Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş mi bakıcı mı anneanne dede mi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bizim zamanımız gibi bir Zaman olmadığını,çocukların sokaklarda rahatça saklambaç oynayamayacağını,artık çoğu konu komşunun birbirinin yüzüne bile bakmadığını bilmiyormuş gibi konuşuyorsunuz.

Ev hanımıyım 4 buçuk yaşındaki oğlum 3 yaşından beri kreşe gidiyor. İngilizce öğreniyor,mental aritmetik,drama,satranç,dans dersleri alıyor. Her gün oyunlar oynanıyor,ayda 2 kere geziler oluyor. Bunların yanında arkadaş çevresi oluşuyor. Ben bunların hepsinin evde verilebileceğini düşünmüyorum. Siz verebiliyorsanız göndermeyin tabi. Herkesin kendi kararı.

Keşke gitseydim ! Bir çocuğun edinebileceği en iyi tecrübelerden biri olduğunu düşünüyorum. Bu fikrim de değişmeyecek.

Kres dediginiz ne ya..ülke sartlarinda dogru düzgün kres sayisi cok az..onlar da cok pahali zaten..

Dört duvar arasinda,kargasa icinde bir yer..leventte bi kres görmüstüm..bahceli..cocuklar toprakla oynuyor..bi seyler ekiyorlar..farkli bi sürü aktivite..dünyanin parasi..

Kitaplarda anlatilan dünya yok disarda

Sizin gibi olmak baska bir sey..3 yasina kadar yanindaymissiniz zaten..kaldi ki uykusunu aliyor,kahvaltisini yapip öyle gidiyordur..

Ya sabah 7 de kaldirip aksam 4 te onu yorgun bir sekilde aldiginizi düsünün..evde yemek yok..yorgunsunuz..cocukla ilgilenemiyorsunuz..böyle olunca bari bi yil daha evde kalsaydi derdiniz..

Hergun 5saat boyunca sızı kapalı alana hıc kapatmadılar degıl mi .Sürekli bir oda da saatlerce eğitim tebefus yok bır sey yok .Anne sefkatıne muhtac 3yasın dakı bebeler hiç mi oğlum napıyor acaba denmiyor.Amacın eğitim oldugunu sanmıyorum hı cocuk 6yasına gelır bır anasınıfına gıtsın de sosyallessın denır ozaman anlarım eğitim için oldugunu ama bu nedır yahu 3yasın dan tut 6yasına kadar .Orada sırf oyın oynanmıyor masa bası oturtulup okuma yazma ,sanat etkınlıgı ,hıkayr ,oyun vbdaha sonrada bahce hergun rutın şeyler ve evde ödev .Bence bır kere gönderılmelı ve oda 6yasında onun öncesı sokakta anne ısterse gayette guzel oyun arkadası bulabılır.

İki yasında krese gitmeyince çocuklar sosyallesmiyor mu hayret bir şey.... Dörtte gider beşte gider, zaman uzun yanı...
Alanında ceket iliklenecek uzmanlar iki yasında çocuğun saat yedide sıcak yatağından kaldırılıp o sabahın ayazinda şaşkın bakışlarla Krese sürüklenmesi hakkında ne dusunuyor acaba, evet kreş sosyalleştirir, iletişim becerilerini geliştirir 9 da bırakıp bir de iki de alacaksaniz en uygunu bu.... Ama sabahın kör karanlığı hiç de uygun değil...

Üç yasina üç ay kala Kizimi krese gönderdim, o sene hep hastaydi.... Bu yönünü de dusunup karar vermek lazım...

Kreşin bu kadar idealize edilmesini de hiç gerçekçi bulmuyorum.... Sosyal bilimlerin kesin sonuçlar vermeyeceği bir gerçek...kimi çocuk kresten extra yararlar saglar, kimi zarar alabilir.... Girdisi insan olan bir bilimde bu kadar kesin yargıya sahip olmak taassubun en ilerisidir

Ev de dört duvar arasında bomboş bir yer. Kargaşa olsa da oyun oynayıp yeni yaşıtlarını tanıyor. Güzel oyun grupları var.

