Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş saati

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Kkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13.099
Puanlar
208
Öğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Öğlene kadar çalışıyorum sonra oğlumu kreşten alıyorum.

Sorun şu ki diğer öğretmenler öğle arası yaparken dinlenirken yemek yerken benim hiç molam yok. Okuldan çıkıyorum 20 dk araba kullanıp oğlumu alıyorum.

Oğlum iki yaş sendromundan mı yoksa huyu mu bilmiyorum aşırı huysuz ve mızmız. Evde iki dk dinlenmeme bile izin vermiyor. Okulda bu kadar yorulduğumu hissetmiyorum tamam daha dincim bugün diyorum, araba sür çocuğu eve getir derken bi bakıyorum pilim bitmiş. Ayağa kalkmak bile zor oluyor bazen. Öğlen uykusuna da direndiği için o uyusun ben dinleneyim de yapamıyorum. Ekran vermemeye çalışıyorum onu vereceğime kreşte dursaydı daha mantıklı olmaz mıydı diye düşünüyorum.

Bir yandan kreşe tam gün mü versem diyorum bir yandan şimdi çok küçük, ilerde bu yaşlarında daha çok vakit geçiremedim diye pişman olurum diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.

Siz olsanız napardınız?

şu an yeni bi duzen onun krese alismasi sizin calismaya baslamaniz derken gecis donemi bunlar normal ama cok yoruluyorsaniz tam gun krese de verebilirsiniz yipratmayin kendinizi siz her zaman onun yaninda olcaksiniz merak etmeyin

tam gün kreşe verin ama dinlendikten sonra gidin alın bence.

Tam gün kreşe verebilirsiniz bence. Sonuç olarak çalışıyorsunuz evle ve çocukla ilgileniyorsunuz hepsine bir anda yetişmek çok zor. Kendinizi yıpratırsanız bu kadar bu sefer kendinize de çocuğa da iyi gelemezsiniz. Zaten akşamda haftasonuda vakit geçirebilirsiniz. Yorgun oldukça çocukla verimli vakit geçiremediğiniz gibi stresinizi ona da aktarmış olursunuz

Uzun süre işe ara verip yeniden başlayınca bünye çok yoruluyor ama 1 ayda falan tekrar alışırsın bence. Kreş eve mi yakin okuluna mı? Eve yakınsa biraz daha uzun saat verip kendine vakit ayırabilirsin ama eve uzaksa girdin çıktın derken gerçekten değecek mi düşünmek lazim. Tam gun ve sabah disinda seçenek var mi ya da 2 3 saat fazla kalsin gibi? Almanyada var ve ücretler saatine gore değişiyor ama orda var mıdır bilemedim.

Yorgun oldukça çocukla verimli vakit geçiremediğiniz gibi stresinizi ona da aktarmış olursunuz
Bu konu da çok düşündürüyor beni. O benim gibi yorgun değil, uyku saati ama uyumak istemiyor hiç rahat durmuyor. Ben de ayakta bile duramayacak halde olduğum için eşlik edemiyorum ağlıyor falan filan.
Tam gun ve sabah disinda seçenek var mi ya da 2 3 saat fazla kalsin gibi?
Yarım gün kreşe verdik diye saatleri de öyle ayarladık. Yoksa bir gün boş gün de verebilirlerdi, diğer dört gün şimdi çıktığım saatten 2-3 saat daha fazla dururdum
Kreş eve mi yakin okuluna mı? Eve yakınsa biraz daha uzun saat verip kendine vakit ayırabilirsin
Kreş eve yakın ama ya tam gün ya yarım gün veriyoruz, eve gidip dinleneyim alayım dersem yarım gün saatini geçiriyor maalesef

Bu da mantıklı ama çocuğun çıkış saati hep farklı olur erkinlikler falan bölünür o zaman
sorun olmuyor ya ben kızımda öyle yaptım zaten çok ilgisini çeken bişeyse biraz daha duruyordu sonra çıkıyordu. etkinlik kısmını çok da kasmayın küçücük çocuklar zaten nolcak

