Mümkün değil , ben köyü kitaplardan okuyordum ayyy çoookkk tatlı diyordum değilmiş!Şehirde doğmuş büyümüş biriyim bende. Nasıl alışayım buraya. Bide ona destek olanlar yokmu. Diyolarki ay ne güzel benim böyle yerim olsa burdan çıkmam ne varki. Saçma sapan. Bunlarda AVM'den çıkmayan tipler
Allah yardımcın olsun kışın belki akıllanır. erken emekli mi oldu ne oldu 43 yaşındaymış daha gencecik adam.Yaz boyunca anlar zorluğunu vazgeçer satar hayvanları dedim. Tam tersi 20 tane daha alıyor. Bana güvenerek alıyosan alma dedim.
Yok olmadı daha 2 senesi var bekleyemiyo. Dedim dene bu kış bak yapabiliyo musun. Ben vazgeçer diye umut ediyorum yani zorluğunu görür kışın. Diyo ki sizde gelin çoluk çocuk beraber deneyelim 1 sene. Ya bizi niye sürüklüyorsun peşinden dedim.Allah yardımcın olsun kışın belki akıllanır. erken emekli mi oldu ne oldu 43 yaşındaymış daha gencecik adam.
Adres ver dövelimYok olmadı daha 2 senesi var bekleyemiyo. Dedim dene bu kış bak yapabiliyo musun. Ben vazgeçer diye umut ediyorum yani zorluğunu görür kışın. Diyo ki sizde gelin çoluk çocuk beraber deneyelim 1 sene. Ya bizi niye sürüklüyorsun peşinden dedim.
Aynen piresi var sineği var. Huylanıyorum bide ben kaşınıyorum 3 aydır adamın umrunda değil kal diyo hala. Valla bende onu umuramıyorum ne halin varsa gör dedimMümkün değil , ben köyü kitaplardan okuyordum ayyy çoookkk tatlı diyordum değilmiş!
Yeni evliyken tatlı heycan karpuz kestiler kaynanam da doğradı hayvanlara verecem dedi atladım ben götürecem diye, kayınpederim dedi sen hayatında canlı inek öi gördün gitme,dedim yook götürecem,kapıyı açtım koyunlar elimdeki kovaya geldiler ben çığlık kıyamet kovayı fırlatıp kaçtım bana saldırıyorlar sandımhala dalga konusuyum köyde.
eşimin köyüne gidiyorum 2. Gün afakanlar basıyor beni çığlık çığlığa kaçmak istiyorum. Kaynanamın 1 ineği 3-5 koyunu var kadın 4 de kalkmak zorunda 4 de çıkıyo eve girişi 7. Otlatmaya falan değil ha ineği sağacak ,yem verecek, koyunları çobana verecek tavukları çıkaracak bilmem ne bilmem ne...
Ay sorma. Bak kaşındımAynen piresi var sineği var. Huylanıyorum bide ben kaşınıyorum 3 aydır adamın umrunda değil kal diyo hala. Valla bende onu umuramıyorum ne halin varsa gör dedim
Haydar var araba bagajındatam sopalık dimi
Açıcam ahırın kapısını salıcam hepsini en sonunda . Çalmışlar derimHaydar var araba bagajında
Evlerini tanıyorlarmış çok işe yaramazAçıcam ahırın kapısını salıcam hepsini en sonunda . Çalmışlar derim
Bide iletme için izin almaya çalışıyo devlet bakıyo ahıra imkanlara destek veriyo sonra. Bide izin çıkmazmış ne gülerim varya. Hayvan bile yaşayamazmış burada diyeEvlerini tanıyorlarmış çok işe yaramaz
Ahahahahah neyse buzluğa stok olur.Bide iletme için izin almaya çalışıyo devlet bakıyo ahıra imkanlara destek veriyo sonra. Bide izin çıkmazmış ne gülerim varya. Hayvan bile yaşayamazmış burada diye
Ahahahahah neyse buzluğa stok olur.
Böyle dediği an benim kocam pirzola biftek şarkısını aç.Bazen bana kızıyo ya diyo ki kescem hepsini yiycem.
Kızım 21 yaşında işte o ist da kalsın çalışıyo zaten hafta sonları gelir arada bir biz gideriz diyo. 21 yaşındaki kız ıstemıyo diye ben hayatımı ona göre şekillendir içek değilim diyo. Bu bencillik değilmi şimdi. Tam bir manipülatör beni suçluyo bideEşiniz 21 yaşındaki çocuğunuzu düşünmüyor mu? Üniversite okumuyorsa köyde iş bulmak zor, hayvancılık çoktan bitti. (En az 20 yıldır bitik, köydekiler şehire gelip iş arıyor sonuçta.)
Böyle önemli kararlar beraber verilir, artısı eksisi konuşulur.Eşim köye yerleşip hayvancılık yapmak istiyor. Çocuklar ıstemıyo ama bana baskı yapıyor. Kışın hep burada kalmak sıkıcı. Kimsede yok. Sıkıntıdayım baya. 2 çocuğum büyük 21 ve 14 yaşında. 4 yaşında kızım var bide onu burada okula yazdıralım kalalım diyo. Fikirlerinizi yazarmısınız
Kızım 21 yaşında işte o ist da kalsın çalışıyo zaten hafta sonları gelir arada bir biz gideriz diyo. 21 yaşındaki kız ıstemıyo diye ben hayatımı ona göre şekillendir içek değilim diyo. Bu bencillik değilmi şimdi. Tam bir manipülatör beni suçluyo bide
Zaten 14 yaşındaki oğlum gelmeden asla kalmam. Beni ikna ederse oğlum mecbur gelir diye düşünüyorum. Ama ben zaten burda yaşamak istemiyorum. Oğlum gelsede. Burda deniz var yazlık yer . Ama Karadeniz iklimi kışın çok soğuk oluyo. Neden bu kadar zorlıyım kendimi. Hiç gerek yokBöyle önemli kararlar beraber verilir, artısı eksisi konuşulur.
Sanırım eşiniz sizin fikrinizi almadan kafasına göre karar vermiş sizin de bu karara uymanızı bekliyor.
21 ve 14 yaşındaki çocuklarınızı sırf babaları siz yanında kalın diye yalnız bırakamazsınız, evet kendilerini çekip çevirebilirler belki ama ebeveyne ihtiyaçları olduğu zaman anne baba köyü bırakıp gelemeyecek, bir kere eşinize tamam derseniz o hayvanların sorumluluğunu yükleyecek size de, kafanızı işten güçten kaldıramayacaksınız.
Köy hayatı belki denize yakın bir Ege köyünde, emeklilik sonrası kafa dinleyip sakin bir hayat yaşamak istendiğinde güzel olabilir ama bu saatten sonra buz gibi yerde gece gündüz demeden bilmem kaç tane hayvanla uğraşmak hem cazip değil hem de mantıklı değil zira hayvancılık da bitti bitecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?