Kötü karmaya inanır mısınız?

Biz de neredeyse 1,5 senedir bir iş için uğraşıyoruz. Açık söyleyeyim, yoktan çevre yarattık. Tanıdıklar da var yani işin olması için. Yani az buçuk tanıdıkla bir yerlere gelmeye çalışıyorum, işi almaya çalışıyorum. Devlete bağlı bir iş sayılır. Bu iş için oldu olacak deniyor, ertesi gün gidiyoruz bambaşka tavır falan. 2 seneye yakındır böyle bu. Ve artık çıldırma noktasına geldim. Her ağızdan bir ses çıkıyor. her seferinde farklı bir şey oluyor. Dediklerinize harfi harfine katılıyorum. Ben 1 değil 2 alanda kendimi geliştirdim. Hem mütercim tercüman oldum, hem spor eğitmeni. Ama 2 alanda da “hah işte bu” diyebileceğim gönlümce bir işe başlayamadım. Benden de kaynaklı sorunlar oldu elbette ama genelde işletmeden kaynaklı sıkıntı çektim hep. Her gün görüyorum duyuyorum en ufak vasfı olmadan büyük büyük yerlere gelenleri bazı güçler (!) sayesinde. Kimsenin kimseye saygı duymadığını üniversiteden mezun olup ayağımı iş hayatına attığımda acı bir şekilde öğrendim. Okul bitirmek için bir taraflarımı yırttım baya ama şimdiki aklım olsa uzatırdım hiç boşluğa düşmezdim bir süre. Benimle aynı anda mezun olan arkadaşlarımın bazıları sekreterlik, banka işlerine vs bile yöneldiler yokluktan. Bütün bu saydıklarım ve kötü şansım birleşince hayat benim için iyice çekilmez oluyor.

Ben de karmaya inanırım ama bu bahsettiğin şey karma değil ki.
Kötü karma senin yaptığın kötü davranışların bereketsizlik-sanssizlik olarak karşına çıkmasıdir.
Mesela sevgilini aldatmissindir ve kötü karma olarak ileride kocan seni aldatır.

Ya da güçlü torpil ile devlet işine giren ama sonra aynı güçlü torpil yüzünden kovulan hatta diplomasindan olan insanlar. Bence bu da bir çeşit kötü karmadir^^
Ya da ufak tefek hileler yapıp daha fazla para kazanan esnafın parasının bereketi olmaması da bir çeşit kötü karmadir.
Genel olarak basina kötü birşey geldiğini duyan insanların 'oh olsun! Haketti' dediği şeyler kötü karmadir iste

Senin bu halin icin bence ''negatif düşüncenin negatif olayı çekmesi durumu" daha uygun bir yakiştirma olur.
Belki de Evrene negatif mesaj verip; 'off bende şans olsa, bahtsizim ben, bütün herşey beni bulur' gibi cümleleri çok kullanıyorsundur. O yüzden sana geri dönüt olarak hep kotu olaylar geliyordur.
Ağzından çıkan kelimelere dikkat edip olumlu cümleler kurarsan herşey yoluna girebilir.
Hatta ben de KK'ya konu açmistim: 'iyi düşündüm iyi oldu diyenler' diye. Orada pozitif şeyleri düşünüp onları gerçekleştirmekle ilgili bir sürü post var.
Önemli olan herseyin guzel olacağına inanmak. Ben mesela işsiz ve parasiz halimle Shengen vizesi almıştım. HEp Gidecekmiş gibi planlar yaptım, moralimi bozanlara 'deme oyle ya, alırım kesin' dedim ve aldim
Ama 'sanssizim ben ya, kesin alamam. Ben olsam bana vermezdim, uff keşke başvuru yapmasaydım,olmayan param da gitti boşuna' gibi negatif cümleler kurmuş olsaydim eminim ki alamazdim :))
Siz de;
  1. Bakis açinizi ve dilinizi değiştirin,
  2. Kendinizi kötü sıfatlarla yaftalamaktan vazgeçin
  3. size negatif telkinlerde bulunan insanlarla aranıza mesafe koyun
Bence bu 3 maddelik eylem planıyla daha şansli bir insana donuseceksiniz

Bizim köyde buna murphy kanunları diyorlar :) Murphy amcam der ki: Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir.

Hayat bazen hep tersinden denk gelir bize ama bazen neden olmuyor diye sorgulamamak lazım, olmaması olmasından iyidir belki de.

Umarım hayat size artık gülen yüzünü gösterir.

Kendini gerçekleştiren kehanet
Karma kelimesi son yıllar moda oldu çok soğuk bir kelime
Ama şanssızımdır ben belki siz de öylesinizdir

karmanın ıyısını kotusunu bılmem de
agzımızdan cıkan dusuncelerımızden yayılan ıcımızden gecen herseyın enerjısı evrene yayılır
sız bırseyı nasıl cagırırsanız neye ınanırsanız neyı cok soylersenız o olur onu cekersınız cunku

Ayni seyleri yasadim sayilir ve anladim ki nasip var ve nasipse geliyor veya zamani var ve degismiyor.
Karma yaptiginiz kotu seylerin karsiligidir.
Sizin ki bu duruma sanki girmiyor.
Yazan olmus ve katiliyorum kendi inancima gore imtihan diye veya hayirlisi degil diye dusunuyorum.
Yilda bir iki kez imtihan ediliyorlar gormuyorlar mi ayeti var bazilarini da Allah in yaklastirmak icin yaptiklari olabilir.

