İşte onu kazanmaya çalışıyor. Sizi kaybedeceğini hissetsin.
yaşlandığında ben bakıcam diye düşünüyor abimin ona bakmıyacağını biliyor ama banada vermek istemiyorYanlış anlamışım o zamanKonuya gelince, bence annenle açık açık konuş. Kim bakacak ona yaslaninca abin mi? Gelin mi? Birde yaşarken mal dağıtmak çok tehlikeli. Hepsi kalsin onların uzerinde bence zamanı gelince halledersiniz.
annemin ailesinde öyle birşey yok tuhaf olan da o. kadın beni nasıl sevmiyorsa artıkBazıları şu mantıkta. Kız çocukları evlendiği için el olarak görülüyor. Yani damat yemesin oğlum yesin. Çook yanlış çook
Belki bir umut abin bakar diye düşünüyordur.yaşlandığında ben bakıcam diye düşünüyor abimin ona bakmıyacağını biliyor ama banada vermek istemiyor
benim annem de hep bizi ötelerdi. abimin ona bakacağına inanarak, onun üstüne titrerdi. şimdi abim evli ve abimin evine bile gidemiyor, telefonda konuşamıyor, çünkü abim telefonlarını açmıyor, gelin istemediği için evine kabul etmiyor. ama yine de abim masum, gelin suçlu. bence abimin suçu hepsi.yaşlandığında ben bakıcam diye düşünüyor abimin ona bakmıyacağını biliyor ama banada vermek istemiyor
şuanda öyle biriyim zaten o abime verecek ben ses çıkartmıcam çıkartınca ben miras derdinde biri oluyorum.hiç birşey değişmiyor herkes yine istediğini yapıyorbenim annem de hep bizi ötelerdi. abimin ona bakacağına inanarak, onun üstüne titrerdi. şimdi abim evli ve abimin evine bile gidemiyor, telefonda konuşamıyor, çünkü abim telefonlarını açmıyor, gelin istemediği için evine kabul etmiyor. ama yine de abim masum, gelin suçlu. bence abimin suçu hepsi.
ama ben ne yapsam yaranamam, bir gün aramasam ben kötüyüm, vefasızım. evi yakın, bir hafta gitmesem ölmesini istiyor olurum.
özetle, annene açık açık söyle bence. anne mallarını en sevdiğine, en güvendiğine bağışladığına göre yaşlılığında hastalığında da o bakar. benden bekleme de.
belki anlar, sanmıyorum ama. en fazla mal düşkünü hayırsız evlat olursun.
sanırım ben aynı durumda olsam hem anneme hem babama kırgın olurdum ama uzak da duramazdım.şuanda öyle biriyim zaten o abime verecek ben ses çıkartmıcam çıkartınca ben miras derdinde biri oluyorum.hiç birşey değişmiyor herkes yine istediğini yapıyor
babamı çok seviyorum çokta iyi bir insandır ama annemin kötü işlerine alet oluyor evde sürekli baskı olunca adamda bir süre sonra sıkılıyordur.mal ayrımı sevgi ayrımı yapmaktır seni seviyorum diğerini sevmiyorum demektirsanırım ben aynı durumda olsam hem anneme hem babama kırgın olurdum ama uzak da duramazdım.
yani 3 günlük dünya, dünya malı da bugün var yarın yok.
üzülmemeye çalış.
öyle tabi. ama bunun için aileyle küsmek doğru gelmiyor. dediğim gibi bugün varız yarın yokuz.babamı çok seviyorum çokta iyi bir insandır ama annemin kötü işlerine alet oluyor evde sürekli baskı olunca adamda bir süre sonra sıkılıyordur.mal ayrımı sevgi ayrımı yapmaktır seni seviyorum diğerini sevmiyorum demektir
küs değilim ama çok kırgınımöyle tabi. ama bunun için aileyle küsmek doğru gelmiyor. dediğim gibi bugün varız yarın yokuz.
