- 19 Kasım 2013
- 18.859
- 34.058
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Muhakkak öyle ama 3-4 yaşında gozüne sokmak doğru gelmiyor bana. Tabiki kabullenecekler ama bu kadar kanata kanata olmamalı. Eşya değil bu,oyuncak değil,anne veya baba,yeri dolmuyor. Ben koca kadın 15 sene önce ölen babamı özlüyorum,yeri geliyor hıçkıra hıçkıra ağlıyorum,minicik çocuklar ne yapsın.hayatın acı da olsa gercekleri var. ve cocuklar ve yetişkinler bunlar ile başa cıkmak zorundalar.
üzlüyoruz ama onlara bununla baş etmenin yollarını anlatmalıyız. o üzüntüsünden kaçarak cocuk iyi gelişmez. sonra neden bu evliliklerde sortun oluyor diyorsunuz. her problemde kaçan küsen koca ? kadın ? sadece küçük bir örnek. daha dallı budaklı bir konu ama minicik bir şeye deginmek istedim.
Konuyu okuyunca annemın ne kadar bılınclı kadın oldugunu anladım
Lıseye kadar her sene dogum gunum okulda kutlandı
Annem tum arkadaslarıma mesrubat kuru uzum cevız meyve ve tabaga konulmus kucuk bırer dılım pasta dagıtırdı
Hıc mum ufletmedı
Ama ayrıca akrabalarla evde de kutlardık onda uflerdım
Baska cocuklar içerlemesın dıyeymıs demekkı
Bence cocuga dogum gununde yapın
Sabretmeyı beklemeyı ogrensın derım...
Duygusal bı cocuk bellıkı ama her ıcerledıgınde yaparsanız bunu kullanabılır belkı
Cocugunuzu sız daha ıyı bılırsınız tabı
Haklılar canım. Hadi pasta ,hediye alıp alamamayı geçtim,Annesi/babası olmayan çok çocuk var. Onlarada yazık değil mi? Asla anneli/babalı bir doğumgünü kutlayamayacaklar. Tamda bu sebeple ailelerin tabiri caizse abartmaktan, amiyane tabirle b.kunu çıkarttığı şaşalı kutlamalar okul dahilinde olmamalı. Dışarda istediğini yapar,mekanmı kapatır,konsept parti mi hazırlar kendi bileceği iş ama okulda olmamalı diye düşünüyorum.
Tam anlamadım ama sanırım çocuğunuz mumları üfleyemediğinden biraz üzülmüş siz de onun üzülmesine üzülmüşsünüz. 3 yaş bunun için küçük mü cidden bilmiyorum ama çocukların başka çocukların da özel günleri olabileceğini, bazen başka çocuklara ait şeylerin kutlanacağını öğrenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi 3 yaş bunun için küçük olabilir.
3 katlı şeker hamurundan pasta yaptırıp, bir firmaya sınıf dekore ettireni biliyorum ben
Ufak tefek kutlamalar yapılır ona tamam ama abartılar sonucunda doyumsuz çocuklar yetişiyor malesef.
Bizim yıl sonu gösterisi hep babalar gününde olur ve gösterinin sonunda babaları davet ederler sahneye çocuklarla birlikte.
2 yıldır okulda babasını kaybetmiş bir miniğimiz var mesela ve bu uygulamadan vazgeçildi. Çok duyarlı bir davranış.
Eğer çocuğun doğum günü kreşin kapali olduğu tarihlere denk geliyorsa normal tarihinde yapin. Ufleme olayini da cocugunuz yapsin. Ayrıca kreste yapilan diğer arkadaslarinin doğum günlerine de alisacaktir ki zaten öğrenmesi gerekiyor. Kendi doğum günü gibi arkadaşlarına ozel günlerin de olacagini, tek merkezin kendisi olmadigini fark etmesi yanlis bir şey değil.merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
Var canım maalesef. Bak yine yapmasin demiyorum,tabiki tercih meselesi ama okulda abartmasın. Dısarda isterse kurban kessin,isterse gitsin mekan dekore ettirip,kapatıp çalgılı çengili,palyaçolu kutlasın kime ne. Bende kutluyorum,genelde konsept hazırlıyorum ama okulda bunu yapmam,yapmamalıyım.3 katlı şeker hamurundan pasta yaptırıp, bir firmaya sınıf dekore ettireni biliyorum ben
Ufak tefek kutlamalar yapılır ona tamam ama abartılar sonucunda doyumsuz çocuklar yetişiyor malesef.