Bunun adi kotu karmadan ziyade baska bir sey olsa gerek. Bildigim kadariyla karmanin icerisinde bir karsilik prensibi var, yani sizin birisine bir kotuluk edip kotuluk bulmaniz karma. Ama bunlar sadece sanssizlik

Allah sınıyor işte napacaksın ayrıca ülkede iş hayatında insanlar acımasız sanki onun rızkını sen yiyecekmisin gibi yada seni ezince kendisi yükselecek daha basarılı olacak zihniyet bu maalsef ama şu bir gercek Allahın basarıya ulastırdığı kişiler basarıya ulaşır yani sen ne kadar calışsanda cabalasanda üstün yetenekli olsan da Allah murat edecek ki sende basarılı olasın ayrıca birinin ayağını kaydır yalan dolanla torpille bir yerlere gelenler aldıkları maasın ne kadar hayrını görüyorlar acaba düzen bozuk bence insanlar acımasız bende iş yaşamını gördüm toydum maalsef ezildim bende sizin gibi kendimde suç bulurdum ama sonradan anladım ya günahımıza kefaret cekiyoruz bu hayattan ya daha üst mertebeye gelmek için perde arkasını bilmiyruz işte yerinzde olsam yok su soru yok bu kişi demem Allahtan hayırlısını isterim alimin dediği gibi biz birsey isteriz Allhtan verirse seviniriz vermezse daha cok seviniriz cünkü verdiği bizim istegmizdir vermediği Allahın istediğidir ama buda herkesın harcı değil insan ister istemez üzülüyor istediği olmadıgı zaman bize düşen çalışıp cabalamak takdır Allahın

Ben inanıyorum. İnsan neyi düşünür ve inanırsa o başına geliyor. Yani korkularımıza aşırı odaklandığımız için bizi buluyor. Değiştirmek nasıl mümkün olur bilmiyorum. Düşünme yapısını değiştirmeyle başlamalı sanırım. Şansınız bahtınız açık olsun inşallah :)

Şimdi bi de şu açıdan bak o sınavın içinde o iki hareket varsa ve onsınavı gerçekten geçmek istiyorsan çalışmalıydın çıkması çoook olası çünkü 20 tane hareket varmış 100 tane olsa da farketmez yani iyi çalışmamışsın bi de kuranda der ki biz herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kaldık bi grup zalim bebeden bahsetmişsin ben olsam müdür öğretmen ana baba arkadaş kim olursa olsun onları püskürtürdüm yani bi şekilde yapardım çocukken yapmışlığım var bu gerizekalılar her yerde ha yok ben çalıştım olmadı diyorsan bence herşeyde bi hayır okuyo pozitif bak

Şanssızlık işte
Bazı insanlar şanslıdır hayatta elde etmek istediklerini tıkır tıkır elde eder
Bazıları ufacık birşeyi umut etse istese olmaz
Bunun formulü nedir bilmiyorum

Eğer sürekli aynı konularda sınanıyorsanız demek ki o konudan dersinizi almamışsınız demektir karma felsefesine göre, yaşadıklarınızı ve hayatınıza çektiğiniz insanlara dikkat edin ve size verilen mesaji görmeye çalışın. Bir de kabulleniş çok önemli, bazı şeyler de nasiptir.

Biz buna şom ağizlilik diyoruz.(ne demekse artik)ağzini hayra ac ta deniyor.
Gecici bir dönemdir.isteklerinizin olacagi gunlerde yakin olur insallah.
Benimde bir ise kalkistigimda araya fazladan aşamalar girer,yada biraz gecikirse tamam bunun sonu istedigim gibi olmayacak anlasildi derim.cok cok buyuk ihtimal olmaz da zaten.

Ama pilates eğitmeni olacaksanız, zaten kolaydı zordu demeden bütün hareketlere hakim olmanız gerekmez mi? Yani şu benim başıma gelse, ya yeterince çalışmadım ya da bu iş için fiziksel yeterliliğe sahip değilim derim.

Bir de karma tanımınız bana yanlış geldi. Karma denen şey, bizden bağımsız bir dış etken, şanssızlık gibi bir şey değil ki, onu suçlayalım. Tam aksine hayatta yaptıklarımızın ya da yapmadıklarımızın dönüp dolaşıp bize etki etmesine deniyor. Eee o zaman karmayı değil, ben ne yaptım ya da yapmadım kısmını düşünüp, ona göre düzeltme şansımız olan şeylere odaklanmak lazım. Herhalde aynı sınava tekrar girebilirsiniz. Karmayı filan sallayın, çalışmaya bakın.

Benim de hatam vardır. Ama başkalarına daha kolay şeyler gelirken bana elle seçilmiş gibi en zorlarının gelmesi kötü şans. Bu hayatımın her alanında böyle. Sadece sınav konusunda değil. Hep en abuk şeyleri kendime çekmişimdir. Tesadüf olduğunu düşünmüyorum yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…