- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Konunuz cok derin bir konu ya da icinden cikilmaz bir dert olmadigindan her okuyan anlayabilir emin olabilirsiniz.Ben de gidip siz de gosteris yapin demiyorum ki cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz hevesini almasi icin ne gerekiyorsa onu yapin ama baska cocuklarin ve ailelerin heveslerini gosteris diyerek kucumsemeyin
üzüntü konusunu abartmıyormusun biraz:))aynen el kadar çocukları egolarına alet ediyorlar.
evet abartıyorlar.
siz bana tercüman oldunuz aynen katılıyorum. her çocuk bir değil. ben anlatamıyorum. çok küçük. anlayamıyor belki de. gereksiz bir şey yüzünden kalbi kırılıyor. yaralar açılıyor. bir de konuyu saptıranlar var tabi. siz de üfletin. zaten evde yapıyoruz dedim. ama çocuk hep onun doğum günü olacak sanıyor. yaşı büyüdükçe elbette anlayacak ama şimdi olmuyor.
evet değil. ben abartıp bak bunum var bak bunu yaptım gibi şeyleri etik ve görgülü bulmuyorum.
sorun şey çocuğun haftaya sahte doğum gününü kutladıktan sonra bir daha ki doğum günlerinde yine içerlenmesi. zira çok küçük seneye de benim ki yada daha geçen hafta ben kutladım diyemmesi.
keşke siz de yazdığım şeyi anlayabilseydiniz. biz zaten evde mum üfleyip kesiyoruz pastayı. ama abartıp baın bu evimiz, bu dağıttığımız hediyeler, bu giydiği kıyafet bu bilmem ne yapmıyoruz. ya da minicik çocukları özendipi boynunu bükmüyoruz. henüz 2-3 yaşında çocuklar
evet kutluyoruz ama ailece. yani 2-3 yaş çocukları anlayamıyorlar her yıl doğum günleri olduğunuu her gün üfleyelim istiyorlar.
ya yaparım o kesin çözüm değil. o bir daha ki doğum gününde yine üzülecek. demeyecek ki ben yapmıştım seneye yine yapacağım. yaşı küçük çünkü.
zaten gerçek doğum günü değil. biz de evde mum üflüyoruz zaten.
evet bana da saçma değil. ama aile içinde. işi abartınca sırf annelerin egolarını evlatlarına miras bırakma oluyor bence.
oğlumun aile arasında doğum gününü kutluyoruz zaten. pastasını keseriz mumunu üfler. sorun 3 yaşındaki çocuğun her gün doğum günü olduğunu düşünmesi.
öyle terbiyesiz bir gelinim olmaz inş. zira ben oğlumun küfre alışmasını istemem.
öyle yapıcaz inş tatmin olur. yarın gene benim doğum günüm demez umarım
Oo biraz daha aklı ermeye başlayınca daha da istekleri bitmeyecek. Bizim anasınıfında son senemiz haftaya d. Günü var kızımın. Pinyatayı aldık içini doldurduk. Pasta desen karakterli pastalardan bugün sipariş edeceğiz. Yine karakterli bardaklar, tabaklar.süsler... bize en az 400e gelecek. Feda olsun ama dediğiniz gibi israf. Yapacak bir şey yok kutlanıyor. Biz daha küçükken sadece pasta alırdık. Diğer çocuklara da hediye. Mesela kızlara toka, erkeklere kitap vb. Yalnız çocuğunuz içerliyor diye diğerlerine karışamazsınız. Dört gözle bekliyor çünkü çocuklar bunu.
Bence kendinize acimalisiniz cunku insanlari siniflandirip gosterisci vb sifatlarla yaftalayip herkesin sizin gibi dusunmesini istiyorsunuz.Bu daha da uzucu.Size kolay gelsin.Iyi gunlerbir anne evde pasta kesmek yerinde kreşte göstere göstere kesmeyi heves ediyorsa bu çok farklı bir konu gerçekten. üzücü ve acınası. iyi günler.
merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
üzüntü konusunu abartmıyormusun biraz:))
küçük daha.
olacak bunlar.göre göre alışacak ,algılayacak.
sizi de anlayabilir büyük oranda.
Yuh artık. Sırf Facebook'a atmak içindir bak, o velinin kendi kızını zerre kadar düşündüğünü sanmıyorum. İşte görgü herkeste olmuyor.evet. geçen sene bir arkadaşın çocuğu ile diğerinin çakışmış. kıyamet koptu. çocuklar boşyere ağladı. saç yaptırıyor 5 yaşındaki çocuk burdaki anne de ne varmış bunda diyor?? daha ne olabilir ki. 5 yaşındaki bebeği benim gözümle kocaman genç kız kıvamına sokuyorlar. üzülüyorum.
Bence doğum günü dışında bir doğum günü yapmayın ve çocuğunuzun bu tarz üzüntülerine de bu kadar içerlemeyin.
Çocuk bu istediği olmayınca suratı düşer ve her istediği de tabi ki olamaz.
Bunu 3 yaş çocuğu annesi olarak yazıyorum.
Anlayan çocuğa yapsınlar choc ama 1 yaşındaki bebeğe konsptli partiyi de abartı buluyorum ben.Var canım maalesef. Bak yine yapmasin demiyorum,tabiki tercih meselesi ama okulda abartmasın. Dısarda isterse kurban kessin,isterse gitsin mekan dekore ettirip,kapatıp çalgılı çengili,palyaçolu kutlasın kime ne. Bende kutluyorum,genelde konsept hazırlıyorum ama okulda bunu yapmam,yapmamalıyım.
