kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Off en sevmedigim sey. Organizasyonlu dogum gunu kutlamasi,dis bugdayi partisi,6 ay kinasi,baby shower bilmemnesi. Tamamen tuketim cilginligi,kadinlarin aklinin basindan gittigi partiler. luzumsuz kiyafetler,Normal zamanda asla yenmeyecek derecede krem santiden olusmus renkli renkli pastalar .Bastan asagi mantiksizlik. Bunun okulda yapilan versiyonuna da karsiyim elbette ama yapacak bir sey yok ne yazik ki. Cocugum henuz kucuk,buyuyunce napariz bilmiyorum ama boyle seylerden uzak durmasi tercihim elbette.

bir anne evde pasta kesmek yerinde kreşte göstere göstere kesmeyi heves ediyorsa bu çok farklı bir konu gerçekten. üzücü ve acınası. iyi günler.

üzüntü konusunu abartmıyormusun biraz:))
küçük daha.
olacak bunlar.göre göre alışacak ,algılayacak.
sizi de anlayabilir büyük oranda.

işte en başından senenin başından yani böyle organizasyonlar yasak dense hiçbiri heves etmez. evlerinde kutlarlar. olmadı düğün salonunda kutlarlar. isteyen de gelir. ama bazı çocuklar gelmeye mecbur kalmazlar.

bir anne evde pasta kesmek yerinde kreşte göstere göstere kesmeyi heves ediyorsa bu çok farklı bir konu gerçekten. üzücü ve acınası. iyi günler.
Bence kendinize acimalisiniz cunku insanlari siniflandirip gosterisci vb sifatlarla yaftalayip herkesin sizin gibi dusunmesini istiyorsunuz.Bu daha da uzucu.Size kolay gelsin.Iyi gunler

Bence doğum günü dışında bir doğum günü yapmayın ve çocuğunuzun bu tarz üzüntülerine de bu kadar içerlemeyin.
Çocuk bu istediği olmayınca suratı düşer ve her istediği de tabi ki olamaz.
Bunu 3 yaş çocuğu annesi olarak yazıyorum.

üzüntü konusunu abartmıyormusun biraz:))
küçük daha.
olacak bunlar.göre göre alışacak ,algılayacak.
sizi de anlayabilir büyük oranda.

ama 3 yaşındaki çocuğun dünyası zaten küçücük. o dünyayı böyle boş saçma şeylerle bulandırmak ciddi bir sorun oluyor.
neyse büyük oranda çözdüm konuyu. maalesef bazı insnalara anlatmak zor. o yüzden çözümü kendimize göre uygun olmayan günlerde kreşe gitmemekle buldum

Yuh artık. Sırf Facebook'a atmak içindir bak, o velinin kendi kızını zerre kadar düşündüğünü sanmıyorum. İşte görgü herkeste olmuyor.

kreşin pedegogu bile yapmamızı söyledi . mecbur yapıcam yani.

Anlayan çocuğa yapsınlar choc ama 1 yaşındaki bebeğe konsptli partiyi de abartı buluyorum ben.

En yakın arkadaşım oğlunun birinci yaş gününe abartmıyorum 6000 lira harcadı. 50 kişiye brunch verdi, pastası, özel fotoğrafçısı, konsept düzenlemesi, dış çekimi vs 6000 tuttu.

Ve çocuğun doğum gününde gülerken bir tane fotoğrafı yok . Avazı çıktığı kadar ağladı, annesinin saçını başını yoldu. Yorgunluktan ve uykusuzluktan içi çıktı çocuğun.

İlk doğum günlerini anne babalar kendileri için yapıyor sanırım. İnstagram keşfette neler görüyorum, gözlerim pörtlüyor vallahi.

baş etmeyi ögreniyorlar.

böyle böyle öğrenecekler benim oğlumda da vardı benzer bir durum.. okulda şöyle bir karar alındı..

ocak ayında doğan kaç çocuk varsa ortak bir pasta yapılıyordu okulda ıslak kek gibi ve kaç çocuksa o ay doğan onlar üflüyordu..

okul dışardan yemek kabul etmiyor çünkü getirilen pasta bozuk bayat vs. olabilir. bazı çocukların alerjisi var hatta ... dışardan yemek kabul edilmesi sıkıntılı bir durum bence..

bilemiyorum olaya yaklaşımını tam algılayamadım.
tepkini fazla buluyorum.
bazı insanlar derken bana dedin heralde:))
neyse...

