Köyden indim şehre

vatanın her yeri cennet değil gelişmeyen çok ilimiz var
neden bunu kabul etmekte zorlanıyoruz
Orası öyle tabiki,ama ne bileyim kerpiç evlerin olduğu bir köy bile bakmasını bilene güzeldir.Gezip ,dolaştığım hiçbir yerde huzursuz olmadım.Veya beyenmemezlik olmadı hiçbir zaman.Ama göreceli de olabilir.Karakter meseleside olabilir.Ben çok severim köyü.Kaldim da fırsat buldukca.Bir yere alışmaya çalışmak yerine kötü yönlerini gördükçe insan alisamaz ki.Konu sahibi zaten zorlaniyormus annesinin söyledikleri çok saçma olmuş.Begenmedim ben orayı deyip gelme şansı yok ki mecburi işte.

Bulunduğunuz yerin olumlu yonlerine odaklanmaya çalışın. Bir kere küçük şehirde daha güzel para birikir. Ayrıca inanın küçük şehirlerde mert insan sayısı daha çok. Büyük şehir de cikarci insan oranı çok daha fazla. Etrafiniza üstten bakmamaya çalışın. Oranın ayrı imkanları olabilir. Belki bir bahçe alınabilir çocuğunuzun da seveceği hayvanlar bitkilerle kendinize bir ortam oluşturabilirsiniz. Oranın insanlarina faydası olabilecek bir ortam oluşturabilirsiniz belki. Bir kitap okuma grubu olabilir mesela. Mutlaka vardır ufak da olsa bir kutuphanesi, yoksa ilgililere temasa geçip kütüphane kurma tarzi işlerle de ugrasabilirsiniz. İsteyince yapılacak coook şey bulunur. Bakarsınız bir kaç yıla olduğunuz yeri daha çok seviyorsunuz... Sonuçta ülkemizin her yeri ayrı güzel ama güzellikle katmak da bizim elimizde. Çok kişi gelip geçmiştir oradan keşke güzel izler bırakıp geleni mutlu edecek işler yapabilselermis. Ama niye siz bir fark katmayasiniz... Fazla mi idealist oldu bilemiyorum ama ben biraz bu tarz biriyim sanırım :)) mutluluklar diliyorum.

Anneniz de bir garipmis. Sözleri sizi uzmekten başka bir işe yaramaz. Küçük görmesi de hiç hoş değil.

Orası öyle tabiki,ama ne bileyim kerpiç evlerin olduğu bir köy bile bakmasını bilene güzeldir.Gezip ,dolaştığım hiçbir yerde huzursuz olmadım.Veya beyenmemezlik olmadı hiçbir zaman.Ama göreceli de olabilir.Karakter meseleside olabilir.Ben çok severim köyü.Kaldim da fırsat buldukca.Bir yere alışmaya çalışmak yerine kötü yönlerini gördükçe insan alisamaz ki.Konu sahibi zaten zorlaniyormus annesinin söyledikleri çok saçma olmuş.Begenmedim ben orayı deyip gelme şansı yok ki mecburi işte.
köy ayrı şehirin şehir gibi olmaması ayrı
şehirde kurumların işleyişi sağlık kurumları sosyal hayat ekonomisi şehiri şehir yapandır
ne şehir olabilmiş nede köy kalabilmiş yerler çimi sıkar boğulurum
birde bizim doğu illerimizde korku vardır buda işi daha vahimleştirir

Merhaba hanımlar moralim çok bozuk. Tayin nedeniyle birkaç ay aydır başka bir şehire taşındık. Zorunlu bir tayin oldumne kadar burda kalacağımız belli değil. Daha önce büyük şehirde yaşıyorduk ailem de aynı şehirde hala yaşıyor. Her neyse şimdi taşındığımız şehir çok küçük hiç bir şey yok ve ben hiç sevmiyorum çok sıkılıyorum bebeğimle birlikte yapabileceğimiz hiç bir şey yok park bile doğru düzgün yok. Yani anlayacağınız zaten moralim bozuk. Bugün eski yaşadığımız şehre geldik değişiklik olur işlemi de görürüm diye ana annem taşındığınızdan beri sanki kendi isteğimizle gitmişiz gibi ayy o şehir ne öyle köy gibi cahil inşalar var evleri çingene çadırı gibi modernlik nedir bilmiyorlar diyip duruyor. Bugün de geldik gelmişken orda olmayan bir kaç şey almak istedim AVM ye gittik sonra da eskiden sevdiğimiz bir restoranda yemek yiyip öyle annenler geçelim dedik neyse anneme dılarda yiyeceğimizi söylemiştim. Eve geldik falan filan yemek hazırlayayım mı dedi ben de yedik dedim ayy sizde yani iyi ki bir düyğk şehre geldiniz hemen kendinizi avm ye artınız köyden indim şehre işte dedi. Çok moralim bozuldu çok üzüldüm o şehirde yaşıyoruz diye sürekli bizi küçümsüyor gibi yani başka çarem mi var ne yapabilirim diyorum ses yok. Zaten sevemedim annemin de direkli ayy o yaşadıkları şehri görseniz köy bile değil diyip duruyor. Ben de çok kızdım anneme yani artık gelmeyi düşünmüyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum
Annen kaynanandan beter 😅😄
Annenden uzak durmak çok.mantikli bu süreçte.. valla direk bunalım sebebi yasadigin yer değil annen .. ekmek parası valla iş neredeyse mecbur oraya alışacaksın.. annene de ver maaşımızı senin yanında kalalım..

