Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş mi bakıcı mı anneanne dede mi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Artık şu alaturka anneanne dede, amca hala seçenekleri rafa kaldırılmalı, o çocuk onların dengi mi Allah aşkına.

Ama kreş olursa da ertesi yıl tekrar kreş değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü istediğimiz kreş 3yaştan öncesini kabul etmiyor. Hemen uyum sağlar mı yoksa yadırgar mı bilemiyorum.
Çocukların uyum kapasitesi büyüklerinkine bin basar O konuda endişeniz olmasın. Daha çok arkadaş dediniz mi gözü parlar.

Pedagoji & çocuk psikolojisi eğitimi olan biri olarak daha önce dediklerinizin hiçbirini duymadım açıkçası.

Ben olsam annane ve dedeye bırakırdım çünki daha çok küçük kreşte bişey yapsalar kendini ifade edemez en sağlıklısı gelebiliyorlarsa bide sürekli ay öldüm, ay yoruldum, bıktım diye söylenmeyeceklerse kafan rahat olur

Çalışan aıleler için birşey söylemıyorum ama bu ev hanımlarını anlamıyorum 3yasın dakı cocuklarını neden kreslere verırler .Kimisi evde yenı dogmus bebegı var dıger 3yasında kı cocugu yuk olmasın dıye ,kımısı yaramaz bıraz da öğretmen uğrassın diye ,ev işlerını rahatca yapsın okuldan gelınce nasıl olsa yorgunluktan uyuyor bıraz daha rahat ederız dıye ,bazıları da okula gelıp alamayacak kadar rahatına duskun olup ev hanımları servıs yolu gözlerler ,bazısı da gercekten o yastakı cocugu eğıtım için mi gönderır buna ınanmak ısterım.Bence bu yas cocugı kumda oynamalı sokakta camurlara bulanmalı ,parka gıtmelı ,sokakta arkadaslarıyla oyunlar kurmalı biz böyle buyuduk.Sabah işkence gıbı erkenden kalmak zorun da degıldık aılemızle vakıt gecırırdık oyunlar oynardık .3,4,5,6yasına kadar anaokulunda degılde sokaklarda saklambaclarla ,tombılımıçlerle buyurduk aralıksız bıyere kapalı kalmazdık.İyi yönlerı de var tabı ama bılemedım ki.

Pedagoji & çocuk psikolojisi eğitimi olan biri olarak daha önce dediklerinizin hiçbirini duymadım açıkçası.

Ben duydum..ben de egitimciyim..hem de anneyim..

kaldi ki neyin tartismasini yapiyorsunuz ki..kres zaten yok yani..36 aydan sonra aliyor..ben hepsini bizzat yasadim..cevremde de görüyorum..mantiklisi zaten anneanne

Siz hangi kitaplari okuyorsunuz bilmiyorum ama ben bizzat yasadim..konu sahibi de yasasin istemiyorum..nasil en fazla bir yasina kadar anne??cocuk daha kendisini bile ifade edemezken..

Anneyle olunca cocuk sosyallesemez mi??parklar var..komsu ve akraba cocuklari var..anneyle aktiviteler yapabilir..bi cok yolu var..

Ben duydum..ben de egitimciyim..hem de anneyim..

kaldi ki neyin tartismasini yapiyorsunuz ki..kres zaten yok yani..36 aydan sonra aliyor..ben hepsini bizzat yasadim..cevremde de görüyorum..mantiklisi zaten anneanne
Eğitimci gibi konuşmuyorsunuz kusura bakmayın. Kaliteli pedagoji görmüş bir eğitimcinin söyleyeceği sözler değildir anneanne dede baksın muhabbetleri.
Neyse, iyi akşamlar dilerim size.
Komşu mu, çocuğun sosyalleşme yolu?
Yalan söylediğinizi bile düşünmeye başladım eğitimci olduğunuz konusunda. Şaka gibi çünkü.

Egitimimin kalitesini sorgulamak haddine degil..yalancilikla suclamak konusuna gelince kisi kendinden bilir isi diyorum..

Ben egitimci olarak degil anne gibi konustum..sizin gibi yeni yetme kuru kitap bilgisiyle degil..

Sosyallesmeyi zaten bagimsiz yapmasi lazim. Anne ile parka gitmek ve kendin kres'e gidip orda kendi basina arkadasligi, sosyal kurallari kesf etmek cok farklidir. Bir cocuga daha özgüven verir.

Ve cocugu kres'e birakarak annelik bitmis olmuyorki. Öyle bir konusuyorsun ki sanki 1 yil sonra cocuk kres'e gidici anne olunmuyormus gibi.

Ne yasadigini bilmem fakat senin kötü tecrübene binlerce iyi tecrübede var. Üstelik konu sahibin süresi zaten 4 ay ve yarim gün. Hatta cocugu kres'e ve sonradan ana okuluna alistirmak icin tam ideal.

O yarim gün denilen seyi bizzat yasiyorum..tam günden cok farki yok..ben olsam göndermem..konu sahibi de yasayip görsün..belki sonrasinda bize de tecrübesini aktarir,anlariz..

Egitimimin kalitesini sorgulamak haddine degil..yalancilikla suclamak konusuna gelince kisi kendinden bilir isi diyorum..

Ben egitimci olarak degil anne gibi konustum..sizin gibi yeni yetme kuru kitap bilgisiyle degil..
Evet sadece kendi vicdanını rahatlatma yoluna giden bir anne gibi konuştunuz... Benim kuru kitap bilgilerim en düşüğünün unvanı profesör olan psikiyatrist ve psikologlardan geliyor, önlerinde ceketlerin iliklendiği insanlardan yani... Anneannesinin takma dişiyle oynar artık çocuğunuz, yazık üzüldüm

Sosyalleşmeyi akraba ve komşularla yapacakmış çocuk Ben zaten kreşe gönderip de şikayetçi olan anneyi çok az görüyorum. Onlarda da genellikle paranoya, panik atak, OBK gibi hastalıklar oluyor. Bir çocuk dedesiyle tüm gün oturup ne yapabilir ki? Ellerinden gelse çocuğu eve zincirleyip home schooling olayına girecekler.

Ne alakasi var ya..cok dar görüslüsünüz..anneanne icin böyle seyler söylemeniz de ayri bi felaket..benim annem gayet de genctir..kaldi ki kizim su an anneannesinde degil..4 yasinda ve kreste..ama bi yil anneannesi bakti..büyükleri kücümseyen kücük dünyanizla mutluluklar..

Sen krese mi gittin yavrum?

İyi de her anneanne bir mi? Sizinki gençtir, başkasınınki yerinden zor kalkıyordur. Ya da çok huysuzdur, çocuk bakmayı sevmez. Çocuğun halinden anlamaz. Kızına sitem eder. Böyle olsa daha iyi olmaz sanırım.

Öyle anneyi kimse cagirmaz zaten..varmidir öyle anneler onu da bilmiyorum..azdir bence..

Benım çocugum olsa 6yasına gelmeden vermezdım .Bazı ev hanımları okadar abartıyor kı anaokullarına 4sene boyunca gonderıyor 3uas4yas5 yas6yas yazık kapalı bır alanda sokak nedır gormeden sızı tutsunlar bakalım durabılırnısınız sonra dırek ılkokul ınsaf cocuk cocuklugınu yasayamıyor.Çalışan anneler için dıyecegım bir şey yok benım sözum ev hanımlarına .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…