Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş saati

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Tam gün dediğinin saatleri kaç?
2 yaş için çok fazla gelebilir tam gün ama mecburi bir durumsa yapacak bir şey yok
Çalıştığın okulun anasınıfı var mı? 1 yıl kreşte idare edip 3 yaşta kendi okuluna aldırsan rahat edersin. Öğretnen arkadaşım 3 yaşında çocuğunu kendi okulunun anasınıfına kaydetmişti. Şu an çok küçük sizin için de yorucu oluyordur ama çocuk büyütmek de epey zor bir şey zaten

Tam gün saatlerini soranlar olmuş
Ben şu anda 12.30da alıyorum tam gün 16.30

Haftanın beş günü tam gün yerine, iki gün yarın, üç gün tam gün bırakma şansınız var mı? Kreş kabul ederse, bu şekilde rahat edersiniz, bebekte enerjisini atar.

Bence 2 yaş tam gün için erken. Çocuklarımızı başka ne zaman göreceğiz ki, büyüyorlar.
Sizin çalışma saatleriniz de çok güzel. Günde 8 saat, 10 saat çalışıyor herkes.
Ben de yarım güncüyüm. Bir şekilde öğle uykusunu yapmasını sağlayın. Uykuyu bırakmak için de çok erken

bir kreşe tam gün verip farkı görün bence kış gelirken siz de bebeğiniz de çok git gel yapmamış olursunuz hem.

hanımefendi önce siz iyi olmalısınız,bebek sizden de etkileniyor. bebekle çok zaman yerine kaliteli zaman geçirebilirsiniz bence. duyduğum neredeyse her yaşın sendromu var. karakterinin geliştiği en kritik yıllar. akranları ile olmak enerjisini atmasına faydalı olur bence. sizin de bir dinlenmeye ihtiyacınız var. koştur koştur nereye kadar? kendiniz için en iyi yolu seçmelisiniz bence.

Herkes tüm gün gitsin kreşe demiş Allah aşkına o bebek daha anne kuzusu annesinin kokusuna ilgisine ihtiyacı olduğu için o mızmızlıgı yapıyor bir bebek annesinden bir saat uzak kalırsa o gün hep huysuzluk yapması normal bir durum çünkü anneisni görmediği zamanların nazını yapar ilgi ister ama tüm gün iki yaşında ki çocuk ne kadar mantıklı bilemiyorum anne ile arasında asla aidiyet olmaz bunu istediğiniz kadar araştırın sonuç hep böyle çıkacaktır

Ben suan çalışmıyorum tam 2 yaşında kizimi krese verdim. Yarim gun verdim 2 hafta oldu ama hic bir anlami yok hazirlamak yarim saat almaya gitmeden once hazirlanmak yarim saat derken geriye dinlenemiyorum. 2 hafta sonra tam gune verecegim. Eve gelip uyutmaya calismaktansa orda arkadaslariyla kendi kendine uyumayi öğrenmesi benim icin zaten büyük bir arti. Heleki sizin durumunuzda olsam asla yarim gunu dusunmem. Yani aksam 5 te almayin ama eve gidip dinlenip belki yemeginizi yapip 3 4 gibi alabilirisniz

nasıl yani?

kadın 2 sene doğum izni yapmış
üstüne şu anda zaten yarım gün çalışıyor

bu imkanlar çalışan kadınların %90'nında yok...o zaman çalışan annelerin çocukları asla aidiyet duymuyor ?

Bu tempo çok yorucu. Ben asla yapamadım. Bizim zamanımızda nöbet tutmama hakkı da yoktu. Mecbur haftada bir gün tutacağım diye tam günle başlattım kreşe ama üç yaşına girmemişti henüz. Daha büyüktü yani. İki yaş çok küçük, tam gün vermeye kıyamıyor insan ama orada öğle uykusunu yapar, sonra biraz daha oyun etkinlik derken vakit geçer. İlla beşe kadar beklemen gerekmiyor. 2-3 gibi de alsan olur. Çok şey kaçıracağını sanmıyorum.

Peki arada eşine paslayamaz mısın, hiç yarım günü yok mu?

Şu anda emin ol çok özlediği için agresif davranıyor ama saatleri uzattıkça özlem de artacak.

2 yaş daha bebek.

Tam gün verseniz kreşte uyur mu? Uyumak istemezse de tam günü kabul ederler mi?

Şu anda emin ol çok özlediği için agresif davranıyor ama saatleri uzattıkça özlem de artacak.

2 yaş daha bebek.
Kreşe gitmediği günlerde de çok huysuz.
Benim oğlanın bebekliği melekmiş gittikçe huyu değişti. Özellikle mızmızlığı bizi çok yoruyor

Tam gün verseniz kreşte uyur mu? Uyumak istemezse de tam günü kabul ederler mi?
Bir önceki gün öğle uykusu yapmayınca diğer gün daha kolay uyuyor ama uyumazsa da kabul ediyorlar

Bu da mantıklı ama çocuğun çıkış saati hep farklı olur erkinlikler falan bölünür o zaman
Etkinlik çok sorun olmaz da çocuğun kafası karışıyor.bir gün erken bir gün geç ben oğlumda öyle yaptım problem oldu.
Zaten her tıl aynı şeyleri yapıyorlar. O nedenle sizle vakit geçirsin sonraları okula gitmek de istemiyorlar. Aslında otyn ablası fikri çok güzel de nasıl bulcan öyle birini.
Cocugunuz evde iken iki saat oyun oynatacak biri olsa size yeter .hem oda dinlenir.bence kreşler cok gürültülü yorucu yerler.

Tam gün saat kac demek 17.00 mi 16.00 mi , iki yas icin erken . Akşam 16.00 da alsaniz desek 20.21.00 de uyuyacak, kac saat görmüs olacaksiniz cocugunuzu . Tam gün yapmayin

Akşam 16.00 da alsaniz desek 20.21.00 de uyuyacak, kac saat görmüs olacaksiniz cocugunuzu .
Bu yüzden tam gün vermek istemiyorum. Gece 10da uyusa bile çok az zamanımız oluyor birlikte. Ki kreşte yüzde doksan uykuya direnecek ve eve gelip çok erken yatacak, çocuğu göremeyeceğiz doğru düzgün. Çok yoruluyorum ama yarım günden devam etmeyi düşünüyorum şu an.

Benim oğlanın bebekliği melekmiş gittikçe huyu değişti. Özellikle mızmızlığı bizi çok yoruyor
Ya cidden mızmız olmayan bebek var mı bilmiyorum.

Sen bilirsin yani bence de çocuk büyütürken dinlenme zamanı çooook sonra geliyor diye düşünüyorum.

Ben de oğlumu 2,5 yaşında kreşe verdim hergün verirken ağladı ama evde çocuğa artık yetemiyordum ve ben de dinlenemiyordum. Kreşe verince rahatladım. İşten erken gleince bir saat uyur öyle alırdım kreşten. Hem anne mutlu hem çocuk yaşıtlarıyla vakit geçiriyor. Hem de akşam çocukla daha verimli ilgileniyorsunuz çünkğ özlemiş ve dinlenmiş oluyorsunuz.

Yorgun bitkin anneyle 5-6 saat mi yoksa enerjik anneyle 3-4 saat mi bilemiyorum. Ayrıca kreşe alışırsa evdekinden daha mutlu olur bence. Oyun etkinlik vs

`