Köy meselesi

Haklısınız tabiiki. Memleketiniz yakın diye anladım ama 21 yaş ergen sayılır artık, İstanbul gibi yerde bırakmak istemem şahsen.
Hayvan bakmak çok zor bir iş, köyde olan yakınlarımdan biliyorum. Çok ergen güne başlayacaksınız, temizlikleri, yemleri, süt sağımı... Tek kişinin işi değil, muhakkak sizi de karıştıracak. Veterinerler çok pahalı, bir şey olsa tedavi ücreti vs. astarı yüzünden pahalıya geliyor. 2-3 inekten pek kazanç edilemez, bundan çiftlik tarzı yerler kazanıyor. Sosyal hayatınız çok kısıtlanacak malum İstanbul'dan küçük yere gidiyorsunuz. Kendiniz ilgilenip başında duracaksınız, sosyal bir faaliyete zaman kalmayacak. İnsanlar önyargılı zaten. Çoğu hayvancılık yapan erkek evlenemiyor çok kazansa bile. Kimse o çileyi çekmek istemiyor, erkek evladınız varsa bir de öyle düşünün. 14 yaşındaki bile çalışmak zorunda kalabilir, onun bir hayatı vardır tam da ergenlik çağı. Kabul etmeyin bence, hem çocuklar hem hayvanlar hem ev hepsi size kalabilir ve büyükşehirden sonra çok bunalırsınız.

Köyde yaşamak istemiyorsanız evinize dönün eşiniz ne istiyorsa onu yapsın, sizin fikrinizi almadan verdiği kararın sonuçlarını da tek başına yaşasın.

Kesinlikle öyle olacak benden yardım bekliycek. En çok da oğlumdan git otlat. Yanlarında bekle. Otlarken dedi hep bu yaz. Oğlum ablası geldiğinde onunla döndü bunaldı çocuk. Okuldanngelibce hadi yardım et bana diycek. Zaten söylüyo da o benim yardımcım olucak diyo. Çocuk bu yaz nefret etti burdan bi daha gelmem diyo. Asla oğlumu karıştırmam. Kaçtı resmen çocuk. Git ablanla dedim bende. Bu ney yaa

Köyde yaşamak istemiyorsanız evinize dönün eşiniz ne istiyorsa onu yapsın, sizin fikrinizi almadan verdiği kararın sonuçlarını da tek başına yaşasın.
Aynen kendine acımayana acınmaz banane diyorum. Yap kendin

Çok iyi yapmışsınız ablasının yanına yollamakla. Ergen çocuk çok sıkılmıştır, okuldan gelip birde hayvanlara bakarsa ertesi gün okula gidecek hali kalmaz. Erkek çocuk diye ezilmesine izin vermeyin. Eşiniz birde siz gelin diye baskı yapıyor, çocuklarla sürekli yol çekmekte bunaltıcı olur, o gelsin.

ben 21 yaşındaki kızım istiyor diye,onun geleceği için tüm hayatımı yaşadığım şehri gelecek planlarımı değiştirdim
ayrıca eşiniz anladığım kadarıyla şehirde çalışıyor tamam köyü var da hiç çalışmış mı köyde hayvancılık yapmış mı ayrıntılarını biliyor mu ,tutmazsa ne yapacağı belli mi
öyle hayvan aldım bitti ile oluyor mu

Hayvancılık profesyonel yapılmadığı takdirde para kazandırmıyor artık. Ayrıca 14 yaşındaki çocuğunuzu asla tek bırakmayın tam anne babaya ihtiyacı olan bir yaşta. Onu orada 21 yasindakine emanet ederseniz kaybedersiniz kötü yollara düşebilir kötü arkadaş bagimlilik gibi.
O hayvanlar artık alınmış gitsin dursun başında siz de haftasonu yanına gidin en olacagi bu olur. Cocuklarinizj yalnız bırakmayın. 21 yaşındaki bile hala çocuk sayılır

Köye sadece gezmeye piknik yapmaya gidin derim çok yakın çevremde eşi malcilik yapan perişan rezil kadınlar var belli gelen aylık.duzenli.para yok ve full.borc yapıyorlar ayrıca çok.zor köy hayatı

Desteklerinizi bekliyorum gerçekten baskı altındayım. Kavga çıkmasını istemiyorum. Düşündüklerimi onaylıycak bazılarınız beni çok rahatlatacak
Adam hayvanlari almis bile
Adim atmis baslamis
Sizin onayinizi bile beklemeden
Cocuklari nasil birak diyor 14 yas 21 yas evde nasil idare edecekler
Kocaniz pek normal degil
Emekli bile olmamis
Mantikli dusunmuyor
Evi yaptiririm diyor da sonra 2 yil evin masrafini odersiniz
Hesapsiz ilerliyor

Şehir içine arabayla yarım saat. En yakın markete yürüyosun 20 dk. Arabamız var diyo da. Ben gidemiyorum kafama estikçe mesela
En temel şeylere uzak olacaksın hayvanları alırken bana mı sordun de bu yaşta dert mi çekeceksin bacım kendisi gitsin baksın çok merakliysa.

