Kötülüğümde boğuluyorum....

Kesinlikle sorunun farkındayım ve değiştirmek istiyorum, destek almak dışında ne yapabilirim??

İnsanları değiştiremeyiz. Önceden ben de oyleydim. Şimdi saldım. Gücümüzün yetebilecegini yapıp gerisini kabullenmek lazım. Sinirlendiginizde mesela annen değişiyor mu? Bırakın herkes kendi hakkını kendi savunsun. Hem belki anneniz onlara bakarak alacağı sevapla kurtulacak. Onlardan aldığı hayır duayla yaraları kapanacak belki.

İnsanları da olduğu gibi kabul etmeye bakın. İyi yönlerini görün. Suratsizlik, sürekli gülücük sacmadan dolaşmak arkadaş bulmaya engel değil. Aksine sağlam arkadaşlar bulursunuz. Secicisiniz çünkü. Günübirlik arkadaşlıklar zaten size göre değil. Hayırlısını isteyin ki hep Allah öyle dostlar çıkartsın karşınıza.

Ben karşımdaki insanlar için kötü biriyim böyle algılanıyorum böyle bir algı yaratıyorum

benide kimse arayip sormaz insanlar isleri dusunce ariyoalr sadece çok garip gerçekten
e bende onlari aramiyorum isim dusmeden
buna arkadas akraba dahim
oz babam bile bisey isteyecegio zaùan ariyor kardesim arayip iki dk da kapatiyor vs
ben aranmadigimin farkinda bile deilim
vakit yok bunu dusunmeye
çocuklarimla ilgilenirken 24saat yetmiyor çogu zman
ama hayatimdan memnunum tabi herkes kendi haliçnde yuvarlanip giidyor iste

yani evlenip çocuk yapmani tavsiye ederim gorucu usulu bile dusunebilirsin yani baska adla mantik evliligi :)
yalnizlik Allha mahsusmus oda var insallah yakin zmanda istedgin gibi arkadaskliklar kurabilirsin
kurslara falan gitsen eminim faydasi olur ..

Çok yakın zamanda yaşadığım bir olayı anlatayım.

Kızımın okulunun velileri ile okul giriş ve çıkış saatlerinde sohbet ederiz.bir anne var ki bazen selam verir bazen yüzümüze bakmaz.göz teması hiç yok zaten.

Geçen gün bu anne sınıfta olay çıkardı beni dışlıyorsunuz diye.hatta en yakın arkadaşına dönüp sen bile beni istemiyorsun baksana x ile daha yakinsin dedi.

Suçladığı arkadaşı kadına döndü ve çünkü o dobrayim açık sözlüyum dürüstum diyerek her gün beni senin gibi azarlamiyor dedi.hoş görgülü kibar biri ve sende bunların hiç birisi yok dedi.

Yani bunu niye anlattım biliyor musunuz bazen bazi kavramların yansıtmaları ve karşı tarafa gidiş biçimi yanlış olabiliyor.

Sorunun ne olduğunu bildiğine göre ilk adımı atmışsın demektir zaten.
Maalesef söylediklerin çok doğru herkes sahte iki yüzlü ve birbirinin arkasından atıp tutuyor.
Şu devirde kimsenin kimseyi gerçek anlamda sevdiğini de düşünmüyorum o ayrı konu.
Lakin hayat böyle diye de herkese bu şekilde fevri ve net davranıp silip atamayız.
Öncelikle şunu kabul etmelisin, bu hayatta kimse kusursuz ve dört dörtlük değil.
Herkesin başka kötü tarafları var.Armudun sapı üzümün çöpü dersen yalnız kalırsın evet.
Sen bence şöyle yap hayatında bi arkadaşında aradığın özellikleri sırala ve ilk 2 özelliğe sahip olanlarla arkadaş ol.
Mesela bi insan yalancı olabilir ama iyi bi sırdaştır, güvenilmez olabilir ama çok eğlencelidir, dedikoducu olabilir ama kötü gün dostudur, ikiyüzlü olabilir ama iyi bi alışveriş arkadaşıdır, senin kafa yapına hayat bakışına uymaz ama vefakardır...Yani herkeste her şey olmaz bunu bil önce, senin için hangi özellikler önemliyse onlara göre birilerini al hayatına ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi öğren.

İnsanlar negatiflikten ve sürekli şikayet eden kırıcı tiplerden hoşlanmazlar.Her zaman herkes senin ne düşündüğünü bilmese de olur, sürekli dosdoğru pat diye düşündüğünü söylemek veya hissettirmek de insanları uzaklaştırır.Çünkü bazen de tolere etmek gerekir, bu senin olgunluğunu ve nezaketini gösterecektir.