Ama çocuklar arkadaşıyla kutlamak istiyor. .Biz karı Koca ikimizin de memleketinden uzağız. Burada arkadaşımız biraz var ama sadece birinin çocuğu var o da 2.5 yaşında. Çocuk yetişkinler arasında kutlamayı tabii ki arkadaşlarıyla kutlamaya tercih etmez. Sizin dediğiniz yaş için olabilir öyle bir uygulama. Ana sınıfında anlar çocuklar artık. Şu an bizde çocuklar diğerlerinin d. Günübü de hevesle bekliyor tam tersi.

Bizim eve de her pasta alındığında veya ben yaptığımda muhakkak mum konup üflenir :)
Maksat mutlu olsunlar işte.

evet aynen ben de böyle düşünüyorum. onun için konuşacaktım ama boşuna olacak sanırım. görüyorum ki bazı kişiler bunu anlamak istemiyorlar. biz heves ediyoruz diyeni bile var.
Ya ben heves edene de birşey diyemem,herkesin zevkleri beklentileri farklı ama okul yönetimleri bunu ele almalı. En büyük eksiklik o inanın. İnsanoğluyuz,empati yapamıyoruz çoğu zaman ama okul yönetimi standart getirebilir. En basitinden bizim okulda sadece çocukluk giysileri ve fotoğraflarla anlatılıyor ,zaman kavramına da değiniyorlar bu sayede. Ama çoğu okulda ki bizim eski okulda dahil standart yok,anne geliyor,konsept pasta geliyor,hediye geliyor onca çocuğun içinde hediyesini alıp,pastasını üfleyen bir çocuk oluyor. Bir aile kazara 3 tane sıradan pasta alıp gitse o çocuğu kesmiyor çünkü gözünün önünde konsept doğumgünü yapıldı daha önce. Halbuki pasta standart olsun,süsleme ve hediye istemiyoruz sadece basit bir kutlama dense yada ayda kaç çocuk varsa ailesiz toplu kutlansa program dahilinde,hatta yaz ayında doğanlarıda 1 ay aynı şekilde kutlasalar falan minimumda olur sıkıntı (tabi aile katılımı olmamalı,anne/babası olmayan minikler açısından) standarta oturtulmadığı sürece sıkıntı yaşanır net. Zaten okul kabul etmese herkes gönlüne göre istediği yerde,istediği şekilde yapar,kimsede olsunda olsun demez çocuklar dahil,sonuçta gözlerine sokulmayan şeyleri nereden bilipte isteyecekler.

düşüncelerinizi çok abartı buldum. siz gösteriş diyerek hoşlanmıyorsunuz ama çocuğunuz istiyor heves ediyor olamaz mı? bu sene ben evde yapmayacaktım kreşte kutlanacak nasıl olsa diye. ama kızım istedi. gittik istediği elbiseyide aldık pastayada karar verdi. ne olacakki. prensiplerimden taviz mi vermiş oldum.gösteriş budalası mı oldum.hayır.

sadece çocuğum mutlu oldu.

kreşe o gün göndermemek çözüm değil maalesef

bu arada bizim kreşte pastalarda standart.konseptte. her çocuğa aynı hediyede veriliyor. yani herkes eşit.

boyle seyleri cocuklar ilerde hatırlar birsey kaybettirmiyor ama ilerisi icin cok guzel anılar kalıyor insan da belli bir yasdan sonra zaten aramıyor insan oyle ama cocukluk ta ozenirler sevinsinler iste bir pasta mumu uflemek onlara eglence geliyor baskasının dogum gunu olsa illa ufleyecekler:) oyun gibi geliyor ufacık masum dunyalarında onlara cok onemli bunlar

bilemiyorum olaya yaklaşımını tam algılayamadım.
tepkini fazla buluyorum.
bazı insanlar derken bana dedin heralde:))
neyse...

yok bazı insanlar derken sizi kast etmedim. bir mum üflet sen de diyenlere dedim . zaten evde kutladığımı söylediğim halde saçmaladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…