Bizim yıl sonu gösterisi hep babalar gününde olur ve gösterinin sonunda babaları davet ederler sahneye çocuklarla birlikte.
2 yıldır okulda babasını kaybetmiş bir miniğimiz var mesela ve bu uygulamadan vazgeçildi. Çok duyarlı bir davranış.
Sizin hevesiniz olmayabilir ama belki de baska cocuklarin aileleri dogum gunlerini aylar oncesinden planlayip heves etmis e olabilir bence siz en iyisi cocugunuzu kendi heveslerinize vaya hevessizliklerinize esir etmeyin en azindan bir kereligine bir kutlama yapip arkadaslariyla kutlamasina izin vermelisiniz.Onun mutlu oldugunu gorunce siz belki de neden daha once bu sekilde kutlamadik diceksiniz.Ben boyle dusunuyorum
Tüm sayfaları okumadım öncelikle belirteyim,
Okulda sahte doğum günü yapmak yerine evde minik pastalarla ara sıra doğumgünü yapsanız? Benim yeğenim de 3 yaşında takmıştı bu doğum günü meselesine misafirle falan eve gelen bi pasta kek olmayagörsün hemen tepesine bi mum takılır ışıklar söndürülür iyi ki doğdun guneefff yapılırdı. Evet saçma ama 2 dklık bi oyun gönlü oluyor işte çocuğun, demek ki kendini önemli hissediyor bu kadarcık şeyden ego aşılanmaz bence.
Eğer çocuğun doğum günü kreşin kapali olduğu tarihlere denk geliyorsa normal tarihinde yapin. Ufleme olayini da cocugunuz yapsin. Ayrıca kreste yapilan diğer arkadaslarinin doğum günlerine de alisacaktir ki zaten öğrenmesi gerekiyor. Kendi doğum günü gibi arkadaşlarına ozel günlerin de olacagini, tek merkezin kendisi olmadigini fark etmesi yanlis bir şey değil.
caninfıstığı benim oğlum için küçük bir yaş. hani bazı çocuklarla 2 arkadaş gibi konuşuluyor 3 yaşında bile olsa. ama benim sıpa bebeksi biraz.
genel de oğlanlar öyle oluyor. kızlar daha olgun oluyorlar
Çok normal çünkü henüz çok küçükevde öyleyiz biz deama sorun her pastayı üflemek istemesi. henüz zaman kavramı oturmadı. üzülüyor. şeyi düşünemiyor. ya ben de üflemiştim doğum günüm de bu da onun doğum günü falan. seneye yine ben de üfleyeceğim diye mantığına oturtamadı.
evet aynen ben de böyle düşünüyorum. onun için konuşacaktım ama boşuna olacak sanırım. görüyorum ki bazı kişiler bunu anlamak istemiyorlar. biz heves ediyoruz diyeni bile var.Çok normal çünkü henüz çok küçük
Siz okulda yalandan bir kutlama yapsanız dahi,başka bir doğumgünü sonrası anne doğumgünümü ne zaman kutlayacağız diye gelmesi çok muhtemel çünkü kutlasanız dahi henüz yıl geçmesi gerektiğini anlaması imkansız. Geçici bir çözüm olacak yani.
Konunuz cok derin bir konu ya da icinden cikilmaz bir dert olmadigindan her okuyan anlayabilir emin olabilirsiniz.Ben de gidip siz de gosteris yapin demiyorum ki cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz hevesini almasi icin ne gerekiyorsa onu yapin ama baska cocuklarin ve ailelerin heveslerini gosteris diyerek kucumsemeyinsiz de konuyu anlayamayanlardansınız. ben evde zaten mum üfletiyorum. ama çocuk çok küçük. sırf başkaları gösteriş yapsın diye neden üzülsün ki?? yani 2-3 yaş çocukları genel olarak mum üflemek için çok hevesleniyorlar. büyüdükçe bu yapılabilir. ama bu yaş grubu için uygun değil
İşte ailelerin sidik yarışı yüzünden " doyumsuz, aç gözlü, bencil" bir nesil yetişiyor.
Kreşte Doğum günü kutlamak nedir mesela ?
Ayrıca çocuk her şeyin onun olmadığını başkalarının da böyle şeylere sahip olabileceğini bilmesi lazım. Doğum günü kutlayan bir kreşe çocuğumu vermek istemem şahsen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?