tosbağa da çıkmış kabuğunu beğenmiyor. tırt:ukala:

Yani şöyle ki evet şehir gelişmemiş insanlar da pek kendini geliştirmemiş yolda yürürken bile rahat olamıyorsun kılığına kıyafetine hep dikkat etmen gerekiyor genelde haremlik selamlık takılıyorlar ben öyle bir ailede bğyğmedim biraz da rahat bir insanımdır burada kadınlar hep geri planda bırakılıyor evet çok zorlanıyorum eski hayatını çok özlüyorum ama yapacak bir şey yok şu anda tek kurtuluş yolum eşimle birlikte istifa etmek o da mama mkün değil yani ve sanırım daha uzun yıllar burada olacağız

Bence siz biraz bunu takıntı yapmışsınız, biz eşimin işi yüzünden evlendigimiz ilk günden beri (2 yıldır) köyde yaşıyoruz, ilçe de köy gibi, il de büyük bir il değil yani ailemin olduğu yere gidip geldikçe biz de avm, büyük market vs geziyoruz, bizimkiler de şaka yollu bircok sey söyler ama ben hic alınmam kendim de katılırım şakaya hatta, geçici sonucta memuriyet bu illaki bizim de bu görevlerimiz bitecek..

Her nerdeyseniz oranın tadını çıkarmaya bakın, suan köydeyiz ve bağlı oldugumuz ilçe hastanesi gebelik testi bile yapamayacak kadar küçük bir yer, cok zorluk çekiyoruz ama ben herseye su gözle bakiyorum "sehire geçince bu olmayacak, sehirde bunu yiyemicez, sehirde bu hava yok.." vs.. başka türlü geçmez günler. Özellikle köy halki kafa olarak aşırı kapalı, yabanci olduğumuz için gözleri hep üstümüzde, elestirecek fırsat kolluyolar ama çörek tereyag meyve vs yağıyor, bunu düşünerek diğer olumsuzluklari göz ardı etmeye çalışıyorum. Bi laf vardır "gittiğin yer körse bir gözünü kapat bak" :olamaz:

Bence siz biraz bunu takıntı yapmışsınız, biz eşimin işi yüzünden evlendigimiz ilk günden beri (2 yıldır) köyde yaşıyoruz, ilçe de köy gibi, il de büyük bir il değil yani ailemin olduğu yere gidip geldikçe biz de avm, büyük market vs geziyoruz, bizimkiler de şaka yollu bircok sey söyler ama ben hic alınmam kendim de katılırım şakaya hatta, geçici sonucta memuriyet bu illaki bizim de bu görevlerimiz bitecek..
Bizimki şu an için pek geçici görünmüyor ne yazık ki gitmemiz için eşimin bayaa çabalaması ve torpil gerekecek

Bizimki şu an için pek geçici görünmüyor ne yazık ki gitmemiz için eşimin bayaa çabalaması ve torpil gerekecek
Benim eşim de burda 5. Senesine gircek, bizim de gidisimiz belirsiz, cok zor bir süreç ama hic belli olmaz biyerlerden bi firsat çıkar, sevmeye çalisin bence, imkaniniz varsa bir bahçe yapin, büyük şehirde yapamayacagınız ne varsa orda yapmaya gayret edin. Biz böyle yapıyoruz şehirdeki tanıdıklarımiz bize özenir oldu

Doğup buyudugum çalıştığım yer büyük şehir benimde. Sonra tayin sebebiyle küçük bir yere geldik. Hatta o küçük yerin 2 saatlik uzağı küçük bir ilçeye. 8 senedir buradayız ve kaç sene daha kalacağız belli değil.

