kp yuzunden esimeyasattiklarimda sizce haklimiyimm

Benim bir arkadaş evlenirken kp i arsasını sattı 60 bin ev peşinatı için verdi.
Ne iyi kp maşallah dediğimde bana ''Yapcak tabi, yapmak zorunda.'' dediğinde böyle kaldım.:işsiz:

Bazı kadınların kukusu altından da bu havaları ondan heralde, diye çok düşünmüşlüğüm var..

Benim kuzenime de kayinpederi daire almisti. Ne iyi insanlarmis sagolsunlar falan dedim. "Mecbuuuur alacaaaaak" dedi.

Sonra bu kuzenim evliyken baska herife kacti. Herifin evi barki olmayinca pisman olup geri dondu. Kocasi ve ailesi de kabul ettiler.

Bu da burada dursun :işsiz:

Benim kuzenime de kayinpederi daire almisti. Ne iyi insanlarmis sagolsunlar falan dedim. "Mecbuuuur alacaaaaak" dedi.

Sonra bu kuzenim evliyken baska herife kacti. Herifin evi barki olmayinca pisman olup geri dondu. Kocasi ve ailesi de kabul ettiler.

Bu da burada dursun :işsiz:

Yok yokk kesin altındanmış onun kukusu:KK14:

İnsanlık herkeste yok be canım.
İnsanlardaki bu panik, bu garantileme çabası da bu yüzden.

Aynrn canim ya, Allah huzur versin herkese, bana babamdan kalacak seyler var mesela. Ama ben babamdan sonra almayi dusunmuyorum cunku annem var. Onun gecinmesi var, yarin annemede bisey olur. O zaman ölüm hak miras helal demisler. Bakalim Allah o mali yemeyi bize nasip edecek mi ? Hayat bu hic belli olmaz

allah iyi insanlarla karsilastirsin. inanin hirsinizdan korktum benim kayinbabanin 4evi var birinde biz birinde kendisi ikisi kirada iki kardesler oturudugumuz ev kp ustune bir gun dahi istemedik kendisi teklif etti ustune vereyim diye bizde dedik ne gerek var tapu islemleri cok pahali kalsin sen o farketmez dedik. ki bu hayyatta kimsenin garantisi yok oturuyoruz ama istese aninda cikarir hic korkmadim bu gune kadar cunku evi ustumuze verse bile gene benim degilki esimin ben onun imkanindan yararlanmis oluyorum. lutfen kendiniz duzeltin gercekten itici gorunuyi.

Ya bankadan kredi çekince banka eve ipotek koyar borç kalkincada kalkar miktar hesabi bilmiyorum bes yillik kredinin son bes ayi kp tarafından ödendi gerisini Esim ödedi zamanında Esim dogudayken islemleri kp yaptigi için kendi üstüne almis evi ben diyorumki geri kalan evlerden kuruş istemiyorum eğer hepsi paylastirilsin miras gelsin desem ilerisi içinbi evden daha cok paragegelecek paragöz olsam daha fazlasi daha fazlasi derim kp enayi yerine koyduğundan zoruna gidiyo bi de yalan söylemesi çileden cikardi

Konu sahibi ipotekten falan bahsetmis. Muhtemelen evin ilk sahibi ev kredisini odeyemedi, k.pedere devir oldu, k.peder krediyi kendisi cektigi icin mecbur tapuda onun uzerine oldu, en mantikli tahmin bu.

Büyük ihtimalle öyle gibi...

Konu çok havada yine de. Çünkü ödenen miktar kiraya sayılabilir, içinde oturuyorlarmış nasıl olsa.
Kaç senede ödendi borçlar, kim ne kadarını ödedi vs. cevapsız.
Tamam insan hakkını almak ister, eşinden çıkan da olsa karısının da hakkı var, fikrini söyler.
Ama bu kadar müdahil olunması, itici.

Neyse, hayırlısı olsun ne diyelim.

