tam gün kreşe verin ama dinlendikten sonra gidin alın bence.Öğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Öğlene kadar çalışıyorum sonra oğlumu kreşten alıyorum.
Sorun şu ki diğer öğretmenler öğle arası yaparken dinlenirken yemek yerken benim hiç molam yok. Okuldan çıkıyorum 20 dk araba kullanıp oğlumu alıyorum.
Oğlum iki yaş sendromundan mı yoksa huyu mu bilmiyorum aşırı huysuz ve mızmız. Evde iki dk dinlenmeme bile izin vermiyor. Okulda bu kadar yorulduğumu hissetmiyorum tamam daha dincim bugün diyorum, araba sür çocuğu eve getir derken bi bakıyorum pilim bitmiş. Ayağa kalkmak bile zor oluyor bazen. Öğlen uykusuna da direndiği için o uyusun ben dinleneyim de yapamıyorum. Ekran vermemeye çalışıyorum onu vereceğime kreşte dursaydı daha mantıklı olmaz mıydı diye düşünüyorum.
Bir yandan kreşe tam gün mü versem diyorum bir yandan şimdi çok küçük, ilerde bu yaşlarında daha çok vakit geçiremedim diye pişman olurum diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.
Siz olsanız napardınız?
Tam gün kreşe verebilirsiniz bence. Sonuç olarak çalışıyorsunuz evle ve çocukla ilgileniyorsunuz hepsine bir anda yetişmek çok zor. Kendinizi yıpratırsanız bu kadar bu sefer kendinize de çocuğa da iyi gelemezsiniz. Zaten akşamda haftasonuda vakit geçirebilirsiniz. Yorgun oldukça çocukla verimli vakit geçiremediğiniz gibi stresinizi ona da aktarmış olursunuzÖğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Sorun şu ki diğer öğretmenler öğle arası yaparken dinlenirken yemek yerken benim hiç molam yok. Okuldan çıkıyorum 20 dk araba kullanıp oğlumu alıyorum.
Oğlum iki yaş sendromundan mı yoksa huyu mu bilmiyorum aşırı huysuz ve mızmız. Evde iki dk dinlenmeme bile izin vermiyor. Okulda bu kadar yorulduğumu hissetmiyorum tamam daha dincim bugün diyorum, araba sür çocuğu eve getir derken bi bakıyorum pilim bitmiş. Ayağa kalkmak bile zor oluyor bazen. Öğlen uykusuna da direndiği için o uyusun ben dinleneyim de yapamıyorum. Ekran vermemeye çalışıyorum onu vereceğime kreşte dursaydı daha mantıklı olmaz mıydı diye düşünüyorum.
Bir yandan kreşe tam gün mü versem diyorum bir yandan şimdi çok küçük, ilerde bu yaşlarında daha çok vakit geçiremedim diye pişman olurum diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.
Siz olsanız napardınız?
Bu konu da çok düşündürüyor beni. O benim gibi yorgun değil, uyku saati ama uyumak istemiyor hiç rahat durmuyor. Ben de ayakta bile duramayacak halde olduğum için eşlik edemiyorum ağlıyor falan filan.Yorgun oldukça çocukla verimli vakit geçiremediğiniz gibi stresinizi ona da aktarmış olursunuz
Yarım gün kreşe verdik diye saatleri de öyle ayarladık. Yoksa bir gün boş gün de verebilirlerdi, diğer dört gün şimdi çıktığım saatten 2-3 saat daha fazla dururdumTam gun ve sabah disinda seçenek var mi ya da 2 3 saat fazla kalsin gibi?
Kreş eve yakın ama ya tam gün ya yarım gün veriyoruz, eve gidip dinleneyim alayım dersem yarım gün saatini geçiriyor maalesefKreş eve mi yakin okuluna mı? Eve yakınsa biraz daha uzun saat verip kendine vakit ayırabilirsin
Bu da mantıklı ama çocuğun çıkış saati hep farklı olur erkinlikler falan bölünür o zamantam gün kreşe verin ama dinlendikten sonra gidin alın bence.
sorun olmuyor ya ben kızımda öyle yaptım zaten çok ilgisini çeken bişeyse biraz daha duruyordu sonra çıkıyordu. etkinlik kısmını çok da kasmayın küçücük çocuklar zaten nolcakBu da mantıklı ama çocuğun çıkış saati hep farklı olur erkinlikler falan bölünür o zaman
bir süre sonra alışınca zaten kendisi tam gün durmak ister :) böylece tam güne alıştırma derdinden kurtulmuş olursunuzBu da mantıklı ama çocuğun çıkış saati hep farklı olur erkinlikler falan bölünür o zaman
Bence tam gün verin akşam daha verimli bir anne olursunuz biraz da dinlenirsiniz. Öğretmenlerin eve tahammülü çok azalıyor ya. Muhtemelen çoğu şekilde regule etmeye çalışıp çok sesli bir ortamda olduğumuz için zorlanıyoruz. Herkesin kendine ait vakte ihtiyacı var. Hem kreşte de güzel şeyler öğrenip keyifli vakit geçiriyorlarÖğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Siz olsanız napardınız?
İki yaş sonuçta sizi ozluyordur. Alınca eve gitmeyin. Kafeye gidin birseyler için kitap okuyun. Bebeğinizi de Bebek arabasında uyuyun. Ya da uyuyana kadar Bebek arabasi ile yürüyüş yapın uyudugunda kafede oturun vs. Hep olmasa da arada yapılabilir. Bence sizi ozluyor . İki yaş çok küçük. İmkanınız varsa öğle uykusunu kreşte de yaptırabilirler belki de öğle uykusu gecikiyordur o nedenle huysuzlaniyordur. Ama annesini özlemiş arka koltukta yirmi dakika size sarılmadan beklemek ona uzun gelip stres oluyor olabilir.Öğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Siz olsanız napardınız?
Cafede ah keşke dursaAlınca eve gitmeyin. Kafeye gidin birseyler için kitap okuyun
Uyku saati kreşin uyku saatine denk geliyor ama oğlum asla uyumuyor maalesef. Uykuya karşı aşırı bi direnç gösteriyor son zamanlardaİmkanınız varsa öğle uykusunu kreşte de yaptırabilirler belki de öğle uykusu gecikiyordur