- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Yok sizde buyuk bir genelleme hastalığı var belli ki. Konu açmışsiniz sürekli muhalif olanlar şöyle böyle, yok egolarını çocuklari uzerinden tatmin ediyorlar falan. Ne alaka yahu biz de kutladık zamaninda insanın ana babasıyla iki dk mum üfleyip iyi ki doğdun şarkısı söylemesi ile akranlarıyla birlikte kutlayıp oyunlar oynaması bir mi? Sizin için tek çözüm madem bu kadar takıntılısınız bu konuda özel günleri kutlamayan bir kreşe vermek en güzeli ya da bakıcı tutmak (maddi durumumuz iyi dediğiniz için). Kreşin olayı zaten çocuğun çeşit çeşit akranlarıyla tanışması, maddi durumu farklı farklı insanların çocuklarıyla kaynaşıp maalesef adaletsizliklerin farkına varması (10tl lik oyuncak - 600tl lik oyuncak sahibi olmak gibi), beslenme düzeni gibi bazı durumların oturmasi ki bunlar da birbirinden görerek oluyor büyük ölçüde. Bazı şeylerin böyle böyle farkına varacaklar ne yazık ki.
Siz ille de ben çocuğumu mütevazi yetiştircem diyosanız yapmanız gereken belli.
Çocuk bu içerler yani ama bunu kalkıp da derin yaralar alıp psikolojisi bozulacakmış gibi lanse edince de insan düşünüyor bu çocuk ilkokul ortaokulda napıcak diye.
Müdüre dogum gunleri kutlanmasin diye çıtlatmak bence yersiz bir hareket. Diğer birkaç veliyle konuşur aynı fikirdeyseniz danışırsınız da tek kişinin isteğiyle zor gibi.
Cevabı buraya da yazın lütfen.
Başka bir yaş grubu için kendisine sorulduğunda çocuk istiyorsa kutlanması gerektiğini söylemişti bir programda.
kreşe vermeyin der büyük ihtimalle.
Cnm ya yalanci dogum gunu yapma fikri bana cok uygun gelmedi
Goruslerine cok sevdigim adem gunes hocaya yazabilir misin? Bakalim o ne der
neyse ben konuyu arkadaşın birinin tavsiyesiyle adem güneşin editörlerinden birine danıştım.
çocuklar için eziyet olduğunu gereksiz olduğunu bazı özel okullarda bunun karşısına geçilemeyeceğini söyledi.
montessoriye göre kutlamaların mantıklı olduğunu söyledi. ortaya kocaman bir mum konuluyormuş. bak bu güneş sen bugün doğdun deyip ilk doğum elbiselerinden birini gösterip bunu giymiştin. bir yıl boyunca bebeklikte neler olur onlar anlatılıp hadi bir tur dön deyip 1 yaşı anlatıyorlarmış. her yaş için bir tur ve o evrelerde ki halleri kullandıkları falan. yani hem eğitici hem kırıcı olmayan şekliyle.
Peki senin ne yapman gerek onu ogrenebildin misordum dediğimi üstte yazdım cevabı da
Yukarıda yazdım çocuk ona bile özeniyor
Zira benimki yaz doğumluydu herkese yaptılar onunki kaldı en son yıl haziran da Ona da yaptık
Siz her mumu üflemek istiyor onun olduğunu düşünüyor da dediniz mi o konuda bir çözüm önerisi var mı
Peki senin ne yapman gerek onu ogrenebildin mi
yok demedi. benim kardeşim Hacettepe de okuyor. pedegojik derslerde hocaları özellikle 3 yaştan sonra her çocuk kreşe gitmeli diyormuş. anne evde olsa dahi. hatta bu ücretsiz olmalı diyormuş. evde olsam tam gün değil d yarım gün yollardım.
Bizim okulumuzda bunu yapıyor. Zaten Montesorri okulu. Ayrıca pasta,şekerleme,abur cubur vb gıdaları paylaşım gününde dahi kabul etmiyorlar,kuruyemiş yada meyve kabul ediliyor sadece. Hem beslenme açısından hemde çocukların üzülmemesi adına çok doğru bulduğum ve okul seçimimde ciddi etkilendiğim bir durumdu bunlar. Gayet memnunum,bu sene anne benim doğum günüm ne zaman krizi yaşamadık.neyse ben konuyu arkadaşın birinin tavsiyesiyle adem güneşin editörlerinden birine danıştım.
çocuklar için eziyet olduğunu gereksiz olduğunu bazı özel okullarda bunun karşısına geçilemeyeceğini söyledi.
montessoriye göre kutlamaların mantıklı olduğunu söyledi. ortaya kocaman bir mum konuluyormuş. bak bu güneş sen bugün doğdun deyip ilk doğum elbiselerinden birini gösterip bunu giymiştin. bir yıl boyunca bebeklikte neler olur onlar anlatılıp hadi bir tur dön deyip 1 yaşı anlatıyorlarmış. her yaş için bir tur ve o evrelerde ki halleri kullandıkları falan. yani hem eğitici hem kırıcı olmayan şekliyle.
sevindim, çocuğunu çok daha erken yaşta göndermek zorunda olan anneler daha iyi hissedecektir.
bildiğim kadarıyla adem hoca 4 yaşına kadar kreş olaylarına karşıydı. anneyle çocuk birlikte olmalı anne çalışmamalı görüşünü savunuyordu.
hayır herkese üfletmeyin canım ne alaka. O kadar karşısınız ki çocuğunuza özel olarak düşünmüyorsunuzİçime evlilik yıldönümü kutlamayan adamın karısı hissiyatı düştü
bak bu uzman görüşü.
neyse ben konuyu arkadaşın birinin tavsiyesiyle adem güneşin editörlerinden birine danıştım.
kendisi de okulunda asla kutlatmıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?