Seninde dediğin gibi,bir taraf doyumsuz olurken,diğer taraf asla ulaşamayacağı şeyleri masal gibi izliyor. Bu doğru değil. Ne güzel duyarlı davranmışlar yılsonu konseptini değiştirmişler,1 çocuk ne olacak canım,alışsın,kabullensin dememişler.
baş etmeyi ögreniyorlar.Muhakkak öyle ama 3-4 yaşında gozüne sokmak doğru gelmiyor bana. Tabiki kabullenecekler ama bu kadar kanata kanata olmamalı. Eşya değil bu,oyuncak değil,anne veya baba,yeri dolmuyor. Ben koca kadın 15 sene önce ölen babamı özlüyorum,yeri geliyor hıçkıra hıçkıra ağlıyorum,minicik çocuklar ne yapsın.
onu zaten yapacağımda. okul da ya diğer çocuklar da üzülüyorsa?? yani herkes evinde kutlasın ailece. bunlar çocuk ve çok küçükler. yıl hesabı yapamazlar. ayda bir doğumgünü mü yapmalıyım o zaman??
bilemiyorum olaya yaklaşımını tam algılayamadım.ama 3 yaşındaki çocuğun dünyası zaten küçücük. o dünyayı böyle boş saçma şeylerle bulandırmak ciddi bir sorun oluyor.
neyse büyük oranda çözdüm konuyu. maalesef bazı insnalara anlatmak zor. o yüzden çözümü kendimize göre uygun olmayan günlerde kreşe gitmemekle buldum
Ama çocuklar arkadaşıyla kutlamak istiyor. .Biz karı Koca ikimizin de memleketinden uzağız. Burada arkadaşımız biraz var ama sadece birinin çocuğu var o da 2.5 yaşında. Çocuk yetişkinler arasında kutlamayı tabii ki arkadaşlarıyla kutlamaya tercih etmez. Sizin dediğiniz yaş için olabilir öyle bir uygulama. Ana sınıfında anlar çocuklar artık. Şu an bizde çocuklar diğerlerinin d. Günübü de hevesle bekliyor tam tersi.="degisiklikiyidir, post: 50669016, member: 350488"]işte en başından senenin başından yani böyle organizasyonlar yasak dense hiçbiri heves etmez. evlerinde kutlarlar. olmadı düğün salonunda kutlarlar. isteyen de gelir. ama bazı çocuklar gelmeye mecbur kalmazlar.
kreşin pedegogu bile yapmamızı söyledi . mecbur yapıcam yani.
Bizim eve de her pasta alındığında veya ben yaptığımda muhakkak mum konup üflenir :)Tüm sayfaları okumadım öncelikle belirteyim,
Okulda sahte doğum günü yapmak yerine evde minik pastalarla ara sıra doğumgünü yapsanız? Benim yeğenim de 3 yaşında takmıştı bu doğum günü meselesine misafirle falan eve gelen bi pasta kek olmayagörsün hemen tepesine bi mum takılır ışıklar söndürülür iyi ki doğdun guneefff yapılırdı. Evet saçma ama 2 dklık bi oyun gönlü oluyor işte çocuğun, demek ki kendini önemli hissediyor bu kadarcık şeyden ego aşılanmaz bence.
Ya ben heves edene de birşey diyemem,herkesin zevkleri beklentileri farklı ama okul yönetimleri bunu ele almalı. En büyük eksiklik o inanın. İnsanoğluyuz,empati yapamıyoruz çoğu zaman ama okul yönetimi standart getirebilir. En basitinden bizim okulda sadece çocukluk giysileri ve fotoğraflarla anlatılıyor ,zaman kavramına da değiniyorlar bu sayede. Ama çoğu okulda ki bizim eski okulda dahil standart yok,anne geliyor,konsept pasta geliyor,hediye geliyor onca çocuğun içinde hediyesini alıp,pastasını üfleyen bir çocuk oluyor. Bir aile kazara 3 tane sıradan pasta alıp gitse o çocuğu kesmiyor çünkü gözünün önünde konsept doğumgünü yapıldı daha önce. Halbuki pasta standart olsun,süsleme ve hediye istemiyoruz sadece basit bir kutlama dense yada ayda kaç çocuk varsa ailesiz toplu kutlansa program dahilinde,hatta yaz ayında doğanlarıda 1 ay aynı şekilde kutlasalar falan minimumda olur sıkıntı (tabi aile katılımı olmamalı,anne/babası olmayan minikler açısından) standarta oturtulmadığı sürece sıkıntı yaşanır net. Zaten okul kabul etmese herkes gönlüne göre istediği yerde,istediği şekilde yapar,kimsede olsunda olsun demez çocuklar dahil,sonuçta gözlerine sokulmayan şeyleri nereden bilipte isteyecekler.evet aynen ben de böyle düşünüyorum. onun için konuşacaktım ama boşuna olacak sanırım. görüyorum ki bazı kişiler bunu anlamak istemiyorlar. biz heves ediyoruz diyeni bile var.
bilemiyorum olaya yaklaşımını tam algılayamadım.
tepkini fazla buluyorum.
bazı insanlar derken bana dedin heralde:))
neyse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?