kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

size saçma gelebilir ama çocuk böyle seyleri arkadaşlariyla yaşarken mutlu
sız evde ona her aksam mum ufletsenız bıle o okulda arkadaslarıyla bır kere uflemeye degısmez onu
annesı sızsınız en dogrusunu sız bılırsınız ama okulda vaktı gelınce yapın bence

Böyle bi konuda konuşmak bana saçma geldi. Sonuçta çocuklar için etkinlik ve bu tarz şeyler onu mutlu ediyor. Öğretmenden rica edin, çocuklardan kimin doğum günüyse o mumu üflesin sonra tekrar yakıp hep birlikte tekrar üflesinler.

Bence yalancı doğum günü yapmayın o zaman sürekli beklentiye girer. onun doğum günü geldiğinde onun da kutlamasının kreşte yapılacağını çok güzel olacağını söyleyin.

kreş ve okullarda doğum günü kutlanmasını önleyemessiniz
ki çocukların çok hoşuna gidiyo
hepsinin kendini daha özel hissettiği ona ait bi günü oluyo
oğlunuz böyle üzüldüğünde onun doğum günü geldiğinde onunkini de kreşte kutlayacağınızdan bahsetseniz
kendi doğum günün bekler böylece
küçük de olsa öğrettiği bi şeyler var bence çocuklara sabır saygı arkadaşları adına sevinebilme
oğlunuz bu konularda eksik kalmış
aksine başkasının doğum gününü kendinin gibi görüyo içerliyo kıskanıyo
küçük bi konuşmayla ve onun doğum gününe kalan günleri sayan bi takvimle olayı halledebilirsiniz bence

Sizin sevmemenizi anlıyorum şahsen ben de sevmiyorum.
Dıdısı mıdısı kutlamam muhtemelen bir gün çocuğum olursa.

Ama çoğu veli de seviyor, çocuğu okulda arkadaşlarıyla doğum günü kutlasın istiyordur eminim.

Demek istediğim şu aslında herkesin gönlünü yapmak imkansız.
Siz doğumgünü yapılmasın dersiniz diğerleri aa nedenmiş der.
Siz çocuğum mutsuz oluyor dersiniz, öbürü de çok mutlu oluyor benimki diye ister.

Şahsen bir öğretmen olarak okulda böyle kişisel kutlamaları sevmiyorum.
Bir velim gelip rica etse, sınıfta kutlamak istiyor hocam zaman ayırır mısınız diye
olumsuz cevap vermeye de çekinirim.

Bir de çok küçük daha anlamaz diye düşünmeyin.
Ona uzun uzun anlatın, arkadaşı mumunu üflerken alkışlaması gerektiğini,
herkesin doğum gününün bir gün geleceğini, beklemesini ve en güzel kutlamayı ona yapacağınızı vs..

Ben her istediğinin anında olamayacağının, bir şeylere kavuşmak için zaman zaman bekleyeceğinin bilincine
varması gerektiğini düşünüyorum.
Sandığınızın aksine onlar her şeyi çok güzel anlar, kavrar.

Kesinlikle katılıyorum. Çocuğunuz doğum gününün senede bir gün olduğunu herkesin gününün kendine özel farklı olduğunu anlatın .Baskasininkinde de eglenmesini kendi doğum günü geldiğinde onunkinin de güzel bir şekilde kutlanacagini anlatin

Sizi cok iyi anliyorum.

Bende abartili dogum gunlerini sevmem.

Buyuk anneler dedeler babasi annesi kutladik oglumun 1 yasini.

Bende ana sinifina gidince cok ozenmistim.

Benim ki yaza geliyordu ve hic sinifta kutlanmadi.

Simdi bebegim krese gidince yapar miyim acaba diye dusunuyorum dogum gunu.

Ya ozenen cocuklar olur ic gecirirlerse diyorum.

Ama sonucta ozel krese giden cocuklarin annesi babasi calisiyor oluyor ve herkes cocuguna dogum gunu yapabilecek durumda.

O yuzden cocugum krese gidince mutlaka ozenecek ve ben yaparim cocuguma dogum gunu.

Siz de yapin. Emin olun diger cocuklarinda ailesi yapacaktir icinde kalan olmayacaktir.

Ben 96 yılında kreşe başladım o zaman da doğum günü kutlaniyordu. Çalışan aileler özellikle çocuklarına etkinlik olsun mutlu olsun, çalışıp ayrı kalıyoruz çocuktan bari böyle birşey yapalım diyorlar. Bence kutlanma şekline göre düşünürsek saçma bir durum değil. Çocukların da öğrenmesi lazım başkasının özel gününde mutsuz olmamayı böyle böyle alışılır belki.

