kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Muhakkak öyle ama 3-4 yaşında gozüne sokmak doğru gelmiyor bana. Tabiki kabullenecekler ama bu kadar kanata kanata olmamalı. Eşya değil bu,oyuncak değil,anne veya baba,yeri dolmuyor. Ben koca kadın 15 sene önce ölen babamı özlüyorum,yeri geliyor hıçkıra hıçkıra ağlıyorum,minicik çocuklar ne yapsın.

anneniz gerçekten çok güzel yapmış. ne güzel. maşallah.

3 katlı şeker hamurundan pasta yaptırıp, bir firmaya sınıf dekore ettireni biliyorum ben

Ufak tefek kutlamalar yapılır ona tamam ama abartılar sonucunda doyumsuz çocuklar yetişiyor malesef.

Bizim yıl sonu gösterisi hep babalar gününde olur ve gösterinin sonunda babaları davet ederler sahneye çocuklarla birlikte.

2 yıldır okulda babasını kaybetmiş bir miniğimiz var mesela ve bu uygulamadan vazgeçildi. Çok duyarlı bir davranış.

caninfıstığı benim oğlum için küçük bir yaş. hani bazı çocuklarla 2 arkadaş gibi konuşuluyor 3 yaşında bile olsa. ama benim sıpa bebeksi biraz.
genel de oğlanlar öyle oluyor. kızlar daha olgun oluyorlar

çok iyi olmuş. içim cız etti. baba kelimesini arkadaşlar konuşunca kaçıyorum genelde. 2 yıl oldu alışamadım. küçücük çocuklar için çok daha zordur

Eğer çocuğun doğum günü kreşin kapali olduğu tarihlere denk geliyorsa normal tarihinde yapin. Ufleme olayini da cocugunuz yapsin. Ayrıca kreste yapilan diğer arkadaslarinin doğum günlerine de alisacaktir ki zaten öğrenmesi gerekiyor. Kendi doğum günü gibi arkadaşlarına ozel günlerin de olacagini, tek merkezin kendisi olmadigini fark etmesi yanlis bir şey değil.

Var canım maalesef. Bak yine yapmasin demiyorum,tabiki tercih meselesi ama okulda abartmasın. Dısarda isterse kurban kessin,isterse gitsin mekan dekore ettirip,kapatıp çalgılı çengili,palyaçolu kutlasın kime ne. Bende kutluyorum,genelde konsept hazırlıyorum ama okulda bunu yapmam,yapmamalıyım.
Seninde dediğin gibi,bir taraf doyumsuz olurken,diğer taraf asla ulaşamayacağı şeyleri masal gibi izliyor. Bu doğru değil. Ne güzel duyarlı davranmışlar yılsonu konseptini değiştirmişler,1 çocuk ne olacak canım,alışsın,kabullensin dememişler.

Tüm sayfaları okumadım öncelikle belirteyim,

Okulda sahte doğum günü yapmak yerine evde minik pastalarla ara sıra doğumgünü yapsanız? Benim yeğenim de 3 yaşında takmıştı bu doğum günü meselesine misafirle falan eve gelen bi pasta kek olmayagörsün hemen tepesine bi mum takılır ışıklar söndürülür iyi ki doğdun guneefff yapılırdı. Evet saçma ama 2 dklık bi oyun gönlü oluyor işte çocuğun, demek ki kendini önemli hissediyor bu kadarcık şeyden ego aşılanmaz bence.

siz de konuyu anlayamayanlardansınız. ben evde zaten mum üfletiyorum. ama çocuk çok küçük. sırf başkaları gösteriş yapsın diye neden üzülsün ki?? yani 2-3 yaş çocukları genel olarak mum üflemek için çok hevesleniyorlar. büyüdükçe bu yapılabilir. ama bu yaş grubu için uygun değil

evde öyleyiz biz de ama sorun her pastayı üflemek istemesi. henüz zaman kavramı oturmadı. üzülüyor. şeyi düşünemiyor. ya ben de üflemiştim doğum günüm de bu da onun doğum günü falan. seneye yine ben de üfleyeceğim diye mantığına oturtamadı.

