekimser kalıyor ben hemen yaklaşıp tane tane ikisinede doğru yanlış uyarıp anlatırım konu her neyse,ve aslında hakkı olan bir şeyi savunması gerektiğini medeni bir şekilde anlatmış olduğuma inanıyorum o an ,sonrasında geri durmuyor çocuk çünkü ebeveyn onaylıyor hakkını savunmasını

Komşu çocuğuna gelince bencilce yanlış ve sevgiye aç yetiştirildiği belli,çocuk kötü doğmaz kötü yetiştirilir ,konu başlığına cevabım budur .

Kurt kuzu dogurmaz bunu unutmayın elinizden geldiğince kızınızi korumak zorundasınız aklı başına gelene kadar.Okulda çok büyük problemleri olacak ve idare kendini korumasını bilmesi gerek diyecek sadece.Yaşanmış tecrübeyle sabit..Ćok kötü kalpli çocuklar oluyor malesef ve sizde çocuğunuzu korumak zorundasınız

Ben kesinlikle doğuştan geldiğini düşünüyorum ama tabi ki ailenin yetiştirmesi örnek olması vs sonradan da kazanılıyor

her cocuk kendı karakterıyle dogar
o karakterı de aıle besler
bır cocuk zarar vermeye meyıllıyse hem karakterıdır hemde aılesınde bu normaldır aksı takdırde cocugunun bu yonunu torpulemeye calısırdı aılesı

Ben aynen böyle yetistirdim. Hassas, duyarlı, naif hem hayvanlara hem de insanlara karşı. Ama ne yazikki böyle çocuklar eziliyor işte. Tıpkı konu sahibinin ki gibi. Konuyu okuyunca aklımdan onlarca olay geçti çocuğumun yaşadığı. Hala da yaşıyor. Dua ederken bile Allah'ım ne olur kötü insanlar bitsin diyor önce sonra kendi isteklerini sıralıyor.

Okulda bir sürü kaza da geldi başına. Ama herşeye rağmen her sabah kimseye zarar vermemesini tembihliyorum. Siniftaki hareketliliklerinden bahsediyor gecenlerde. Hareketlilik derken zarar verici. Ben de dedim ki Allah Allah acaba annesi babası onlara da okulda sakince durun kimseye zarar vermeyin demiyor mu? diye gayri ihtiyari söylendim. Bana ne dedi biliyor musunuz?
Anne onlar sınıfta öyle ama çıkışta annelerinin yanına gidince bakıyorum hepsi o kadar uslu duruyor ki!
Sekiz yaşındaki cocuk bile farketmiş davranışlarındaki zıtlığı. Elbette benim ki de hareketli. Çocuk sonuçta. Ama kimsenin canını bile bile yakmiyor kimseyle dalga geçmiyor. Ben de arkadaşlarını ona göre seciyorum. Seciyorum derken sakin, uyumlu arkadaşlarının annesiyle ben de diyalog kurup görüşüyorum. Zaten öyle çocukların annesiyle aynı kafadan oluyoruz. :) Benim için de güzel arkadaşlıklar oluyor böylece.

Velhasıl maalesef çoğu anne baba çocukların yaptığı yanlışlıkları görmüyor. Torpulenmesi gereken kötü davranışlar da dallanip budaklanip büyüyor. Aile de çocuğun aynası zaten. Ben de bu konuda oldukça muzdaribim açıkçası.

Bu konuda haklısınız ben de müdahale ederdim. Kovamazdim ama babasının onu çok sevdiğini soylerdim cocuguma once. Misafir cocuğa da dönüp kızımın babasının onu ne kadar çok ya da az sevdiğine sen karar verecek değilsin derdim.
Geçenlerde benimkinin kitabını üzerinde isim yazdığı halde arkadaşı almış bu kitaplığın senin değil demis. Benim ki de elinden alamamış diyememis de üzerinde ismim yazıyor benim diye. Akşam hemen velisine, kitaplığı topluyoruz bazıları eksik şu şu kitaplardan sizde olan var mı dedim. Evet denildi. Ertesi gün de okuyup getireyim tamam demiş. Bazilari ovunuyor çocuğum cin gibi diyerek. Hayır cin gibi felan değil. O çocuk resmen başkalarının hakkını gasp ediyor ve o davranış da bir güzel yerlesiveriyor.

