• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediye kefil olmak ?

Annemin bu konuda bir lafı vardır : "param seni versem de mi kötü olsam,vermesem de mi kötü olsam ?"
Her iki durumda da kötü olunuyor bari kefil olmasa da amcasıyla kötü olsa..bana da çok kredi Çek/kefil ol talebi gelmiştir,benim Yüzüm tutmaz evet derdim annem Sağolsun her seferinde araya girerdi iptal ederdi.Başım ağrımadı.Eşiniz de sizi bahane etse ,eşim imza atamayacakmış dese ?

banka işleri hiç sakaya gelmeZ.amca odemezse siz odemek zorundasiniz.
bu isin sonunda kara listelere eklenip ilerde kredi alamama durumu bile var

hadi baba olsa anlicam da amca yani bilemedim neden bu israr

Amcası maaş bankasından çeksin krediyi. Maaş gününe de ödeme günü koydursunlar. O şartla kefaleti kabul edin. Emekli maaşından taksitler otomatik alınır. Eşiniz için sorun oluşmaz. Yada bankacıyla konuşun eşinizin kefilliğini kabul etmediklerini söylemesini rica edin. ( kredi çekileceği gün imzaya ben erken gideyim sonra işim var dersiniz onlardan ayrı gidersiniz, o sırada bankacıyla konuşursunuz )

Amca geri ödermiş. Daha önce de çekmişler ödemiş. Çocukları var yeni girdiler işe. Bi kaç ay geçmesi lazımmış o yüzden onların adına olmuyormuş. Çocukları ödemesine yardımcı olacakmış. Daha önce eşim için çekmiş amca. Eşim de kendini mecbur hissediyor. Çok direndim tatsızlık oldu aramızda ama çekicez haber bekliyoruz diyor başka bişey demiyor. Kendisi bilir, en ufak bi sıkıntı yaşayalım, bana yansısın ben işte o zaman biliyorum. Durduk yerde yuvam huzursuz oldu. Ödemezlerse hakkımız olsun. Allah büyük elbet.

Bence sonunda kıyamet kopacagina ilk başta kopsun. Kefillik akıl işi değil umarım eşiniz doğru yolu bulur...
:( bulmamak için ısrar ediyor. O bankaya nasıl gidicem gece uyuyamadım. Dua ettim bişey bahane olsun da çekemesin diye. Allah bütün borçlu olanlara, darda kalanlara yardım etsin zor işte. Bizi de çekiyorlar bu işlerin içine.

Evlilik ne zor işmiş... sevmeden yapabileceğim birşey asla değilmiş. Bunu bi kez daha anladıM. Ne kadar sevsen de yıllardır tanısan da YİNE DE zormuş. İnsanlarla uğraşması da evliliği yürütmesi de. Belki hayatında yapmayacağım dediğin şeyleri yapıyosun. Bdv de evlilikle ilgili konu açanlara kızıyodum, üzülüyordum içten içe. Nasıl kendilerine yaşatırlar böyle şeyleri diye. Ama insanı öyle bi hale sokuyorlar ki. Artık konuları okurken daha farklı yaklaşicam. Her şey tecrübe böyle böyle büyütüyor hayat.

Evet eşlerin imzası gerekiyor. Ama eşim imzalicaksın diyor. Rızam yok kavga mı edeyim kıyamet mi kopsun. Ne yapacağımı kestiremiyorum.

Gerekirse kopsun o kiyamet! Ne malum adamin geri ödeyecegi? Aklin varsa imzalamazsin. Imzalarsanda buraya bidahaki acacagin konu, amcasinin borcu bize kaldi, paramiz yetmiyor olur..