Selda 1989 o evde eşinin hakki yokmuş tabi talep etmezsiniz benim derdim başka hickimse anlamadiki beni ne kadar acimasizca yorum yapiyosunuz kaynana bile eşinin koluna vurdu kotu kotu vakti yalan soyluyo diye

Eşinize "pisiriksin " diyecek kadar saygısız ve haksizsiniz.
O pısırık kelimesi bir gün size yol su olarak geri dönecektir.

Öte yandan kirasiz , emeksiz bir evde oturuyorsunuz bir de peşine dusmussunuz topunun.
Babanızın bu ise karışması ne kadar çirkin.
Babanız size ne verdi , araba mi ?

Kp.niz belkide sezmisdir mal sevdanizi , eli gitmiyordur vermeye .

Dünya malı için insan eşine bağırır mi, kavga çıkarıp, ailesine karşı kiskirtip, "
pısırık " der mi ya, aklım almıyor.

Nasıl bir hayat arkadaşlığı bu ?

Benim eşim bana böyle dese, buz gibi olurdum.

Ya bankadan kredi çekince banka eve ipotek koyar borç kalkincada kalkar miktar hesabi bilmiyorum bes yillik kredinin son bes ayi kp tarafından ödendi gerisini Esim ödedi zamanında Esim dogudayken islemleri kp yaptigi için kendi üstüne almis evi ben diyorumki geri kalan evlerden kuruş istemiyorum eğer hepsi paylastirilsin miras gelsin desem ilerisi içinbi evden daha cok paragegelecek paragöz olsam daha fazlasi daha fazlasi derim kp enayi yerine koyduğundan zoruna gidiyo bi de yalan söylemesi çileden cikardi

İlerisine kadar yaşar mısın, o günü görür müsün?
Bu evlilikte ilerisi olacak diye bir kesinlik yok.
Sana acele ettiren de bu.
Bırak şimdi bu ayakları canım:KK14:

Ayrıca eşin ödemiş, bekarmış.
Bekarken isterse tüm maaşını ailesine harcar.
Hem de karşılıksız yapar bunu.
Sanki sen çalıştın da senin maaşınla ödenmiş kredi gibi parçaladın kendini yahu!

Ya ben gerçekten ne diycegimi bilmiyorum bu kadar hakareti haketmiyorum ben herşey benim hepsi benim desem ok haklisiniz kp edimi enayi yerine koyup yalan soyluyo diyorum yalan soyluyo demek kp te hakaretmikendi karisi tiksindi ondan ya

Bence haklısınız ama eşinle kavga çıkarmak yanlış madem eşin ödeme yapmış guzel Bır dille konuşup halledın. Zaten hakkı olanı istiyor napaın kadın . Üstüne güdüyorsunuz hepınız . Oğlu onun sonuçta nolcak yapsa üstüne . Kı bedavadan degıl Ada'm zaten çalışmış ödemış borç

Doğru, ev eşinin üzerine olmalı, eşinin hakkı.
5 sene eşin ödeyip, 5 ayını babası ödüyor bir de tapuyu üzerine alıyorsa, bu mal da miras paylaşımına girer de diğer kardeşler bunu bölüşürlerse, hakka girerler.

En başından böyle açık açık niçin yazmadınız @zziinneett , bu bilgileri baştaki konunuzun altına edit olarak ekleyin, bundan sonraki yorumlar daha sağlıklı gelsin.

Şu durumda ben de olsam eşime baskı yapardım ama kavga çıkaracak hale gelmezdim.
Ayrıca evi direkt eşinizin üzerine de alsanız, kpin vefatından sonra diğer kardeşler geri dava açtığında eşinizin üzerindeki o ev tekrar miras paylaşımına girebiliyor galiba. Bunun için biri üzerinden satış yapmanız mı gerekiyor öyle bir şeyler vardı sanırım. Avukat arkadaşlara da sorun onu bence, eşinizle bilgilenin.

