Kredi, kefillik, ipotek

Birde soyle bir durum var benimde erkek kardeşim var evli. Saglık dışında böyle talebim olmazda. Diyelimki oldu. Asla eşinden gizli böyle bir imza atmasına izin vermem. Eşininde rızasıni olmasıni isterim. Çünkü bilirimki kardesimin evliliği bozulur. Kardesimin evliligi bozulacağina esim tır almasın girsin maaslı bir işe gerekirse soğan ekmek yerim ama kardeşiminde evinin huzuru olur.
Görümcenizde kesinlikle iyi niyetli değil bencil. Ben olsam neden bu durumu benden sakladınız diye görümcemle yüzleşir bu konudaki rahatsizliğimi ve evimizin huzurunun bozulduğunu dile getirirdim. Sen dişini göstermezsen o para 200 binde olur 400 binde olur.

Bende ilk evlendigimde eşimin amcası esime kefil ol diye geldi. Benim eşimde hayır diyemez. Ben direkt ne Yusuf un nede benim birbirimizin onayı olmadan böyle bir imza atma gibi şansımız yok .kusura bakmayın dedim arkalarina bakmadan kaçtılar. Eşimede 10 tane çocuğum olsa benden habersiz yaparsan boşarım dedim. Benim adımı cadi gelin diye konusmuslar herkese. Aptal saf demelerinden iyidir.
 
Son düzenleme:
Sen cok iyisin ya basima boyle birşey gelse kiyamet kopardi heralde ne ortada kardes bırakırdım ne eş. Ne yap ne et bir çözümü bul yazik emeklerine. Bilen birine daniş.eve serh koydur.ev sahibi olmak kolay degil
 
Esiniz bukadar madem saf,neden tek basına karar verecek sekilde ev aldınız?
Ortak tapu olsa iki kisinin de imzası gerekmiyor mu tam bilmiyorum ama.
Yani canı sıkılsa evi ipotek ettirecek ehliyeti vermezdim ben böyle bir adama.
 
Banka o kişiye güvenip kredi vermeyip kefil istediyse demek ki ya geliri uygun değildir ya da borcuna sadık değildir, kredi puanı yerlerdedir.
Yani hal böyleyken,böyle insanlara kefil olmak G (üven) Ö (zveri) ve T (ecrube) ister.
Eşiniz nasıl kabul etmiş ya. Allah korusun, bu iş tüm borcu sizE yıkmaya gider nasılsa kardeşi, ömürlük küsemez de, davaya da veremez insan.
 
eve ipotek nedir ya bide kardesi bile degil kardesinin karisi el kizi 2 gün sonra araları bozulsa kadın odemese evinizden olacaksiniz yazik gunah esinize soyleyin iptal ettirsin . bir ev almak kolay mi ? bankanin guvenmedigine niye siz guveniyorsunuz? madem ihtiyavlati var kadin kendi ailesinden birjni kefil yapsaymis . yazik gunah yaa.bu stresle nasil yasanir .
 
P purplet bak bu çok riskli bir durum
 
Bu işte bir iş var.

Geleneksel kefalet anlaşmalarında eşin rızası olmadan kefillik sözleşmesi imzalayamaz. Yani sizin yazılı imzanız olması gerekiyor.

Ancak...

Ticari işletmeler adına yapılacak kefalette eş rızası alınmıyor. Yani mesela eşinizin şirketi vardır, o şirket adına kefillik yapıyordur gibi. Eşiniz şirket değil ki ticari sicil kaydı yok nasıl kefil olabiliyor?

İlgili makaleyi koyuyorum.

“Kanunda yapılan değişikliklere göre, ticari işletmeler adına yapılacak kefalette eş rızası aranmıyor. Ancak kira sözleşmesi gibi sözleşmelerde eş rızası koşulu devam ediyor.

Yapılan değişiklik;

Ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi veya ticaret şirketinin ortak ya da yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler, mesleki faaliyetleri ile ilgili olarak esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkârlar tarafından verilecek kefaletler, 27/12/2006 tarihli ve 5570 sayılı Kamu Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair Kanun kapsamında kullanılacak kredilerde verilecek kefaletler ile tarım kredi, tarım satış ve esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca kooperatif ortaklarına kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler için eşin rızası aranmaz.”