Çok güzel.arkadasliklar komşular edindim. Buradan başka yere tayınımız çıkar diye odum kopuyor. Sosyallik yok ama Rabbime şükürler olsun iyi insanlarla karşılaştım. Kitap okuma grubum var, eşimin iş arkadaşlarıyla bir grubumuz var, komşularla bir grubumuz var derken zaman hızlı geçiyor.

AVM kıyafet vs ihtiyaçlarımızı da, memlekete gittikçe gideriyoruz.

Önemli olan sizin yaratacaginiz.huzurlu ortam. Çevre edinmeye çalışın.

Anneniz tam o şehrin insanıymış. Cahil ya hani.

Küçük yerin avantajlarına odaklanmaya çalışın. Mesela büyük bir şehirde kiralayacağınız ufak apartman dairesi fiyatına çok daha güzel geniş bahçeli bir evde oturabilirsiniz küçük şehirde.

Ev ortamınızı geliştirmeye çalışın bol bol. İşyerinden arkadaşlarınızla oyun geceleri, film geceleri filan yaparsınız zaman geçer öyle.

Beni istanbuldan al , kaldıgın şehire götür.. Cocuklarım 35 kişilik sınıflarda okuyor en azından böyle sakin şehirlerde özel okular dakisi gibi az ögrenci olurdur ..

Olayı milli boyuta getirenler olmuş. Evet 81 ilimiz bizim için çok kıymetli. Ama bazı yerler hiç ama hiç gelişmemiş. Büyük bir şehirden sonra küçük bir şehirde yapamıyor insan. Hele hafta sonu gezmek için şehir değişikliği yapamıyorsan kafayı yiyecek gibi oluyorsun.
Hangi ilde yaşıyorsunuz? Çok merak ettim. En azından özelden yazabilirseniz çok sevinirim.

Beni istanbuldan al , kaldıgın şehire götür.. Cocuklarım 35 kişilik sınıflarda okuyor en azından böyle sakin şehirlerde özel okular dakisi gibi az ögrenci olurdur ..

Maalesef öyle olmuyor. Bende Doğu’da küçük bir ildeyim. İnsanlar devlete gönderemiyor sınıflar çok kalabalık diye..

Maalesef öyle olmuyor. Bende Doğu’da küçük bir ildeyim. İnsanlar devlete gönderemiyor sınıflar çok kalabalık diye..
Demeke ordada farklı , etrafımda doğuda ve ic anadoluda sınıfta cocuklar az diye söyleniyorlardı.

Merhaba hanımlar moralim çok bozuk. Tayin nedeniyle birkaç ay aydır başka bir şehire taşındık. Zorunlu bir tayin oldumne kadar burda kalacağımız belli değil. Daha önce büyük şehirde yaşıyorduk ailem de aynı şehirde hala yaşıyor. Her neyse şimdi taşındığımız şehir çok küçük hiç bir şey yok ve ben hiç sevmiyorum çok sıkılıyorum bebeğimle birlikte yapabileceğimiz hiç bir şey yok park bile doğru düzgün yok. Yani anlayacağınız zaten moralim bozuk. Bugün eski yaşadığımız şehre geldik değişiklik olur işlemi de görürüm diye ana annem taşındığınızdan beri sanki kendi isteğimizle gitmişiz gibi ayy o şehir ne öyle köy gibi cahil inşalar var evleri çingene çadırı gibi modernlik nedir bilmiyorlar diyip duruyor. Bugün de geldik gelmişken orda olmayan bir kaç şey almak istedim AVM ye gittik sonra da eskiden sevdiğimiz bir restoranda yemek yiyip öyle annenler geçelim dedik neyse anneme dılarda yiyeceğimizi söylemiştim. Eve geldik falan filan yemek hazırlayayım mı dedi ben de yedik dedim ayy sizde yani iyi ki bir düyğk şehre geldiniz hemen kendinizi avm ye artınız köyden indim şehre işte dedi. Çok moralim bozuldu çok üzüldüm o şehirde yaşıyoruz diye sürekli bizi küçümsüyor gibi yani başka çarem mi var ne yapabilirim diyorum ses yok. Zaten sevemedim annemin de direkli ayy o yaşadıkları şehri görseniz köy bile değil diyip duruyor. Ben de çok kızdım anneme yani artık gelmeyi düşünmüyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum
Annenize gıcık oldum. İnsanları- şehirleri küçümsemek nedir yahu?:KK11:

Back
X