Bence bir tane doğum günü yapın benim ailemde sizin gibi düşündüğü için hiç yapmadı hala içimde bir uktedir kardeşimi her sene süpriz bir şekilde kutlarım.

evet bu zamanla olacak ama. o zamana kadar üzülmesi normal değil. yani evlerinde kutlasınlar aileleriyle kutlasınlar. hatta düğün gibi yapsınlar. isteyen katılsın. ama katılmaya zorunlu bırakılmasın diğerleri.

Gerçekten çok cahilim bu konularda. Kendi çocuğum da yok. Sadece arkadaşlarımın çocuklarından biliyorum. Çok komik ama korkutucu hikayeler anlatıyorlar. Paylaşmayı bir türlü öğrenememek üzerine. Ama sanırım büyüdükçe geçiyor bu durum. Bizimkiler de deha 3 yaş civarındalar. Nasıl oluyor bilmiyorum hiç.

Çok normal çünkü henüz çok küçük
Siz okulda yalandan bir kutlama yapsanız dahi,başka bir doğumgünü sonrası anne doğumgünümü ne zaman kutlayacağız diye gelmesi çok muhtemel çünkü kutlasanız dahi henüz yıl geçmesi gerektiğini anlaması imkansız. Geçici bir çözüm olacak yani.

Bizim kreşte doğum günü olduğu Zaman önce o gün doğan çocuğa mum üfletiyorlar fotolar vs çekiliyor .sonra da tekrar yakıp mumları hep beraber üflüyorlar .böylece kimsenin de içinde kalmamış oluyor .yada birinin doğum günü olduğunda sizde küçük 5 liralık pastalardan alıp onu mumla süsleyip üflettirebilirsiniz .ama o Zaman da benim pastam neden küçük der .en makulu bence ilk söylediğim ...

İşte ailelerin sidik yarışı yüzünden " doyumsuz, aç gözlü, bencil" bir nesil yetişiyor.
Kreşte Doğum günü kutlamak nedir mesela ?
Ayrıca çocuk her şeyin onun olmadığını başkalarının da böyle şeylere sahip olabileceğini bilmesi lazım. Doğum günü kutlayan bir kreşe çocuğumu vermek istemem şahsen.

evet aynen ben de böyle düşünüyorum. onun için konuşacaktım ama boşuna olacak sanırım. görüyorum ki bazı kişiler bunu anlamak istemiyorlar. biz heves ediyoruz diyeni bile var.

Konunuz cok derin bir konu ya da icinden cikilmaz bir dert olmadigindan her okuyan anlayabilir emin olabilirsiniz.Ben de gidip siz de gosteris yapin demiyorum ki cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz hevesini almasi icin ne gerekiyorsa onu yapin ama baska cocuklarin ve ailelerin heveslerini gosteris diyerek kucumsemeyin

Oo biraz daha aklı ermeye başlayınca daha da istekleri bitmeyecek. Bizim anasınıfında son senemiz haftaya d. Günü var kızımın. Pinyatayı aldık içini doldurduk. Pasta desen karakterli pastalardan bugün sipariş edeceğiz. Yine karakterli bardaklar, tabaklar.süsler... bize en az 400e gelecek. Feda olsun ama dediğiniz gibi israf. Yapacak bir şey yok kutlanıyor. Biz daha küçükken sadece pasta alırdık. Diğer çocuklara da hediye. Mesela kızlara toka, erkeklere kitap vb. Yalnız çocuğunuz içerliyor diye diğerlerine karışamazsınız. Dört gözle bekliyor çünkü çocuklar bunu.

evet. geçen sene bir arkadaşın çocuğu ile diğerinin çakışmış. kıyamet koptu. çocuklar boşyere ağladı. saç yaptırıyor 5 yaşındaki çocuk burdaki anne de ne varmış bunda diyor?? daha ne olabilir ki. 5 yaşındaki bebeği benim gözümle kocaman genç kız kıvamına sokuyorlar. üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…