Şu noktada bir kere usulüne göre işlem yapılmış mı, buna dayanarak iptali söz konusu olabilir mi yoksa eşiniz yalan mı söylüyor bir uzmanla görüşün lütfen.

Hukukçu değiliz, yanlış da söyleyebiliriz, uzmanla görüşün tekrar tekrar söylüyorum.
 
bir arkadaşımıza kefil oldu eşim, ben de imza attım çünkü eşin onayı gerekiyordu.
orada yanlış hatırlamıyorsam ödenecek toplam tutar da yazıyordu. yani adam 100 bin çekiyor ama öderken 100 bin olmuyor malum. acaba bu da öyle bir durum mu?
 
Kefil olan kişi evliyse eş rızası yani imzası olmadan o iş olmuyo ayrıca eve mutlaka eksper gelmesi gerekirdi birde borcu erken kapayacak 10 yıl beklemeyecek demişsiniz 120 ay vade sadece konut kredilerinde var ipotekli kredilerde en fazla 24 ay çekebilir 100.000 tl yi
Eşiniz sizden bişey saklamıyodur umarım
 
+1
 
Krediyi 10 yıllık mi çekmiş bu nasıl oluyor sadece konut kredisinde var 10 yıllık vade .
 
Kusura bakmayın ama kocanızın gözünde ne siz eş ne evlatlarınız evlatmış. Tüm birikiminizi kardeşinin yuvasına peşkeş çeken, üstüne borçlanan onun huzuru için sizin evin huzurunu kaçıran adamdan baba da kocada olmaz. Kardeş candır, sağlık gibi zorunlu hallerde tabiki yardım edilir ama kardeşiniz ve kocası mal mülk sahibi olsun diye sizin yuvanızı dağıtan adam, adam falan değildir. İkinci el bile olsa eli yüzü düzgün bir tır nereden baksan 500000 TL, dorsesi ise en aşağı 250000 TL yani 750.000 TL kadar bir para bulunması lazım. Ayrıca hiçbir banka tek seferlik 100.000 TL borç için bu kadar teminat istemez. Muhtemelen eşiniz genel kredi sözleşmesine kefil olup evinizi ipotek ettirdi, bu tür kredilerde kefaket ve ipotek süresi içinde borçlu daha başka teminat almadan üst limite kadar istediği kadar kredi çekebiliyor ve siz onlarada teminat oluyorsunuz. Ben kredi üst limitinin 200.000 TL olduğuna da inanmadım zira eminim evinizin değeri 200.000 TL'nin üzerindedir, ipotek değerini bu kadar şişirdiklerine göre üst limit daha yüksek.
 
Son düzenleme:
Biz 3 sene önce ev alırken 90 bin eksiğimiz vardi halkbankasindan çektik kefil istediler ben kefil oldum üstüne ev kredisi çektiğimiz için ipotek koyuldu.Ayrica esim 90bin çekeceğine dair eş imzası istediler .Eşiniz izin vermeden yüksek miktarda kredi vermiyoruz evlilere dediler bende imza verdim.Siz imza vermeden eşiniz nasıl kefil oldu anlamadım ben.Ayrica kefil olana ödeme planı veriliyor bana 1 nüshasını verdiler.Esiniz kefil olduysa muhtemelen ödeme planı nüshası vermeleri gerekiyor.Orada tüm ödenecek tutar yazar bendekinde tüm aylar tek tek ayrıntılı olarak yazıyordu.200 bin ya ,ya ödemeyemezse vay halinize.Benim fikrim kefil değil para istediler eşinizden, eşinizde evi ipotek edip kendi adına cekti verdi onlara kredi çıkmadı bence. Bence adam gibi oturup konuşun bana danışmadan bu kadar borca nasıl okey verirsin ya odemezlerse neler olabileceğini düşünüyorsun diye sorun.benim esim 200 bin başkası için kefil olamaz o evde kiyamet kopar.200 bin 200 kocaman yazasım geldi biz kendimiz için o kadar bedeli girmeyiz 200 bin
 
Sizden habersiz yapamaz diye biliyorum bir izin kağıdı almalıydı

Bankaya gidip iptal ettirebilirsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…