Çocuklarınız tek bırakılacak yaşta değil devir eskisi gibi değil artık. Bir an önce çocukların yanına dönmelisin salak kocan saçmalamasin 14 yaşında çocuk, 21 yaşında ergenligi bitmemis kız, hala size ihtiyaçları var.

Son düzenleme:

Ayy deli mi ne? 4 yaşındaki çocuk okul zamanı geliyor, 14 yaşında olan zaten okullu. Gittiğiniz yerde nasıl olacak.21 yaşındaki kendi başının çaresine bakar diyelim ama iki küçük çocuğa yazık değil mi? Hayvancılık kolay değil. Kendi yapsın.

Sizde oraya giderseniz emin olun iş yapmam karışmam diyemezsiniz bu sefer yardım etmıyorsun birşeye elini sürmüyorsun diye kavga çıkarır hayvancılık tarım kolaymı .yaş 43 tam iş hayatında tecrübesi varsa kariyer yapılacak zaman çocuklar küçük dershane etüt okul ünv dönemleri. Valla bazı erkekler akıllanacakları yerde iyice sapıtıyorlar nedir bu kadınların çektiği yaaa. Siz çocuklarınızla şehirde kalın başıboş bırakmayın .ayak onun can onun bırakın kendi haline o birkaç yıl rezilliği çeksin ne kadar para kazanıp çevirebilecek bir görsün dibi görsün çok sürmez kıçına baka baka döner zaten

Saçma sapan davranıyo. Hiç mantığa uymuyor. Asla çocukları bırakmam. Kızımıda bırakmam 21 yaş büyük değil yani. Bunun hayalleri peşinde koşamam. İşi be verirse para kazanırda burda taşadıtn sonra parayı napıyım

Pişman olsun inşaAllahda kurtulalım ısrardan da hiç hoşlanmam

Bakımsız kalıyo insan. Ne kadar temizler sen de olmuyo. Şehir evi gibi asla olmuyo. Tamam burası cennet gibi bi yer çok güzel ama kafa dağıtmaya geliceksin bikaç gün durup döneceksin.

Bide diyorki oğlumuz için İst'da serseri olcak burda temiz yetişir. Tehlikeli yaşları. Ozaman gel çocuğunun başında dur dedim bende. Düşme 3 keçinin peşine

Hayvanciligi tek basina yapamayacagina gore sizin de firkinizi alacak. Sizde en az onun kdr ise dahil olucaksiniz. Cocugun birinergenlik doneminde lise gidiyor okul mevzusu nolacak 21 yasindaki zaten istemez normal. Bir tek 4 yaşındaki icin eglenceli olabilir

O kadar sıkıldımki bu konuyu tartışmaktan onunla. Kayınvalidemde bana hakveriyo

Desteklerinizi bekliyorum gerçekten baskı altındayım. Kavga çıkmasını istemiyorum. Düşündüklerimi onaylıycak bazılarınız beni çok rahatlatacak
20 dönüm arazimız var köyde üzerine 1000 tane Siirt fıstığı fidani dikildi ve bilumum işte sebze kavun karpuz vs 5 yılı geçti bir taşına elimi sürmüş değilim sevmem çünkü hoşlanmıyorum
Ailesi ilgileniyor fıstıklar zaten daha ürün vermedi on yılı mi bulurmuş ne diğerlerini de ailesi ekip biçip tüketiyor diyeyim inanın hiç umrumda değil ve biliyorum en büyük hayali köye yerleşmek ustelik o güneydoğulu ben doğma büyüme Ankara
Bakti köye ikna edemiyor bari onun doğduğu şehir olsun istedi tek kelime ettim bosaniriz o olur dedim
Kavga çıkmasın diyorsunuz amenna cikmasin da bazı şeyleri normal söyleyince naz niyaz yapıyor ikna ederim sanıyorlar bende yumuşak yumuşak derdim hiç vazgeçmedi isrardan en son o kelimeyi edince kapandı konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…