- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.174
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
aa evet sorayım bakalım. hatta hocanın bir editörü benim arkadaşım özellikle ona yazacağım.
Cnm ya yalanci dogum gunu yapma fikri bana cok uygun gelmedi
Goruslerine cok sevdigim adem gunes hocaya yazabilir misin? Bakalim o ne der
Kesinlikle katılıyorum. Çocuğunuz doğum gününün senede bir gün olduğunu herkesin gününün kendine özel farklı olduğunu anlatın .Baskasininkinde de eglenmesini kendi doğum günü geldiğinde onunkinin de güzel bir şekilde kutlanacagini anlatinkreş ve okullarda doğum günü kutlanmasını önleyemessiniz
ki çocukların çok hoşuna gidiyo
hepsinin kendini daha özel hissettiği ona ait bi günü oluyo
oğlunuz böyle üzüldüğünde onun doğum günü geldiğinde onunkini de kreşte kutlayacağınızdan bahsetseniz
kendi doğum günün bekler böylece
küçük de olsa öğrettiği bi şeyler var bence çocuklara sabır saygı arkadaşları adına sevinebilme
oğlunuz bu konularda eksik kalmış
aksine başkasının doğum gününü kendinin gibi görüyo içerliyo kıskanıyo
küçük bi konuşmayla ve onun doğum gününe kalan günleri sayan bi takvimle olayı halledebilirsiniz bence
Size göre gereksiz ama o çocuk biz bile koca insanlarız özeniyoruz boynunu büymüş bence geç bile kalmışsınızmerhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
Doğum günü belki yapılabilir,fakat bazı abartılı durumlar var ki,mesela doğum günü kutlanacak çocuğun annesi,çocukların sayısınca küçük hediye alıyor,çocuklara dağıtıyor,ama kendi çocuğuna verilmek üzereYazık yavrum ya...içim sızladı resmen.yapan var yapamayan var ya da yapmak istemeyen..herkesin kendi evinde yapması en uygunu.aslında kreşin bu tür organizasyonlara izin vermemesi lazım.diğer çocuklar etkilenebilir , üzülebilir diye.ne biçim şey bu.çocukların pedagojik gelişimi hakkında hiçbir fikir sahibi olmayıp , böyle şeylere de kafası basmayacak kişileri kreşte öğretmen diye koyuyorlar
çocuğum yok ama çevremdeki bazı anneler bu duruma karşı özellikle durumu pek iyi olmayanlar.hani evde pasta yapar anne ailecek kutlanır derler ama için içine okul girince maliyette büyük oluyor alınacak pastada.çocuklar öyle dikkatli o pasta böyle benimki niye böyle değil bile diyorlar tabi ben 8 9 yaş grubundan söz ediyorum.birde öğretmen için yapılan d.günleri var hediyesi falan filan öğetmen ne kadar istemesede veliler yine yapıyor.kısacası benin tanıdıklarım bu durumdan çok hoşnut değil.merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
Ohaa... Bu nasıl bı vicdansızliktir ya bazıları gerçekten normal değil. resmen bencillik.Doğum günü belki yapılabilir,fakat bazı abartılı durumlar var ki,mesela doğum günü kutlanacak çocuğun annesi,çocukların sayısınca küçük hediye alıyor,çocuklara dağıtıyor,ama kendi çocuğuna verilmek üzereMaksat çocuğu fazla hediye alsın,kat be kat mutlu olsun...Bunu çok aptalca bulmuştum.Küçücük çocuklar zaten,ellerine paket verilmiş,hadi X e ver.Çocuklar vermek istememiş,ağlamış.Anneye,neden öyle yaptın ki,çocuklarda kalsaydı,zaten birer kalem filan dedim.Saçmalama,BENİM çocuğumun doğum günüydü,istediğim gibi mutlu etmek benim hakkım dedi.EGO nuz batsın
- Ben de bu kutlamaları anne baba için gereksiz buluyorum, ama genel durum bu, değiştiremeyiz. (Hem aile ile ayrı hem de kreş için ayrı organizasyonla uğraşıyor anneler)merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?