Eşim tekrar aradı şimdi. Aramız nasıl diyor. Sinirim geçti mi diye kontrol ediyor. Eşim çok merhametli insanlara hayvanlara karşı. Ve hep iyi niyeti suistimal ediliyor. Kıyamıyorum ona. Rezil etme konusu da çok mantıklı. Ama eşim kaldıramaz bunu, ben de eşime patlarım. İmzalicam gibi görünüyor istemeyerek de olsa ama inşallah ters bi durumla karşılaşmayız ödeme konusunda. O zaman işte çok mesafe girecek araya. '' Ben demiştim '' konusunda haklı çıkarsam fena süründürürüm.

Yemin ederim, böyle seyleri okuyunca akillarini neyle yemis bu insanlar diyorum. Kiyamiyor cok merhametli diye, borcun altina gireceksin öyle mi? Iyi o zaman, kiyamiyor diye, sokakda ne kadar kedi köpek varsa tolasin eve getirsin.....

Amca geri ödermiş. Daha önce de çekmişler ödemiş. Çocukları var yeni girdiler işe. Bi kaç ay geçmesi lazımmış o yüzden onların adına olmuyormuş. Çocukları ödemesine yardımcı olacakmış. Daha önce eşim için çekmiş amca. Eşim de kendini mecbur hissediyor. Çok direndim tatsızlık oldu aramızda ama çekicez haber bekliyoruz diyor başka bişey demiyor. Kendisi bilir, en ufak bi sıkıntı yaşayalım, bana yansısın ben işte o zaman biliyorum. Durduk yerde yuvam huzursuz oldu. Ödemezlerse hakkımız olsun. Allah büyük elbet.

Cocuklari var, ama adamin cocuklari almiyor, yok beklemek gerekmis falan öyle mi? Hiiii tabiiii. Anladim.....

Valla sonu
Annemin bu konuda bir lafı vardır : "param seni versem de mi kötü olsam,vermesem de mi kötü olsam ?"
Her iki durumda da kötü olunuyor bari kefil olmasa da amcasıyla kötü olsa..bana da çok kredi Çek/kefil ol talebi gelmiştir,benim Yüzüm tutmaz evet derdim annem Sağolsun her seferinde araya girerdi iptal ederdi.Başım ağrımadı.Eşiniz de sizi bahane etse ,eşim imza atamayacakmış dese ?
Valla aynısını yazicaktim. Benim annemde öyle der

Bu kefillik iyi bişey değil yıllarca babam kardeşlerine hep kefil oldu
Odemediler biz ödedik
5 sene kadar önce babam 10 bin için halamdan kefil olmasini istedi halam da oldu ama babam işleri iyi gitmediği için ödeyemedi
Biz kardeslerimle halama bı zarar gelmesin diye bı şekilde ödedik
Ama halam şimdi bize küs

Gittim ve paşa paşa imzaladım. Ama bir daha asla asla asla. Çocuğu çekti, o da işe bi girip bi çıkıyor. Bakalım bizi neler bekliyor. Aksiyon olcak hayatımızda. Hadi bakalım bi sıkıntı çıksın saygı sevgi kalacak mı. Kaç gündür bu yuzden yuvam huzursuz. Niye yaşasaydım ben bunları. Allaha havale ediyorum. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin de kimseye ne kredi çektirelim ne de kefil olalım.

niye imzaladiniz ? esinizin babasi yok mu kayinvalide fln.konuyu onlara acsaydiniZ

bu amcanin kendi kardesleri çocukları dururken neden siz cekiyosunuz

eşimin anne babasına dahi kefil olmasına izin vermedim. herkes ayağını yorganına göre uzatsın.
nasılsa yakınım kefil diye düşünüp ödemeyebiliyorlar çok rahat. eş olunca otomatik olarak borca ortak oluyorsunuz. ben imzalamadım. keşke yapmasaymışsınız ama olan olmuş artık.

Amcam zamanında bana kredi çekse , o darda kaldığında bende aynısını yapmak zorunda hissederim
Yapmazsa amca haklı olarak küser
Eşiniz bi nevi vefa borcunu ödüyor

Back
X