Ya ben gerçekten ne diycegimi bilmiyorum bu kadar hakareti haketmiyorum ben herşey benim hepsi benim desem ok haklisiniz kp edimi enayi yerine koyup yalan soyluyo diyorum yalan soyluyo demek kp te hakaretmikendi karisi tiksindi ondan ya

Bak guzel arkadasim k.pederin yalan soylemesi tabiki hic hos degil, ama senin esin onun evladi Bekarken bu eve harcadigi para varsa ve genede ses cikarmiyorsa afedersinde adama sanane sana ne oluyor demezlermi? K.pederin o sözü esine de vermis ev sizin diye o adam tapu icin senin kadar dertlenmiyorsa babasina guveniyor demekki

Ya ben bi tek akil almak istedim illa hatalarim yanlislarim vardır hatasiz kul olmaz bu sekil yerin dibine sokup hakaret etceginize insan muamelesi yapsaniz daha ilimli olsaniz olur musunuz benim üslubuma laf edip bana pis paragöz tiksinc iğrenç demeniz ne kadar güzel herkese tesekkurler

Angela haklisin eksik yazdim basta ama nasil eklicegimi bilmiyorum yeni üye sayilirim

En başta açtığın konunun hemen altında -düzenle KİB Favorilere ekle- diye seçeneklerin olduğu minik bir bölüm var.
Orada -düzenle-yi seç, yazdığın yazının altına "İLAVE" diyerek ayrıntılarını yazabilirsin.

Ve yineliyorum:
Bi de avukat arkadaşlara sorun, çünkü bildiğim kadarıyla tapuyu direkt eşinizin üzerine alması, mirastan kurtamaz o evi. Bi de siz evin gelini olarak çok karışmayın, tartışma ortamı çıkarmayın, fikirlerinizi söyleyip ufak bir baskı yaparsınız eşinize ancak, naçizane tavsiyem, çünkü bire bir eşiniz ve kendi anne-babası ile ilgili bir konu.
Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar hala hayattayken bunu istemeniz yanlış.. zaten kira ödemiyorsunuz.. "diğer evlatlarıma haksızlık olur kira verin" deme hakkına sahip bence... bekarken evlatlar ailelerine elbette yardım yapabilirler (geri ödemesiz) veya beraber ve ayrı birikim yapabilirler.

diğer kardeşler zaten babalarına değer veriyorlarsa o evde hak talep etmemeliler ama bunun da bir garantisi yok malesef..

Benim ablamda parasnı bekarken babama verdi ve evlenirken babam birikiminin tamammını ablama iade etti üstüne evleniyor olduğu içinde eşya vs masrafı kendi cebinden verdi... anladığım kadarıyla bir çok kişinin ailesinin gözünü para bürümüş ana babalık çıtaları epey düşük.. ve bunu hem aileler hem evlatlar normal, olması gereken kabul edip kanıksamışlar...

evlat da anne baba da yeri geldiğinde birbirine yardım etmeli fedakar olmalı.. imkanı olduğu halde bundan kaçınan insanlardan Allah korusn.

Son açıklamanızdan sonra evin size ait olmasını istemenizin yanlış olmadığını düşünüyorum ama bu durumda kesinlikle baskıcı olmayın eşinizi kendinizden soğutmayın onu ezerken ev tapu derken saygınız biter eşiniz babasıyla Nasıl konuşacağını bilir zamana Bırakın izleyici olun sadece zaten aile ödemenin büyük çoğunluğunu eşinizin yaptığını biliyordur iki kızkardeş bu konuda bir talepte bulunmaz diye düşünüyorum ayrıca siz kendi ailenize tembihte bulunun sizin aile içi meselelerinize karışmasınlar ortalık bir karışırsa herşey eskisi gibi olmaz yani kısacası bu panik havanızdan kurtulun kimse sizi kapının önüne koymuyor bu kadar ısrarlı ve aceleci tavrınızı kayınpederiniz sezmişse kıllanmış olabilir son olarakta şüpheci tavırlarınızdan uzaklaşmaya çalışıp ailenize güvenin hayırlısı neyse o olur inş

Back
X