Bi davalik işhepsi için birşeyler uyduruyor tabi mesela araba için diyorki aman ne yapalım biz bu arabayı diyor
böyle bir şeyi bilmiyordum burda öğrendim ama hayattayken olmuyormuşBi davalik işsikma canını ve annen bile olsa çirkeflik yapıyorsa sen de yap söke söke al hakkını. Ben babama dava açtım söke söke aldım
Biznbeceremiyoruz. Elin kızı nasil beceriyor. Su foruma bak herkes kaynanazade. Ama gelin bizlerde oldumu bizim abiler yok ortada :)benim annem de hep bizi ötelerdi. abimin ona bakacağına inanarak, onun üstüne titrerdi. şimdi abim evli ve abimin evine bile gidemiyor, telefonda konuşamıyor, çünkü abim telefonlarını açmıyor, gelin istemediği için evine kabul etmiyor. ama yine de abim masum, gelin suçlu. bence abimin suçu hepsi.
ama ben ne yapsam yaranamam, bir gün aramasam ben kötüyüm, vefasızım. evi yakın, bir hafta gitmesem ölmesini istiyor olurum.
özetle, annene açık açık söyle bence. anne mallarını en sevdiğine, en güvendiğine bağışladığına göre yaşlılığında hastalığında da o bakar. benden bekleme de.
belki anlar, sanmıyorum ama. en fazla mal düşkünü hayırsız evlat olursun.
ben gelinlere çok suç bulmuyorum. gelin ananı istemiyorum diyorsa abim de o benim annem, sen karımsın, bu mevzuda söz hakkın yok diyemiyor mu?Biznbeceremiyoruz. Elin kızı nasil beceriyor. Su foruma bak herkes kaynanazade. Ama gelin bizlerde oldumu bizim abiler yok ortada :)
Nasil beceriyorlat kocalarini kendi leyhine cevirmeyi :)
Haklisin. Bende onu diyorum. Bizim.kocalarimizda haksiz olsa keske biraz. Haksiz duruma dusse, yani biraz bizim tarafta olsalar. :)ben gelinlere çok suç bulmuyorum. gelin ananı istemiyorum diyorsa abim de o benim annem, sen karımsın, bu mevzuda söz hakkın yok diyemiyor mu?
gelin % 30 kabahatlidir en fazla.
tabikide sevseydi üzüleceğimi bildiği halde bunu yapmazdı
eşimin ailesi tabiki ilgilendirmez onu anneliğin yüceliğine inanmadığımı belirtmek için yazdım.Bu arada evet baba hayattayken dava yoluna gidilemez tabi ki, ömrü bol olsun elbette ama ancak bir vefat durumunda mirastan ve mirasta haksızlıktan bahsedilebilir.
Ben abinle de bir konuşman taraftarıyım. Sen ona annem haksızlık yapıyor gibi geliyor, malda gözüm yok da üzülüyorum beni yok saymasına, desen nasıl tepki verir mesela? Benim annem beni kayırarak böyle bir mal devri yapsa, onun sağlayamadığı adaleti ben kendim pay almayan kardeşe devrederek yapmaya çalışırdım sanırım, tabi başka mevzular yoksa.
Bir de annenle de konuşmalısın, mal mülk konusuna çok girmeden, anne benimle bir sıkıntın mı var, bana bir şeye mi kırgınsın, beni bir şey için cezalandırıyorsun gibi geliyor bana, gibi...
Birkaç neden geliyor aklıma benim bu konuda. Daha önceki yorumumda bahsettiğim gibi evliliğinizi onaylamama ihtimalleri ilki.
Bir de senin mal mülk, para yönetimini başaramadığını düşünüyor olabilirler mi? Fazla para harcayan birikim yapmayan elindekini tüketen bir yapıda mısın mesela? Sen değilsen de eşin öyle mi? Yani annenlerin görüşüne göre.
Bana sevgi değil de güven sorunu gibi geldi. Abine belki tembihleyerek devrediyordur, bize bir şey olursa şunlar şunlar kardeşinin aslında ama sen kontrol et malını mülkünü gibi. Bu da tatsız tabi çocukmuşsunuz gibi ama mali kararlarınıza güvenmiyorlar diye yapıyor olabilirler.
Eşinin ailesinin durumu ise bana kalırsa başka bir mesele, o konuya senin dahil olmamanı tavsiye ederim, o da senin bu konuna müdahil olmamalı tabi, bence. Bunlar ikinizin ayrı meseleleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?