Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş saati

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
6 ay çocuksuz ev hanımıydım 3 sene çocuksuz özel sektör çalışanı oldum 4 yıldır da çocuklu ev hanımıyım. Hepsini deneyimlemiş biri olarak konuşuyorum şahsen çocuklu yarım gün çalışan öğretmen olmak isterim yani 😂 En azından hem ekonomik özgürlüğü var hem de evin rutin işlerini yapacak bolca vakti var en ideali bence.
Olabilirsiniz.

Öğretmenim. İki yıldır doğum iznindeydim. Şimdi tekrar çalışmaya başladım.
Öğlene kadar çalışıyorum sonra oğlumu kreşten alıyorum.

Sorun şu ki diğer öğretmenler öğle arası yaparken dinlenirken yemek yerken benim hiç molam yok. Okuldan çıkıyorum 20 dk araba kullanıp oğlumu alıyorum.

Oğlum iki yaş sendromundan mı yoksa huyu mu bilmiyorum aşırı huysuz ve mızmız. Evde iki dk dinlenmeme bile izin vermiyor. Okulda bu kadar yorulduğumu hissetmiyorum tamam daha dincim bugün diyorum, araba sür çocuğu eve getir derken bi bakıyorum pilim bitmiş. Ayağa kalkmak bile zor oluyor bazen. Öğlen uykusuna da direndiği için o uyusun ben dinleneyim de yapamıyorum. Ekran vermemeye çalışıyorum onu vereceğime kreşte dursaydı daha mantıklı olmaz mıydı diye düşünüyorum.

Bir yandan kreşe tam gün mü versem diyorum bir yandan şimdi çok küçük, ilerde bu yaşlarında daha çok vakit geçiremedim diye pişman olurum diye düşünüyorum. Çok arada kaldım.

Siz olsanız napardınız?
Ben olsam krese tam gun verirdim. Tam gun kayitli diye tam gun kalmak zorunda degil. Dinlenip alirsiniz cocugunuzu. Daha kaliteli vakit gecirirsiniz.

Yanlış tercih yapıp mühendis oldum kamuya girmeye çalışıyorum kaderimiz buymuş keşke öğretmen olsaydım
Yok, böyle tatil yapacağım diye öğretmen olandan hayır gelmez. Olmadığınız isabet olmuş, siz kamuya girene kadar (olursa tabii) ev hanımlığına devam…

Yok, böyle tatil yapacağım diye öğretmen olandan hayır gelmez. Olmadığınız isabet olmuş, siz kamuya girene kadar (olursa tabii) ev hanımlığına devam…
İdealizmle bu mesleği seçenler tabi ki var, ancak çalışma koşullarını ve tatilleri de tercih kriteri olarak gören öğretmenler de var. Oranlarını bilemem, siz daha iyi bilirsiniz. Ama sosyal medyada büyük bir çoğunluğun maaşlar konusunda memnun olmadığını görüyorum. Daha fazla para kazanacağım diye öğretmen olandan da hayır gelmez dediğiniz gibi. Neyse ben ev hanımlığına devam.

nasıl yani?

kadın 2 sene doğum izni yapmış
üstüne şu anda zaten yarım gün çalışıyor

bu imkanlar çalışan kadınların %90'nında yok...o zaman çalışan annelerin çocukları asla aidiyet duymuyor ?
Duyuyor mu sizce ?

İdealizmle bu mesleği seçenler tabi ki var, ancak çalışma koşullarını ve tatilleri de tercih kriteri olarak gören öğretmenler de var. Oranlarını bilemem, siz daha iyi bilirsiniz. Ama sosyal medyada büyük bir çoğunluğun maaşlar konusunda memnun olmadığını görüyorum. Daha fazla para kazanacağım diye öğretmen olandan da hayır gelmez dediğiniz gibi. Neyse ben ev hanımlığına devam.
Kazanmak isteselerdi mühendis olurlardı ama öğretmenliğe yine de devam ediyorlar 😂

Kazanmak isteselerdi mühendis olurlardı ama öğretmenliğe yine de devam ediyorlar 😂
Mühendis olup fazla para kazanma seçeneğini ellerinin tersiyle itip öğretmen oldular yani peki ☺️

Mühendis olup fazla para kazanma seçeneğini ellerinin tersiyle itip öğretmen oldular yani peki ☺️
Hofff para için öğretmen olandan hayır gelmez yazmadınız mı az önce. Paraya tamah etselerdi sınava girip mühendis olurlardı her yerde var artık mühendislik fakültesi. Üste çıkmak için kasmayın açıklama yapmak sıkıyor

Hofff para için öğretmen olandan hayır gelmez yazmadınız mı az önce. Paraya tamah etselerdi sınava girip mühendis olurlardı her yerde var artık mühendislik fakültesi. Üste çıkmak için kasmayın açıklama yapmak sıkıyor
Sizin argümanlarınız pek mantıklı gelmiyor üzgünüm. Böyle düşünürsek her yerde de eğitim fakültesi var bu öğretmenler paraya tamah etmediği için mi öğretmen oldular sizce? Ben mühendis olabilecekken eğitim aşkı yüzünden öğretmenliği seçen kimse görmedim. Neyse en azından yakınımdaki öğretmenlere olan saygımdan bu bahsi kapatmak istiyorum. İyi akşamlar dilerim.

Back
X