kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Ama yazayim.. kutlaniyosa kutlayacaksin cocugunkini.. sen sevmiyo olabilirsin, bende sevmiyorum .. millet ilk kakasini yspti diye parti verir oldu biz baya tuhaf kaliyoruz onlarin yaninda.. benim cocuklarda mum uflemeyi seviyolar onlara pasta aliyorum ve evdeyken ufletiyorum:) eskisi gibi kalabalik dogum gunu yapmiyorum, ama bir kac yila sonra ucununkunu 1 kezde yaparim aile icinde

Orda dogum gunuleri nasil bilmem ama.
Bizim burda Hollandada genellikle anne 1 gun onceden ogretmene soyler, yarin dogum gunu kutlamak istiyorum diye. Anne evde ufak hediyecik hazirlar, mesela ufak hediyelik posetin icine 1 kurabiye 1 icecek ve 1 meyva diger bir anne sadece kurabiye dagitir digeri ise ufak salataliklar, annenin istegine kalmis birsey, genellikle saglikli seyler tercih etmemiz gerekiyormus krese gore. Ertesi gun sinifa goturulur anne ve baba 15 dkk okul bitmeden once gelir fotoraf ceker, cocuklar cemberde oturur, dogum gunu olan cocuga ogretmen dogum gunu sapkasi yapar dogum gunu sandalyesine oturur sonrada dogum gunu sarkisini soylerler eglenirler hep beraber, diger cocuklar el verir isteyen sirasiyla dans eder dogum gunu cocugu ile. Sonra hediyelikler dagitilir biter. Yani aslinda mum ufleme felan yok oyle buyuk birseyde degil. Bu anlattigim kutlamada 10 dkk bile surmez yani .
Evde dogum gununude kutluyorum ama sadece ben babasi anneannesi ve dedesi oluyor o kadar.

Bayagi eskiymis, o kadarda yazdim heee

Bence siz de haftaya doğum günü planlayın çocuğunuza. Gerçek doğum gününde de evde aileleri çağırarak kutlarsınız. Okulda tekrar kutlamazsınız dolayısıyla hak yemiş de olmazsınız.

Evde yaptigim alelade bir pasta vey muffine hep bi mum katardim ufletirdim benim bicirlara sonunda kendileri bikti

Dogum gunlerine oyle satafatli olmasada ozen gosteririm

yaz kzı seni mi kıralım
konum eskidi oğluşum 6 yaşında Allah ömür versin evlatlarımıza.
artık sallamıyor. yıl kavramı otrudu çocukta yılda bir kez kutladığımızı biliyor. mum üflüyoruz yine ailece hepsi bu
hee o kakalı memli pastaları da gördü bu gözler haklısın

Masallah:)

Ciddi ciddi cevap yazmıştım meğerse konu hortlamış

Bende sizin gibi düşünüyorum. Kreslerde bu şekilde doğum günlerini şahsen doğru bulmuyorum. Bir sürü şekerli ürün bir arada çocuk pasta kurabiye kek içecek içip duruyor. Yemek hassasiyeti olan anneler için bu durum çok can sıkıcı. Pasta yerine daha sağlıklı birsey mum dikilse, kuruyemisler olsa, taze sıkılmış meyve suları olsa içim o zaman rahat edebilir. O yüzden sizin benim ve başka bir annenin hassasiyetleri çok farklı böyle şeylerin ayrıca kreş dışında organize edilmesi gerektiğini düşünüyorum

Ben de yazicam banane
Cok saçma geliyor ama ne saçmalıkları çocuk istiyor diye yapıyoruz bazen:)
Örneğin kız çocukların gelinlik giymesi saçma gelirdi bana fakat o kadar seviyorlar ki,kızımın gözlerindeki mutluluğu görünce kendime kızmıştım

Benim çocuğumun gittiği okulda doğum günü kutlanmıyor. O gün doğum günü olan çocuğa sapka yapıyorlar oyun hamurundan pasta yapıyorlar ona şarkı söylüyorlar vb gibi. Cocuklar disardan alınmış bir seyide yememiş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…