kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

bak bu uzman görüşü.
neyse ben konuyu arkadaşın birinin tavsiyesiyle adem güneşin editörlerinden birine danıştım.
çocuklar için eziyet olduğunu gereksiz olduğunu bazı özel okullarda bunun karşısına geçilemeyeceğini söyledi.
montessoriye göre kutlamaların mantıklı olduğunu söyledi. ortaya kocaman bir mum konuluyormuş. bak bu güneş sen bugün doğdun deyip ilk doğum elbiselerinden birini gösterip bunu giymiştin. bir yıl boyunca bebeklikte neler olur onlar anlatılıp hadi bir tur dön deyip 1 yaşı anlatıyorlarmış. her yaş için bir tur ve o evrelerde ki halleri kullandıkları falan. yani hem eğitici hem kırıcı olmayan şekliyle.
kendisi de okulunda asla kutlatmıyormuş.

kreşe vermeyin der büyük ihtimalle.

yok demedi. benim kardeşim Hacettepe de okuyor. pedegojik derslerde hocaları özellikle 3 yaştan sonra her çocuk kreşe gitmeli diyormuş. anne evde olsa dahi. hatta bu ücretsiz olmalı diyormuş. evde olsam tam gün değil d yarım gün yollardım.

Yukarıda yazdım çocuk ona bile özeniyor

Zira benimki yaz doğumluydu herkese yaptılar onunki kaldı en son yıl haziran da Ona da yaptık

Siz her mumu üflemek istiyor onun olduğunu düşünüyor da dediniz mi o konuda bir çözüm önerisi var mı

Peki senin ne yapman gerek onu ogrenebildin mi

özel okullarda bunun önüne geçemezsin dedi. yani konuşulabilir ama işe yaramayabilir. o yüzden çocuk anlayana kadar idare edilmeli yoksa her çocuk oturup konuşmayla bunu aşamaz , yıl kavramı oluşmalı dedi. benim oğlum da onlardan.

Saçma gelebilir size ama adı üstünde o bir çocuk...
Ve içinde kalmaması lazım...
Kii zaten yapıcam doğum günü demişsiniz kreşte...
Ewet yapın ve hatta bayağı bayağı hazırlık yapın ki çocuğunuz mutlu olsun...

sevindim, çocuğunu çok daha erken yaşta göndermek zorunda olan anneler daha iyi hissedecektir.
bildiğim kadarıyla adem hoca 4 yaşına kadar kreş olaylarına karşıydı. anneyle çocuk birlikte olmalı anne çalışmamalı görüşünü savunuyordu.

Ben okul içinde bu tarz kutlamaları sevmiyorum, ne doğum günü yaptırdım ne yerli malı ne öğretmenler günü vs...
Ama öğretmen bunu kutluyorsa da şu durumda fikir belirtmeniz saçma, çoğu çocuğun kutlanmıştır zaten toptan neden kaldırılsın bir kişinin isteği üzerine? Toplum içinde olmanın kurallarından biri de size çok çok ters değilse ve yapabileceğiniz bir şeyse ortama ayak uydurup kaynaşmaktır.

Bizim okulumuzda bunu yapıyor. Zaten Montesorri okulu. Ayrıca pasta,şekerleme,abur cubur vb gıdaları paylaşım gününde dahi kabul etmiyorlar,kuruyemiş yada meyve kabul ediliyor sadece. Hem beslenme açısından hemde çocukların üzülmemesi adına çok doğru bulduğum ve okul seçimimde ciddi etkilendiğim bir durumdu bunlar. Gayet memnunum,bu sene anne benim doğum günüm ne zaman krizi yaşamadık.

editörü o konuya değinmedi. konu farklı olduğundan olabilir. ki zaten ben ya ben tamamen işi bırakmalıydım ya da kreşe alışmalıydı oğlum.

hayır herkese üfletmeyin canım ne alaka. O kadar karşısınız ki çocuğunuza özel olarak düşünmüyorsunuz İçime evlilik yıldönümü kutlamayan adamın karısı hissiyatı düştü

Yaslari kucukken cok seviyorlar bu dogumgunlerini ama inanin on yasini gecdikden sonra cokda onemsemiyorlar. Pasta, mum sevdigi kisiler yetiyor. Geriye bakdiginizda keske uzmeseydim diyeceksiniz .

hayır herkese üfletmeyin canım ne alaka. O kadar karşısınız ki çocuğunuza özel olarak düşünmüyorsunuz İçime evlilik yıldönümü kutlamayan adamın karısı hissiyatı düştü

puhahah aklınıza herkesin içinde göstere göstere evlilik yıldönümü kutlamayan adamın karısı gelse o ben olurdum

Kırmayın çocuğunuzu, kutlayın bence. Diğer doğum günleri ne şekilde kutlandıysa onunki de o şekilde kutlansın. Herkese mum üfletirseniz saçma olur.

Ayrıca yazın doğmuş bir bebektim ben. Bu okulda doğumgünü kutlamaya özendiğimden ilkokulda sınıfta bana da doğum günü yapılmıştı. Şimdi iyiki yapılmış diyorum. Sizin çocuğunuz da böyle desin istersiniz bence

Demekki kendine ozel bir kutlama istiyor zor olmasa gerek arkadaslariyla bir kutlama yapsaniz bize onemsiz geliyor belki ama cocuklar boyle seylerden cok etkileniyor

Buyuk kizima evde bir dogum gunu partisi duzenledim gonlunce her istedigini yaptim simdi ortancayada yapacagim bende sevmiyorum boyle seyleri ama onlarin mutlu olmasi icin yapiyorum

Ben adem guneşin görüşlerini genel olarak beğenmediğim için yorum yapamicam. 20 sene önce de doğum günlerinin kutlandigindan bahsettim ve her kutlayanin gösteriş meraklısı olmadığını yazdım sadece. Sizin tercihiniz sizi bağlar. Montessoriye göre mı kutlarsiniz yoksa müdürle konuşup kutlamayin mı dersiniz siz bilirsiniz.

Anasınıfı öğretmeni olarak en nefret ettiğim şey sınıf için doğum günü kutlamaları. Öyle bir külfet ve zaman kaybı ki.. ben kuralımı baştan koydum, sınıfta kimse kutlayamaz dedim. Koymasam kutlamamız gerekecekti. Bizim için külfet, veliler için masraf olsa bile çocuklar için çok özel bir an. Eğer bu tip doğum günlerinden hoşlanmayan anneler varsa en başta konuşup doğum günü kutlanıp kutlanmadığını öğrensinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…