Size göre gereksiz ama o çocuk biz bile koca insanlarız özeniyoruz boynunu büymüş bence geç bile kalmışsınız

Yok sizde buyuk bir genelleme hastalığı var belli ki. Konu açmışsiniz sürekli muhalif olanlar şöyle böyle, yok egolarını çocuklari uzerinden tatmin ediyorlar falan. Ne alaka yahu biz de kutladık zamaninda insanın ana babasıyla iki dk mum üfleyip iyi ki doğdun şarkısı söylemesi ile akranlarıyla birlikte kutlayıp oyunlar oynaması bir mi? Sizin için tek çözüm madem bu kadar takıntılısınız bu konuda özel günleri kutlamayan bir kreşe vermek en güzeli ya da bakıcı tutmak (maddi durumumuz iyi dediğiniz için). Kreşin olayı zaten çocuğun çeşit çeşit akranlarıyla tanışması, maddi durumu farklı farklı insanların çocuklarıyla kaynaşıp maalesef adaletsizliklerin farkına varması (10tl lik oyuncak - 600tl lik oyuncak sahibi olmak gibi), beslenme düzeni gibi bazı durumların oturmasi ki bunlar da birbirinden görerek oluyor büyük ölçüde. Bazı şeylerin böyle böyle farkına varacaklar ne yazık ki.
Siz ille de ben çocuğumu mütevazi yetiştircem diyosanız yapmanız gereken belli.
Çocuk bu içerler yani ama bunu kalkıp da derin yaralar alıp psikolojisi bozulacakmış gibi lanse edince de insan düşünüyor bu çocuk ilkokul ortaokulda napıcak diye.
Müdüre dogum gunleri kutlanmasin diye çıtlatmak bence yersiz bir hareket. Diğer birkaç veliyle konuşur aynı fikirdeyseniz danışırsınız da tek kişinin isteğiyle zor gibi.

Doğum günü belki yapılabilir,fakat bazı abartılı durumlar var ki,mesela doğum günü kutlanacak çocuğun annesi,çocukların sayısınca küçük hediye alıyor,çocuklara dağıtıyor,ama kendi çocuğuna verilmek üzereMaksat çocuğu fazla hediye alsın,kat be kat mutlu olsun...Bunu çok aptalca bulmuştum.Küçücük çocuklar zaten,ellerine paket verilmiş,hadi X e ver.Çocuklar vermek istememiş,ağlamış.Anneye,neden öyle yaptın ki,çocuklarda kalsaydı,zaten birer kalem filan dedim.Saçmalama,BENİM çocuğumun doğum günüydü,istediğim gibi mutlu etmek benim hakkım dedi.EGO nuz batsın

çocuğum yok ama çevremdeki bazı anneler bu duruma karşı özellikle durumu pek iyi olmayanlar.hani evde pasta yapar anne ailecek kutlanır derler ama için içine okul girince maliyette büyük oluyor alınacak pastada.çocuklar öyle dikkatli o pasta böyle benimki niye böyle değil bile diyorlar tabi ben 8 9 yaş grubundan söz ediyorum.birde öğretmen için yapılan d.günleri var hediyesi falan filan öğetmen ne kadar istemesede veliler yine yapıyor.kısacası benin tanıdıklarım bu durumdan çok hoşnut değil.

Sınıfta kutlanmasına karşıyım çünkü bazen çok abartılıyor. yapılacaksa da hediyeleşme faslı olmamalı, o konuda herkes aynı şartlara sahip olmadığı için çocuklar üzerinde stres ve baskı sebebi oluyor. Ama bir pasta kesip mum üflemek her çocuğu mutlu eder. Herkesin kutlanıyorsa çocuğun da özenir ve ister doğal olarak. Bence kutlayın

Ohaa... Bu nasıl bı vicdansızliktir ya bazıları gerçekten normal değil. resmen bencillik.

- Ben de bu kutlamaları anne baba için gereksiz buluyorum, ama genel durum bu, değiştiremeyiz. (Hem aile ile ayrı hem de kreş için ayrı organizasyonla uğraşıyor anneler)
- Çocuğunuz madem kötü hissediyor, bence de erkene alıp boş bir günde kutlayın madem kreşte.
- Diğer çocuklara fln mum üfletmeyin.
- Ama acaba sizin kreşte bi farklılık mı var? Çünkü genelde pasta dışında, diğer çocuklara da balon veya şapka gibi minik hediyeler veriliyor ki, kıskanmasınlar, onlar da eğlensinler diye.
- 3 yaş biraz erken anlamaları için seneye durum düzelecektir, üzülmeyecektir oğlunuz. Çok da takmayın kafanıza.
- Doğumgünü olan gün kreşe göndermemek abartılı bence, onun yerine kreşle gün belirleyince oğlunuza "seninkine de xx gün kaldı" diye geri sayım yaptırın.

artik o uzuntu icine yerlesmis yakin zamanda bir dogum gunu duzenleyin evladiniza. benim cocugum yok ama bende her hafta bol sekerli karbonitratli yiyecekler yedikleri icin istemezdim sanirim bu kutlamari. seker en buyuk dusman hemde her hafta her hafta yiyecekler.. velilerin aldigi pastalarin icindekileri dusunum bence..

neyse ben konuyu arkadaşın birinin tavsiyesiyle adem güneşin editörlerinden birine danıştım.
çocuklar için eziyet olduğunu gereksiz olduğunu bazı özel okullarda bunun karşısına geçilemeyeceğini söyledi.
montessoriye göre kutlamaların mantıklı olduğunu söyledi. ortaya kocaman bir mum konuluyormuş. bak bu güneş sen bugün doğdun deyip ilk doğum elbiselerinden birini gösterip bunu giymiştin. bir yıl boyunca bebeklikte neler olur onlar anlatılıp hadi bir tur dön deyip 1 yaşı anlatıyorlarmış. her yaş için bir tur ve o evrelerde ki halleri kullandıkları falan. yani hem eğitici hem kırıcı olmayan şekliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…