Son düzenleme:

Amin inşallah çok teşekkür ederim gerçekten geçici dostluklar istemiyorum

Kardeşin bile
'Niye geldin , böyle geliceksen hiç gelme'
Dediğine göre herkes hayatından memnun ve sen gereksiz yere onların moralini bozup çıkış yapmışsın
Eğer annen baban kardeşlerin,anneanne babaanneye bakmaktan yana şikayetçi değillerse sizde karışmayın
Bu dünyada kim ne yapıyorsa kendine yapıyor
İyilikte yapsan kendine,
kötülükte yapsan kendine ..
Dayılar amcalar yengeler başlarından atmış ama Ailen çok takdir edilesi insanlar ki bu yaşlı insanların bakımını çok zor olduğunu bildikleri halde üstlenmişler helal olsun
Akrabalarınla konuşmak zorunda değilsin muhattap bile olma ama böyle bi konuda annene destek ol gülün neşelenin çünkü hasta bakmak çok çok zordur inşallah annenin günahlarının kefareti olur bu zor günleri
Allah yardımcıları olsun

bence insanları fazla önemsiyorsun kimse can ciğer değil ne arkadaşlıklar dostluklar hrmen yok oluyor hatta bence orta karar yakın olmak çok daha iyi tadında kalıyor arkadaşlık.

bence arkadaşlıktan öte sevgili bulmaya çalış. o kişiyi bulursan sana arkadaş da dost da oluyor yerlerini dolduruyor. ama sevgilinin yerini arkadaş dolduramıyor.

ben hiç kinci değilim ve olmak istiyorum. çünkü bana zarar verenler mutlu devam ederken olan bana oluyor.

son konuma bakıp yorum yapabilir misin rica etsem?

bence insanları fazla önemsiyorsun kimse can ciğer değil ne arkadaşlıklar dostluklar hrmen yok oluyor hatta bence orta karar yakın olmak çok daha iyi tadında kalıyor arkadaşlık.

bence arkadaşlıktan öte sevgili bulmaya çalış. o kişiyi bulursan sana arkadaş da dost da oluyor yerlerini dolduruyor. ama sevgilinin yerini arkadaş dolduramıyor.

ben hiç kinci değilim ve olmak istiyorum. çünkü bana zarar verenler mutlu devam ederken olan bana oluyor.

son konuma bakıp yorum yapabilir misin rica etsem?

bence kotu falan degilsin,kotu olan annelerini umursamyip,kardeslerine yikan sorumsuz evlatlar,milletin arkasindan giydirip yuzune gulen karaktersizler...mis gibi yapilmasina tahammulsuzum ben mesela,sizde de bunu gordum...bu sahteliklerden oylesine nefret ediyorum ki yazdiklarinizin buyuk bir kismiyla benzer dusunceler icindeyiz ...

kibir yakicidir yikicidir derler zaten yanında kimse olmaz devam edersen kötü davranisinin farkında olman bile vicdanlı olduğunu gösterir neşeli ve pozitif ol herkesle selamlas tüm arkadaşlarınin hal hatrini sor hersey düzelir merak etme.

Amin inşallah çok teşekkürler. Hata yaptığımın farkındayım ama kendime inanın engel olamıyorum çıldırıcak gibi oluyorum hele o teyze dayı eve misafir gibi gelip bir de köstek olmuyorlar mı deliriyorum ve bu deliliği içimde tutamıyorum.
Diyorumki sonra kendime anneannen babaannen ölünce için sızlamıycak mı, annenin yüzüne nasıl bakıcaksın istemeyen evlat olarak. Bilmiyorum ben hayatımı mahvediyorum

kibir yakicidir yikicidir derler zaten yanında kimse olmaz devam edersen kötü davranisinin farkında olman bile vicdanlı olduğunu gösterir neşeli ve pozitif ol herkesle selamlas tüm arkadaşlarınin hal hatrini sor hersey düzelir merak etme.

Kişilere göre doğruluk bile değişkenlik gösteriyor.
Annenizin iyiliğini düşünüp sorumluluk almaması gerektiğini düşünmüssünüz.
Bu annenizin kararı onun doğrusu.
Sizin doğrunuzla kimse yaşayıp gitmez ki.
Hatalarından dolayı insanları sevmeyebiliriz eleyebiliriz ama saygısızlık yapamayız.
Sizin doğru gördüğünüz konulardaki yorumlarınız saygsızlık olarak algılanabilir.
Ayrıca biraz esnek olmak gerekiyor.

Anneme de söyledim bana kızacağına kardeşlerine kız diye. Ben anneme üzülüyorum ama o bunu anlamıyor ben gene kötü evlat oluyorum. Annem yanıma gelemiyor onları bırakıp. Şaka gibi ama sadece bize aitmiş gibi kime bırakıcaz diye düşünüyoruz, diğer kardeşler emekli evde boş beleş yatıyorlar

Bu anlattıklarından ben kötü olduğunu çıkarmadım sadece kinci olman dışında dobra biri , hatta dürüst biri olduğunu düşündüm, politik olmak senin tabiatına ters,yapmacık olmak taban tabana zıt....yani sen busun değişirmisin bilmem ama bence doğru sensin.çevrende mutlaka senin gibi özü sözü bir insanlar vardır.mutsuz olduğun için yazıyorum bazen insanları fazla düşünmek iyi olmuyor bırak annen böyle mutluysa öyle olsun, sende memnun değilsen ayak uydur tabi becerebilirsen...

Ben sizin durumunuzdan bir adım gerideyim ve o noktaya gelmemek için büyük uğraş veriyorum :) hep şunu hatırlatıyorum kendime : sen de hata yapıyorsun. Bazen öyle durumlar içerisinde kalıyorsun ki , dışarıdan bakan bir sürü laf söyler karakterine. Hiçbir şey hiç kimse göründüğü gibi değildir. Kimseyi 1-2 hareketi ile yargılayamazsın. Nikahima almiycam bu insanları :)

Yakin arkadas konusunda şanslıyım ama , onu ekliyim. Belki de siz aşırı seçici değilsinizdir de şanssızsınızdır bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…