Bu da mantıklı ama çocuğun çıkış saati hep farklı olur erkinlikler falan bölünür o zaman
bir süre sonra alışınca zaten kendisi tam gün durmak ister :) böylece tam güne alıştırma derdinden kurtulmuş olursunuz

Duzelecek insaAlllah merak etmeyin.tam gün de gidebilir kreşe siz bir iki saat tebolsa kahvenizi için yemeğinizi yiyin zaten zamanla alisirsiniz ikinizde

Bence tam gün verin akşam daha verimli bir anne olursunuz biraz da dinlenirsiniz. Öğretmenlerin eve tahammülü çok azalıyor ya. Muhtemelen çoğu şekilde regule etmeye çalışıp çok sesli bir ortamda olduğumuz için zorlanıyoruz. Herkesin kendine ait vakte ihtiyacı var. Hem kreşte de güzel şeyler öğrenip keyifli vakit geçiriyorlar

İki yaş sonuçta sizi ozluyordur. Alınca eve gitmeyin. Kafeye gidin birseyler için kitap okuyun. Bebeğinizi de Bebek arabasında uyuyun. Ya da uyuyana kadar Bebek arabasi ile yürüyüş yapın uyudugunda kafede oturun vs. Hep olmasa da arada yapılabilir. Bence sizi ozluyor . İki yaş çok küçük. İmkanınız varsa öğle uykusunu kreşte de yaptırabilirler belki de öğle uykusu gecikiyordur o nedenle huysuzlaniyordur. Ama annesini özlemiş arka koltukta yirmi dakika size sarılmadan beklemek ona uzun gelip stres oluyor olabilir.

Tam gün verin, Kreşten döndükten sonra kendinize vakit ayırmış dinlenmiş daha Faydalı olursunuz

Sizin çalışma saatleriniz uyuyorken sırf kendinize vakit ayırmak için tam güne çevirmeyin, daha 2 yaşında zorlaması çok normal. Nerde olursa olsun zor yaşlar annelerin yorulması çok doğal. Daha büyük olsa neyse ama bebek yani daha imkam varken neden tam gün kreşe verilsin, sizi özlüyodur, kreşte baskıladıkları duyguları anneyş görünce boşaltıyolar.

6 aylıkken işe döndüm tam gün bir şekilde hepimzi kopuyoruz çocuklarımızdan inanılmaz bitik oluyorum kızımı alırken ben sizi anlayabiliyorum bir saat bi yemek yesem otursam kendime gelirim ama hiç öyle bir vaktim olmuyr tabi bence çokta küçük değil 2 yasında tam gün durabilir tam gündne kasıt kaç saat tabi sizde evde işleriniz halledersiniz kaliteli vakit geçirmekle uzun uzun vakit geçirmek çok farklı bence orda mutluysa sizde dinlenip daha mutlu bi şekilde alabilirsiniz oğlunuzu

Ben herkesin aksine yarım güne devam diyorum. Okul çıkışı parka uğrayın,markete gidin,ikinize de iyi gelir.

Bana göre 2 yaş tam gün kreş için çok erken.

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

bence eğer değiştirebiliyorsanız 2 ay sonra filan tam güne çevirin derim
daha yaz zamanı, çocuğu alın parka markete gezmeye bir yerlere gidilecek günler
varsa etrafta havuz filan oralara da gidebilirsiniz, yorgunum demeyin 2 ay biraz gezin çocukla

kasımdan sonra zaten gün kısalıyor, havalar soğuyor çocuklar da çok hasta oluyorlar, belki kreşe 2 gün gidecek 3 gün gidemeyecek o zamanlara başka çözümler düşünürsünüz

Aslında tam gün versen çocuğunu almaya gittiğinde dinlenmiş olarak gittiğin için daha kaliteli vakit geçirirsin evladınla.

Bence 2 yaş için tam gün fazla. Bu konuda uzman doktor ve psikologlar ne diyor ona göre karar verin. Sonuçta binlerce yıldır insan yavrusu annesinden bu kadar ayrı kalmıyor bu sanayi devrimiyle hayatımıza girmiş bir şey. İnsanlık tarihini düşününce çok çok kısa bir süre. Ben çocukların psikolojisinin buna adapte olduğunu düşünmüyorum

`