Bende o şekilde düşünüyorum yani kağıtta ne yazıyorsa odur ama telefonda bankacı ile konuştum dedi yani bu kadar da sahtekarlık yapmış olabilir mi kardeşinin eşi bilmiyorum.Bu kefil olma senaryolarının sonu hüsranla biter genellikle
Insallah sizinki öyle olmaz
Tutar 200.000 yazıyorsa odur bence. Bankacı değilim ama hiç-bir banka farazi, lazım olursa diye bir tutar yazmaz oraya.
Eşiniz ne düşünürek yapmış bunu çok merak ettim. Ben aklı selim bir insanın eşine bile kefil olmayacağını düşünüyorum.
Ayrıca benim evimi benim iznim olmadan ipotek etmesini tahayyül dahi edemedim. Eşinizin akli dengesinde sorun olabilir mi
Üzüldüm sizin için. Allah korktuğunuza uğratmasın
Aynen öyle çok tartıştık ama sabrediyorum inşallah bu iş patlak vermez dendiği gibi kapanır gider bu borç yoksa kıyamet kopacak.Bu kefil olaylarını hiç sevmiyorum ya ben ister kendi kardeşim babam annem olsun eşimin kimseye kefil olmasını istemem kendi ailem olsa dahi bir de eşinizin size danışmadan böyle bir şey yapması çok ayıp olmuş evlilikte her türlü karar birlikte alınır birbirlerine danışılarak konuşarak çözülür kendi başına hareket etmesi resmen sizi yok saymak olmuş
Keşke öyle bir şey olsaydı ama maalesef…Sizin rızanız olmadan kefil olabiliyor mu? Yasal olarak sizin de imzanız gerekmesi gerekir bence.
Women yorumuna naçizane cevap vermek istedim.Bankaci arkadaslar daha iyi bilir sma tapuya gidip aile konutu serhi koydurursaniz ipotek icin sizin de rizaniz gerekir, vermezsiniz siz de olur biter
Ben o kadarini bilmiyorum cemios, bankacilar el atsin ama ben kocayi bile sikayet edebilirdim bu durumdaWomen yorumuna naçizane cevap vermek istedim.
Bir yakınım şerh koydurmustu ama kredi çekildikten ve işlemler yapıldıktan sonra olduğu için faydası olmadı.
Şerh koydurup bankaya bildirilir ama ya geri ödeme isterler bu durumu eş ve ailesi kabul etmez yada mahkeme yolu görünür diye öğrenmiştik o zaman.
Kredi çekilmeden önce yapılması gerekiyormuş.
Bende ederdim,dava açardım kusura bakmasınBen o kadarini bilmiyorum cemios, bankacilar el atsin ama ben kocayi bile sikayet edebilirdim bu durumda
İpotek ettirilen ev aile komutu mu? . Yani eşinizle birlikte yaşadığınız evi mi ipotek etmiş banka? Eğer aile konutu ise zaten sizin imzanız olmadan ipotek yapılamaması lazım. Bir de kardeşinin eşi ticaretle mi uğraşıyor?Bende o şekilde düşünüyorum yani kağıtta ne yazıyorsa odur ama telefonda bankacı ile konuştum dedi yani bu kadar da sahtekarlık yapmış olabilir mi kardeşinin eşi bilmiyorum.
.Merhaba, nereye yazacağımı pek bilemedim ama umarım bir bilen çıkar. Eşim kardeşinin eşine kefil oldu, söylediği kadarıyla 100.000 lira için ama kağıtta 200.000 lira yazıyor kredi tutarı. Ayrıca evimizi ipotek ettirdi ve evi de 400.000 olarak yazmışlar öyle büyük bir ev değil ama anlayamadım. Her neyse bu 200.000 lira meselesini sordum konuşmuş tutar 100.000 liraymış ama eğer ilerde tekrar çekmek isterse sadece eşimin imzası ile 200.000’e kadar çıkabilirmiş tutarı o yüzden 200.000 yazıyormuş. Bu durum bana çok saçma geldi bankacı ile de telefonda konuşturdu beni dedi asla anlamadım. Zaten huzurumuz falan da kalmadı. Biz dişimizden tırnağımızdan arttırıp zar zor birlikte aldık bu evi kimseden yardım görmeden varlıkla yoklukla birlikte başardık şimdi benim iznim olmadan nasıl böyle keyfi bir şekilde feda edebilir anlamıyorum. Eğer o adam borcu ödemezse biz ne yapacağız bilmiyorum. Yine başladım dert dökmeye neyse. Mesele nedir acaba? Neden orada 200.000 yazıyor ben pek inanamadım benim eşimde biraz saf kandırmış olabilir mi acaba? Bilgisi olan lütfen paylaşsın…
Evet ben de evi ipotek ettiremez diye biliyorum aile konutu olduğu için. Bunu bir araştırın.Bankaci arkadaslar daha iyi bilir sma tapuya gidip aile konutu serhi koydurursaniz ipotek icin sizin de rizaniz gerekir, vermezsiniz siz de olur biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?