Ev de dört duvar arasında bomboş bir yer. Kargaşa olsa da oyun oynayıp yeni yaşıtlarını tanıyor. Güzel oyun grupları var.

Sizin eviniz belki öyledir..

biri cisim geldi diyor,digeri agliyor anne diye agliyor..ögretmenin sacini cekenleri bile biliyorum..oyuncaklarin üstüne isiyeni..arkadasini isirani..

Ben anne diye aglayip kapi önünde bekleyen gördüm..

Kres mutlak dogru degildir..olamaz..

Sizin mantığınıza göre ev de 4 duvar. Kapana kısılmış mı oluyoruz evde oturunca? Hayatta anne şefkatinden başka şeyler de var. Öyle bir konuşuyorsunuz ki ben çocuğumu okula yolluyorum diye zavallım anne sevgisinden,ilgisinden uzakta perperişan.

Siz göndermeyin çocuğunuzu ama gönderenleri de böyle yargılamayın.

Çocuk öğlene kadar yatsın mı? 7 erken doğrudur, ama çocuğun saat 8, 8.30 gibi kalkması lazım. Kaldı ki konu sahibi 7'de gidecek diye bir şey dememiş. Kreşte uyku saati denen bir şey var. Belki çocuk saat 8.30 civarı gidecek kreşe?
Burada herkes duygusal yönden tavsiye vereceği için 1-2 kişi de çıkıp işin mantık tarafından konuşsun istedim, haksız olduğumu da düşünmüyorum.
Sizin çocuğunuz hastaysa 4-5 yaşından itibaren gönderin.

Ögretmen bi anne icin konusuyorum..ders 8.30ta baslar..sen cocugu 7 gibi kaldirman gerekiyor ki yetissin..

Diger sektörler daha da erken basliyor..is yeri senin cocugunun uykusunu baz almiyor..

Anne demedim, anneanne dedim. Evet yarısı getir torunuma bakarım diyorsa diğer yarısı çocuğuna sitem ediyor, baksa da söyleniyor. Bunun için bilimsel veriye lüzum yok değil mi?

Anneanneler de anne degil mi..zaten onlari kastettim..ne farkeder bi grubu ikiye ayirdin zaten..

Ben de anneannesinin dedesinin yanında sıkıntıdan evi birbirine katıp anne diye ağlayanı gördüm, nenesi oyalansın diye çizgifilm açıp önüne saatlerce oturtanı gördüm. Bunun mutlak doğrusu nerede...

Ben de işin duygusal boyutundan yaklasmdim zaten, yoksa ayyy yazık nasıl gondereceksin dedim...
9 da bırakıp 2 de alacaksınız kreş uygundur dedim.... Olayı çok yönlü ele aldım, sizin gibi tek taraftan değil... Avantajları gibi dezavantajları da var dedim... Sizin gibi 'kresimiz çok yaşa' Şakşakciligi mi yapsaydim
Çocuğunu kaç yasında göndereceğimi de size sormadim, konu sahibi ben değilim...

Vayy ikiye de ayirmissin anneleri..hangi bilimsel verinizle acaba..
Aslında arkadaş orada kötü birsey dememiş demek ki size hiç denk gelmemiş ama torunlarina bakmak istemeyen anneanne ve babaannelerde var ve azinlikta değil ki ben de çevrem de çok rast geldim torunlarina bakmak istemeyen anneanne ve babaannelere .

Eğitim kurumlarının avantajlarını ve dezavantajlarını sizinle tartışacak değilim, zira benim işim bu.
Çocuğunuzun kaç yaşında kreşe gittiği de beni ilgilendiren bir konu değil açıkçası..

Bunun dogrusu hekesin kendi sartina göre belirlemesi..kres de kres diyip bu olayi tabulastirmamak..

Kres cagimizin getirdigi bi kurum..anne calisiyorsa, imkani yoksa veriyor..ya da belli yasa gelmis bir cocuk cevresi güvenli degilse ve oyun arkadasi yoksa krese veriliyor..aslinda sartlar zorluyor..yoksa mükemmel oldugundan degil..

Konu sahibinin 3.5 ay icin bir firsati var..bunu degerlendirebilir..sonra zaten krese verecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…