Burda ufak bir yanlis anlasilma olmus sanirim.
Ben tabiki kizima surekli neyin nasil olmasi gerektigini, kendisine yapilan hosuna gitmeyen bir sey karsiliginda nasil davranmasi gerektigini anlatiyorum.
Ama yasitlariyla girdigi ikili iletisimlerde karari ona birakiyorum.
Burda verdigim iki basit ornek, bunlar benim gorebildiklerim.
Kizim da gidiyor bir yerlere oynamaya ya da okula, oyle zamanlarda takip edebilmem imkansız. Bugunku baban seni sevmiyor muhabbeti gectikten sonra yine anlattim.
Seni boyle uzmelerine izin verme vs diye.

Reactions: KV_
Yok ben uyarıyorum zaten.
Mesela parkta sirasini kaptırdığını gorunce yanima çağırıp biraz once şöyle bir olay oldu bak sira senindi ama sen tepki vermedigin icin onune geçtiler buna izin verme falan diyorum.
Ama biraz sonra oynamaya gittiğinde yine ayni sey yasanabiliyor.
Oyun esnasinda sirasini kaptirirsa dogrudan o cocuga mudahale etmeyi dogru bulmuyorum.

Ben cocuk yada yetiskin olarak ayirmiyorum. Kizim dogru davranmaisini nasil biliyorsa o da bilecek ha bilemedi mi bir daha görüstürmemeye calisiyorum. Cünkü bu duruma katlanaiyorum. Ister anasina babasina kizayim ister cocuga kiyayim hicbir seye yaramiyor. Cok üzücü.
Kimse evinde cocuga egitim vermiyor. Cocugun agzindan duydugum her seyde sok oluyorum.
Kizim daha üc yasina girmedi ama ben hastayken bana yardim eder, sirtimi sivazlar. Biri aglasa gider sever, elindekini paylasir. Cocuk aglamasina zaten dayanamaz. gözümün icine bakar birsey yapalim diye.
Simdi ben ne yapayim.
Biktim coooook genis anne babalardan.
Ilerde bunlarin cocuklari bizimkileri üzecek o cok net.
Elimden geldigi kadar dünyanin aslinda kötü bir sey oldugunu aciklayacagim da büyümesini bekliyorum.

Esra ...sorduğun soru zaman zaman çok üzerine düşündüğüm bir soru ...

Fıtrat mı ?
Genetik mi?
Öğretilmişlik mi?
Hepsi mi?

Benim oğlumda 7 yaşında .
Bugüne kadar yanıma gelip özellikle okulda ... ya bu çocuğu nasıl yetiştirdin ? Nasıl kibar .. duygusal .. hassas diyenlere cevap vermekten yıldım.
Geçen yıl sınıf arkadaşı bir kız eve gidip ... anne dünyadaki bütün erkekler kaba değilmiş .. yusuf çok tatlı demiş :)
Gurur duyamıyorum.
Bazen rahatsız oluyorum.
Çünkü eziliyor.
Hakkını aramak yerine barışcıl yolu seçiyor sürekli.
Ya da ağlıyor.
Yapma .. sende ona karşılık ver demeye de dilim varmıyor . Zamanla düzelir diye.
Daha naif nasihatlar veriyorum.
Ona kötü davranan arkadaşına aynı şekilde cevap vermesi telkini yerine ... ağlamaması ... buna üzülmemesi ... yönünde.
Arkadaşının yaptığının kötü bir haraket olduğunu anlatıyorum.
Şu an kırmak istediğim nokta "üzülmemesi"
Sende kızında öncelikli bunu sağlayabilirsin.
Biz daha oturtamadık hoş.
Bende isterim elbette .. kaba saba , nezaketten bi haber bir erkek olmamasını.
Olamaz da zaten . Fıtratın da yok .
Ama kırılmasın . Güçlü olsun .
Gücü aynı şekilde karşılık vermekte değil ... umursamamakta bulsun .

Ben midahale edilmemesini dogru bulmuyorum boyle durumlarda. Her zaman ezildigini kabullenmez migit gide cocuk.
Benim kizimda duygusal bi cocuk. Kimi zaman parkta sirasini hep baskalarina veriyo. Gidip direkt mudahale ediyorum. Hadi cocuklar sirayla kayiyoruz diyerek. Direkt olarak kendi kizima degil de tum cocuklara sesleniyorum.
Benim yaptigim her seyi taklit ettigi gibi zaman zaman bu mudahalelerimi de taklit ediyor. Elimdekini almamalisin vs diyerek. Benim kurdugum cumlelerin aynilarini arkadaslarina aile bireylerimizd hatta banakarsi bile kullaniyor.
Siz nasil hakkini savunmasi gerektigini gostermezseniz kendini nasil savunsun ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…