' Kötü kalpli çocuk' olur mu?

Beni en iyi anlayan mesaj buydu sanirim.
Hep iyi ol, kimseyi uzme, kirma diye diye ben mi bu cocugu bu hale getirdim diyorum bazen.
Çünkü hep üzülüyor.
Yerde cop gorse insanlar neden kotu dunyamizi kirletiyorlar diye üzülüyor.
Su haliyle 15 yasinda olsa bu kadar kafami kurcalamaz. Ama daha 6 yasina bile girmedi.
Cocuga yetiskin muamelesi yapa yapa bu dusunceleri aklina ben mi sokup hep uzulmesine sebep oluyorum diye kendimi sorguluyorum.
Bazen o cocuk bencilligini gormek istiyorum ben de ama bunu sadece bize karsi sergiliyor.
Cocuklarla iletisiminde bakiyorum hep alttan alan, kirilan tarafta.
Benim gormedigim anlarda yasaniyorsa bir seyler , ki hic sanmıyorum, onlari bilemiyorum iste.

Büyük anlamdan olan yeğenlerim daha naif anlayışlı terbiyeli iken. Küçük ablamdan olan yeğenler sinirli saldırganlar. Ben bunu buyuk ablamin daha sakin yapiya sahip olup kucugunun daha agresif daha anlayissiz bir yapiya sahip olmasina bagliyorum. Cocuklar cok iyi taklitcidir. Ailenin çok önemli olduğunu düşünüyorum çocuk eğitiminde. Tamam kendi karakteri de önemlidir ama diyelim ki bir özelliği hoşunuza gitmedi. O özelliği güzel dille güzellikle duzelttirebiliriz diye düşünüyorum.

Seni en iyi anlayan mesaj hissetmen normal ... çünkü kızını anlatırken , oğlumu anlatırmışsın gibi okudum:)

Ben düzenli pedagog desteği alan bir anneyim.
Bunun bazı özel sebepleri var ama gittiğimizde bu konulara da değiniyoruz.

Uyguladığım yolun doğru olduğu söyleniyor.
Yani bir çocuğu karşımıza alıp ... sende vur , sende küfret,sende onun sırasını çal diyemeyiz.
Vurmanın,küfretmenin,hakkını çalmanın yanlış olduğunu anlatıp... bununla onu pasifize etmeden,özgüvenini sarsmadan başedilme yollarını aktarmak yani.
Kolay değil tabi..

Kesinlikle kötü çocuklar var ve kesinlikle içlerinde kötülük olduğundan yoksa çok iyi aile çocuklarından da katiller çıkabiliyor
Gerçekten içinde iyilik olan bir çocuğunda ne görürse görsün yetiştirilme tarzı falan ne olursa olsun kötü olucağına inanmıyorum.
Geçen bir arkadaş öyle haberler atmıştı ki burada bir konuda şok geçirmiştim

Ben insanlarin saf iyi ya da saf kötü olabileceklerine inanmayanlardanim. Sadece bazilari icindeki iyiliği hic kesfedemiyor...
Cocuklara gelince, evet kötü cocuklar var, kurnaz cocuklar, çakal cocuklar, acimasiz cocuklar, baskasinin acisindan haz duyan cocuklar... ama bu her zaman aileyle ya da yetistirmeyle alakali da degil. Biz 3 kardesiz ucumu bambaska karakterleriz ve kucukken de oyleydik. Ikizler bile birbirlerinden buzla ates kadar farkli olabiliyorken karakteri direk aileye baglamak mantikli gelmiyor bana.
Ve maalesef benim kizim da bu asiri iyi niyetli cocuklardan biri, oysa ben kucukken hic oyle degildim. Tam bir mini cakaldim...

gecmiste bizim cocuklugumuzda grup oyunlari vardi. oyunlarda rakip bile olsak duseni tutup kaldirirdik. cunku o zamanlarda bilgisayrlarda vakit gecirmiyoduk. diyalog kurabiliyoduk. henuz ekranlarla tanismamistik. yuzyuze bakabiliyoduk.insancildik. savas oyunlari vurdulu kirdili oyunlar oynamiyorduk ya da simdi ki nesil kadar bagimli degildik. simdi ki cocuklar kazanmak, birinci olmak, en iyi olmak kodlu. bu da insancil yonlerini koreltiyo. benim fikrim bu.

mizaç doğumdan gelir mesela benim oğlumun doğumdan itibaren değiştiremediğim huyları var
mesela ben dahi kiseye durduk yere kendini dokundurmaz
doğuştan yani eve ilk geldiğimiz günden başlamıştı bu hala aynı öte yandan hep pozitif ve sosyal bir çocuk oldu yani bunları ben öğretmedim ona bu tür şeyler doğuştan bence
ayrıca çocuklar büyüklerden etkilenir belki o komşu çocuğunun annesi böyle şeyler söyledi oda etkilendi
kızınıza söyledi
ha kendimden örnek vereyım yaşıtım komşu kızı vardı cazgırdı dayak yiyordum en sınunda bende kavga etmeyi öğrendim ve bir daha bana vurduğunda karşılıksız bırakmadım hala görüşürüz çokta severim
biraz kızınızı sosyalleştirseniz acaba değişir mi?

bu arada kitaptan okumuştum 7 yaşına kadar hiç bir çocuk yaptıklarından sorumlu tutulmaz hatta yalan konuşması yalan bile sayılmaz diye
çocuklar erdemli olmayı bilmez evet doğamızda erdemli davranmak vardır ama bazı şeyler değişkendir ve öğrenilir

Maalesef kötü kalpli çocuk vardır.
Ancak..

