Kötü müyüm ben?

düğüne dört gün kalmış sen bir hafta zaman istiyorsun. düğünden sonra vaktiniz kalırsa yaparsınız tatilinizi. merakımı mazur görün bir hafta başka yere mi gitmek istiyorsunuz. insanının isteğiniz çok saçma.

İnanın o kadar değişik ki gördüğüm şeyler. Sizin dediğiniz kuaför olayı tamam zaten sorun değil. Ama mesela abi gelin arabasını nerde süsleyeceğiz ben anlamıyorum sen ayarla. Kardeşi yapmak istemiyor üşeniyor eşim koşuyor. E bende bütün sene evde yalnızım tanımadığım bir şehirde. Bir haftayı da bize ayırSak ne olur

düğüne dört gün kalmış sen bir hafta zaman istiyorsun. düğünden sonra vaktiniz kalırsa yaparsınız tatilinizi. merakımı mazur görün bir hafta başka yere mi gitmek istiyorsunuz. insanının isteğiniz çok saçma.

Yok bende burda onlara yardım ediyorum. Ama kimsede bir gün bakın tek bir gün sizde tatile geldiniz bugün sizi rahat bırakalım demiyor

demez

çünkü şu an 5 gün sonraki düğün önemli

herkes ona odaklanmış

sizi de tatile değil düğüne gelmiş olarak görüyorlar

bence de eşiniz izni ona göre planlasa daha iyi olurdu

gelip 3-5 gün sonra düğün sonra tatil

mesela görümcem evlendi annemler şehir dışından gelecekti iznimi düğün günü başlattım

ertesi gece değil de bir sonraki gece de tatile gittim annemleri de postaladım evimden tatile

zira düğün öncesi zamanım/iznim boşa giderdi, annemler geldi önceden onlarla akşam takıldım düğün sonrası tatilimi yedirmedim

Hayır. Olay bitmiş zaten. Bu saatten sonra yapılacak şey yok. Benim size sorduğum ben bu kızgınlığım da haksız mıyım? Kardeşi de onun kadar işin ucundan tutsak yine iyi. Bende memleketimde eşimle bir kaç gün gezmek istedim suçum bu

ee abisi de biliyor demek ki nerede süsleneceğini

ben bilmem arkadaşlarına sor demiyor

bazı tipler vardır hiçbir şey bilmez ya da bilmezden gelir

ama bunlar düğün zamanında zaten damadın değil çevresinin yaptığı işlerdir

genelde bu tip işlerle abi/kardeş/kuzen vs ilgilenir ki

En yakın arkadaşım evlendi o yüzden erken gelmek zorunda kaldık

memleket sizin memleketiniz eşiniz de yoğun bu sene kendiniz gezin o zaman

zira gerçekten olağanüstü bir durum var ortada ve sadece gezmek için eşinizi çağırmak sizi itici kılar

sıkmışsınız dişinizi şu kalan 2-3- günde de sıkın boşu boşuna bozulmasın huzurunuz

Ben evlenir ken kardeşim de yardım etti. Ama bende çok koşturdum ben anlamam sen ilgilen demedim

Kim kendine yapilan yardımı geri cevirirki eşinin dusunmedigini onlar neden desin tatil yapın diye ama hadi tatile gitseniz bile esinin içine sinmeyecek ve yine mutlu olmayacaksin diye düşünüyorum

Bu konuda suclusun. Kardesinin dugunu, tabi kosusturacak.. Kardesi abisine yapmadiysa o onun ayibi.. Ama boyle konularda abi kardes arasina girme hakkiniz yok. Biraz da kiskaniyor musunuz sanki, cunku iyi insanlar diyosunuz.

Eşimin kardeşi çok üşenen biri. Her şeyi başkasına yaptırma derdinde. Kayınvalidem kayınpederim hatrına susuyorum. Bende çok yardımcı oldum. Eltime bile elimden gelen yardımı ettim. Ama bit kaç günde bize kalsın istedim

Yani resmen buraya geldiğimiz günden beri eşim yok bu normal mi yani
Hayır canim herşeyin fazlası zarar...
Benim esimde aynı şekilde resmen eşimi maddi manevi kullanıyorlar....
Elbette kardeşinin mutlu gününde yanında olmalı ama eşinive çocuğunu ilgisiz bırakarak değil...

takmışsın gerçekten. bu bir ömür o kardeşten nefrete kadar gider. arkadaşının düğününe gelmeseydin. tatilinizi de yapardınız.

