+1 serh koyarsa konu sahibi bi sorun olacagini sanmiyorumBankaci arkadaslar daha iyi bilir sma tapuya gidip aile konutu serhi koydurursaniz ipotek icin sizin de rizaniz gerekir, vermezsiniz siz de olur biter
Sen cok iyisin yaKeşke öyle olsa… en azından bir işe girdi derim en azından yine kendisi için derim onun bunun için feda etmedi derim. Kardeşinden yeğeninden her şeyinden o kadar soğudum ki. Kardeşi arayıp istemiş abisinden ilk olarak, ya insan bir demez mi bu evi sen babamın evinden getirmedin o kızın rızası var mı ekmek yicez burdan helal ediyor mu diye. Hiç istemiyordu kocasının tıra gitmesini para nasıl tatlı geldiyse artık… Umrumda bile değil Allah çok versin benden uzak olsunlar yeterki.
Esiniz bukadar madem saf,neden tek basına karar verecek sekilde ev aldınız?Merhaba, nereye yazacağımı pek bilemedim ama umarım bir bilen çıkar. Eşim kardeşinin eşine kefil oldu, söylediği kadarıyla 100.000 lira için ama kağıtta 200.000 lira yazıyor kredi tutarı. Ayrıca evimizi ipotek ettirdi ve evi de 400.000 olarak yazmışlar öyle büyük bir ev değil ama anlayamadım. Her neyse bu 200.000 lira meselesini sordum konuşmuş tutar 100.000 liraymış ama eğer ilerde tekrar çekmek isterse sadece eşimin imzası ile 200.000’e kadar çıkabilirmiş tutarı o yüzden 200.000 yazıyormuş. Bu durum bana çok saçma geldi bankacı ile de telefonda konuşturdu beni dedi asla anlamadım. Zaten huzurumuz falan da kalmadı. Biz dişimizden tırnağımızdan arttırıp zar zor birlikte aldık bu evi kimseden yardım görmeden varlıkla yoklukla birlikte başardık şimdi benim iznim olmadan nasıl böyle keyfi bir şekilde feda edebilir anlamıyorum. Eğer o adam borcu ödemezse biz ne yapacağız bilmiyorum. Yine başladım dert dökmeye neyse. Mesele nedir acaba? Neden orada 200.000 yazıyor ben pek inanamadım benim eşimde biraz saf kandırmış olabilir mi acaba? Bilgisi olan lütfen paylaşsın…
İmkansız bu dediğiniz. Eşim esnaftı bir zamanlar kredi için babasının evi ipotek gösterildi kv ve kp birlikte gidip imza attılar.Keşke öyle bir şey olsaydı ama maalesef…
P purplet bak bu çok riskli bir durumEşinizin imzaladığı şey kefalet sözleşmesi.
Ne tür kefalet yapıldı, kefalet süresi ne kadar? Bunları yazarsanız bankacı arkadaşlar ya da hukukcu arkadaşlar daha net bilgi verebilir.
Eşin rızası meselesi kefaletin çeşidi, tutarının sınırlandırılması vb durumda aranmıyor.
Sizin yazdığınızdan ve başına gelmiş bir tanıdıktan yola çıkarak meali şu.
Ben bu adama x yıl boyunca 200.000 yi geçmeyecek tutarda, kefilim.
Daha Türkçesi simdi 100.000 çekti ben okeyim ama isterse başka bir tutar daha çekebilir ben yine kefilim.
Bakın kefalet süresi de önemli. Bu adam 100.000 öder, kefillik bitti sanırsınız 3 yıl sonra haberiniz olmadan bir 150.000 çeker. Taki ödemeyez hale gelince haberiniz olur.
Tanıdığımın başına geldi dediğim tam olarak buydu. Kefalet bitti sanıyorken bilmediği krediler çıktı. Ödemek zorunda kaldı.
Bankacılar net söyleyecektir fakat benim dinlediğim olayda kefil olan bir daha bankaya gidip yeni kredilere imza atmadığını söyledi. Doğrulunu bilemem. Mağdur edebiyatı da olabilir olmayadabilir
+1Bu kefil olma senaryolarının sonu hüsranla biter genellikle
Insallah sizinki öyle olmaz
Tutar 200.000 yazıyorsa odur bence. Bankacı değilim ama hiç-bir banka farazi, lazım olursa diye bir tutar yazmaz oraya.
Eşiniz ne düşünürek yapmış bunu çok merak ettim. Ben aklı selim bir insanın eşine bile kefil olmayacağını düşünüyorum.
Ayrıca benim evimi benim iznim olmadan ipotek etmesini tahayyül dahi edemedim. Eşinizin akli dengesinde sorun olabilir mi
Üzüldüm sizin için. Allah korktuğunuza uğratmasın
Krediyi 10 yıllık mi çekmiş bu nasıl oluyor sadece konut kredisinde var 10 yıllık vade .Kendine telefon alırken bile ödeyeceği 1000 lira için alsam mı almasam mı diye 50 kere soran bir insan geçti asıl sorması gereken şeyi sormadı da neyse sakinliğimi bozmayacağım. Çok pişman oldu. Ama biraz geç kaldı. Anlattığına göre bir kere istemişler reddetmiş. İşteyken ısrarla üstüste arayınca açmış yalvar yakar konuşmuş o an tamam çıkmış ağzından. Benden yapımın resmini istedi ama çok algılamadım durumu sadece gösterecek zannettim evi ipotek ettireceğini düşünemedim. Çok anlamadığım için böyle işlerden. Kendisi de o kadar anlamıyorki işte babası para içinde yüzen insana böyle meblalar için kefil olup evi ipotek ettiriyor. Önümüzdeki yaz kapatacağını söylemiş borcu 10 yıl sürmeyecekmiş. Göreceğiz. O bir sene çabucak geçer…
Bir tek evimiz var zaten orada yaşıyoruz. Tır alacakmış.
Sizden habersiz yapamaz diye biliyorum bir izin kağıdı almalıydıMerhaba, nereye yazacağımı pek bilemedim ama umarım bir bilen çıkar. Eşim kardeşinin eşine kefil oldu, söylediği kadarıyla 100.000 lira için ama kağıtta 200.000 lira yazıyor kredi tutarı. Ayrıca evimizi ipotek ettirdi ve evi de 400.000 olarak yazmışlar öyle büyük bir ev değil ama anlayamadım. Her neyse bu 200.000 lira meselesini sordum konuşmuş tutar 100.000 liraymış ama eğer ilerde tekrar çekmek isterse sadece eşimin imzası ile 200.000’e kadar çıkabilirmiş tutarı o yüzden 200.000 yazıyormuş. Bu durum bana çok saçma geldi bankacı ile de telefonda konuşturdu beni dedi asla anlamadım. Zaten huzurumuz falan da kalmadı. Biz dişimizden tırnağımızdan arttırıp zar zor birlikte aldık bu evi kimseden yardım görmeden varlıkla yoklukla birlikte başardık şimdi benim iznim olmadan nasıl böyle keyfi bir şekilde feda edebilir anlamıyorum. Eğer o adam borcu ödemezse biz ne yapacağız bilmiyorum. Yine başladım dert dökmeye neyse. Mesele nedir acaba? Neden orada 200.000 yazıyor ben pek inanamadım benim eşimde biraz saf kandırmış olabilir mi acaba? Bilgisi olan lütfen paylaşsın…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?