Anneanne diyorsun annenin annesi yani. Annen görevini yapıyor, öbürlerinin tavrı kimseyi ilgilendirmez, onlar yanlış yapıyor diye annendemi yapsın. Sen olsan bakmayacak mısın anneni. Keza annen yorulsa bile onu bu durumda savunmak, kardeşlerine karşı doldurmak doğru bir davranış mı? Miras konusuna girmiyorum bile çok çok çirkin. İnsanın evinde bir büyük olması ne güzel şeydir bir bilsen insan kaybettikten sonra anlıyor bazı şeyleri, senin kaybetmeden anlamanı dilerim
Sana sende sorun yok insanlar kötü demeyi çok isterdim ama herkes kötü bir sen iyiysen bir sorun var demektir ve sen sorunun farkındasın. Hele ki kincilik, kırıcılık insanı çok yoran huylar en kısa zamanda destek almalısın bence. Sorunun farkında olmak çözmenin yarısıdır devamını da getir bundan sonra
Başlık ve içerik arasında bir bağlantı kuramadım.
Siz kötü bir insan değilsiniz ki.birini öldürmediniz,kimseye tecavüz etmediniz,hırsızlık yapmadınız,hak yemediniz,bilerek kalp kırmadiniz.bir insanı kötü yapan bunlardır bence.
Ancak dürüst ve açık sözlü olmakla patavatsiz olmak karşıdakini düşünmeden kalp kirmak çoğu zaman karistiriliyor acaba siz hangi taraftasiniz bu önemli.
İnsanları değiştiremeyiz. Önceden ben de oyleydim. Şimdi saldım. Gücümüzün yetebilecegini yapıp gerisini kabullenmek lazım. Sinirlendiginizde mesela annen değişiyor mu? Bırakın herkes kendi hakkını kendi savunsun. Hem belki anneniz onlara bakarak alacağı sevapla kurtulacak. Onlardan aldığı hayır duayla yaraları kapanacak belki.
İnsanları da olduğu gibi kabul etmeye bakın. İyi yönlerini görün. Suratsizlik, sürekli gülücük sacmadan dolaşmak arkadaş bulmaya engel değil. Aksine sağlam arkadaşlar bulursunuz. Secicisiniz çünkü. Günübirlik arkadaşlıklar zaten size göre değil. Hayırlısını isteyin ki hep Allah öyle dostlar çıkartsın karşınıza.
Ama bana öyle gelmediniz :)Ben karşımdaki insanlar için kötü biriyim böyle algılanıyorum böyle bir algı yaratıyorum
Kardeşin bile
'Niye geldin , böyle geliceksen hiç gelme'
Dediğine göre herkes hayatından memnun ve sen gereksiz yere onların moralini bozup çıkış yapmışsın
Eğer annen baban kardeşlerin,anneanne babaanneye bakmaktan yana şikayetçi değillerse sizde karışmayın
Bu dünyada kim ne yapıyorsa kendine yapıyor
İyilikte yapsan kendine,
kötülükte yapsan kendine ..
Dayılar amcalar yengeler başlarından atmış ama Ailen çok takdir edilesi insanlar ki bu yaşlı insanların bakımını çok zor olduğunu bildikleri halde üstlenmişler helal olsun
Akrabalarınla konuşmak zorunda değilsin muhattap bile olma ama böyle bi konuda annene destek ol gülün neşelenin çünkü hasta bakmak çok çok zordur inşallah annenin günahlarının kefareti olur bu zor günleri
Allah yardımcıları olsun
bence kotu falan degilsin,kotu olan annelerini umursamyip,kardeslerine yikan sorumsuz evlatlar,milletin arkasindan giydirip yuzune gulen karaktersizler...mis gibi yapilmasina tahammulsuzum ben mesela,sizde de bunu gordum...bu sahteliklerden oylesine nefret ediyorum ki yazdiklarinizin buyuk bir kismiyla benzer dusunceler icindeyiz ...
Ama bana öyle gelmediniz :)
Ben sizin durumunuzdan bir adım gerideyim ve o noktaya gelmemek için büyük uğraş veriyorum :) hep şunu hatırlatıyorum kendime : sen de hata yapıyorsun. Bazen öyle durumlar içerisinde kalıyorsun ki , dışarıdan bakan bir sürü laf söyler karakterine. Hiçbir şey hiç kimse göründüğü gibi değildir. Kimseyi 1-2 hareketi ile yargılayamazsın. Nikahima almiycam bu insanları :)Çok çok teşekkür ederim Şu sözünüze gerçekten hak verdim gidişata ayak uydurmak karaktersizlik gibi geliyor ama öyle değil, evet hele ki iş okul ortamlarında insan mecbur kalabiliyor. Bense karaktersiz damgası yapıştırıyorum hemen insanları eliyorum ve yalnız kalıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?