Yani her şeyi de yazmak zorunda mıyım bilmiyorum. Her sene düğün olmasa da böyle bu olay. Kardeşin anlamaz sen yap meselesi. Ben bir kaç gün eşimle zaman geçirelim istedim sevdiğim yerlere birlikte gidelim istedim. Bu kadarını başarabilirdik sanırım. Neyse cevaplarınız için teşekkür ederim

takmışsın gerçekten. bu bir ömür o kardeşten nefrete kadar gider. arkadaşının düğününe gelmeseydin. tatilinizi de yapardınız.
Katiliyorum, siz arkadasinizin dugunu icin tatilinizi ona gore planlamissiniz ama is esinin kardesine gelince tatilimizi de dusunsunler diyosun, aslinda sorun tatil degil, kardesin tavrina takilmissiniz ama kucuk kardesler hep boyle, abisine nazlaniyor demek ki hem damat biraz daha geride dursa da olur, insanin ailesi varken dugun hazirliklarinin altinda ezilmek yerine dugun heyecaninin tadini cikarmak ister herkes, ayrica tanimadigim sehirde tek basima diyorsunuz, bunu birkac kez tekrar etmissiniz, herkes dogup buyudugu yerde yasamiyor maalesef, kac senedir yasadiginiz yerdesiniz, neden yalniz olasiniz, arkadaslariniz, komsulariniz, bir cevreniz yok mu, sanki yasadiginiz sehirde bi tek esinizle iletisim halindesiniz gibi yansitmissiniz, gercekten anlamakta zorlandigim bir konu bu, baska memlekete gidince ailesinin oldugu yer disindaki her yeri reddeden zihniyet bana tuhaf geliyor, neden alisip cevre yapmak yerine tanimadigim sehirde yalnizim diyorsunuz, bu sene icin esinizi mazur gorun, diger tatillerinizde de benzeri olursa uyarirsiniz, bence bu tatilde yapilacaklar mevzu daha gidilmeden konusulmali, ki beklentiler olmasin E evinincicegi

Ya anlatamıyorum herhalde. Kardesi edecek tabii. Hatta geçen kardeşinin tavrına sinirlendi gitmeyecekti yanına. Ama o gün annesi çok üzüldü ben özellikle rica ettim. Benim dediğim bizde bişeyler yapabiliriz. Kaldı ki ben bile kayınvalideme sürekli yardım ediyorum o kadar da değil

Size de gun kalmali haklisiniz ama dugun nisan gibi seylerde vakit bolunmesinden sikayetci olmamaliyiz insanlik bizde kalsin. Zaten dugunu disinda ona yapmaniz gerekn bisey yok birakin usengec olsun esiniz bi abi olarak vicdani rahat uyur ben kardesimin her seyine kostum der.. Eltinize pek ilismeseniz de olur mesela benim kaynim bi dahaki aya nisanlaniyo ben eltime hic bir sekilde yardim etmicem, el kizindan bana ne...

Biz de her yaz eşimin memleketine gideriz 15 ya da 20 gün kalırız. Evde her işe eşim koşturur. Hatta abartılacak şekilde. Ama ben dert etmem(bakın düğün gibi ekstra bir durum da yok). O zaman da eşim olarak değil onların oğlu olarak görürüm, anne babasını sevindirsin ne güzel. Ama eşim genelde beni yanına ister, birlikte hallederiz birçok şeyi. Bu arada 2 tane çocuğum da var, onları da alırız. Zaten bizsiz kalmazlar(belki bu sene oğlum biraz büyüdü kalabilir)

Sizin yerinizde olsam ne yapardım? Eğer yanlış anlamadıysam aynı memleketlisiniz. Kendi arkadaşlarınızla, akrabalarınızla vakit geçirebilirsiniz. Yapılacak bir iş var mesela, 'canım birlikte gidelim ordan şuraya geçeriz' deyip ortamı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…