Aklı başında, normal bir aileden canavar çıkacağına pek inanmıyorum ben nedense.
Anası babası çok düzgün ama valla biliyorum dediğiniz bir zıt örnek varsa da onun yakınında başka
bozuk bir model vardır. Dede, babaanne vs.. gibi.

Bence kesinlikle çocuğa yaklaşım tarzıyla alakalı benim oğlum 5 yaşında yeğenim de oğlum kimseye vurmaz konuşarak anlaşır güzel ce anlatır biz öyle olması gerektiğini hem anlatıyoruz hem uyguluyoruz ama yeğenim babası sürekli oğluna vur oğlum kır oğlum dovdugunde baska çocuğu aslan oğlum demeler gulmeler malesef çok saldırgan çocuk buyutuyolar uyardigimiz halde dinlemeyip doğru olduklarını savunuyorlar malesef yetistirmeden kaynaklı çocukların hareketleri

Bir de elbette hayatın içinde bunlarla bir gün karşılaşacak ama bence olabildiğince geç karşılaşsın.
Şahsen çocuğumun böyle çocuklarla bir arada bulunmasını, oynamasını istemezdim.
Zorunlu olarak onların arasına karıştığında kendini nasıl koruması gerektiğini öğretirdim.
Mümkün olduğunca rahat yaşasın..
Elin şımarttıklarının kurbanı olmasın diye düşünürdüm..

+1

Harika bir konu olmuş.kizim da yaklaşık iki buçuk yasinda , bazı anneler var hemde parkta değil komşu tarzı bir toplulukta diyeyim çocuğuna bisey veriyor başka çocukların gözü önünde, çocuk bencilce onun ne kadar güzel olduğunu söylüyor anne de bir o kadar rahat teklif bile etmiyor

Demek ki çoğu aileden öğrenilen şeyler armudun dibine armut düşer olayi

Biraz da denge sağlanacak ki iyiler kötüler ezenler ezilenler olsun

Evladimiza kiyamiyoruz çocuk deyip gecemiyoruz bilemiyorum

Anneler eğitilmeli öncelikle , anne demek nesil demek

Anlatilan orneklerdeki cocuklar kotu cocuklar degil, adi ustunde cocuk. Kizinin duygusalligindan hoslanmiyosun ama sana cekmis. Cocuk bu rekabet, kiskanclik, bencillik gibi duygularini kontrolsuzce gosterebilir bu kotu oldugu anlamina gelmez
Konu sahibine çektiği kanısına nasıl vardınız

Son düzenleme:
Bizim komşunun bir çocuğu var. İster istemez görünce kanım donuyor. 5 yaşında. Kardeşimde 5 yaşında ama çocuk resmen kardeşimin canını yakarak kötülük yaparak mutlu oluyor. Bir kere kardeşim kapının önünde güzel güzel oynuyordu arabasına binmişti yanına gitti kardeşime bir tekme attı zavallım yere bir düşüsü vardı ki milletin içinde kendini zor tuttu sonra koşarak hıçkıra hıçkıra yukarı çıktı. Anneside ordaydı artık taşan son damlamdı gün içerisinde bir çok kez kardeşimin canını yaktığı için dayanamadım yapıştıracaktım bi tane ama kaçtı çocuk kahkaha ata ata. Nasıl birşeydir yaa kendi halinde oynayan kardeşime kötülük yapmaktan zevk alıyor.. Var canım.. Çocuk olsun olmasın. Merhamet duygusu gelişmemiş acımasız çocuklarda var.

Her cocuk masum olarak doguyor bence. Kurabiye yapacaksiniz diyelim malzemeleri karistirip hamuru yoguruyorsunuz dimi. Isterseniz kotu sekilde verirsiniz isterseniz harika sekil. O sizin elinizde...

Kesinlikle oluyor. Yıllarca çocuklarla çalışan bir öğretmen olarak yüzde yüz ailenin verdiği eğitimle alakalı diyemem. Resmen bazı çocuk kaliteli hamurdan yapılmış bir de eğitince 10 numara oluyor. Bazısını ne kadar eğitirsen eğit ruhu kötü tabi hicbir aile bunu kabullenmez hep bir kılıf bulur. Öğretmen de açıkça söylemez tabiki bunu.

Buara Benımde derdım bu
Bılıyorum cok ayıp belkı gunah ama kızımın bır arkadasından nefret edıyorum ce cocuk 5 yasında daha ben 40 yaklaştım
Kızıma bagrıyor azarlıyor benım kızımda arkadasım dıye pesınde
Gordugumde tuylerım dıken dıken oluyor nekdar gorusturmek ıstemesemde mecbur kalıyorum annesıyle arkadasım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…